Gawronnek Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Restart telefonu, wyłącz-wyłącz bluetooth, i próbuj łączyć ja już się kilka razy prawie poddałem, ale zawsze się udałoRedmi Note 4X
Orkanus Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) No to jeszcze jedna wersja tarczy 3.. Do wyboru do koloru - dosłownie Orkanus-03.res Orkanus-03.zip Pomyślałem, że skoro bateria ma swój znaczek, to dlaczego kroki mają go nie posiadać? A tu GIF, pokazujący jak zmienia się wygląd tarczy, w miarę postępów krokowych Edytowane 11 Listopada 2017 przez Orkanus 1
Zulwiczek2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) W najnowszym Mi Fit jest jeden nie przetłumaczony teks. Nie przeszkadza ale tylko tak mówię A dało by radę dodać stały pomiar tętna lub co określony czas? Np co pół godziny Edytowane 12 Listopada 2017 przez Zulwiczek2017
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 2 post zaktualizowany. 1
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Mam prośbę o to, żeby w modyfikowanej wersji Mi Fit zmienić automatyczne wgrywanie zasobów RES. Da się tak zrobić w tym wypadku? Co sobie wgram przez GadgetBridge swoją wersję RES, to po połączeniu się z Mi Fit dostaję aktualizację i mam zmienione. Szczególnie moją ulubioną trójkę, na tarczę invert... I tak już z 5 razy... A raz, po parunastu sekundach, zatrzymała mi się aktualizacja MF, wyświetlając komunikat o błędzie. Gdyby nie GB, to kto wie czy bym na ręce nie nosił cegły na pasku od zegarka
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 5 minut temu, Orkanus napisał: Mam prośbę o to, żeby w modyfikowanej wersji Mi Fit zmienić automatyczne wgrywanie zasobów RES. Da się tak zrobić w tym wypadku? Co sobie wgram przez GadgetBridge swoją wersję RES, to po połączeniu się z Mi Fit dostaję aktualizację i mam zmienione. Szczególnie moją ulubioną trójkę, na tarczę invert... I tak już z 5 razy... A raz, po parunastu sekundach, zatrzymała mi się aktualizacja MF, wyświetlając komunikat o błędzie. Gdyby nie GB, to kto wie czy bym na ręce nie nosił cegły na pasku od zegarka Wysyłałem na forum MiFit 3.1.3 bez wymuszania aktualizacji - poszukaj w ostatnich postach. Na razie wrzuciłem go do testów, jak się sprawdzić to tak zostawię już. 1
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Właśnie tę wersję testuję. Nie aktualizuje FW ale RES niestety tak... Ale zainstaluję raz jeszcze - może coś poszło nie tak... Na pewno się odezwę Ed. Zainstalowałem ponownie i od godziny miałem tylko jedną automatyczną aktualizację - A-GPS. Także na razie jest dobrze. Może to mój błąd jakiś. Testuję nadal. Dzięki tomurbanowicz! Edytowane 12 Listopada 2017 przez Orkanus
woyto Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Ja mam pierwszą wersję i mi nic nie aktualizuje
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) 12 godzin temu, Zulwiczek2017 napisał: W najnowszym Mi Fit jest jeden nie przetłumaczony teks. Nie przeszkadza ale tylko tak mówię W wersji 3.1.3 Mi Fit, zmodyfikowanej przez tomurbanowicz i udostępnionej do testów, ten tekst jest przetłumaczony na język polski. Układ menu jest inny i z tego wynika, że posiadasz inną (być może starszą, może też niemodyfikowaną...) wersję Mi Fit. Ed. Teraz doczytałem, że to screenshot zrobiony Mi Fit skojarzonemu z opaską Mi Band 2 a nie z Amazfit Bip... Tego nie jestem w stanie sprawdzić na tan czas. Upraszam wybaczenia, jeśli zamieszałem Edytowane 12 Listopada 2017 przez Orkanus
mswiniuch Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Jest możliwość zmiany tła z niebieskiego na czarny? Nie wiem czy by to coś dało bo chodzi mi o to żeby w czasie podświetlania nie świecił się cały ekran tylko same białe i kolorowe pola. Nie wiem czy ten wyświetlacz na to pozwala. Fajne by to było w nocy bo mniej by dawało po oczach. Tarcze z białym tłem mogą robić za latarkę
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 1 minutę temu, mswiniuch napisał: Jest możliwość zmiany tła z niebieskiego na czarny? Nie wiem czy by to coś dało bo chodzi mi o to żeby w czasie podświetlania nie świecił się cały ekran tylko same białe i kolorowe pola. Nie wiem czy ten wyświetlacz na to pozwala. Fajne by to było w nocy bo mniej by dawało po oczach. Tarcze z białym tłem mogą robić za latarkę To tło jest czarne. Tak wychodzi na zdjęciach
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 BTW, nadal zrypana jednak jest pogoda (dni tygodnia) w FW... Kiedy wreszcie oni to poprawią. W chińskiej wersji jest OK...
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: BTW, nadal zrypana jednak jest pogoda (dni tygodnia) w FW... Kiedy wreszcie oni to poprawią. W chińskiej wersji jest OK... Dziś widziałem dwa wtorki pod rząd
mswiniuch Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie jest czarne. Widzę to na swoim ekraniku a nie na zdjęciach. W plikach png tarcze są czarne a na wyświetlaczu granatowe. Może to się da zmienić w FW...
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 To może taki efekt daje podświetlenie...
mswiniuch Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) 1 minutę temu, Orkanus napisał: To może taki efekt daje podświetlenie... A to może być. To nic nie zrobimy... Faktycznie jak oświetlam latarką od góry to jest czarne. Edytowane 12 Listopada 2017 przez mswiniuch
BALezniak Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 15 godzin temu, Gawronnek napisał: Restart telefonu, wyłącz-wyłącz bluetooth, i próbuj łączyć ja już się kilka razy prawie poddałem, ale zawsze się udało Dzizas, 3 godziny wieczorem resetowałam, włacz-wyłacz, zaklinaj... Poszło. Ale zauważyłam, że od wgrania nowego softa zegarek ma problemy z łączeniem wogóle. Teraz ciągle burczy, bo coś nie może połaczyć się z mifitem. Wgram sobie tarczę z butkami od Orkanusa, bo dla mnie najpięknieksza i poczekam jeszcze. Na sofcie 26 działał idealnie, jeśli dalej będzie burczał to go przywrócę do 26. 1
Orkanus Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 1 minutę temu, BALezniak napisał: Dzizas, 3 godziny wieczorem resetowałam, włacz-wyłacz, zaklinaj... Poszło. Ale zauważyłam, że od wgrania nowego softa zegarek ma problemy z łączeniem wogóle. Teraz ciągle burczy, bo coś nie może połaczyć się z mifitem. Wgram sobie tarczę z butkami od Orkanusa, bo dla mnie najpięknieksza i poczekam jeszcze. Na sofcie 26 działał idealnie, jeśli dalej będzie burczał to go przywrócę do 26. Miło wiedzieć, że komuś się podoba Ja mam wersję 9.40 i działa bez problemu. Do tego oczywiście modowany Mi Fit 3.1.3 od tomurbanowicz (Dzięki wielkie!). Tak zgrany zegarek i soft w końcu daje radę 1
BALezniak Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) 11 minut temu, tomurbanowicz napisał: BTW, nadal zrypana jednak jest pogoda (dni tygodnia) w FW... Kiedy wreszcie oni to poprawią. W chińskiej wersji jest OK... Pogoda i dni tygodnia... Ja w treningach mam już poniedziałek w mificie, a czwartku jak nie było tak nie ma... Dziś jest jak powszechnie wiadomo poniedziałek 12 listopada Edytowane 12 Listopada 2017 przez BALezniak 1
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 No, to już sprawka chińskich programistów 1
fake4r Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, mswiniuch napisał: Jest możliwość zmiany tła z niebieskiego na czarny? Nie wiem czy by to coś dało bo chodzi mi o to żeby w czasie podświetlania nie świecił się cały ekran tylko same białe i kolorowe pola. Nie wiem czy ten wyświetlacz na to pozwala. Fajne by to było w nocy bo mniej by dawało po oczach. Tarcze z białym tłem mogą robić za latarkę Tło jest czarne ale taki typ wyświetlacza i rodzaj podświetlenia sprawia że faktycznie nie jest to tak czerń jaką byśmy chcieli. Pozostaje tylko ustawić podświetlenie na minimum. A to o czym piszesz by tylko białe i kolorowe elementy się świeciły to oczywiście jest możliwe ale w ekranach typu amoled Mi też trochę kolory wyświetlacza przeszkadzają ale ogólnie jestem zadowolony z zegarka, w dodatku w tej cenie, tak że przymykam na to oko Edytowane 12 Listopada 2017 przez fake4r 1
breadfan Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 U mnie pogoda wyświetlała niepoprawnie dni przez pierwszy tydzień. Później samo się naprawiło i póki co wygląda ok. Faktycznie fajnie gdyby dało się ustawiać cykliczne badanie tętna, które zegarek wykonywałbym z automatu. Albo również gdyby była możliwość wyłączenia pulsometru przy aktywnościach aby nie żarł niepotrzebnie baterii np. gdy chcemy rejestrować całodzienny wypad. Jak myślicie? Na moim urządzeniu, na tej najpopularniejszej w tym temacie tarczy progress bar od kroków jest ustawiony zawsze na 10k, bez znaczenia ile ustawie. Może coś wciąż robię źle, może bug. Soft jest super, fajnie, że jest rozwijany, usprawniany gdzieś na boku.
kzybu1983 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 I co tam TOMURBANOWICZ? Da rade dostawic kreseczkę pod datę taką jak jest nad licznikiem kroków czy duży problem z modifem. Jak nie będzie problemu możesz wstawić też tą kropeczkę io której mówiłeś i zmienić nazwy MIES i DNI. Pozdro
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 1 godzinę temu, kzybu1983 napisał: I co tam TOMURBANOWICZ? Da rade dostawic kreseczkę pod datę taką jak jest nad licznikiem kroków czy duży problem z modifem. Jak nie będzie problemu możesz wstawić też tą kropeczkę io której mówiłeś i zmienić nazwy MIES i DNI. Pozdro Nie ma problemu. Zrobi się. Tylko do której dokładnie tarczy?
kzybu1983 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Rozmawialiśmy wczoraj o wersji RES "invert white" i tarczy invert...myślałeś aby dostawić cieniutką kreseczkę pod datę taką jak jest na licznikiem kroków oraz wstawić kropeczke pomiędzy miesiącem a dniem w dacie. Jeżeli już będziesz edytował to może dać pełną nazwę miesiąca (zamiast MIES dać MIESIĄC, a zamiast DNI dać DZIEŃ). Już teraz jest kozak (zamiast AM/PM napis BATERIA oraz procentowy wskażnik o krokach) i moim zdaniem tarcza będzie idealna i możesz ją wrzucić jako official. Pozdrowionka Edytowane 12 Listopada 2017 przez kzybu1983
tomurbanowicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 OK, to już jutro się tym zajmę.
kzybu1983 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie ma spinki... U mnie też dalej bug z pogodą...dwa Wtoreczki hehehe
fake4r Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 To samo u mnie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
pbrzuch Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zaczelo sie Pierwsze proby modyfikacji plikow bin udane Pewnie w kllejnym kroku powstanie strona repozytorium, i mod mifit pozwalajacy na ladowanie custom binow 2
fake4r Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Wychwycilem zdublowane tłumaczenie Jeszcze brak tłumaczeń przy wgrywaniu tarcz z mifita. Updating DIAL oraz po zakończeniu Updating DIAL powodzenie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Listopada 2017 przez fake4r
fake4r Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 No to już możemy się zabawiać z nowymi tarczami test.. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
tomurbanowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Opublikowano 13 Listopada 2017 25 minut temu, fake4r napisał: No to już możemy się zabawiać z nowymi tarczami U mnie coś nie mogę uruchomić rozpakowania. Jak dokładnie to zrobiłeś?
fake4r Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Pobrać skrypt dial2img.py i tak samo jak w przypadku .res "python dial2img.py -i xxx.bin -u"
tomurbanowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) python dial2img.py -i dial.bin -u file isn't a resource file. ExitingTraceback (most recent call last):File "dial2img.py", line 368, in os.exit(1)AttributeError: 'module' object has no attribute 'exit' Edytowane 13 Listopada 2017 przez tomurbanowicz
fake4r Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Ja normalnie wybrałem 1 plik .bin z tych spakowanych i nie zmieniałem mu nazwy i wypakowało mi bez problemu, więc nie wiem co więcej mogę podpowiedzieć...
Rekomendowane odpowiedzi