Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to jeszcze jedna wersja tarczy 3.. Do wyboru do koloru - dosłownie :D

Orkanus-03.res

Orkanus-03.zip

Pomyślałem, że skoro bateria ma swój znaczek, to dlaczego kroki mają go nie posiadać? :D

Orkanus-03.thumb.jpg.4f8dd01d5ee78c29bbc93352cdaf9b90.jpg

A tu GIF, pokazujący jak zmienia się wygląd tarczy, w miarę postępów krokowych :)

5a07768dd294e_AnimacjaGIFAmazfittarcza3.gif.41170fd9ca9b51f863edf06cc39b35f6.gif

Edytowane przez Orkanus
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

W najnowszym Mi Fit jest jeden nie przetłumaczony teks. Nie przeszkadza ale tylko tak mówię 

A dało by radę dodać stały pomiar tętna lub  co określony czas?  Np co pół godziny 

Screenshot_2017-11-12-01-22-53-253_com.xiaomi.hm.health.png

Edytowane przez Zulwiczek2017
Opublikowano

Mam prośbę o to, żeby w modyfikowanej wersji Mi Fit zmienić automatyczne wgrywanie zasobów RES. Da się tak zrobić w tym wypadku?

Co sobie wgram przez GadgetBridge swoją wersję RES, to po połączeniu się z Mi Fit dostaję aktualizację i mam zmienione. Szczególnie moją ulubioną trójkę, na tarczę invert... I tak już z 5 razy...

A raz, po parunastu sekundach, zatrzymała mi się aktualizacja MF, wyświetlając komunikat o błędzie. Gdyby nie GB, to kto wie czy bym na ręce nie nosił cegły na pasku od zegarka ;) 

Opublikowano
5 minut temu, Orkanus napisał:

Mam prośbę o to, żeby w modyfikowanej wersji Mi Fit zmienić automatyczne wgrywanie zasobów RES. Da się tak zrobić w tym wypadku?

Co sobie wgram przez GadgetBridge swoją wersję RES, to po połączeniu się z Mi Fit dostaję aktualizację i mam zmienione. Szczególnie moją ulubioną trójkę, na tarczę invert... I tak już z 5 razy...

A raz, po parunastu sekundach, zatrzymała mi się aktualizacja MF, wyświetlając komunikat o błędzie. Gdyby nie GB, to kto wie czy bym na ręce nie nosił cegły na pasku od zegarka ;) 

Wysyłałem na forum MiFit 3.1.3 bez wymuszania aktualizacji - poszukaj w ostatnich postach. Na razie wrzuciłem go do testów, jak się sprawdzić to tak zostawię już.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie tę wersję testuję.
Nie aktualizuje FW ale RES niestety tak...

Ale zainstaluję raz jeszcze - może coś poszło nie tak...
Na pewno się odezwę :D

Ed.

Zainstalowałem ponownie i od godziny miałem tylko jedną automatyczną aktualizację - A-GPS. Także na razie jest dobrze. Może to mój błąd jakiś. Testuję nadal.

Dzięki tomurbanowicz!

:)

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Zulwiczek2017 napisał:

W najnowszym Mi Fit jest jeden nie przetłumaczony teks. Nie przeszkadza ale tylko tak mówię 

W wersji 3.1.3 Mi Fit, zmodyfikowanej przez tomurbanowicz i udostępnionej do testów, ten tekst jest przetłumaczony na język polski.

Układ menu jest inny i z tego wynika, że posiadasz inną (być może starszą, może też niemodyfikowaną...) wersję Mi Fit.

Screenshot_2017-11-12-13-05-29.thumb.png.20ab3af8ce9a79dc0c76f82e937ee272.png

Ed.

Teraz doczytałem, że to screenshot zrobiony Mi Fit skojarzonemu z opaską Mi Band 2 a nie z Amazfit Bip...

Tego nie jestem w stanie sprawdzić na tan czas.

Upraszam wybaczenia, jeśli zamieszałem ;)

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano

Jest możliwość zmiany tła z niebieskiego na czarny? Nie wiem czy by to coś dało bo chodzi mi o to żeby w czasie podświetlania nie świecił się cały ekran tylko same białe i kolorowe pola. Nie wiem czy ten wyświetlacz na to pozwala. Fajne by to było w nocy bo mniej by dawało po oczach. Tarcze z białym tłem mogą robić za latarkę :)

Opublikowano
1 minutę temu, mswiniuch napisał:

Jest możliwość zmiany tła z niebieskiego na czarny? Nie wiem czy by to coś dało bo chodzi mi o to żeby w czasie podświetlania nie świecił się cały ekran tylko same białe i kolorowe pola. Nie wiem czy ten wyświetlacz na to pozwala. Fajne by to było w nocy bo mniej by dawało po oczach. Tarcze z białym tłem mogą robić za latarkę :)

To tło jest czarne. Tak wychodzi na zdjęciach :D

Opublikowano
Przed chwilą, tomurbanowicz napisał:

BTW, nadal zrypana jednak jest pogoda (dni tygodnia) w FW... Kiedy wreszcie oni to poprawią. W chińskiej wersji jest OK...

Dziś widziałem dwa wtorki pod rząd :D

Opublikowano

Nie jest czarne. Widzę to na swoim ekraniku a nie na zdjęciach. W plikach png tarcze są czarne a na wyświetlaczu granatowe. Może to się da zmienić w FW...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Orkanus napisał:

To może taki efekt daje podświetlenie...

A to może być. To nic nie zrobimy... :(

Faktycznie jak oświetlam latarką od góry to jest czarne.

Edytowane przez mswiniuch
Opublikowano
15 godzin temu, Gawronnek napisał:

Restart telefonu, wyłącz-wyłącz bluetooth, i próbuj łączyć ja już się kilka razy prawie poddałem, ale zawsze się udało

Dzizas, 3 godziny wieczorem resetowałam, włacz-wyłacz, zaklinaj... Poszło. Ale zauważyłam, że od wgrania nowego softa zegarek ma problemy z łączeniem wogóle. Teraz ciągle burczy, bo coś nie może połaczyć się z mifitem. Wgram sobie tarczę z butkami od Orkanusa, bo dla mnie najpięknieksza i poczekam jeszcze. Na sofcie 26 działał idealnie, jeśli dalej będzie burczał to go przywrócę do 26.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, BALezniak napisał:

Dzizas, 3 godziny wieczorem resetowałam, włacz-wyłacz, zaklinaj... Poszło. Ale zauważyłam, że od wgrania nowego softa zegarek ma problemy z łączeniem wogóle. Teraz ciągle burczy, bo coś nie może połaczyć się z mifitem. Wgram sobie tarczę z butkami od Orkanusa, bo dla mnie najpięknieksza i poczekam jeszcze. Na sofcie 26 działał idealnie, jeśli dalej będzie burczał to go przywrócę do 26.

Miło wiedzieć, że komuś się podoba :)
Ja mam wersję 9.40 i działa bez problemu. Do tego oczywiście modowany Mi Fit 3.1.3 od tomurbanowicz (Dzięki wielkie!).

Tak zgrany zegarek i soft w końcu daje radę :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, tomurbanowicz napisał:

BTW, nadal zrypana jednak jest pogoda (dni tygodnia) w FW... Kiedy wreszcie oni to poprawią. W chińskiej wersji jest OK...

Pogoda i dni tygodnia... Ja w treningach mam już poniedziałek w mificie, a czwartku jak nie było tak nie ma...

Dziś jest jak powszechnie wiadomo poniedziałek 12 listopada ;-)

Screenshot_2017-11-12-14-00-47-584_com.xiaomi.hm.health.png

Edytowane przez BALezniak
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mswiniuch napisał:

Tło jest czarne ale taki typ wyświetlacza i rodzaj podświetlenia sprawia że faktycznie nie jest to tak czerń jaką byśmy chcieli. Pozostaje tylko ustawić podświetlenie na minimum. A to o czym piszesz by tylko białe i kolorowe elementy się świeciły to oczywiście jest możliwe ale w ekranach typu amoled ;) Mi też trochę kolory wyświetlacza przeszkadzają ale ogólnie jestem zadowolony z zegarka, w dodatku w tej cenie, tak że przymykam na to oko ;)

Edytowane przez fake4r
  • Like 1
Opublikowano

U mnie pogoda wyświetlała niepoprawnie dni przez pierwszy tydzień. Później samo się naprawiło i póki co wygląda ok.

Faktycznie fajnie gdyby dało się ustawiać cykliczne badanie tętna, które zegarek wykonywałbym z automatu. Albo również gdyby była możliwość wyłączenia pulsometru przy aktywnościach aby nie żarł niepotrzebnie baterii np. gdy chcemy rejestrować całodzienny wypad. Jak myślicie?

Na moim urządzeniu, na tej najpopularniejszej w tym temacie tarczy progress bar od kroków jest ustawiony zawsze na 10k, bez znaczenia ile ustawie. Może coś wciąż robię źle, może bug.

Soft jest super, fajnie, że jest rozwijany, usprawniany gdzieś na boku.

Opublikowano

I co tam TOMURBANOWICZ?

Da rade dostawic kreseczkę pod datę taką jak jest nad licznikiem kroków czy duży problem z modifem. 

Jak nie będzie problemu możesz wstawić też tą kropeczkę io której mówiłeś i zmienić nazwy MIES i DNI. Pozdro

Opublikowano
1 godzinę temu, kzybu1983 napisał:

I co tam TOMURBANOWICZ?

Da rade dostawic kreseczkę pod datę taką jak jest nad licznikiem kroków czy duży problem z modifem. 

Jak nie będzie problemu możesz wstawić też tą kropeczkę io której mówiłeś i zmienić nazwy MIES i DNI. Pozdro

Nie ma problemu. Zrobi się.

Tylko do której dokładnie tarczy? :)

Opublikowano (edytowane)

Rozmawialiśmy wczoraj o wersji RES "invert white" i tarczy invert...myślałeś aby dostawić cieniutką kreseczkę pod datę taką jak jest na licznikiem kroków oraz wstawić kropeczke pomiędzy miesiącem a dniem w dacie. Jeżeli już będziesz edytował to może dać pełną nazwę miesiąca (zamiast MIES dać MIESIĄC, a zamiast DNI dać DZIEŃ). Już teraz jest kozak (zamiast AM/PM napis BATERIA oraz procentowy wskażnik o krokach) i moim zdaniem tarcza będzie idealna i możesz ją wrzucić jako official. Pozdrowionka

15105146879661154150299.jpg

Edytowane przez kzybu1983
Opublikowano

Zaczelo sie

Pierwsze proby modyfikacji plikow bin udane

Pewnie w kllejnym kroku powstanie strona repozytorium, i mod mifit pozwalajacy na ladowanie custom binow

FB_IMG_1510524749935.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wychwycilem zdublowane tłumaczenie97ccb1762aa69743a9a05db8bb297f0d.jpg
Jeszcze brak tłumaczeń przy wgrywaniu tarcz z mifita. Updating DIAL oraz po zakończeniu Updating DIAL powodzenie.
Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez fake4r
Opublikowano (edytowane)

python dial2img.py -i dial.bin -u

file isn't a resource file. Exiting
Traceback (most recent call last):
File "dial2img.py", line 368, in 
os.exit(1)
AttributeError: 'module' object has no attribute 'exit'

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano

Ja normalnie wybrałem 1 plik .bin z tych spakowanych i nie zmieniałem mu nazwy i wypakowało mi bez problemu, więc nie wiem co więcej mogę podpowiedzieć...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...