Sephriot Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @Premeryt Trafnie zauważył co napisał Acid w komentarzu na stronie głównej pod tematem z najnowszym romem. Jednak coś po stronie Xiaomi nie śmiga i nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 (edited) 2 minuty temu, hellhammer napisał: A wlasnie przez to przechodzilo okolo 99% co kupowali nowe tel z blokowanym btl. Robili albo miflash w edl na china/global dev lub z updatera. Te same problemy mieli i maja z odblokiem. Mi4c nie jest tu jakims wyjatkiem. Poprostu was nie iteresowalo to, ale forum bylo i jest,zalewane teamatmi o odbloku. Tylko szkoda, że oni to robili na świeżym telefonie... 5 minut temu, Sephriot napisał: @Premeryt Trafnie zauważył co napisał Acid w komentarzu na stronie głównej pod tematem z najnowszym romem. Jednak coś po stronie Xiaomi nie śmiga i nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Ja dostałem pozwolenie z 2 msc temu, więc powinno pójść. Edited February 14, 2017 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Tylko szkoda, że oni to robili na świeżym telefonie... Ja dostałem pozwolenie z 2 msc temu, więc powinno pójść. Trzymam kciuki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 1 minutę temu, Premeryt napisał: Trzymam kciuki! Na razie nie ryzykuję, bo na 7.2.9 nie działa poprawnie aparat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Nicki tych osób pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 3 minuty temu, hellhammer napisał: To sprawdz czy jeszcze je masz bo jak dlugi czas nie odblokujesz zadnego tel to cofaja pozwolenie, np ja tak mialem, reaplikowalem i dostalem drugi raz zgode. Gdzie? Na stronie mi unlock nie widzę info, aplikować nie mogę więc wnioskuję że zgoda jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 5 minut temu, Sephriot napisał: Nicki tych osób pls A ja na przykład. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 No dobra. Postawiłem windows nie w wirtualce, a jako natywny system. Niestety, to nie był problem z wirtualką. Co ciekawsze - problem z odblokowaniem BL, to tylko szczegół. adb reboot edl powoduje restart. Mogę przejść do EDL z fastboot (fastboot oem edl), ale MiFlash się wywala: [0,00 COM40]:[COM40]:start flash. [2,06 COM40]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status! [4,64 COM40]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status! [7,22 COM40]:try to reset status. [8,22 COM40]:write time out try agian 96 [9,74 COM40]:write time out try agian 97 [11,26 COM40]:write time out try agian 98 [12,78 COM40]:write time out try agian 99 [14,29 COM40]:write time out try agian 100 [14,81 COM40]:error:Przekroczono limit czasu zapisu. [14,81 COM40]:error:Przekroczono limit czasu zapisu. To samo było na wirtualce. Świeży Windows 10 Home, zapaczowany, wrzucony nowy MiFlash, minimal adb i fastboot, miflash unlock ze strony miui/unlock. Także ten Póki co działa 7.2.9 xiaomi.eu. Ale jak się coś zsyfi... Po zakupie (od Goldiego) miałem odblokowany BL. Przeflaszowałem go w trybie fastboot romem ratunkowym do mi4c (żeby nie zablokować BL). Wszystkie partycje, jak w EDL (flash_all odpaliłem). Potem xiaomi.eu (dwa release temu). Teraz 7.2.9. I tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Z MiUnlock jest taki fajny log: INFO <00:57:09.072,T:1340> : LoginStep1 DEBUG <00:57:12.760,T:1340> : OnAccountLoggedIn DEBUG <00:57:14.354,T:1340> : OnNewServiceCookies DEBUG <00:57:14.354,T:1340> : Login success and get user detail INFO <00:57:16.416,T:2692> : status result: { "applyStatus" : 2, "code" : 0, "description" : null, "shouldApply" : true, "uid" : 1614696775 } DEBUG <00:57:16.416,T:2692> : unlock status: 2 DEBUG <00:57:16.416,T:2692> : should apply:true INFO <00:57:20.151,T:5848> : СĂ×4cČ«Ířͨ°ć connected DEBUG <00:57:23.574,T:2492> : VerifyDeviceInfo DEBUG <00:57:23.808,T:2492> : to sign token with key for device:libra DEBUG <00:57:25.886,T:2492> : sign result:{ "code" : 20031, "description" : "账号与设备没有绑定关系", "uid" : 1614696775 } ERROR <00:57:25.886,T:2492> : unlock signature request fail:20031 reason:账号与设备没有绑定关系 DEBUG <00:57:25.886,T:2492> : unlock return:20031 msg:账号与设备没有绑定关系 INFO <00:57:32.559,T:5848> : UIWindow::OnWindowProc: received CWM_GLOBAL_PROCESS_CLOSE message. Deko domków. Nie wiadomo, o co kaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Dobra. Udało się zmusić MiFlash do współpracy. Wrzuciłem china dev 7.2.9. Wprowadziłem dane konta Xiaomi, potem zajrzałem do opcji deweloperskich i odkryłem chyba błąd. Sami zobaczcie, co się dzieje, gdy chciałem powiązać unlock z kontem I cały czas jest guzik Add Account. Coś popsuli koledzy majfrendy. Na razie wskoczyłem na rom RR. Przeczekam te zamieszanie i wtedy zrobię unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) Już to wcześniej pisałem, otóż mam cały czas aktualną zgodę od sierpnia i staje na 50%. Odblokowałem wcześniej na tej zgodzie, Mi5 oraz Redmi 3s. Mi4C staje na 50%. Ponadto mam jeszcze inne konto, na którym zgodę dostałem we wrześniu, ale wygasła. Zrobiłem resubmit 2 dni temu i czekam. Wczoraj założyłem nowe konto i też czekam. Jak ktoś ma do użyczenia czyste konto ze zgodą na chwilę to poproszę priv. Pozdrawiam Edited February 15, 2017 by tiuro Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Coś jest po prostu nie tak u Xiaomi. Jak pisałem - natenczas przesiadłem się na rom RR. Przeczekam tą burzę. Pewnie coś z tym zrobią. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 6 godzin temu, miklo napisał: Dobra. Udało się zmusić MiFlash do współpracy. Wrzuciłem china dev 7.2.9. Wprowadziłem dane konta Xiaomi, potem zajrzałem do opcji deweloperskich i odkryłem chyba błąd. Sami zobaczcie, co się dzieje, gdy chciałem powiązać unlock z kontem I cały czas jest guzik Add Account. Coś popsuli koledzy majfrendy. Na razie wskoczyłem na rom RR. Przeczekam te zamieszanie i wtedy zrobię unlock. Nie ma żadnego znaczenia ten komunikat, też taki miałem i unlock poszedł bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) No ja właśnie poczekam. Lubię wygląd prawie gołego Androida, także RR jest git. Tylko apki aparatu szkoda nieco @slimdick Mi nie poszedł... Życie Edited February 15, 2017 by miklo Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 @miklo po prostu poczekaj, zgodę miałem 15.08.2016 i też jak od razu sprawdzałem to nie działało chyba przez tydzień co dzień sprawdzałem aż w końcu dałem spokój i odblokowałem nieoficjalnie. Teraz jak był update 7.1.4 to zablokowałem BL, unlock poszedł od pierwszego strzału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 @hellhammer mam pozwolenie jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 33 minuty temu, slimdick napisał: @miklo po prostu poczekaj, zgodę miałem 15.08.2016 i też jak od razu sprawdzałem to nie działało chyba przez tydzień co dzień sprawdzałem aż w końcu dałem spokój i odblokowałem nieoficjalnie. Teraz jak był update 7.1.4 to zablokowałem BL, unlock poszedł od pierwszego strzału. Niektórzy czekają już 10 dni. W sensie 10 dni od momentu otrzymania zgody. Dziwna sprawa z tym odblokowaniem. Ciekawe jak będzie z tym updatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 @don_kamillo jaka dziwna sprawa, Ci co mieli nowe telefony już to przerabiali, tylko do tej pory na tych starych modelach nie trzeba było oficjalnie robić unlock. A co ma być z tym updatem, czego się spodziewasz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 3 minuty temu, slimdick napisał: @don_kamillo jaka dziwna sprawa, Ci co mieli nowe telefony już to przerabiali, tylko do tej pory na tych starych modelach nie trzeba było oficjalnie robić unlock. A co ma być z tym updatem, czego się spodziewasz ? To może najpierw trzeba zablokować bootloader na starej wersji, odblokować na niej, a dopiero później bawić się w update? Nie wiem, gdybam. Wiem, że Tobie się udało, ale urastasz do rangi wyjątku (zresztą ja chyba też). U mnie jest jeszcze Mi4c żony, ale boję się aktualizować po takich problemach A czego się spodziewam? No fajerwerków, a jakże Camera API2 te rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DLUGI Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 czekajcie spokojnie ja otrzymałem pozwolenie na odblokowanie w piątek 10 i cały czas miałem błąd 50% a dziś miła niespodzianka telefon przeszedł 100% weryfikacji bootloader odblokowany TWRP zainstalowane i wszystko śmiga jak należy więc niestety trzeba czekać ale widać że nie ma reguły jak długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
swiety93 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Zgodę otrzymałem w poniedziałek, dziś poszło na strzała. Kiedyś miałem problem z oficjalnym odblokowaniem, po otrzymaniu ponownej zgody - jest dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Acid pisał, że problem jest tylko na nowych kontach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Acid pisał, że problem jest tylko na nowych kontach.Nic podobnego. Dziecko ma stare konto. Zgoda jest od niedzieli. Probujemy odblokowac BL na Mi4c i nic z tego nie wychodzi. Probujemy też na moim koncie które jest jeszcze starsze i też kicha. D*pa z tym jedna wielka i tyle, żadnej reguły.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 3 minuty temu, zielonyBB napisał: Nic podobnego. Dziecko ma stare konto. Zgoda jest od niedzieli. Probujemy odblokowac BL na Mi4c i nic z tego nie wychodzi. Probujemy też na moim koncie które jest jeszcze starsze i też kicha. D*pa z tym jedna wielka i tyle, żadnej reguły. Wysłane z MI5 Ale zgoda jest świeża, skoro z niedzieli, to miałem na myśli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 A było coś na nich wcześniej odblokowywane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Ale zgoda jest świeża, skoro z niedzieli, to miałem na myśli. Aaaa, tak, na koncie dziecka zgoda świeża. Na moim nieświeża, na moim był odblok Mi5 kiedyś tam. Więc na moim z nieświeżą zgodą powinno pójść nie ?Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 1 minutę temu, zielonyBB napisał: Aaaa, tak, na koncie dziecka zgoda świeża. Na moim nieświeża, na moim był odblok Mi5 kiedyś tam. Więc na moim z nieświeżą zgodą powinno pójść nie ? Wysłane z MI5 Powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Nie no, spoko, jest przecież prosta metoda na kolejne aktualizacje. MiFlash starego china dev i na to nowe eu. Całkiem sympatycznie, ehhhWysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 2 minuty temu, zielonyBB napisał: Nie no, spoko, jest przecież prosta metoda na kolejne aktualizacje. MiFlash starego china dev i na to nowe eu. Całkiem sympatycznie, ehhh Wysłane z MI5 Dlatego siedzę i pewnie trochę posiedzę na 6.12.22... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakam Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Jak kupiłem mojego mi4s to już był odblokowany. Dziwię sie bo nigdy nie prosiłem o zgodę i teraz tez nie a odblokowanie poszlo od strzała jak teraz po update go zablokowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 1 minutę temu, hellhammer napisał: Takze teoria ta o Twoje powtarzanie jej jak mantry upadla. Nie moja tylko Acid tak twierdził na stronie. Skoro tak nie jest to ok, ale to nie ja wymyśliłem z nowymi kontami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Dlatego siedzę i pewnie trochę posiedzę na 6.12.22...Też tak mówiłem, ale dziecko twierdziło że 5.1 to obciach w klasie, teraz ma 7.0 i jest zaspokojony. Z drugiej strony, na Mi4c 7.2.9 działa bez zarzutu. Jedyne co nie dziala, to wiadomości głosowe na What's up, reszta jest ok.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 1 minutę temu, zielonyBB napisał: Też tak mówiłem, ale dziecko twierdziło że 5.1 to obciach w klasie, teraz ma 7.0 i jest zaspokojony. Z drugiej strony, na Mi4c 7.2.9 działa bez zarzutu. Jedyne co nite dziala, to wiadomości głosowe na What's up, reszta jest ok. Wysłane z MI5 I aparat w HDR nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) EDIT. Edited February 16, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: Zaprzeczam działa HDR wszystkie tryby i wszystkie kombinacje sprawdzałem w żadnej się nie wysypał i chyba mam takie wrażenie że szybciej łapie ostrość , takie wrażenie Jeśli 3 osoby mówią, że nie działa, a jedna, że działa, to śmiało stwierdzam, że nie działa To może nie być tylko wrażenie, bo w bibliotece są zmiany odnośnie PDAF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts