miklo Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Tak. Właśnie zauważyłem. Jest tutaj: http://en.miui.com/a-234.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Napisz czy Ci się udało, tak jak mówie moja próba na chińskim skonczyla się też błędem 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 32 minuty temu, KutanG napisał: Ma ktoś sposób na te 50% przy odblokowaniu? Oraz mam też problem z mi pc suite, nie wykrywa mi telefonu wogóle... Ja po wgraniu 7 małem też problem z tym że komputer nie wykrywał telefonu - zrobiłem formata i działa normalnie (chyba za dużo śmieciowych sterów miałem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Pewnie będzie tak samo. Pewnie skończę na RR czy czymś takim póki co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 dostałem wreszcie pozwolenie, próbuje odblokować na miui polska tym najnowszym 50% i błąd.... nie może zweryfikować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 U mnie od wczoraj bez zmian. Komp widzi telefon, wszelkie zezwolenia uruchomione a proces odblokowywania zatrzymuje się na 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Cześć, Wgrałem najnowszy ROM i mam problem z odblokowaniem bootloadera w Mi4C. Zastosowałem się do instrukcji w pierwszym poście, ale podczas unlocka poprzez mi flash unlock na 50-tym procencie wyświetla mi się komunikat " Could'nt verify device. Current account is different from the account info on the device." Konto na telefonie i te na które loguję się jest takie samo. Co robię źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 U mnie, to problem, o którym pisałem od początku. Nie używam Windows. Postawiłem wirtualkę z Win8, ale coś jest nie tak. Mam dysk ssd w szafie "na wszelki wypadek". Postawię na nim natywny Windows i pewnie pójdzie. Nie wiem tylko kiedy, bo mam kupę zajęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaku83 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Witam, Po aktualizacji z 6.12.22 na 7.2.9 w Mi Note Pro nie działa synchronizacja z chmurą. Zawiesza się na blokowanych połączeniach i nie chce przejść dalej. Czy ktoś z was ma taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 53 minuty temu, Zaku83 napisał: Witam, Po aktualizacji z 6.12.22 na 7.2.9 w Mi Note Pro nie działa synchronizacja z chmurą. Zawiesza się na blokowanych połączeniach i nie chce przejść dalej. Czy ktoś z was ma taki problem? Napisz w wątku o ROM 7.2.9. Tutaj walczymy z zablokowanym bootloaderem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaku83 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 a faktycznie... A BL bez problemu odblokowałem na MiNote Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Witam, Po aktualizacji z 6.12.22 na 7.2.9 w Mi Note Pro nie działa synchronizacja z chmurą. Zawiesza się na blokowanych połączeniach i nie chce przejść dalej. Czy ktoś z was ma taki problem? Na mi5s od dawna ten sam problem Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 23 minuty temu, PlMichal napisał: Co zrobić w przypadku błędu przy 50% odblokowaniu bootloadera? Próbowałem już każdego sposobu aby coś z tym zrobić, nie da rady. Jaki rom w grać i w jaki sposób? Nie pękaj, nie jesteś sam. Ja mam to samo na Mi4c od Nd. Jeśli Ci telefon działa a zgodę na odblokowanie otrzymałeś niedawno to podobno trza poczekać kilka dni, nawet do tygodnia coby odpaliło. Poczytaj na stronie Aktualności/Aktualizacje MIUI/MIUI 7.2.9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 (edited) Z tym czekanie to raczej nie prawda. Ja zgodę dostałem 09.02, a odblokowałem 10.02. Rom xiaomi.eu 7.2.9 Windows 7 x64 debugowanie włączone no i chyba tyle. Mi4c. Edited February 14, 2017 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Ja też mam problem z przejściem 50% na Mi4c, już kilka telefonów odblokowałem a swojego nie mogę, nie wiem czy china dev coś da? Nie chce mi się za bardzo flashować ale jak nie przejdzie do końca tygodnia to chyba spróbujęWysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Z tym czekanie to raczej nie prawda. Ja zgodę dostałem 09.02, a odblokowałem 10.02. Mi4c.Może pomoże jak będziemy podawać kto na jakim Romie odblokował, czy przed czy po aktualizacji do 7.2.9 ? Ja np mam zgodę na dwóch kontach i na żadnym nie potrafię przejść powyżej 50℅ ... A mam ROM 7.2.9 xiaomi.eu , debugowanie USB,zdjęcie blokady OEM zaznaczone.. Próbowałem już różne wersje sterownika i dalej nic.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 2 godziny temu, hellhammer napisał: Trzeba cierpliwie probowac kilku metod i na roznych romach. Trzeba sprawdzic numer sterownika w menadzerze urzadzen i zmienic na inny, mozna wyprobowac inny port usb, inny pc, proba z china dev, stable. Mozna probowac starszy lub nowszy rom, w zaleznosci jaki tel. Kolejne to mozba wlaczyc debugowanie usb, oem unlock w dev options i powiazac w tym samym miejscu konto xiaomi z tel. Ty chyba żartujesz, mamy mieszać sterownikami żeby odblokować BL? Jakoś na innych telefonach tego problemu nie było, a w przypadku Andka 7 masowo ludzie nie mogą odblokować. Nie wierzę, że to przypadek i mają syf na kompie itp itd... Xiaomi coś nawala i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Ja też uważam że problem jest po stronie Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Nie pomysleliscie że problem jest dlatego bo macie xiaomi.eu i nie ma pewności czy mi unlock go wspiera? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 7 minut temu, m4ci3k_sz napisał: Nie pomysleliscie że problem jest dlatego bo macie xiaomi.eu i nie ma pewności czy mi unlock go wspiera? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka ja na swoim mi4c miałem już chyba wszelkie możliwe oprogramowania dev global itd i na żadnym nie mogę zrobić mi unlocka za każdym razem staje na 50% i koniec wiec jak na moje to na 100% jest to wina xiaomi dodam też i próbowałem już chyba z 10 różnych sterowników do adb próbowałam zarówno na win7 x64 jak i na x86 zero rezultatu powoli zaczynam się poddawać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 ja na swoim mi4c miałem już chyba wszelkie możliwe oprogramowania dev global itd i na żadnym nie mogę zrobić mi unlocka za każdym razem staje na 50% i koniec wiec jak na moje to na 100% jest to wina xiaomi dodam też i próbowałem już chyba z 10 różnych sterowników do adb próbowałam zarówno na win7 x64 jak i na x86 zero rezultatu powoli zaczynam się poddawaćA próbowałeś starego dev na andku 5.1?Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 16 minut temu, m4ci3k_sz napisał: Nie pomysleliscie że problem jest dlatego bo macie xiaomi.eu i nie ma pewności czy mi unlock go wspiera? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Przepraszam, ale skoro Acid pisze, że kolejnym krokiem po wgraniu andka 7 jest odblokowanie metodą oficjalną, to tak powinno być. A skoro to ma znaczenie i nie było pewności, to nie powinien tak pisać. Osoby które już się nacięły kiedyś na aktualizację (jak ja) nie instalują 5 minut po wypuszczeniu nowej wersji, ale nie każdy potrafi się powstrzymać. Co teraz mają zrobić, jak nie mogą odblokować BL? Nowej wersji nie zainstalują, na obecnej nie działa HDR w aparacie, a nie chcą robić miflash i tracić danych? Hm? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 9 minut temu, Winiu89 napisał: A próbowałeś starego dev na andku 5.1? Wysłane z Mi4c próbowałem też na 5.1 dev 6.1.7 jak i dev 7.2.9. również global stabil i nie wiem jaki jeszcze inny za każdym razem staje na 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 próbowałem też na 5.1 dev 6.1.7 jak i dev 7.2.9. również global stabil i nie wiem jaki jeszcze inny za każdym razem staje na 50%Global stable nie masz co próbować, na nim 100% że nie pójdzie. A na pewno masz zablokowany bootloader? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Panowie jest ktoś kto odblokowal bl po 10.02? Z tego co zaobserwowałem to są problemy od soboty z tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 6 minut temu, Sephriot napisał: Panowie jest ktoś kto odblokowal bl po 10.02? Z tego co zaobserwowałem to są problemy od soboty z tym. Ja odblokowałem u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Zgodę miałeś świeżą? Czy aktywną od dłuższego czasu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Miałem od sierpnia. I nią odblokowywałem wcześniej telefon, jak wyjąłem z pudełka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Ja odblokowałem w niedziele. Ponowna zgoda od piątku. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 47 minut temu, advcron napisał: Ja odblokowałem w niedziele. Ponowna zgoda od piątku. No właśnie, Acid nas pociesza na Aktualizacji MIUI 7.2.9: "Z jakiegoś powodu problemy z odblokowaniem mają nowi. Tzn świeże pozwolenia, dopiero co złożone. Bez problemu odblokowują ci którzy już wcześniej używali swoich kont do odblokowania innych urządzeń. U mnie poszło bez problemu z MI4c ponieważ odblokowałem w grudniu MI Note 2 na tym koncie.". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Ja miałem wcześniej zgodę (która wygasła), ale żadnego tel. nie odblokowywalem. W niedziele był mój pierwszy raz.Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Chętnie pożyczę w takim razie od kogoś jakieś konto, na którym nie posiada żadnych buckupów i danych, a jest pozwolenie na unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 1 minutę temu, hellhammer napisał: Bzdura, byly tylko sie nie interesowales.... To może napisz co im pomogło? Tylko, że nie żonglowanie sterownikami albo syf w systemie, znamy te gadki ze starego konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Pewnie miał na myśli stable. Zbrodni nie popełnił. Zluzuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 To czuję, że zostanę na andku 5 przez najbliższych kilka miesięcy... Flash na china nie mam zamiaru robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts