Jump to content

Odblokowanie bootloadera do Mi4c/Mi4s/NotePro dla xiaomi.eu 7.0

Acid

Recommended Posts

32 minuty temu, KutanG napisał:

Ma ktoś sposób na te 50% przy odblokowaniu?

Oraz mam też problem z mi pc suite, nie wykrywa mi telefonu wogóle...

Ja po wgraniu 7 małem też problem z tym że komputer nie wykrywał telefonu - zrobiłem formata i działa normalnie (chyba za dużo śmieciowych sterów miałem)

Cześć,

Wgrałem najnowszy ROM i mam problem z odblokowaniem bootloadera w Mi4C. Zastosowałem się do instrukcji w pierwszym poście, ale podczas unlocka poprzez mi flash unlock na 50-tym procencie wyświetla mi się komunikat  " Could'nt verify device. Current account is different from the account info on the device." Konto na telefonie i te na które loguję się jest takie samo. Co robię źle?

U mnie, to problem, o którym pisałem od początku. Nie używam Windows. Postawiłem wirtualkę z Win8, ale coś jest nie tak. Mam dysk ssd w szafie "na wszelki wypadek". Postawię na nim natywny Windows i pewnie pójdzie. Nie wiem tylko kiedy, bo mam kupę zajęć :)

53 minuty temu, Zaku83 napisał:

Witam,

Po aktualizacji z 6.12.22 na 7.2.9 w Mi Note Pro nie działa synchronizacja  z chmurą. Zawiesza się na blokowanych połączeniach i nie chce przejść dalej.

Czy ktoś z was ma taki problem?

Napisz w wątku o ROM 7.2.9. Tutaj walczymy z zablokowanym bootloaderem :)

Witam,
Po aktualizacji z 6.12.22 na 7.2.9 w Mi Note Pro nie działa synchronizacja  z chmurą. Zawiesza się na blokowanych połączeniach i nie chce przejść dalej.
Czy ktoś z was ma taki problem?

Na mi5s od dawna ten sam problem

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

23 minuty temu, PlMichal napisał:

Co zrobić w przypadku błędu przy 50% odblokowaniu bootloadera? Próbowałem już każdego sposobu aby coś z tym zrobić, nie da rady. Jaki rom w grać i w jaki sposób?

Nie pękaj, nie jesteś sam. Ja mam to samo na Mi4c od Nd. Jeśli Ci telefon działa a zgodę na odblokowanie otrzymałeś niedawno to podobno trza poczekać kilka dni, nawet do tygodnia coby odpaliło. Poczytaj na stronie Aktualności/Aktualizacje MIUI/MIUI 7.2.9.

Ja też mam problem z przejściem 50% na Mi4c, już kilka telefonów odblokowałem a swojego nie mogę, nie wiem czy china dev coś da? Nie chce mi się za bardzo flashować ale jak nie przejdzie do końca tygodnia to chyba spróbuję

Wysłane z Mi4c

Z tym czekanie to raczej nie prawda. Ja zgodę dostałem 09.02, a odblokowałem 10.02. 
Mi4c.

Może pomoże jak będziemy podawać kto na jakim Romie odblokował, czy przed czy po aktualizacji do 7.2.9 ?
Ja np mam zgodę na dwóch kontach i na żadnym nie potrafię przejść powyżej 50℅ ... A mam ROM 7.2.9 xiaomi.eu , debugowanie USB,zdjęcie blokady OEM zaznaczone.. Próbowałem już różne wersje sterownika i dalej nic.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1

2 godziny temu, hellhammer napisał:

Trzeba cierpliwie probowac kilku metod i na roznych romach.
Trzeba sprawdzic numer sterownika w menadzerze urzadzen i zmienic na inny, mozna wyprobowac inny port usb, inny pc, proba z china dev, stable.
Mozna probowac starszy lub nowszy rom, w zaleznosci jaki tel.
Kolejne to mozba wlaczyc debugowanie usb, oem unlock w dev options i powiazac w tym samym miejscu konto xiaomi z tel.

Ty chyba żartujesz, mamy mieszać sterownikami żeby odblokować BL? Jakoś na innych telefonach tego problemu nie było, a w przypadku Andka 7 masowo ludzie nie mogą odblokować. Nie wierzę, że to przypadek i mają syf na kompie itp itd... Xiaomi coś nawala i tyle.

7 minut temu, m4ci3k_sz napisał:

Nie pomysleliscie że problem jest dlatego bo macie xiaomi.eu i nie ma pewności czy mi unlock go wspiera?

ja na swoim mi4c miałem już chyba wszelkie możliwe oprogramowania dev global itd i na żadnym nie mogę zrobić mi unlocka

za każdym razem staje na 50% i koniec

wiec jak na moje to na 100% jest to wina xiaomi

dodam też i próbowałem już chyba z 10 różnych sterowników do adb

próbowałam zarówno na win7 x64 jak i na x86

zero rezultatu

powoli zaczynam się poddawać

ja na swoim mi4c miałem już chyba wszelkie możliwe oprogramowania dev global itd i na żadnym nie mogę zrobić mi unlocka
za każdym razem staje na 50% i koniec
wiec jak na moje to na 100% jest to wina xiaomi
dodam też i próbowałem już chyba z 10 różnych sterowników do adb
próbowałam zarówno na win7 x64 jak i na x86
zero rezultatu
powoli zaczynam się poddawać

A próbowałeś starego dev na andku 5.1?

Wysłane z Mi4c

16 minut temu, m4ci3k_sz napisał:

Nie pomysleliscie że problem jest dlatego bo macie xiaomi.eu i nie ma pewności czy mi unlock go wspiera?

Przepraszam, ale skoro Acid pisze, że kolejnym krokiem po wgraniu andka 7 jest odblokowanie metodą oficjalną, to tak powinno być. A skoro to ma znaczenie i nie było pewności, to nie powinien tak pisać. Osoby które już się nacięły kiedyś na aktualizację (jak ja) nie instalują 5 minut po wypuszczeniu nowej wersji, ale nie każdy potrafi się powstrzymać. 

Co teraz mają zrobić, jak nie mogą odblokować BL? Nowej wersji nie zainstalują, na obecnej nie działa HDR w aparacie, a nie chcą robić miflash i tracić danych? Hm?

• Like 1

próbowałem też na 5.1 dev 6.1.7 jak i dev 7.2.9. również global stabil i nie wiem jaki jeszcze inny
za każdym razem staje na 50%

Global stable nie masz co próbować, na nim 100% że nie pójdzie. A na pewno masz zablokowany bootloader?

• Like 1

47 minut temu, advcron napisał:

Ja odblokowałem w niedziele. Ponowna zgoda od piątku.

No właśnie, Acid nas pociesza na Aktualizacji MIUI 7.2.9:

"Z jakiegoś powodu problemy z odblokowaniem mają nowi. Tzn świeże pozwolenia, dopiero co złożone. Bez problemu odblokowują ci którzy już wcześniej używali swoich kont do odblokowania innych urządzeń. U mnie poszło bez problemu z MI4c ponieważ odblokowałem w grudniu MI Note 2 na tym koncie.".

• Like 1