sunkist Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) @galaktyTak dokładnie, ale potem instalowałem dodatki przez TWRP i na końcu było pytanie o Wipe, nie robiłem bo nie wiedziałem czy powinienem. @6thsurvivor Dzięki o taką odpowiedź mi chodziło. Edited February 10, 2017 by sunkist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 3 godziny temu, sunkist napisał: Bardzo dobra robota, Przejście (Mi4c) z 6.12.2 na 7.2.9 bez problemu, w między czasie dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, co też zaraz uczyniłem, jak na razie wszystko w najlepszym porządku. Miałbym dwa pytania czy po instalacji nowego TWRP należało zrobić Vipe ?? oraz o co chodzi z tym "instal TWRP App ?? " podczas wychodzenia z nowego TWRP. jak długo czekałeś na zgode na odblokowanie?? ja pare godzin temu złozyłem wniosek i cisza..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Bardzo krótko biorąc pod uwagę że jestem " Junior Member " około 25 minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Przed chwilą, sunkist napisał: Bardzo krótko biorąc pod uwagę że jestem " Junior Member " około 25 minut. ja jestem Senior Member i czekam pare godzin, zero odzewu.... tylko że Security check-up 50 points nie wiem czy to ma coś do rzeczy......, zalecali żeby mieć 100 pionts, ale nie dało sie wiecej bo nic mi na maila nie przyszło żeby zweryfikować pytanie czy recovery phone.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 3 dni i nie musisz mieć 100 punktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 no to ok, poczekam, zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 u mnie na początku tel po updacie strasznie lagował ale w końcu się to uspokoiło i teraz działa normalnie ale bateria leci w oczach! zrobiłem wniosek o odblokowanie BL ale nie wiem jak wygląda zgoda od xiaomi czy to przychodzi w formie sms czy mail? może ktoś wrzucić Print screena z taką zgodą? teraz jak wchodzę na stronę ze zgodą to mnie od razu przekierowuje do strony z linkiem do pobrania mi flash unlock chodze w fast boot stery adb pobrawnie zainstalowane, włączam program loguje się na swoje konto xiaomi daje unlock i wyskakują mi % dochodzi do 50% i błąd: "Couldn't verify device Current account is different info on the device" i dale try again co dalej robić? chciałbym wgrac sobie roota bo bez tego nie działa mi jedna apka proszę o pomoc i nakierowanie co robię nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Czekać, czasami to po kilku dniach od zgody przejdzie odblokowanieWysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 u mnie na początku tel po updacie strasznie lagował ale w końcu się to uspokoiło i teraz działa normalnie ale bateria leci w oczach! zrobiłem wniosek o odblokowanie BL ale nie wiem jak wygląda zgoda od xiaomi czy to przychodzi w formie sms czy mail? może ktoś wrzucić Print screena z taką zgodą? teraz jak wchodzę na stronę ze zgodą to mnie od razu przekierowuje do strony z linkiem do pobrania mi flash unlock chodze w fast boot stery adb pobrawnie zainstalowane, włączam program loguje się na swoje konto xiaomi daje unlock i wyskakują mi % dochodzi do 50% i błąd: "Couldn't verify device Current account is different info on the device" i dale try again co dalej robić? chciałbym wgrac sobie roota bo bez tego nie działa mi jedna apka proszę o pomoc i nakierowanie co robię nie takPo pierwsze to musisz zainstalować poprawiony 7.2.9 gdzie nie ma już problemu z baterią. Jak nie masz odblokowanego BL to jeszcze w trybie EDL możesz zrobić downgrade i ponownie wgrać twrp i aktualizację. Potem czekaj na zgodę o odblokowanie.Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 no tak ale chciałbym uniknąć cofnięcia się i robienia downgradu - mogę czekać na tej wersji co mam obecnie i odblokować bl po czym nowe twrp? nie chciałbym od nowa wszystkiego wgrywać. proszę o wstawienie screena z tym jak wygląda zgoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 5 minut temu, t_gumienny napisał: no tak ale chciałbym uniknąć cofnięcia się i robienia downgradu - mogę czekać na tej wersji co mam obecnie i odblokować bl po czym nowe twrp? nie chciałbym od nowa wszystkiego wgrywać. proszę o wstawienie screena z tym jak wygląda zgoda Czasem przychodzi SMS, czasem nie. Najprościej sprawdzić tutaj: http://en.miui.com/unlock/ Klikasz w Unlock now i powinna się załadować taka strona: To znaczy, że masz zgodę na odblokowanie Jeśli nie będziesz mieć zgody to będzie coś innego (komunikat albo o odrzuceniu zgody, albo jeszcze coś innego) Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 no to wychodzi na to że mam zgodę a gdy klikam unlock dochodzi do 50% i dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fisiu Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 15 minut temu, t_gumienny napisał: no to wychodzi na to że mam zgodę a gdy klikam unlock dochodzi do 50% i dalej Akurat druga połówka ma konto z możliwością odblokowania (kiedyś requestowałem, aby usunąć blokadę z BL z jej Redmi 3). Usunąłem swój telefon z konta xiaomi, dodałem do jej konta i zdalne lokalizowanie z poziomu i.mi.com już działa. Niestety przy próbie odblokowania BL z jej konta mam dokładnie taki sam komunikat. Czy ktoś wie ile trzeba poczekać, aby zmiany wprowadzone na koncie były kompletne i możliwe stało się odblokowanie BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 48 minut temu, t_gumienny napisał: no to wychodzi na to że mam zgodę a gdy klikam unlock dochodzi do 50% i dalej Włącz Ustawienia ---> Dodatkowe ustawienia ---> Opcje programistyczne (wcześniej trzeba je włączyć) ---> Zdjęcie blokady OEM (włącz tą funkcję) oraz włącz jeszcze opcję: Debugowanie USB. Opcje programistyczne włączasz w: Ustawienia ---> Informacje o telefonie ---> Klikasz 5x na Wersja MIUI. Zobacz czy po tym zabiegu pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 (edited) niestety nie pomogło jest to samo dochodzi do 50% i błąd jak ze screenu, który podałem wyżej. czy pozostaje mi tylko downgrade? Edited February 11, 2017 by t_gumienny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Panowie a na china dev da się używac normalnie telefonu? Bo już nie mogę wytrzymać z tą bateria na mi4c a zgody na odblokowanie nie dostałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 A co masz za problem zrobic oem edl i mi flash do miui 7 6.1.7 z odblokowany bl. Po tym instalujesz twrp i xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku122 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 36 minut temu, t_gumienny napisał: niestety nie pomogło jest to samo dochodzi do 50% i błąd jak ze screenu, który podałem wyżej. czy pozostaje mi tylko downgrade? Mam dokładnie to samo. Wyczytałem, że czasem trzeba poczekać dzień-dwa, aby dane im się w systemach zsynchronizowały. Ja spróbuję ponownie jutro oblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 57 minut temu, BartyS napisał: A co masz za problem zrobic oem edl i mi flash do miui 7 6.1.7 z odblokowany bl. Po tym instalujesz twrp i xiaomi.eu e fast boot przez mi flash wgrać 6.1.7 china?? wtedy trwp i xiaomi eu lub miui polska?? bootloader sie oblokuje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 tak więc postanowiłem wgrać przez miflasha od nowa jednak jest problem nie chce mi wejść w edl jak daje adb reboot edl tel restartuje się ale nie w trybie edl tylko uruchamia się normalnie i co teraz? totalna porażka mam wgraną pierwszą wersję 7.2.9 bat leci w oczach przy probie unlocku staje na 50% i nic dalej no i brak możliwości fleshu po edl jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 tak więc postanowiłem wgrać przez miflasha od nowa jednak jest problem nie chce mi wejść w edl jak daje adb reboot edl tel restartuje się ale nie w trybie edl tylko uruchamia się normalnie i co teraz? totalna porażka mam wgraną pierwszą wersję 7.2.9 bat leci w oczach przy probie unlocku staje na 50% i nic dalej no i brak możliwości fleshu po edl jakieś pomysły? Komenda fastboot oem edl też nie działa ?Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) poszło właśnie wgrywam dev china i zobaczę czy na tym przejedzie odblokowanie bl dzięki za pomoc na libra_images_6.12.22_20161222.0000.00_5.1_cn_fa709eaa17 też nie chce odblokować bl jakieś rady? Edited February 12, 2017 by t_gumienny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaku83 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 To ja mam pytanie z innej beczki... Mam felerną wersję 7.2.9 na Mi Note Pro, która zjada baterię.. Czy jak odblokuję bl to ponownej instalacji nowej wersji 7.2.9 zablokuje sobie znowu bl?? Chciałem zainstalować wersję chińską stable gdyż telefonu używam do pracy ale przez miflasha pokazuje mi informację że telefon jest zablokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) a więc reasumując Jak się zainstaluje tak jak w moim przypadku na mi4c felerną wersję 7.2.9 i nie chce odblokować BL pozostaje nam w trybie fastboot dać komende: fastboot oem edl dalej flash przez miflesh do wersji libra_images_6.1.7_20151221.0000.11_5.1_cn_b09dac70a0 na to można wgrać później twrp no i dowolny stary rom bądź najnowszy ale wtedy znowu BL zablokowany w miim przypadku na żadnym romie wgranym przez miflesha nadal nie chciało odblokować BL zawsze ten sam komunikat: "Couldn't verify device Current account is different info on the device" i dale try again jakieś inne rady jak się pozbyć blokady? Edited February 12, 2017 by t_gumienny Link to comment Share on other sites More sharing options...
DLUGI Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Witam Mam ten sam problem z odblokowaniem bootloadera co poprzednicy zgodę na odblokowanie otrzymałem 2 dni temu i cały czas przy próbie odblokowania mam ten sam błąd wgrywałem już różne wersje systemu oraz próbowałem różnymi sposobami znalezionymi w seci odblokować bootloader jednak za każdym razem ten sam błąd po kiego grzyba dają jakąś zgodę i program do odblokowywania który cały czas wywala się na 50% a informacja która jest wyświetlana w programie jest mało pomocna skoro zakładam konto i na to konto loguje się na telefonie i PC to jakim cudem mogą być różne dane na koncie Couldn't verify device Current account is different info on the device" i dale try again Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron27 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Przy próbie unlocku 50% http://en.miui.com/thread-434406-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku122 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 41 minut temu, elektron27 napisał: Przy próbie unlocku 50% http://en.miui.com/thread-434406-1-1.html Przeleciałem wszystkie tutoriale na miui.com, ten również. Żaden nie pomógł. Spróbuję chyba założyć nowe konto Xiaomi na nowy numer telefonu i na nim spróbować dostać zgodę i odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DLUGI Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 porażka wszystkie te tutoriale nic nie dają Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku122 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 2 minuty temu, hellhammer napisał: Daja daja, widac Ty nie umiesz i tyle. Jest to wina stetownika w systemie zmien na starszy z numerkiem 7 i pojdzie. O ile dostales zgode. Po co? Na to masz zgode? Jesli tak to zalozenie nowego nic nie da. Wina lezy po stronie sterow w Twoim pc i tyle. Sterowniki też podejrzewałem, bo były wspomniane w jednym z tutoriali. Próbowałem odblokowania na dwóch laptopach - jeden z Windowsem 10, drugi z Windowsem 7 i sterownikami zainstalowanymi wraz z PC Miui Suite. Tu i tu ten sam błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_gumienny Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) niestety to nic nie daje mam sterownik w wersji 7.1.0.0 i nadal to samo wina lezy po innej stronie tylko jakiej Już próbowałem wszystkiego lokalizacji na stronie i.mi.com wgrałem china dev w oem edl i później unlocku w fastboot wszelkie zmiany sterowników itd i nadal nie chce mi przejść tych 50% zastanawiam się czy aby na pewno ta zgoda w xiaomi przeszła ale skoro mnie przekierowuje na stronę do ściągnięcia miunlocka to chyba tak założyłem nowy wniosek na nowym koncie xiaomi zobaczymy co będzie już mi się pomysły kończą, a bez roota na andku 7 przez tą bloka BL nie działa mi jedna apka także chyba wrócę do 6.12.22 no chyba że jakieś inne pomysłu macie? Edited February 12, 2017 by t_gumienny Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 A może za wcześnie od otrzymania zgody odblokowujesz?Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 29 minut temu, advcron napisał: A może za wcześnie od otrzymania zgody odblokowujesz? Wysłano z Mi4c To ile trzeba czekać po otrzymaniu zgody by odblokować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Niektórzy mówili nawet o tyg.Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Jeśli zaktualizuję mi4c do 7.0, to czy będę musiał instalować rom china dev/stable, żeby odblokować bootloader i zaktualizować twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Nie.Na tej 7.2.9 xiaomi.eu odblokujesz.Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts