FromWP Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Jest asystent dotyku. W nim można sobie skonfigurować przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 40 minut temu, electro69 napisał: @up Wielka szkoda, bo akurat Redmi 4A by się jak najbardziej taka funkcja przydała ze względu na te beznadziejne drobniutkie ikonki (mniejszych to się chyba już nie dało "namalować"), które są niepodświetlane, praktycznie niewidoczne nawet w ciągu dnia (mam czarną wersję telefonu), a co dopiero w nocy :). Nie wiem co może stać na przeszkodzie, żeby tą funkcję udostępnili jako oczywiście dodatkową opcję. Ogólnie to "marzeniem" byłoby, aby dodali możliwość włączenia właśnie wirtualnych przycisków na ekranie, jak ma to miejsce choćby w Redmi 5. Serio Ci to przeszkadza? xD Ja już lecę z przyzwyczajenia nawet nie patrze czy tam coś jest czy nie i przynajmniej nie kuje w oczy ani durne podświetlenie w nocy ani nie wybija się na czarnym tle 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 (edited) Wiem, że jest asystent dotyku :). Problem tylko w tym, że jest on mało praktyczny w codziennym korzystaniu z telefonu, ponieważ żeby wykonać "operację" np. "cofnij" to najpierw trzeba wywołać to "wirtualne kółko" a dopiero potem można przycisnąć właściwy "przycisk" :). 2 minuty temu, vvvzc napisał: Serio Ci to przeszkadza? xD Ja już lecę z przyzwyczajenia nawet nie patrze czy tam coś jest czy nie i przynajmniej nie kuje w oczy ani durne podświetlenie w nocy ani nie wybija się na czarnym tle Wiem, że to jest kwestia przyzwyczajenia, tym bardziej, że moim poprzednim telefonem był Samsung (bez podświetlanych przycisków dotykowych), ale tam choćby same ikonki są o wiele większe ;), przez co jest to wszystko bardziej "czytelne". Po za tym odnoszę takie wrażenie, że sam obszar dotykowy poszczególnego przycisku funkcyjnego jest mniejszy niż u Samsunga, przez co właśnie często w Xiaomi "chybiam" celu ;). Edited February 3, 2018 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Kolejna wersja global beta o numerze 8.2.8 http://c.mi.com/thread-767769-1-0.html ... telenoweli ciąg dalszy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) 2 godziny temu, electro69 napisał: Kolejna wersja global beta o numerze 8.2.8 http://c.mi.com/thread-767769-1-0.html ... telenoweli ciąg dalszy ... No wg dzisiejszego tweeta pana z Xiaomi India, wersja 9 Global Stable ma być, cytuję: "za dzień lub dwa", cokolwiek to znaczy w Indiach . Pan jest chyba ważny, to może coś tam wie... Edited February 9, 2018 by wanarek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) @ohara @Kamil33 @electro69 @MasaMasen @Kokodzambo @Malpa73 @Redmi4A @Fajama @Zulwiczek2017 @Zulwiczek1983 @vvvzc @wanarek @And.N Chyba się doczekaliśmy, idzie jako nightly. tapnięte z Redmi 4a Do wszystkich link: http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip Edited February 9, 2018 by Orjon 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) Ja tam wolę poczekać nawet jeszcze miesiąc ale by to działało jak trzeba. A czym się różni od wersji developer? Edited February 9, 2018 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malpa73 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 A ja nadal czekam na źródła kernela, a po tym na Oreo :vWysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Na jakim to Androidzie jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Mam takie pytanie do was: czy wam też na 8.2.8 zniknęło przyciemniane tło gdy otwieracie folder? Bo u mnie coś takiego się zadziało i nie wiem czy tak ma być czy to jakiś mały fakap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Na jakim to Androidzie jest? 7.1.2.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 8 minut temu, Orjon napisał: 7.1.2. tapnięte z Redmi 4a Łe to nawet nie zmieniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Nie sprawdzałem i nie zamierzam sprawdzać, ale podesłałem info o aktualizacji na Wykopie i już ściągają, więc może przetestują Zakładam że jest normalnie jako zwykły update... Link to comment Share on other sites More sharing options...
popik Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 na oreo to nie ma co liczyć . Oreo mam na drugim tel lenovo k5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miss Adams Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 @Orjon masz ustawiony polski region czy jakiś inny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 (edited) Można spokojnie instalować wersję stable. Parę godzin już testuję i jakoś specjalnie się nie różni od Global Bety. Żadnych kwasków nie zauważyłem. Działa Magisk, działa Exposed. Reszta OK. Jak się pozamraża te niepotrzebne usługi/bloatware od Xiaomi co chodzą w tle, to nawet żwawy. Instalowałem przez TWRP robiąc wipe standardowe, czyli cache, system, data i dalvik. Nie kombinowałem nic z żadną aktalizacją czy innymi "brudnymi" flashami. Na czysto Link: Nowy patch wyłączający asystenta czy jak to tam się nazywa (to coś na lewym ekranie z dziwnymi ikonami i wyszukiwarką) - instalować przez TWRP. Po zainstalowaniu można wyłączyć typa w preferencjach. (patcha wygrzebał @Orjon) Edited February 10, 2018 by wanarek 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 [mention=29619]Orjon[/mention] masz ustawiony polski region czy jakiś inny?Screen nie jest mój, korzystam obecnie z miuipolska, aczkolwiek sporo osób z Polski dostało update, na Wykopie trochę osób pisało ;>tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 A jeśli mam wersję Global Dev to mogę normalnie przez aktualizator instalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 (edited) @szamian1994 Nie, tylko MiFlash/TWRP z pełnym wipe. tapnięte z Redmi 4a Edited February 10, 2018 by Orjon 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Tak jest zdecydowanie bezpieczniej i najlepiej. Aczkolwiek w Redmi 3s przejście z global dev na stable odbywa się bez problemów przez aktualizację z pliku, oczywiście z zaproponowanym wipe. W 4A bywają problemy i to powazne bo grozi to utratą IMEI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 12 minut temu, Orjon napisał: @szamian1994 Nie, tylko MiFlash/TWRP z pełnym wipe. tapnięte z Redmi 4a Do MiFlash muszę odblokować BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Jeśli nie chcesz grzebać z otwieraniem obudowy i testpoint - to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 2 minuty temu, szamian1994 napisał: Do MiFlash muszę odblokować BL? Odblokuj, przynajmniej raz, zawsze się może przydać. Na razie zostań na dev, bo chyba ciągle lepsze od stable. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamian1994 Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 No nic. To zostaję na Global Dev, tak będzie bezpieczniej mając w pamięci wpadkę z Ace 2 kilka lat temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajama Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Dnia 9.02.2018 o 15:23, Orjon napisał: @ohara @Kamil33 @electro69 @MasaMasen @Kokodzambo @Malpa73 @Redmi4A @Fajama @Zulwiczek2017 @Zulwiczek1983 @vvvzc @wanarek @And.N Chyba się doczekaliśmy, idzie jako nightly. tapnięte z Redmi 4a Do wszystkich link: http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip Mam global stable i pytanie, czy moge pobrać ten plik i wgrać go zwyczajnie przez Aktualizator systemowy? Pytam bo jesznie nie wyskakuje aktualizacja :/ i czy potem nie będzie zadnych problemow z aktualizacjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 55 minut temu, Fajama napisał: Mam global stable i pytanie, czy moge pobrać ten plik i wgrać go zwyczajnie przez Aktualizator systemowy? Pytam bo jesznie nie wyskakuje aktualizacja :/ i czy potem nie będzie zadnych problemow z aktualizacjami? Aktualizacja na razie wyskakuje losowo wybranym osobom. Problemu z aktualizacjami raczej nie będzie, bo to normalna oficjalna wersja. Powinna sie bez problemu zainstalować przez wybranie paczki aktualizacji w instalatorze. Jeśli nie, to trudno, musisz poczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamorex Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 (edited) ... Edited January 2, 2020 by Mamorex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 @Mamorex stable -> beta = updater, beta -> stable = miflash/TWRP z pełnym wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Czy po wgraniu TWRP aktualizacja ota normalnie działa? Chwilowo siedzę na oryginalnym recovery i nie chciałbym wgrywać każdego updateu ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Z twrp paczka ZIP a przez fastboot musi być tar.gz z tego co zrozumiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Czy po wgraniu TWRP aktualizacja ota normalnie działa? Chwilowo siedzę na oryginalnym recovery i nie chciałbym wgrywać każdego updateu ręcznie.Mi na Globalu beta działała, pod warunkiem że ściągnął się cały update (1gb) a nie 140mb... Bo wtedy nie zgadzały się testkeye w TWRP i nie szła instalacja, wywalalo error 7 tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) U mnie nie pokazuje się aktualizacja,beta miui. Jak to jest że jedni dostają update na tel a inni nie,i nawet nie ma na oficjalnej stronie miui 9 stable. Wyczytałem na oficjalnej stronie miui że aktualizacja dla wszystkich nastąpi po nowym roku chińskim a nowy rok trwa od 16 do 21 lutego. Edited February 13, 2018 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Krótkie info na temat aktualizacji Global stable MIUI 9 androd 7.1 Jak ktoś jest w tej chwili na ROM-ie Global DEV z MIUI 9 to niech lepiej zostanie, bo wersja stabilna żadnych nowości oczywiście nie przynosi, stabilniejsza wg mnie również nie jest jakoś specjalnie. Po prostu nic szczególnego. No może poza tym, że aktualizacje będą rzadko. Jeśli jesteś na oficjalnym stabilnym ROM-ie z MIUI 8 to aktualizacja jest jak najbardziej wskazana.Aktualizacje dla wszystkich będą najprawdopodobniej pod koniec lutego lub w marcu, czyli już po chińskim Nowym Roku. Na razie developerzy wysyłają aktualizacje losowo. Czego w wersji stabilnej nie ma/co nie działa, a jest w Global DEV?: nie działa funkcja szybkiej odpowiedzi z powiadomień bateria ładuje się dużo dłużej (prawie 3 godziny do pełnego naładowania) nieprawda, sprawdziłem, wyniki kilka postów dalej, przepraszam za wprowadzanie w błąd nie ma nowych dzwonków wersje niektórych aplikacji są starsze niż na dev (mimo automatycznego zaktualizowania po zainstalowaniu ROMU) Edited February 28, 2018 by wanarek wprawadzenie poprawnych danych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) 4 minuty temu, Redmi4A napisał: W SMS'ach również? Tak. Nie zauważyłem tego początkowo, bo używam Textry zamiast systemowego programu, a tam odpowiedzi z powiadomień były zawsze, bo ma to programowo zrobione. A bateria czemu dłużej się ładuje, to nie mam pojęcia. Na globalu dev z MIUI 9 ładuje się normalnie. Edited February 13, 2018 by wanarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts