ploplus Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 10 godzin temu, przemolo napisał: Czy da się jakoś użyć historycznej mapy aby skierować Roborocka do pomieszczenia, którego na obecnej ostatniej mapie nie ma? niby listę historycznych map w miHome widać ale jak ich użyć? Historycznej mapy nie użyjesz, ale możesz w sprzątaniu strefowym zaznaczyć obszar w którym jest to pomieszczenie i wtedy pojedzie tam skanując i rysując na bieżąco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 ^^^ na to nie wpadłem ja zawsze gdy mapę gubi to jadę do punktu na mapie które jest znane i tak powoli skanuje Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolo Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Z czego wynika fakt, że on te mapy gubi? tzn. jakiś czas po sprzątaniu gdy ma pięknie wyrysowaną mapę, mapa zwykle znika i jest na niej tylko najbliższe otoczenie Mariana (tak go nazwałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 U mnie Stefan nigdy jeszcze nie zgubił mapy, pamięta nawet po odinstalowaniu programu i ponownej instalacji np. modowanej wersji, a używam go już prawie rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolo Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Od czego to zależy? może jakaś lepsza aplikacja niż miHome by mu się lepiej podobała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Modowa wersja? O czym piszesz?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaModowana Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolo Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Mam wrażenie, że znikanie map ma miejsce gdy nie wyrazimy po uruchomieniu miHome zgody na udział w programie "ulepszania aplikacji" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 15 godzin temu, ploplus napisał: Historycznej mapy nie użyjesz, ale możesz w sprzątaniu strefowym zaznaczyć obszar w którym jest to pomieszczenie i wtedy pojedzie tam skanując i rysując na bieżąco. O ile pamiętam, to nie jest to zbyt dobry sposób, gdyż robot próbuje się dostać do tego miejsca przez ściany i dotarcie do właściwego miejsca zajmuje mu mnóstwo czasu. Na zapamiętanej mapie jedzie prosto do celu automatycznie omijając wszystkie przeszkody po drodze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploplus Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 ja zaznaczam mu strefę tak, żeby jej część "załapała" się na wcześniej zeskanowany obszar i u mnie jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 15, 2018 Share Posted September 15, 2018 On mapy nie gubi, tylko pamięta ostatnią. Czyli np. jak go wytargasz, żeby opróżnić zbiornik, a potem klikniesz wróć do domu, to będzie miał mapę tylko z tego powrotu, czyli tyle co nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 15, 2018 Share Posted September 15, 2018 dużo łatwiej zrobić jest rysowanie mapy od nowa za każdym razem niż algorytm który ma wyszukiwać w którym akurat pomieszczeniu się znajduje i której mapy ma użyć. Gdzie de facto też musi zrobić mapę od nowa.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted September 15, 2018 Share Posted September 15, 2018 Odkurzacz Xiaomi MiRobot Vacuum - Polski Magazyn z dostawą Priority Line @Gearbesthttps://www.pepper.pl/promocje/odkurzacz-xiaomi-mirobot-vacuum-polski-magazyn-z-dostawa-priority-line-gearbest-103677Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek13 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Hej, czy ktoś znalazł/odkrył czym róźni się tryb mopa w aplikacji? Używacie go? Bo przecież wystarczy włożyć mopa i woda leci mechanicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Siła odkurzacza?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_s Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Hej, czy ktoś znalazł/odkrył czym róźni się tryb mopa w aplikacji? Używacie go? Bo przecież wystarczy włożyć mopa i woda leci mechanicznie.Podejrzewam, że gęściej jeździ. Część czynna mopa jest węższa niż szczotka.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Coś gdzieś czytałem, że mopuje max 10cm od krawędzi ściany, ale nie mam to nie wiem. Mam za to braava 390 i on mopuje jeżdżąc podobnie jak byś robił to ręcznie - przód-tył. Może kiedyś wprowadzą podobne funkcjonalności i przyszłościowo jest już osobna funkcja mop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyml Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 3 godziny temu, rockykon napisał: Siła odkurzacza? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Informacja jest ogólno-dostępna, wystarczy wpisać w google No ale dla leniuchów proszę: 1800 Pa (Wyniki badań laboratoryjnych. Maksymalne ciśnienie powietrza wynosi ~1800 Pa w trybie pełnej prędkości wentylatora.) dla wersji drugiej to 2000 Pa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek13 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 2 godziny temu, rafal_s napisał: Podejrzewam, że gęściej jeździ. Część czynna mopa jest węższa niż szczotka. Ciekawa hipoteza, jeśli nikt nie wyjawi nam prawdy to sprawdzę w wolnej chwili Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Informacja jest ogólno-dostępna, wystarczy wpisać w google No ale dla leniuchów proszę: 1800 Pa (Wyniki badań laboratoryjnych. Maksymalne ciśnienie powietrza wynosi ~1800 Pa w trybie pełnej prędkości wentylatora.) dla wersji drugiej to 2000 PaWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Informacja jest ogólno-dostępna, wystarczy wpisać w google To była odpowiedź na pytanie czym ròzni się tryb mop od różnych trybów odkurzacza...Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andimuc Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Witam. Zmieniłem tel na Huawei P20 Pro, I teraz nie potrafię się połączyć z odkurzaczem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_s Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Witam. Zmieniłem tel na Huawei P20 Pro, I teraz nie potrafię się połączyć z odkurzaczem Sprawdź ustawienia wi-fi. Na 5ghz nie działa.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krskrab Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Jeśli są ruter wysyła 2ghz i 5ghz .Robot działa tylko pod siecią 2ghz telefon może pracować w pasmie 5ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_s Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Jeśli są ruter wysyła 2ghz i 5ghz .Robot działa tylko pod siecią 2ghz telefon może pracować w pasmie 5ghzPróbowałem go wyszukać mając na stałe w telefonie wbite 5 i nie szło, zmieniłem na auto i od razu się pojawiłWysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andimuc Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Zmieniłem tel na Huawei P20 Pro, I teraz nie potrafię się połączyć z odkurzaczem Juz to opanowalem. W starym telefonie mialem stara wersje app. Po sklonowaniu starego telefonu na nowy zostala tez stara wersja. Po aktualizacji aplikacji znalazlo mi odkurzacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
krskrab Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Pochwalcie się ile minut i ile metrów Wasz robot posprzątał . U mnie : 3217 min - 2848 metrów (6 tygodni) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacyj23 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) 6762 min - 6885 m2 - 15 tyg. Edited September 21, 2018 by jacyj23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 181 h, 11 000 m2Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 646 h, 35 000 m, 929 sprzątań Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Mamy Polski w MiHome...Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Dnia 18.09.2018 o 17:10, krskrab napisał: Robot działa tylko pod siecią 2ghz telefon może pracować w pasmie 5ghz anyzs spróbuj tego. Ja siedziałem obok odkurzacza blisko z tel i załapało za 2 razem nie wiem czy to coś miało do znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wohard Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 hmm siedziałem wczoraj ze dwie godziny, dzisiaj podobnie. Na żadnym telefonie nie widzę sieci roborocka. Jak ona się powinna nazywać ?Jaka sieć Roborocka? Odkurzacz poprzez mi home konfiguruje się z siecią Wi-Fi w twoim domu. Więc problem nie koniecznie musi leżeć po stronie telefonu i aplikacji....Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockykon Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Poszukaj 5 minut na Google i YouTube będziesz wszystko wiedziałWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_s Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 rockykyon, dzięki za nic nie wnoszący post. Ty tak zawsze ? Napisałem co i jak robię i nadal nie znajduje mi odkurzacza w mi-home. No device found nearby, make sure device is reset and scan again. Reset czyli przytrzymać dwa przyciski na raz aż usłuszę resetting wifi. Ale po tym zabiegu odkurzacz nie zgłasza się. Przeinstalowałem mihome, ale bez efektu PS. wohard, jeżeli telefon jest podłączone do wifi to jak ma znaleść idkurzacz który nie jest podłączony do tej sieci ? Po bluetooth. Sprawdź sieć w telefonie tzn czy jesteś na 2,4ghz czy na 5ghz. Spróbuj na 2,4.Spróbuj zresetować telefon, bluetoothWysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Przede wszystkim podłącz odkurzacz blisko routera i musi być podłączony do bazy, bliskość telefonu nie ma takiego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krskrab Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Ja stawiam że problem jest w ustawieniach sieci WIFI 1 Telefon- wifi -zaawansowane Nie pamiętam dokładnie . Telefon przez wifi wyszukuję robota, łączy się z nim .Po połączeniu telefon-robot aplikacja pyta się do jakiej sieci wifi ma być podłączona ( ruter może nadawać na kilku nazwach ("pasmach") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts