rockykon Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Woda się nie leje. To tak jak zostawić mokra ścierkę... Zależy też jakie się ma panele.. wody tam jest niewiele..Szkoda że niema żadnego czujnika ile tej wody jest. Albo możliwości włączenia mopa np po pierwszym odkurzaniu...Słabo jest tylko jak mam do odkurzenia 4 pokoje i jeden mały dywan. Wtedy mopa nie użyje bo mop będzie się wycierał w dywan.Muszę schować dywan albo robić sprzątanie na 2x. Strefowe. Raz z mopem i resztę zdjęciu mopa.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
EBE97400 Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Jeśli chodzi o psa, którego też mam jestem bardzo zadowolony dodaję zdjęcie po 1 odkurzaniu s50. Dwa dni wcześniej jechałem zwykłym odkurzaczem. Mam jeden dywan i przeleci mopem po nim. Czuć że zmopował ale nazwać go mokrym to wielka przesada.
przemolo Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 1 godzinę temu, rockykon napisał: Woda się nie leje. To tak jak zostawić mokra ścierkę... Zależy też jakie się ma panele.. wody tam jest niewiele.. Szkoda że niema żadnego czujnika ile tej wody jest. Albo możliwości włączenia mopa np po pierwszym odkurzaniu... Czyli jak chcesz odkurzyć i umyć to nie da się tego jakoś do harmonogramu wpisać? trzeba ręcznie włączyć mycie dopiero gdy zakończy odkurzanie?
rockykon Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Tak. Funkcja MOP powoduje że odkurzacz chodzi z mniejszą siłą tylko tyle. To czy mocuje, zależy od tego czy przystawka jest wpięta w odkurzacz.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
przemolo Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Czyli w harmonogramie nie masz żadnego wpływu na włączenie/wyłączenie mopowania - jedynie fizycznie wpinasz/wypinasz przystawkę?
rockykon Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Czuć że zmopował ale nazwać go mokrym to wielka przesada.Nie chodzi o to że dywan jest mokry. Ale że cały brud który wycierał się w mopa będzie potem wcierany w dywan...sprzątałem piasek kinetyczny którego część osadziła się na mopie potem widziałem że całość została na dywanieWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
EBE97400 Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 1 godzinę temu, przemolo napisał: Czyli w harmonogramie nie masz żadnego wpływu na włączenie/wyłączenie mopowania - jedynie fizycznie wpinasz/wypinasz przystawkę? W opcjach aplikacji możesz ustawić odkurzacz na samo mopowanie bądź jedną z kilku prędkości odkurzania.
przemolo Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 13 minut temu, EBE97400 napisał: W opcjach aplikacji możesz ustawić odkurzacz na samo mopowanie bądź jedną z kilku prędkości odkurzania. Czyli jak ma wpiętą przystawkę to można mu ustawić jednak, że najpierw ma odkurzyć, a potem mopować? bo nie rozumiem
EBE97400 Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Bardziej to chyba działa na zasadzie... Odkurzacz jedzie cały dom. Wkładasz mopa. Klikasz w opcjach samo mopowanie. Jeśli się mylę niech ktoś poprawi
rockykon Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Dokładnie. Jak ma przystawkę to mopuje niezależnie od siły ssania. Jest jeszcze kwestia czy zatankowałem i mop jest wilgotny...Co do opcji to ustawiasz siłę ssania od mop czyli minimum do turbo czyli max.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaJak ktoś zamierza kupić to w aze pojawił się s50 w dobrej cenie : 1 695,00 złWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
qubap Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Dnia 1.09.2018 o 21:25, krskrab napisał: Co to za wersja? Ja mam chińską na mainland china i u mnie ostatnia jest 001518 na iOS?
rafal_s Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Ma ktoś doświadczenia z sierścią psa? mam w domu goldena, który okresowo leni się niemiłosiernie (na dobrą sprawę aby mieć idealnie czysto musiałbym 2x dziennie odkurzać). Nie mam dywanów ale ciekawy jestem czy te kłaki z psa się gdzieś nie wkręcają w te szczotki. Myślicie, że będzie w stanie odkurzyć powierzchnię ~50m2 (panele+kafle) z sierści przy założeniu, że chodzi raz dziennie lub raz na 2 dni? starczy mu tego pojemnika?Stary, jeden piesek to pikuś. Na chacie 6 kotów i szarpie sierść jak Reksio szynkę. Pojemnik u mnie wystarczy na 1,5 sprzątania przy powierzchni jaką ma dostępną 25m2.Potem jest jeszcze miejsce, ale na rozniesiony żwirek nie ma już siły. Odpalam codziennie i codziennie oprozniam. Jestem mega zadowolony.Jak padnie na dobre to od razu kupuję następny Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
rockykon Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Mop po sprzątaniu wygląda mniej więcej tak ... O tyle podłoga jest czystsza. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
przemolo Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Po umyciu mniej-więcej jak dużej powierzchni kończy się woda w zbiorniku? Jeszcze w temacie sklepu AZE - warto tam kupić? w Proline jest ok. 80zł drożej (Proline znam od lat więc nie boję się ew. roszczeń z tytułu rękojmii, itp. a AZE nie znam). Mam wrażenie z opisów sieci, że pozytywne opinie o AZE są tylko od osób, które nie reklamowały żadnych produktów. Co, którzy to robili nie piszą o nich wiele dobrego
ploplus Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Na ceneo.pl Proline ma 95% głosów pozytywnych, a Aze 93%, choć ten pierwszy ma ogólnie ponad 42 tyś. opinii, a Aze tylko ponad 5 tyś. Różnica w cenie 80,- zł to 7%. Z uwagi na to, że mój odkurzacz kupiłem w Aze przejrzałem opinie negatywne w ceneo (kilka stron) i stwierdzam, że dotyczą głównie pomyłek przy wysyłce lub braku towaru - nie trafiłem na żadną opinię o nieuwzględnionej reklamacji, choć są opinie mówiące o "nieodpisywaniu na e-maile".
przemolo Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 https://www.wykop.pl/wpis/24196455/oszusci-poniewaz-widze-ze-sklep-aze-com-pl-ma-jaki/ - takie coś znalazłem
jacyj23 Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 (edited) 5 godzin temu, przemolo napisał: Po umyciu mniej-więcej jak dużej powierzchni kończy się woda w zbiorniku? 47m2 41min tryb mop, terakota (nie gładka, bez dywanu) i prawie połowa zostaje. baterii zostało 88% firmware 1598 ... o jest nowy 1606 P.S. Przy mopowaniu mógłby omijać dywan, a tak nie jest Edited September 7, 2018 by jacyj23
rockykon Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Też myślałem żeby omijać dywan. Trzeba obniżyć zderzak i będzie jako przeszkodą.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
przemolo Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Chyba pokuszę się jednak o roborocka - 500zł droższy ale lepiej "przebiedować" niż potem marudzić, że się nie kupiło lepszego. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
damte Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Dnia 6.09.2018 o 00:34, zuku1786 napisał: Tu jest ta opcja pod ikoną "GO" Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Ja też kupiłem w Polsce ale mam wersję chińską. Jaka masz wtyczkę, chińską z przejściówka czy europejską? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Wtyczka jest europejska, serwer tylko europejski lub other. po odpaleniu apki nie ma czone cleaning? Jakies pomysly jak to mozna obejsc zeby miec strefowe?
zuku1786 Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 Nie jestem w temacie wersji europejskiej, ale zdaje mi się że ktoś w tym wątku coś pisał o klonowaniu aplikacji. Musiałbyś poszukać trochę we wcześniejszych wpisach. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
glass Posted September 8, 2018 Posted September 8, 2018 FloleVac fajna apka, ma sprzątanie strefowe, używam i polecamWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
przemolo Posted September 8, 2018 Posted September 8, 2018 Czy pierwsza generacja z polskiej dystrybucji ma to strefowe sprzątanie? Ew. od czego to zależy czy ta opcja jest czy nie?
zuku1786 Posted September 8, 2018 Posted September 8, 2018 To niezależny od tego z jakiej odkurzacz jest dystrybucji tylko czy jest to wersja international z europejską wtyczką, która łączy się tylko z serwerem europejskim na którym nie ma sprzątania strefowego, czy też wersja z chińską wtyczką, która łączy się z innymi serwerami na których sprzątanie strefowe jest. Ja mam robota kupionego od AZE i mam chińską wersję, z tym że ja swojego kupowałem rok temu. Nie wiem jakie wersje teraz sprzedają. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
rafal_s Posted September 8, 2018 Posted September 8, 2018 To niezależny od tego z jakiej odkurzacz jest dystrybucji tylko czy jest to wersja international z europejską wtyczką, która łączy się tylko z serwerem europejskim na którym nie ma sprzątania strefowego, czy też wersja z chińską wtyczką, która łączy się z innymi serwerami na których sprzątanie strefowe jest. Ja mam robota kupionego od AZE i mam chińską wersję, z tym że ja swojego kupowałem rok temu. Nie wiem jakie wersje teraz sprzedają. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaCześć, mój jest z europejską wtyczką, łączy się z serwerem EU i strefowe jest. Może dlatego, że mam dwójkę?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
zuku1786 Posted September 9, 2018 Posted September 9, 2018 Oczywiście że tak. Ja piszę o pierwszej wersji robota. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
royal90 Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 A jak wersję europejską serwer Europa i strefy działaj normalnie mimo wersji I. A co do problemu który miałem kilka stron wcześniej to niestety nie znikł a jest nawet tylko gorzej. https://youtu.be/6I0LejSyS74
rockykon Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Może ktoś wykonać test? Na takim samym odkurzaczy zakleić jeden z biegunów i spr czy robot zachowuje się tak samo... Wygląda jakby nie kontaktowało coś z bazą ... Albo zasilacz w bazie nie daje rady i myśli że niema kontaktu...Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
mgdgdr Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Jaki poziom macie zaznaczony w cleanup? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wojtek.92 Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Balanced daje radę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
www Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 (edited) 4 godziny temu, royal90 napisał: A jak wersję europejską serwer Europa i strefy działaj normalnie mimo wersji I. A co do problemu który miałem kilka stron wcześniej to niestety nie znikł a jest nawet tylko gorzej. https://youtu.be/6I0LejSyS74 gdzie kupowałeś swojego? mam parę pytań czy oficjalnym sklepem w PL jest tylko mi-home.pl? czy ktoś kupował od nich? jakie wrażenia , opinie i czy działają strefy? 1. Czy robotem można sterować przez aplikacje (jakiś wirtualny pilot?) aby skierować go np w dane miejsce gdzie został syf... 2. Czy można robotem manulanie lub przez aplikacje sterować gdzie ma jechać 3. Myślę nad xiaomi gen.1 z PL ale jak nie będzie mapy to bez sensu lub: xiaowa, samsung powerbot (trochę ponad budżet), ilife a4s, roomba 6xx... ktoś może miał te modele i coś doradzi? edit: a to ciekawe Edited September 10, 2018 by www
zuku1786 Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Ludzie. Czytajcie temat. Te same pytania padają codziennieWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
VoytaS Posted September 12, 2018 Posted September 12, 2018 Znalazl ktoś filtry do v2 na ali ? Zamowilem ostatnio zestaw wszystkich materialow exploatacyjnych i filtr bylo napisane ze pasuje do v1 i v2 i bylem pewny ze daja wersje v2 bo nowsza ale przyszla paczka z v1. Ma ktos sprawdzone sprzedawce ?
przemolo Posted September 13, 2018 Posted September 13, 2018 Czy da się jakoś użyć historycznej mapy aby skierować Roborocka do pomieszczenia, którego na obecnej ostatniej mapie nie ma? niby listę historycznych map w miHome widać ale jak ich użyć?
royal90 Posted September 13, 2018 Posted September 13, 2018 Dnia 10.09.2018 o 15:41, www napisał: gdzie kupowałeś swojego? mam parę pytań czy oficjalnym sklepem w PL jest tylko mi-home.pl? czy ktoś kupował od nich? jakie wrażenia , opinie i czy działają strefy? 1. Czy robotem można sterować przez aplikacje (jakiś wirtualny pilot?) aby skierować go np w dane miejsce gdzie został syf... 2. Czy można robotem manulanie lub przez aplikacje sterować gdzie ma jechać 3. Myślę nad xiaomi gen.1 z PL ale jak nie będzie mapy to bez sensu lub: xiaowa, samsung powerbot (trochę ponad budżet), ilife a4s, roomba 6xx... ktoś może miał te modele i coś doradzi? edit: a to ciekawe W sklepie Best cena czy jakoś tak poprzez emag. 1.tak 2.tak 3.no toż jest mapa bez problemu Dnia 10.09.2018 o 11:15, rockykon napisał: Może ktoś wykonać test? Na takim samym odkurzaczy zakleić jeden z biegunów i spr czy robot zachowuje się tak samo... Wygląda jakby nie kontaktowało coś z bazą ... Albo zasilacz w bazie nie daje rady i myśli że niema kontaktu... Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Też myślę że to ładowarka bo jak już kiedyś pisałem wcześniej nie wydawała mikro dźwięków a teraz się pojawiły a tak przynajmniej mi się wydaje
Recommended Posts