wohard Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 U mnie jeździ codziennie od 4 miesięcy, przez pierwszy tydzień myślałem że wyzbiera większość i potem będę go puszczał raz na 2-3 dni, ale po 3 tygodniach w pojemniku po każdym sprzątaniu ciągle było tyle samo brudu, pojemnik opróżniany był codziennie. Zresztą przy 2 futrzakach to raczej konieczność.Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
EBE97400 Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Tak puszczam clean i jedzie cały dom. Sprawdzę jutro czy będzie ta mapa jak puszczę go na spokojnie. Mam psa na ten moment dwa sprzątania i dwa pełne zbiorniki zauważyłem że ma spory problem z firanką jeśli jest do samej ziemi nie chce dojechać do samej ściany
YarkesaB Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Zainstalowałem aplikację FloleVac i nie mam pojęcia jak mam ją połączyć z odkurzaczem. Próbowałem już na kilka sposobów ale nadal nic. Przez Mi Home wszystko działa, oczywiście bez sprzątania strefowego :/ Jakieś rady? wskazówki?
otodomoticz Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 hej, czy ktoś podłączył odkurzacz do domoticz? Mam problem z usyskaniem tokenu z urządzenia. Czy ktoś może podpowiedzieć jak to zrobić w łatwy sposób? Chciałem skorzystań z mitoolkit ale pojawia się komunikat po niemiecku z problemem ADB chociaż mam debugowanie USB. Instalowałem też starsze wersje Mihome ale nie mogę wejść wtedy w ustawienia gdzie jest token. dzięki za pomoc
majkers Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Dnia 24.08.2018 o 14:39, rockykon napisał: Dotarła paczka z Proline. Działa odkurzanie strefowe. Wygląda że wszystko ok. Zdaje się że sprzedawca jest zobowiązany dać instrukcje po polsku..dopytam. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka A jaka wersja? International czy chińska? Na jakim serwerze w mi home działasz?
Gawronnek Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Mam pytanie, chce po testować FloleVac, ale nie mam dostępu do mapy. Wyrzuca mi dwa komunikaty. Nie mam podwójnej autoryzacji konta, może ktoś wie o co tu chodzi?
glass Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Mam pytanie, chce po testować FloleVac, ale nie mam dostępu do mapy. Wyrzuca mi dwa komunikaty. Nie mam podwójnej autoryzacji konta, może ktoś wie o co tu chodzi? Masz podwójną autoryzację, najszybciej będzie założyć nowe konto xiaomi i dodać tam odkurzacz, potem FloleVacWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
EBE97400 Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 U mnie wszystko gra działa sprzątanie strefowe.
geforc Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Panowie czy sytuacja w ktorej po dłuższym nie uzywaniu odkurzacz nie moze sie polaczyc z apka mi home jest normalna? Caly czas jest status GETTING INFO. Natomiast po odpaleniu odkurzania przez przycisk na odkurzaczu sytuacja wraca do normy i jest normalne sparowanie
Wojtek.92 Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 U mnie po dwóch dniach nie używania odkurzacza nie było takiego problemu. Może to przez te chińskie serwery o których piszą poprzednicy? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
geforc Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 u mnie był nie używany 2 tygodnie bo miałem remont, ale był podłączony...
ploplus Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Mi się tak zdarzyło. Zrobiłem wylogowanie z Mi Home i zalogowałem się ponownie - wszystko wróciło do normy.
Gawronnek Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 Ja non stop wyłączam zasilanie na 2-3 dni, bo sprząta u mnie 2-3 razy w tygodniu, podłączony jest pod gniazdko wifi, i ono odłącza zasilanie po 2 godzinach i włącza godzinę przed sprzątaniem. Prawie rok i odpukać zero problemów.
geforc Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 No to co to może być że po jakimś czasie nie paruje się z odkurzaczem ?
Gawronnek Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 W moim odczuciu najczęstszą przyczyną podobnych problemów jest bałagan w telefonie, najczęściej pomaga restart i czyszczenie plików tymczasowych.
geforc Posted August 27, 2018 Posted August 27, 2018 No chyba nie od tego bo mam nowego samsunga note 8 od poczatku miesiaca a to sie działo i na tym i na poprzednim telefonie
krskrab Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Dnia 25.08.2018 o 20:13, rafal_s napisał: Jak długo nie będziesz korzystać? Dzień? Imo bez sensu, po to masz takiego robota, aby zapitalał dzień w dzień. Zrób test, odkurzaj co 24h i zobacz ile farfocli się zbiera. Jak masz dzieci/zwierzęta to tym bardziej. Baterii nic się nie stanie, została do tego zaprojektowana Co do strefowego sprzątania to nie wiem co u Ciebie nie działa. Uruchomiłeś sprzątanie i sam zakończył? Najpierw uruchamiasz"clean" i jedzie po całej chacie i skanuje, a potem możesz używać strefowego. Ale jak użyjesz znowu clean to znowu musisz czekać, az ukończy sprzątanie całości Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Powinna być opcja zapisywania do pamięci kilku wybranych map pomieszczeń, wtedy ułatwiło by strefowe sprzątanie
Kazmirz Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 dzis wyszla aktualizacja owego programu FloleVac.. u mnie caly czas pisze ladowanie mapy.. Macie tez tak u siebie ?
Marfo Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 dzis wyszla aktualizacja owego programu FloleVac.. u mnie caly czas pisze ladowanie mapy.. Macie tez tak u siebie ?Działa, tylko musisz być połączony do tej samej sieci co robot.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Kolunio34 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 WitamPanowie proszę o pomoc. Po roku użytkowania dzisiaj pojawił się problem. Przy próbie puszczenia robota wyjechał ze stacji z 10cm i zgasł...zero reakcji oraz t diody również się nie świecą. Po wciśnięciu go s powrotem w bazę miga parę razy dioda mówi jedno słowo darning i po chwili puszcza styki i odskakuje i gaśnie. Można go przytrzymać aby nie odskoczyl to w tedy cały czas się pali dioda. Przy kolejnym uruchomieniu znowu rusza 10cm i gaśnie. ...Czy miał ktoś podobnie? Czy mogę przypuszczać ze bateria powiedziała papa... W aplikacji widnieje naładowania 100 procent. ...hm....
rockykon Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 może nie pomogę bezpośrednio Ale w jaki sposób w tych odkurzaczach diagnozuje się usterki są jakieś kody błędu liczba mrugnięć albo coś takiego?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
rafal_s Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 może nie pomogę bezpośrednio Ale w jaki sposób w tych odkurzaczach diagnozuje się usterki są jakieś kody błędu liczba mrugnięć albo coś takiego?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaOdkurzacz w apce mówi co mu dolegaWysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaWitamPanowie proszę o pomoc. Po roku użytkowania dzisiaj pojawił się problem. Przy próbie puszczenia robota wyjechał ze stacji z 10cm i zgasł...zero reakcji oraz t diody również się nie świecą. Po wciśnięciu go s powrotem w bazę miga parę razy dioda mówi jedno słowo darning i po chwili puszcza styki i odskakuje i gaśnie. Można go przytrzymać aby nie odskoczyl to w tedy cały czas się pali dioda. Przy kolejnym uruchomieniu znowu rusza 10cm i gaśnie. ...Czy miał ktoś podobnie? Czy mogę przypuszczać ze bateria powiedziała papa... W aplikacji widnieje naładowania 100 procent. ...hm....Raczej nie bateria. Bym powiedział że coś z oprogramowaniem lub sprzętem. Jeżeli brak błędu to nie wraca info od odkurzacza.Resetowales do fabrycznych?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Kolunio34 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 W apce nie ma info. Robiłem reset i zero poprawy. :/
Kolunio34 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Po wciśnięciu do bazy pojawia się melodyjka jakis komunikat "czarczing" i po chwili odskakuje od bazy 5cm i gaśnie wszystko. ...:/ Zna ktoś jakiś polecany serwis w pl? Mam dokładnie jak w linku:
rafal_s Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Po wciśnięciu do bazy pojawia się melodyjka jakis komunikat "czarczing" i po chwili odskakuje od bazy 5cm i gaśnie wszystko. ...:/ Zna ktoś jakiś polecany serwis w pl?Gdzie kupiłeś odkurzacz?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Kolunio34 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Niestety kupiłem 2 lipca 2017 w gearbest...Mam tak jak na tym filmie:
ploplus Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Najpierw dioda miga (ładowanie), a po chwili zaczyna świecić światłem jednostajnym (naładowany). Może faktycznie bateria padła...
Kolunio34 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Tylko tak z dnia na dzień padła? Przeleciałem cały ten wątek i w początkowych postach również był taki przypadek. Jednak kolega miał 2 takie odkurzacze i zamiana baterii nic nie dała. ..niestety nie pisał już nic więcej. Wysłałem PW. Jak widać zdarzają się takie awarie niestety i nie wiadomo co padło i jaka część zamówić. ..
rafal_s Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 W EU obowiązują dwa lata gwarancji, próbuj uderzyć do gearbestWysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
EBE97400 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Chciałbym wgrać Polskie głosy do odkurzacza ale mam problem z pobrana aplikacją. Ciągle woła o aktualizację... Ktoś tak miał?
Kolunio34 Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 Gerabest napisał ze gwarancja nie obowiązuje już i ze bardzo jestem ważnym klientem i mogą mi dać 200 punktów (3$)....
rafal_s Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 Gerabest napisał ze gwarancja nie obowiązuje już i ze bardzo jestem ważnym klientem i mogą mi dać 200 punktów (3$)....Haha ważnym klientem No tak, sprawdziłem jeszcze wczoraj wieczorem i oni mają siedzibę w Chinach, więc rok tylko Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Lex Luthor Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 Nie dwa lata gwarancji tylko 2 lata rękojmi. Gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym producenta i xakby Xiaomi, czy inny producent, chciało to w polskiej dystrybucji mogliby dać miesiąc. Dwuletnia rękojmia dotyczy sprzedawcy, a Skoro Gearbest jest w Chinach to może robić co chce
geforc Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 Dlatego ja wolałem dołożyć 200zł i kupić w PL u firmy na A
Kolunio34 Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Jednak po mojej reklamacji gearbest uznał gwarancję. Zaproponował 4 rozwiązania.1. Wysyłka na mój koszt do Chin w celu naprawy/wymiany na odnowiony. 2. Bez wysyłki przelanie na konto gerabest 30 dolarów plus 30 punktów 3. Przelanie na paypal 30 dolarów 4. Zakup u nich nowego odkurzacza za 270 dolców....Musze teraz podjąć decyzję. Musze się zorientować ile będzie kosztowało wysłanie odkurzacza do Chin najtańsza przesyłka. Raczej w Pl nie naprawie go za te 30 dolców ale z drugiej strony jak przesyłka będzie droga i jeszcze przy powrocie wpadnie na VAT to nie wiem...
Recommended Posts