Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie jeździ codziennie od 4 miesięcy, przez pierwszy tydzień myślałem że wyzbiera większość i potem będę go puszczał raz na 2-3 dni, ale po 3 tygodniach w pojemniku po każdym sprzątaniu ciągle było tyle samo brudu, pojemnik opróżniany był codziennie. Zresztą przy 2 futrzakach to raczej konieczność.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak puszczam clean i jedzie cały dom. Sprawdzę jutro czy będzie ta mapa jak puszczę go na spokojnie. Mam psa na ten moment dwa sprzątania i dwa pełne zbiorniki :) zauważyłem że ma spory problem z firanką jeśli jest do samej ziemi ;) nie chce dojechać do samej ściany

Posted

Zainstalowałem aplikację FloleVac i nie mam pojęcia jak mam ją połączyć z odkurzaczem. Próbowałem już na kilka sposobów ale nadal nic. Przez Mi Home wszystko działa, oczywiście bez sprzątania strefowego  :/  Jakieś rady? wskazówki? 

Posted

hej, czy ktoś podłączył odkurzacz do domoticz? Mam problem z usyskaniem tokenu z urządzenia. Czy ktoś może podpowiedzieć jak to zrobić w łatwy sposób? Chciałem skorzystań z mitoolkit ale pojawia się komunikat po niemiecku z problemem ADB chociaż mam debugowanie USB. Instalowałem też starsze wersje Mihome ale nie mogę wejść wtedy w ustawienia gdzie jest token. dzięki za pomoc

Posted
Dnia 24.08.2018 o 14:39, rockykon napisał:

Dotarła paczka z Proline. Działa odkurzanie strefowe. Wygląda że wszystko ok. Zdaje się że sprzedawca jest zobowiązany dać instrukcje po polsku..dopytam.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

A jaka wersja? International czy chińska? Na jakim serwerze w mi home działasz?

Posted

Mam pytanie, chce po testować FloleVac, ale nie mam dostępu do mapy. Wyrzuca mi dwa komunikaty. Nie mam podwójnej autoryzacji konta, może ktoś wie o co tu chodzi? d9f89adb57a87513f8ade7f5bc0d17e3.jpg0630499a24edf39d2b4060c83190dcd1.jpg

Posted
Mam pytanie, chce po testować FloleVac, ale nie mam dostępu do mapy. Wyrzuca mi dwa komunikaty. Nie mam podwójnej autoryzacji konta, może ktoś wie o co tu chodzi? d9f89adb57a87513f8ade7f5bc0d17e3.jpg0630499a24edf39d2b4060c83190dcd1.jpg

Masz podwójną autoryzację, najszybciej będzie założyć nowe konto xiaomi i dodać tam odkurzacz, potem FloleVac

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Posted

Panowie czy sytuacja w ktorej po dłuższym nie uzywaniu odkurzacz nie moze sie polaczyc z apka mi home jest normalna? Caly czas jest status GETTING INFO. Natomiast po odpaleniu odkurzania przez przycisk na odkurzaczu sytuacja wraca do normy i jest normalne sparowanie

Posted

U mnie po dwóch dniach nie używania odkurzacza nie było takiego problemu. Może to przez te chińskie serwery o których piszą poprzednicy?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja non stop wyłączam zasilanie na 2-3 dni, bo sprząta u mnie 2-3 razy w tygodniu, podłączony jest pod gniazdko wifi, i ono odłącza zasilanie po 2 godzinach i włącza godzinę przed sprzątaniem. Prawie rok i odpukać zero problemów.

Posted

W moim odczuciu najczęstszą przyczyną podobnych problemów jest bałagan w telefonie, najczęściej pomaga restart i czyszczenie plików tymczasowych.

Posted

No chyba nie od tego bo mam nowego samsunga note 8 od poczatku miesiaca a to sie działo i na tym i na poprzednim telefonie

Posted
Dnia 25.08.2018 o 20:13, rafal_s napisał:

Jak długo nie będziesz korzystać? Dzień? Imo bez sensu, po to masz takiego robota, aby zapitalał dzień w dzień.

Zrób test, odkurzaj co 24h i zobacz ile farfocli się zbiera. Jak masz dzieci/zwierzęta to tym bardziej.

Baterii nic się nie stanie, została do tego zaprojektowana

Co do strefowego sprzątania to nie wiem co u Ciebie nie działa. Uruchomiłeś sprzątanie i sam zakończył? Najpierw uruchamiasz"clean" i jedzie po całej chacie i skanuje, a potem możesz używać strefowego. Ale jak użyjesz znowu clean to znowu musisz czekać, az ukończy sprzątanie całości

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Powinna być opcja zapisywania do pamięci kilku wybranych map pomieszczeń, wtedy ułatwiło by strefowe sprzątanie 

Posted
dzis wyszla aktualizacja owego programu FloleVac.. u mnie caly czas pisze ladowanie mapy.. Macie tez tak u siebie ?
Działa, tylko musisz być połączony do tej samej sieci co robot.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam
Panowie proszę o pomoc. Po roku użytkowania dzisiaj pojawił się problem. Przy próbie puszczenia robota wyjechał ze stacji z 10cm i zgasł...zero reakcji oraz t diody również się nie świecą. Po wciśnięciu go s powrotem w bazę miga parę razy dioda mówi jedno słowo darning i po chwili puszcza styki i odskakuje i gaśnie. Można go przytrzymać aby nie odskoczyl to w tedy cały czas się pali dioda. Przy kolejnym uruchomieniu znowu rusza 10cm i gaśnie. ...Czy miał ktoś podobnie? Czy mogę przypuszczać ze bateria powiedziała papa... W aplikacji widnieje naładowania 100 procent. ...hm....

Posted

może nie pomogę bezpośrednio Ale w jaki sposób w tych odkurzaczach diagnozuje się usterki są jakieś kody błędu liczba mrugnięć albo coś takiego?

Posted
może nie pomogę bezpośrednio Ale w jaki sposób w tych odkurzaczach diagnozuje się usterki są jakieś kody błędu liczba mrugnięć albo coś takiego?

Odkurzacz w apce mówi co mu dolega

Witam
Panowie proszę o pomoc. Po roku użytkowania dzisiaj pojawił się problem. Przy próbie puszczenia robota wyjechał ze stacji z 10cm i zgasł...zero reakcji oraz t diody również się nie świecą. Po wciśnięciu go s powrotem w bazę miga parę razy dioda mówi jedno słowo darning i po chwili puszcza styki i odskakuje i gaśnie. Można go przytrzymać aby nie odskoczyl to w tedy cały czas się pali dioda. Przy kolejnym uruchomieniu znowu rusza 10cm i gaśnie. ...Czy miał ktoś podobnie? Czy mogę przypuszczać ze bateria powiedziała papa... W aplikacji widnieje naładowania 100 procent. ...hm....
Raczej nie bateria. Bym powiedział że coś z oprogramowaniem lub sprzętem. Jeżeli brak błędu to nie wraca info od odkurzacza.
Resetowales do fabrycznych?

Posted

Po wciśnięciu do bazy pojawia się melodyjka jakis komunikat "czarczing" i po chwili odskakuje od bazy 5cm i gaśnie wszystko. ...:/ Zna ktoś jakiś polecany serwis w pl?

Mam dokładnie jak w linku:

Posted
Po wciśnięciu do bazy pojawia się melodyjka jakis komunikat "czarczing" i po chwili odskakuje od bazy 5cm i gaśnie wszystko. ...:/ Zna ktoś jakiś polecany serwis w pl?
Gdzie kupiłeś odkurzacz?

Posted

Najpierw dioda miga (ładowanie), a po chwili zaczyna świecić światłem jednostajnym (naładowany). Może faktycznie bateria padła...

Posted

Tylko tak z dnia na dzień padła? Przeleciałem cały ten wątek i w początkowych postach również był taki przypadek. Jednak kolega miał 2 takie odkurzacze i zamiana baterii nic nie dała. ..niestety nie pisał już nic więcej. Wysłałem PW. Jak widać zdarzają się takie awarie niestety i nie wiadomo co padło i jaka część zamówić. ..

Posted

Chciałbym wgrać Polskie głosy do odkurzacza ale mam problem z pobrana aplikacją. Ciągle woła o aktualizację... Ktoś tak miał?

Posted
Gerabest napisał ze gwarancja nie obowiązuje już i ze bardzo jestem ważnym klientem i mogą mi dać 200 punktów (3$)....
Haha ważnym klientem ;)

No tak, sprawdziłem jeszcze wczoraj wieczorem i oni mają siedzibę w Chinach, więc rok tylko :(

Posted

Nie dwa lata gwarancji tylko 2 lata rękojmi. Gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym producenta i xakby Xiaomi, czy inny producent, chciało to w polskiej dystrybucji mogliby dać miesiąc. Dwuletnia rękojmia dotyczy sprzedawcy, a Skoro Gearbest jest w Chinach to może robić co chce :|

Posted

Jednak po mojej reklamacji gearbest uznał gwarancję. Zaproponował 4 rozwiązania.
1. Wysyłka na mój koszt do Chin w celu naprawy/wymiany na odnowiony.
2. Bez wysyłki przelanie na konto gerabest 30 dolarów plus 30 punktów
3. Przelanie na paypal 30 dolarów
4. Zakup u nich nowego odkurzacza za 270 dolców....

Musze teraz podjąć decyzję. Musze się zorientować ile będzie kosztowało wysłanie odkurzacza do Chin najtańsza przesyłka. Raczej w Pl nie naprawie go za te 30 dolców ale z drugiej strony jak przesyłka będzie droga i jeszcze przy powrocie wpadnie na VAT to nie wiem...