vaG Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Oooo, czyli ją trochę poprawili, nie na żywca kopiuj-wklej. Później się pobawię, bo dopiero co wróciłem z przejażdżki hulajnogą po nowych wałach wzdłuż rzeki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 27 minut temu, Unr3al2 napisał: Zainstalowałem ta wersje i odkurzacz wraca do v1. Nie mogę podmienić bo nie mam roota na telefonie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Ja również nie mam roota, nie jest do tego wymagany. Spróbuj w Mi Home odznaczyć auto-update plugin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Ja również nie mam roota, nie jest do tego wymagany. Spróbuj w Mi Home odznaczyć auto-update pluginWersja oryginalna instaluje pluginy w innej lokalizacji.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Rosjanie twierdzą, że ten plugin który zamieściłem sam im się wgrał do Mi Home 1 minutę temu, Unr3al2 napisał: Wersja oryginalna instaluje pluginy w innej lokalizacji. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka gdzie ? bo też nie mogłem znaleźć i dlatego wgrałem tą wersję od Rosjan Edited April 3, 2018 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 A ten nowy plugin jest po angielsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Rosjanie twierdzą, że ten plugin który zamieściłem sam im się wgrał do Mi Home gdzie ? bo też nie mogłem znaleźć i dlatego wgrałem tą wersję od RosjanNa partycji której nie widać.Te id pluginu miała wersja druga. Ciekawe czy działa zmiana mocy.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) w tym pluginie który zamieściłem działa zmiana mocy 6 minut temu, Unr3al2 napisał: Na partycji której nie widać. to jak to znaleźć? 7 minut temu, zuku1786 napisał: A ten nowy plugin jest po angielsku? tak Edited April 3, 2018 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Czytałem, że wyglądem jest jak nasz stary z V1 tylko dodane jest sprzątanie strefowe. Na razie muszę się pobawić tym z V2, jak mi się znudzi, to wtedy może znów zmienię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Tak wygląda Edited April 3, 2018 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Wrzuć gdzieś Mihome 5.1.25. Nie mogę pobrać z tego linku.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 proszę https://drive.google.com/open?id=1f1oZPLWndw66DqAzofKiBLF48dvzOTmJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Czy sama aplikacja coś wnosi? Bo po tłumaczeniu chińskich robaczków wyszło mi, że apka dostała wsparcie dla języka włoskiego i francuskiego, no i jakieś drobne poprawki ze stabilnością. Póki ta 5.1.24 działa to nie ruszam. Plugin wiadomy, nawet przywykłem do układu i rozmieszczenia wszystkich opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Dziwna sprawa nic nie podmieniałem, zainstalowałem mi home z linku z pierwszego postu wątku o zmianie języka i włala, Potem tylko woła o update : Ciężka sprawa chyba z pół godziny walczyłem zanim poszedł i udało się dopiero przez search update w ogólnym mi home. Serwer Mainland China. Zrobiłem też update mi home. Bangla jak zły. Edited April 3, 2018 by Baryla Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Wrocilem z pracy z nastawieniem "podmienie, dogram, ustawie" odpalam mihome a tam strefowe czyszczenie Wtf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Teraz dużej różnicy nie ma między v2, a v1 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Co ciekawe, na fonie mam starsza (o jedna wersje) mi home, a na tablecie nowa i na obu pojawila sie strefa (ze zmiana mocy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Ja jestem w cholerę zadowolony z tej aktualizacji. Ciekawa strategia sprzedażowa, bo w zasadzie po co teraz kupować V2? Jak by nie było dzięki za to, że nie myślą jak większość koncernów:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Dziwne, że u mnie nie wskoczyły same. Mam aplikacje na 2 telefonach i lipa, dobrze że wgrałem sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Ja jestem w cholerę zadowolony z tej aktualizacji. Ciekawa strategia sprzedażowa, bo w zasadzie po co teraz kupować V2? Jak by nie było dzięki za to, że nie myślą jak większość koncernów:) Może nie planowali tego. Ja sądzę że ludki skośnookie też umieją czytać i wyłapywać 'njusy' w internetach i skoro mleko się rozlało (czyt. kombinacje z podmiankami pluginów itp) to już sami zaczęli wypuszczać odpowiednie poprawki. Równie dobrze mogą chcieć ujednolicić OS w odkurzaczach (v1 to tak naprawdę v2 tyle że bez mopa).Wydrapane gwoździem na ekranie OnePlus 3T Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 W poście powyżej umieściłem różne spolszczenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 @[email protected] hej. Masz może gdzieś jeszcze ten do wersji V2 ? Bo widzę, że same do V1 są tam wrzucone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) 12 minut temu, vaG napisał: Może nie planowali tego. Ja sądzę że ludki skośnookie też umieją czytać i wyłapywać 'njusy' w internetach i skoro mleko się rozlało (czyt. kombinacje z podmiankami pluginów itp) to już sami zaczęli wypuszczać odpowiednie poprawki. Równie dobrze mogą chcieć ujednolicić OS w odkurzaczach (v1 to tak naprawdę v2 tyle że bez mopa). Wydrapane gwoździem na ekranie OnePlus 3T Gdyby te odkurzacze nosiły logo np nadgryzionego jabłka wszystkie kombinowane jedynki pewnie przestałyby się łączyć z mi home, nie zapominajmy, że koniec końców i tak wszystko leci przez serwery xiaomi więc gdyby tylko chcieli, mogą wszystko. Ale żeby była jasność nie krytykuje, pochwalam. Edited April 3, 2018 by Baryla Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) 4 minuty temu, witek_77 napisał: @[email protected] hej. Masz może gdzieś jeszcze ten do wersji V2 ? Bo widzę, że same do V1 są tam wrzucone. To jest pod v2 jak i do v1 z (i bez) opcją/i zone cleanup. Edited April 3, 2018 by [email protected] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 1 minutę temu, [email protected] napisał: To jest pod v2 jak i do v1 z opcją zone cleanup. czyli spolszczenia są uniwersalne ? Dzięki. Zaraz wgram sobie coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Przed chwilą, witek_77 napisał: czyli spolszczenia są uniwersalne ? Dzięki. Zaraz wgram sobie coś. Spróbuj i się przekonasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Gdyby te odkurzacze nosiły logo np nadgryzionego jabłka wszystkie kombinowane jedynki pewnie przestałyby się łączyć z mi home, nie zapominajmy, że koniec końców i tak wszystko leci przez serwery xiaomi więc gdyby tylko chcieli, mogą wszystko. Ale żeby była jasność nie krytykuje, pochwalam. Nie musi wszystko lecieć. Jest możliwość uruchomienia robota nie tylko z Mihome. Ja uruchamiamy z domoticz. Ogólnie odkurzacz nie ma dostępu do netu.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 2 minuty temu, [email protected] napisał: Spróbuj i się przekonasz Ok dzięki. Wrzuciłem @ela i gadał. Jeszcze potestuję reszte. Wszystkie głosy mają zone cleaning ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Przed chwilą, witek_77 napisał: Ok dzięki. Wrzuciłem @ela i gadał. Jeszcze potestuję reszte. Wszystkie głosy mają zone cleaning ? Muszą bo są dostosowane do v2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 5 minut temu, [email protected] napisał: Muszą bo są dostosowane do v2. Głosy spoko. Jakbyś miał trochę czasu to edytuj drugi post w tamtym dziale o info, że głosy są uniwersalne do obu wersji. Nie będzie już pytań takich jak moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Dzięki za cenną uwagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) 43 minuty temu, Unr3al2 napisał: Nie musi wszystko lecieć. Jest możliwość uruchomienia robota nie tylko z Mihome. Ja uruchamiamy z domoticz. Ogólnie odkurzacz nie ma dostępu do netu. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Widzę że zaczyna się robić ciekawie czyli nie potrzebuje lagujących serwerów na drugim końcu świata żeby obsługiwać odkurzacz muszę się w takim razie dokształcić na temat tej platformy. Tak swoją drogą skoro można określać obszar sprzątania sensownym stało się udostępnienie odkurzacza innym domownikom (wcześniej odkurzanie można było odpalić z przycisków) i tu niemiłe zaskoczenie, po udostępnieniu mamy starą funkcjonalność Na szczęście można zalogować się na jedno konto na kilku urządzeniach Edited April 3, 2018 by Baryla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) głosy ok, w końcu męski głos dla Stefana Edited April 3, 2018 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Automatic Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 To ja trochę zaśmiecę wątek (jak widzę niewiele mu zaszkodzę :)) i zapytam o to jak jeszcze nazwaliście nasze robociki? Bo widzę, że jeden to Stefan, u mnie to Marysia (z komedii "Poszukiwany, poszukiwana"), ktoś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawello1822 Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 (edited) hahahah u mnie tez Marysia:) moze dlatego ze moja jaszczurka to Stefan Edited April 4, 2018 by pawello1822 Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsim8 Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Mój po prostu Jeździk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts