vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/mpk/134 (mowa o najnowszej wersji 5.1.24) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Dnia 1.04.2018 o 16:40, vaG napisał: Mówisz i masz: https://github.com/dgiese/dustcloud/blob/master/devices/xiaomi.vacuum/audio_generator/language/audio_en.csv Ale w tym nie ma komunikatów. Musiałbym mieć paczkę choćby rosyjska z firmware gdzie sa komunikaty z strefowym sprzataniem. No chyba ze z 2 by pasowala. Trzeba by spróbować. Tutaj link do wersji 2 na moim serwerze: https://kowal.no-ip.org/pl2.pkg (czasami może być niedostępny ze względu iż serwer nie zawsze jest włączony) Edited April 3, 2018 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Potwierdzone info - paczka z V2 od @[email protected] pasuje i pozostałe komunikaty dotyczące dojazdu/sprzątania stref są już w naszym rodzimym języku (oczywiście wszystko to dotyczy podmienionego firmware'u 3.3.9_003194 oraz Mi Home w wersji 5.1.24) Edited April 1, 2018 by vaG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) w końcu i ja się odważyłem, poszło bez problemów win-mirobo, mam tylko jedno pytanie czy u Was też nie da się regulować siły ssania? Edited April 1, 2018 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Tak, pisałem już o tym. W wątku rosyjskim też to już ktoś zauważył. Podobno trzeba starszą wtyczkę podmienić ( 11150 lub 10567). Jako że nie mam odkurzacza v2 to ktoś musiałby instalować starsze wersje, wyciągać je i udostępniać, byśmy mogli to sprawdzić i zweryfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Ja mam v2. A jaka wersja mi home musi być by te pliki uzyskać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 No właśnie nie podali wersji MiHome tylko numer tego pluginu. Podejrzewam, że to plik .apk o numerze z postu powyżej. Ścieżka, gdzie się znajduje owa wtyczka/plik.apk w androidzie podałem wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Jakie jest md5 tego pliki pl2.pkg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Możesz sam wyliczyć md5 w Total Commander lub poczekać ok. 1 godziny i Ci podeślę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Już mam fdf90b97c1b18ad4800502a891fa5168 38 minut temu, vaG napisał: Tak, pisałem już o tym. W wątku rosyjskim też to już ktoś zauważył. Podobno trzeba starszą wtyczkę podmienić ( 11150 lub 10567). Jako że nie mam odkurzacza v2 to ktoś musiałby instalować starsze wersje, wyciągać je i udostępniać, byśmy mogli to sprawdzić i zweryfikować. Gdzie znalazłeś tą informację ? Tu : https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=661250&st=0#entry42817652 Nie ma takiego pliku patch. Mam tylko pewnie będzie to po rusku. https://drive.google.com/drive/folders/1LUd7bnJLnBcL6Sp6AxmurzpiFjIJ-uf3 Edited April 1, 2018 by Unr3al2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Przeglądnij ostatnie 2 strony wątku który sam podesłałeś, w komentarzach ktoś pisał. Mowa o samym podmienianym pliku apk. Czy to oficjalne rozwiązanie? Nie wiem, ale spróbować można. Edited April 1, 2018 by vaG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Wersja 10567 jest OK tylko po rusku. Więc trzeba instalować starszą wersję mi home i szukać tej wersji w katalogu 615 Mam plik po en. Działa zmiana mocy https://cloud.tapatalk.com/s/5ac1161d48467/10567.apk Edited April 1, 2018 by Unr3al2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 rewelacja, cieszę się jak małe dziecko z tych modyfikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Potwierdzam, 10567 działa Są wreszcie regulacje mocy. Noo, to teraz zostało zająć się polską wersją Mi Home. Ruskie mają, to co? My gorsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 i lekko poprawić pakiet językowy, bo nie zawsze mówi poprawnie po polsku ;), ale to szczegół, najbardziej brakowało mi tego zdalnego sterowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 (edited) Pakiet językowy można zrobić, to nie problem (też bym kilka kwestii wymienił). Bardziej przydałaby się polska obsługa Mi Home. Ale to też da się zrobić Edited April 1, 2018 by vaG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Potwierdzam, 10567 działa Są wreszcie regulacje mocy. Noo, to teraz zostało zająć się polską wersją Mi Home. Ruskie mają, to co? My gorsi? To powinno być w gestii dystrybutora.Ale im tylko zależy na sprzedaży.Inna sprawa, że administratorzy forum powinni zrobić ogólny temat o Mihome tak jak mają ruscy.Ale w tym temacie coś znaleźć to graniczy z cudem.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 37 minut temu, Gawronnek napisał: i lekko poprawić pakiet językowy, bo nie zawsze mówi poprawnie po polsku ;), ale to szczegół, najbardziej brakowało mi tego zdalnego sterowania Czego brakuje? Można spokojnie poprawić. Sugestie zawsze mile widziane. Dążenie do perfekcji jest motorem napędowym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 na spokojnie będę notował, dzisiaj w sumie zwariowany dzień, a tu tyle nowości na forum, o odkurzaczu i zegarku, a tylko mnie pół dnia na forum nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 1 minutę temu, Gawronnek napisał: na spokojnie będę notował, dzisiaj w sumie zwariowany dzień, a tu tyle nowości na forum, o odkurzaczu i zegarku, a tylko mnie pół dnia na forum nie było Ok to czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Panowie czyli teraz do V1 można wgrać oprogramowanie i apk z V2? Dobrze doczytałem? No i pewnie niedługo jeszcze wszystko po PL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Oprogramowanie zostaje z v1.(zmodyfikowane)Plugin jest z v2Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Informacyjnie. Mam dostęp do v1 i z mojego doświadczenia nie trzeba było wgrywać firmware do odkurzacza. Odkurzacz zaktualizowałem do wersji najnowszej z apki MiHome. Jedynie co musiałem zrobić to zainstalować MiHome w wersji 5.24 od ru i podmienić apk w plugin MiHome. Sprzątanie strefowe działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Informacyjnie. Mam dostęp do v1 i z mojego doświadczenia nie trzeba było wgrywać firmware do odkurzacza. Odkurzacz zaktualizowałem do wersji najnowszej z apki MiHome. Jedynie co musiałem zrobić to zainstalować MiHome w wersji 5.24 od ru i podmienić apk w plugin MiHome. Sprzątanie strefowe działa. Zmieniłeś firmware czy nie? Jeśli nie to może w najbliższym czasie dodadzą sprzątanie strefowe. Ale w sumie nie mają w tym interesu.Bo v2 mało by się różniła od v1Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 (edited) Nie zmieniałem, zaktualizowałem za pomocą oryginalnego MiHome do najnowszej wersji. Edited April 2, 2018 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 U mnie również działa odkurzanie strefowe bez aktualizacji firmware. Tylko dźwięków brakuje, są po chińsku. Będę musiał wgrać paczkę audio z v2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Ok to czekam Z ciekawości zapytam, dałoby radę zrobić męski głos? Od nowości ochrzciłem odkurzacz męskim imieniem Stefan, i głupio jak facet mówi damskim głosem Czy tym którzy nie zmieniało firmware działa regulacja siły ciągu odkurzacza? Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Owszem, że można. Kwestia dorwania odpowiedniego syntezatora. Obecny to TTS z Google'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Mam skrypt również pod ivona amazon jednak nie mam konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 22 godziny temu, vaG napisał: Jednakże nie wiem czemu, ale odkurzacz ciągle jest w trybie cichego sprzątania (38% mocy silnika). Nieważne jak zmienię tryb sprzątania ciągle wraca na cichy. Nawet status w trakcie sprzątania pokazuje mi najmniejszą moc. czym wyciągasz takie informacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 czym wyciągasz takie informacje?Zobacz metodę zmiany języka.Tam masz opis. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Na forum pda4? Używałem win-robo, ale nie widziałem takich informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Na forum pda4?W tym temacie kilka stron wcześniej.To jest pod linuxa.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Dokładnie. Na liniuxie wszystko odpalone. Na github.com jest jeszcze więcej informacji odnośnie tego odkurzacza i samego protokołu. Wydrapane gwoździem na ekranie OnePlus 3T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Niestety mam tylko Windows, szkoda. Zmieniając temat wczoraj po wgraniu wtyczki była regulacja mocy, dzisiaj już mi nie działa, mimo że wtyczka ta sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts