tekjow Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Mówicie o firmware? U mnie nadal 94Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Mówią o nowej wersji MiHome, a nie firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 A ja zainstalowałem .25 z forum i nic się nie działo. Mówiąc brzydko olałem sprawę, a dwa dni temu patrzę, a tam strefy. Nie przelogowywałem się, nie restartowałem, nie było żadnych aktualizacji, komunikatów. Nic. Teraz mi pisze, że jest aktualizacja do .26 ale jak próbuję instalować, to wyskakuje czerwone pole na pół ekranu z X i info, że "nie zainstalowano" i nic więcej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 A ja zainstalowałem .25 z forum i nic się nie działo. Mówiąc brzydko olałem sprawę, a dwa dni temu patrzę, a tam strefy. Nie przelogowywałem się, nie restartowałem, nie było żadnych aktualizacji, komunikatów. Nic. Teraz mi pisze, że jest aktualizacja do .26 ale jak próbuję instalować, to wyskakuje czerwone pole na pół ekranu z X i info, że "nie zainstalowano" i nic więcej...Bo masz wersję zmodyfikowaną. Musisz ją odinstalować i zainstalować na nowo.Tą ze sklepu.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keermit Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 A ktos z Was testowal moze te dluzsze szczotki boczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 ja zamówiłem i czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 A ktos z Was testowal moze te dluzsze szczotki boczne?Jakie dłuższe? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 2 godziny temu, Unr3al2 napisał: Jakie dłuższe? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka https://pl.aliexpress.com/item/1-Pcs-Side-Brush-3-Armed-Replacement-For-iRobot-Roomba-500-600-700-Series-528-595/32800349097.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.yoIlcl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 https://pl.aliexpress.com/item/1-Pcs-Side-Brush-3-Armed-Replacement-For-iRobot-Roomba-500-600-700-Series-528-595/32800349097.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.yoIlclMiałem coś takiego.Tylko moja miała sześć ramion.Wokół nóg gorzej sprzątała. Bo jest sztywniejsza.Ale wróciłem do oryginalnych bo mam jeszcze z zestawu.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 No to miałeś inną, z 6 ramionami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 No to miałeś inną, z 6 ramionamiObstawiam, że efekt będzie taki sam jak 6 ramiennej. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Dziś miałem chwilę aby zobaczyć oficjalny update z sprzątaniem strefowym. Jestem mile zaskoczony. Robot wraca do bazy i ogólnie daje radę Można się pożegnać z funkcją sterowania bo jest już zbędna Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 ja zamówiłem i czekamOne niestety, te z twojego linku nie pasują. Mają za małe wejście na śrubę... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 One niestety, te z twojego linku nie pasują. Mają za małe wejście na śrubę... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Musisz na ciepło powiększyć. Bierzesz nakrętke chyba 5 i pod gaz i później powiększasz. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nixon7 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) Mi home 5.1.26 - odkurzacz, wersja 1 firmware 3.3.9_003194 - dzisiaj podczas sprzątania zauważyłem strefy do sprzątania. Zaznaczyłem prostokąt i odkurzacz sprzątał tylko tam. Nie musiałem przelogowywać się w aplikacji. Testowałem 6-ramienne szczotki od romby i niestety odkurzacz nie mógł wjechać na dywan jak to robił przy oryginalnych - szczotki wchodziły pod dywan. Na równej powierzchni /płytki, panele/ nie ma tego problemu. Czekam na 3-ramienne od romby z AliExpress i wtedy zobaczę czy będzie tak samo. Użyłem rozgrzanej nakrętki M4 aby powiększyć otwór w szczotce. Pozdrawiam P. S. Dawno nie zaglądałem na forum, poza tym jestem przeziębiony ale widzę że nic nowego nie odkryłem Edited April 12, 2018 by nixon7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 ja mam za to jakiegoś tam newsa:https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-XiaoWa-New-Smart-Robot-Vacuum-Cleaner-1600Pa-2600mAh-with-APP-Control-p-1269463.html?bid=38491&rmmds=category&rmmds=detail-middle-details&ID=533230&cur_warehouse=CN mniejsza siła ssania, raczej brak skanowania, taka v1 dla ubogich?:D w sumie gdyby dało się schować wieżyczkę, to byłoby to zdecydowanie na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 @tekjow W sumie to nic nowego, na rynku są już miesiąc czy dwa, w tym temacie też już było. Tylko po co coś takiego skoro jest Ilife notabene z mocniejszym ssaniem i tańszy. Cała przewaga gen1 i gen 2 nad konkurencją polega właśnie na mapowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radkovich Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 U kogo lub gdzie kupujecie zapasowe szczotki/filtry ? Na aliexpress pełno tego, ale większość to chyba zamienniki, ma ktoś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 Ja kupowałem tu https://pl.aliexpress.com/item/XIAOMI-MI-Robot-Vacuum-Part-Pack-Side-Brush-X2PC-HEPA-Filter-X2PC-Main-Brush-X1PC-Cleaning/32767786226.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.LInrSa i wszystko wyglądało na oryginalne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyek Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 gearbest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 Mam takie pytania odnośnie tych nowych funkcji w aplikacji Mi Home: 1. Rozumiem, że poprzez opcję "Zoned cleanup" wskazuje się odkurzaczowi strefę gdzie ma posprzątać 1, 2 lub 3 razy. A czy jest możliwość wskazania aby omijał wskazaną strefę? 2. Czemu służy w praktyce funkcja "Go"? Ma pojechać we wskazane miejsce i co? 3. Obie nowe opcje opisane powyżej wskazuje się odkurzaczowi na mapie pomieszczeń na których pracował wcześniej i które sobie zapamiętał. A co zrobić jeżeli mój odkurzacz działa naprzemiennie na dwóch poziomach i ma dwie mapy? Jak mu wskazać potrzebną mapę? Zapamiętuje je gdzieś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thy Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 9 minut temu, Jacio napisał: 1. Nie, jeszcze nie, chociaz miło by było kiedyś zobaczyć taką funkcję do wyboru. 2. Masz dwa piętra, nie chcesz sprząć całości tylko wyznaczony obszar, prowadzisz maszyne do miejsca przeznaczenia - funkcją go, która skanuje okolice w trakcie przejazdu. 3. Nie, to jest przestrzeń pod przyszłe usprawnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bdkacz Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 (edited) Hej. Istnieje opcja wyboru mapki do rysowania zones ? Bo mi usilnie pozwala rysować tylko na ostatnim niekompletnym sprzątaniu,a nie na mapie całego mieszkaqnia,którą sobie narysował przy 1 sprzątaniu po dodaniu stref do v1 Edited April 13, 2018 by bdkacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 Nie ma takiej możliwości. Strefy można wyznaczać tylko na ostatniej wykonanej przez odkurzacz mapie. Tak więc aby móc wysłać odkurzacz w dowolną strefę naszego mieszkania musimy go najpierw uruchomić na sprzątanie całego mieszkania, aby miał w pamięci jego mapę. Jeśli potem puścimy go jedynie w jednym pomieszczeniu to będzie miał tylko mapę tego jednego pomieszczenia i w niej będziemy mogli wyznaczyć strefy. Też mi to zbytnio nie odpowiada, bo do łazienki mi nie da rady wjechać bo mam 5 cm stopień (ogrzewanie podłogowe), a dodatkowo mam sypialnię na antresoli, więc co chwilę muszę go zanosić do tych pomieszczeń i wtedy mapa całego mieszkania się kasuje. Idealnie było by, gdyby dało się korzystać z map zapisanych w historii sprzątania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bdkacz Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 Czyli puszczamy na całe mieszkanie i potem żeby za każdym razem nie rysował od zera chcąc cokolwiek odkurzyć używamy tylko i wyłącznie stref ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TonyMoSo Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio81 Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Witam, od wczoraj posiadam odkurzacz. Super ogarnia sprzatanie. Natomiast jak ustawilem sprzatanie o zadanym czasie to niestety nic sie nie dziej tzn. nie zaczyna sprzatac. Czas sprzatania ustawialem poprzez "3 kropki" w gornym prawym rogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaG Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) Najprawdopodobniej masz inną strefę czasową ustawioną w aplikacji. Wejdź w Vacuum settings, wybierz Robot's time zone na Europe/Warsaw a potem zrób sync time zone. Powinno wtedy ustawić prawidłowy czas w odkurzaczu. Odkurzanie powinno wtedy być wg naszych godzin (pomijam powiadomienia, bo one i tak przychodzą wg czasu chińskiego) Edited April 14, 2018 by vaG 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar696 Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Panowie Gdy wybieram w aplikacji mihome region china nie moge połączyć się z urządzeniem gdy inny region nie ma problemu lecz nie mam strefowego odkurzania Ktoś pomoże ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Usuń odkurzacz na serwerze gdzie go widzi i wtedy zmień na Chiny i dodaj go w aplikacji Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 @Jacio Ja ją używam funkcji "go" do opróżniania pojemnika ze śmieciami. Podjeżdżam pod kosz i wypróżniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 ^^^^ gdyby jeszcze sam umiał wywalić Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorypeck66 Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 Odnośnie długich szczotek.Kupiłem 6 ramienną z roomby, przerobiłem otwór mocujący fajnie to wygląda ale zawsze jest jakieś ale. Zauważyłem ze "Kłakojad" przy najeździe na dywan koło potrafi zatrzymać szczotkę.Nie wiem jaki jest napęd tej szczoteczki oddzielny silniczek , pasek czy jakieś sprzęgło.Wolałem nie ryzykować wróciłem do oryginału Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 Odnośnie długich szczotek.Kupiłem 6 ramienną z roomby, przerobiłem otwór mocujący fajnie to wygląda ale zawsze jest jakieś ale. Zauważyłem ze "Kłakojad" przy najeździe na dywan koło potrafi zatrzymać szczotkę.Nie wiem jaki jest napęd tej szczoteczki oddzielny silniczek , pasek czy jakieś sprzęgło.Wolałem nie ryzykować wróciłem do oryginałuOddzielny silnik.Moim zdanie gorzej sprząta wokół nóg krzeseł/stołów.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar696 Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 Niestety nic nie pomogło dalej device offline reset też nic nie pomógł ponowna unstalacja mihome też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts