Jump to content

Xiaomi AMAZFIT

korno

Recommended Posts

• 3 weeks later...

wpisując dane na stronie w celu odblokowania bootloadera wyskakuje mi komunikat że wersję bootloadera podaje nieprawidłową. co zrobiłem nie tak ?

próbowałem już chyba wszystkich konfiguracji. nie wpisywałem " U-BOOT" albo huangheus. ciągle komunikat You have entered an invalid bootloader version!

szukałem pomocy na xiaomifans.pl , ale nie dali rady mi pomóc

IMG_20180208_133327.jpg

Edited by mruczek66

• 1 month later...

Witam. Testuję Amazfit Pace 1 dzień i nie mogę znaleźć gdzie przeczytam ponownie odebrane smsy i inne powiadomienia np. o nieodebranych połączeniach ? Proszę o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Jeśli nie usunąłeś powiadomienia to na głównej tarczy zegarka przeciągasz od dołu w górę.
Dzięki. Dręczy mnie tylko dlaczego nie ma tam nieodebranych połączeń :( . Spróbuję jeszcze z tą aplikacją watch droid . Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Jeśli jesteś w to słaby to sobie odpuść i kup international i nic w nim nie zmieniaj - działa przyjemnie i stabilnie po angielsku. Generalnie trudne to nie jest, aczkolwiek mnie się udało uwalić w trupa zegarek tak, że nikt nie był w stanie pomóc i straciłem fastboot i recovery, a w takich kwestiach jestem dość obyty. Więc daruj sobie zmiany i kup Internationala, różnice cen są znikome.

Nie no wybiore raczej ta tansza wersje i spróbuje bo rózne rzeczy takie robilem np. kiedys z iphonami i sie udawalo ... a co do tej sprawy to jeszcze jedno pytanie czy z chinskiej wersji zegarka moge odrazu wgrac room PL ? czy najpierw eng a z niego na Polski ?  A i jeszcze chcialem dopytac gdyz to forum wiec pytajac nie bladze... czy moge zegarek sparowac z endomondo jak tak to jak ? a jak nie to czy jest inna aplikacja tak dobra jak enodmondo z ktora ja sparuje ... i czy wersja Kontynentalna rozni sie od wersji MIUI polska czy to tylko kwestia języka ? Z gory dzieki za odpowiedz

Edited by Portable49

Cześć.
Jestem tu nowy :) Od niedawna posiadam AmazfitPace (wersja EN). Przebrnąłem przez większość wątków i chyba się pogubiłem :)
Czy istnieje możliwość eksportu danych (kroki, puls) do Google Fit (MiFit też mogłoby być ale ze względu na wersję zegarka nie chce się połączyć)??
Czy istnieje możliwość odczytu treści wiadomości (albo chociaż nadawcy) na zegarku (teraz dostaję tylko powiadomienie o tym, że wiadomość przyszła)?
Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania już się pojawiały to proszę o podpowiedź gdzie ich szukać :)

• 1 month later...
Dnia 20.04.2018 o 16:10, pszemoo napisał:

Cześć.
Jestem tu nowy :) Od niedawna posiadam AmazfitPace (wersja EN). Przebrnąłem przez większość wątków i chyba się pogubiłem :)
Czy istnieje możliwość eksportu danych (kroki, puls) do Google Fit (MiFit też mogłoby być ale ze względu na wersję zegarka nie chce się połączyć)??
Czy istnieje możliwość odczytu treści wiadomości (albo chociaż nadawcy) na zegarku (teraz dostaję tylko powiadomienie o tym, że wiadomość przyszła)?
Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania już się pojawiały to proszę o podpowiedź gdzie ich szukać :)

Ja obszedłem temat w ten sposób, że zainstalowałem chińską wersję Amazfit http://app.mi.com/details?id=com.huami.watch.hmwatchmanager

oraz zwykłe MiFit. Jak podepniesz się do Amazfit za pomocą ich konta, nie FB, czy Google, to później w MiFit masz możliwość dodać zegarek i włączyć synchronizację z Google Fit.

Dzięki. Poradziłem sobie z tym wcześniej, ale i tak były problemy. Udało się w końcu po zainstalowaniu starej wersji Amazfit (chińskiej) i MiFit (również chińskiej) oraz założeniu nowego konta w Xiaomi.

Niwstety po aktualizacji systemu w telefonie wszystko się wysypało i znów brak możliwości synchronizacji z MiFit (nie widzi zegraka). Coraz bardziej myślę o zmianie zegarka na coś co nie będzie sprawiać tylu komplikacji.

• 4 weeks later...

Witam. Mam możliwość zakupu tego zegarka za niecałe 280zł z przesyłką ale nadal jestem niezdecydowany czy warto. Niby mam Mi band 2 od już prawie 3 lat i jest nadal jak nowy, ale jednak patrzyłem za tym zegarkiem od paru miesięcy. Problem w tym czy warto za taką cenę? (Używany kilka tygodni. Ponoć 100% sprawny).

• 3 weeks later...

Pewnie już się zorientowaliście, ale po ostatniej dużej aktualizacji dodano kilka nowych rzeczy, a najważniejsza z nich to wsparcie dla zewnętrznych czujników Bluetooth ;-) tym sposobem sparowałem z zegarkiem pasek do tętna z biedronki i śmiga jak złoto - wreszcie dokładny pomiar tętna ;-)

• 2 months later...
Pewnie już się zorientowaliście, ale po ostatniej dużej aktualizacji dodano kilka nowych rzeczy, a najważniejsza z nich to wsparcie dla zewnętrznych czujników Bluetooth ;-) tym sposobem sparowałem z zegarkiem pasek do tętna z biedronki i śmiga jak złoto - wreszcie dokładny pomiar tętna ;-)
I jak to się ma do odczytów z czujnika zegarka? Bo mam wrażenie, że są one znacznie zawyzone na firmware 2.6.x.

@rufik, odczyty z czujników optycznych, czyli takie jak są w zegarkach zawsze są trochę "na oko". Nie bez powodu żaden sportowiec nie korzysta z czujników optycznych tylko każdy ma zewnętrzny pasek do tętna. Nie neguję oczywiście potrzeby istnienia pomiaru pulsu w zegarku, jednak jeśli ktoś chce mieć konkretne dane to trzeba odżałować te dwie stówki i kupić opaskę. Jest teraz na rynku tego zatrzęsienie, kiedyś człowiek był ograniczony tylko do Polara.

Swoją drogą, ostatnia aktualizacja coś pokopała. Czy u Was również przez całą aktywność jest stała wysokość? Uszkodzenie GPS nie wchodzi w grę bo ślad na mapce rysuje ideolo.

Edited by baku1991

Pisząc znacznie zawyżone miałem myśli dobre 30%. Przy marszu 6km/h pokazuje mi 150-170 bpm, co jest raczej z d*py moim zdaniem przy BMI 25. Dlatego pytam, jakie są rozbieżności?

Co do wysokości - czasem się zacina i trzeba wyłączyć i włączyć zegarek (nie restart). Po tym wraca pomiar wysokości.

Przy marszu powinieneś mieć może ze 130 bpm, zależnie od wieku. Ja optycznego nie używam odkąd działa parowanie z opaską.

A czy mógłbyś porównać wyniki przy marszu oraz biegu, proszę? Jestem ciekawy, czy mam rację (fw 2.6.2.0 chiński u mnie)...może nadchodzącą aktualizacja to poprawi...