Axon Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 To zostań na fabrycznym Romie...Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michciu94 Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Na oryginalnym bateria schodzi jak szalona - znajomy ma Pacefied i dużo dłużej mu trzyma. Widzę, że nie uzyskam tu konkretnej odpowiedzi więc nie było pytania - sam wgram różne i potestuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 (edited) wpisując dane na stronie w celu odblokowania bootloadera wyskakuje mi komunikat że wersję bootloadera podaje nieprawidłową. co zrobiłem nie tak ? próbowałem już chyba wszystkich konfiguracji. nie wpisywałem " U-BOOT" albo huangheus. ciągle komunikat You have entered an invalid bootloader version! szukałem pomocy na xiaomifans.pl , ale nie dali rady mi pomóc Edited February 8, 2018 by mruczek66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Taka ciekawostka, Pace z ROMem ze Startosa - po Polsku Nie działa bluetooth i dotyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Taka ciekawostka, Pace z ROMem ze Startosa - po Polsku Nie działa bluetooth i dotyk.E tam, detale Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Czy jest możliwość ustawienia stref tętna i żeby zegarek informował o przekroczeniu tych wartości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 @krzygaj jest możliwość ustawienie górnej granicy tętna i informowania o jej przekroczeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Tym razem jeszcze nie po polsku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rush111 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Witam. Testuję Amazfit Pace 1 dzień i nie mogę znaleźć gdzie przeczytam ponownie odebrane smsy i inne powiadomienia np. o nieodebranych połączeniach ? Proszę o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam.Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Jeśli nie usunąłeś powiadomienia to na głównej tarczy zegarka przeciągasz od dołu w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rush111 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Jeśli nie usunąłeś powiadomienia to na głównej tarczy zegarka przeciągasz od dołu w górę.Dzięki. Dręczy mnie tylko dlaczego nie ma tam nieodebranych połączeń . Spróbuję jeszcze z tą aplikacją watch droid . Pozdrawiam. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portable49 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Witam jaka jest roznica miedzy wersja International a zwykla bo w popularnym dosyc chinskim sklepie w cenie roznica to 160 zl ... z gory dzieki za odpowiedz : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Różnica jest w języku, który możesz sam zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portable49 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Hm nie rozumiem czytalem ze sa dwa jezyki dla tego urzadzenia czyli Chinski i Angielski ... a wiec wersja Kontynetnalna ma angielski a ta tansza nie ? Kolejne pytanie czy bd mogl wgrac Polski na ta tansza wersje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Nie wiem czego nie rozumiesz i nie wiem skąd czerpiesz te bzdurne informacje. Są 2 wersje chińska i international. Kup tańszą i wgraj angielski bądź i nawet polski.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portable49 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Jestem slaby w tych tematach a wiec pytam... ciezko jest wgrac taki jezyk angielski lub Polski do tego urzadzenia ? (linkami bym nie pogardzil rowniez ) Cytat Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Jeśli jesteś w to słaby to sobie odpuść i kup international i nic w nim nie zmieniaj - działa przyjemnie i stabilnie po angielsku. Generalnie trudne to nie jest, aczkolwiek mnie się udało uwalić w trupa zegarek tak, że nikt nie był w stanie pomóc i straciłem fastboot i recovery, a w takich kwestiach jestem dość obyty. Więc daruj sobie zmiany i kup Internationala, różnice cen są znikome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portable49 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) Nie no wybiore raczej ta tansza wersje i spróbuje bo rózne rzeczy takie robilem np. kiedys z iphonami i sie udawalo ... a co do tej sprawy to jeszcze jedno pytanie czy z chinskiej wersji zegarka moge odrazu wgrac room PL ? czy najpierw eng a z niego na Polski ? A i jeszcze chcialem dopytac gdyz to forum wiec pytajac nie bladze... czy moge zegarek sparowac z endomondo jak tak to jak ? a jak nie to czy jest inna aplikacja tak dobra jak enodmondo z ktora ja sparuje ... i czy wersja Kontynentalna rozni sie od wersji MIUI polska czy to tylko kwestia języka ? Z gory dzieki za odpowiedz Edited April 18, 2018 by Portable49 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Ale co znaczy tańszą? International kosztuje ~350 zł, szukasz jeszcze taniej? Bez sensu + dochodzi grzebanie z softem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemoo Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Cześć. Jestem tu nowy Od niedawna posiadam AmazfitPace (wersja EN). Przebrnąłem przez większość wątków i chyba się pogubiłem Czy istnieje możliwość eksportu danych (kroki, puls) do Google Fit (MiFit też mogłoby być ale ze względu na wersję zegarka nie chce się połączyć)??Czy istnieje możliwość odczytu treści wiadomości (albo chociaż nadawcy) na zegarku (teraz dostaję tylko powiadomienie o tym, że wiadomość przyszła)?Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania już się pojawiały to proszę o podpowiedź gdzie ich szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterek Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Dnia 20.04.2018 o 16:10, pszemoo napisał: Cześć. Jestem tu nowy Od niedawna posiadam AmazfitPace (wersja EN). Przebrnąłem przez większość wątków i chyba się pogubiłem Czy istnieje możliwość eksportu danych (kroki, puls) do Google Fit (MiFit też mogłoby być ale ze względu na wersję zegarka nie chce się połączyć)?? Czy istnieje możliwość odczytu treści wiadomości (albo chociaż nadawcy) na zegarku (teraz dostaję tylko powiadomienie o tym, że wiadomość przyszła)? Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania już się pojawiały to proszę o podpowiedź gdzie ich szukać Ja obszedłem temat w ten sposób, że zainstalowałem chińską wersję Amazfit http://app.mi.com/details?id=com.huami.watch.hmwatchmanager oraz zwykłe MiFit. Jak podepniesz się do Amazfit za pomocą ich konta, nie FB, czy Google, to później w MiFit masz możliwość dodać zegarek i włączyć synchronizację z Google Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemoo Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Dzięki. Poradziłem sobie z tym wcześniej, ale i tak były problemy. Udało się w końcu po zainstalowaniu starej wersji Amazfit (chińskiej) i MiFit (również chińskiej) oraz założeniu nowego konta w Xiaomi.Niwstety po aktualizacji systemu w telefonie wszystko się wysypało i znów brak możliwości synchronizacji z MiFit (nie widzi zegraka). Coraz bardziej myślę o zmianie zegarka na coś co nie będzie sprawiać tylu komplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Witam. Mam możliwość zakupu tego zegarka za niecałe 280zł z przesyłką ale nadal jestem niezdecydowany czy warto. Niby mam Mi band 2 od już prawie 3 lat i jest nadal jak nowy, ale jednak patrzyłem za tym zegarkiem od paru miesięcy. Problem w tym czy warto za taką cenę? (Używany kilka tygodni. Ponoć 100% sprawny). Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Pewnie już się zorientowaliście, ale po ostatniej dużej aktualizacji dodano kilka nowych rzeczy, a najważniejsza z nich to wsparcie dla zewnętrznych czujników Bluetooth tym sposobem sparowałem z zegarkiem pasek do tętna z biedronki i śmiga jak złoto - wreszcie dokładny pomiar tętna Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejstawczyk Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Witam wszystkich. Proszę o pomoc w wyłączeniu funkcji pomiaru snu i kroków. Mam ROM 1.2.39 , aplikację na telefonie 2.54 pl Szukałem w aplikacji , necie i nigdzie nie znalazłem. Zalezy mi tylko na powiadomieniach i długim działaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Pewnie już się zorientowaliście, ale po ostatniej dużej aktualizacji dodano kilka nowych rzeczy, a najważniejsza z nich to wsparcie dla zewnętrznych czujników Bluetooth tym sposobem sparowałem z zegarkiem pasek do tętna z biedronki i śmiga jak złoto - wreszcie dokładny pomiar tętna I jak to się ma do odczytów z czujnika zegarka? Bo mam wrażenie, że są one znacznie zawyzone na firmware 2.6.x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 (edited) @rufik, odczyty z czujników optycznych, czyli takie jak są w zegarkach zawsze są trochę "na oko". Nie bez powodu żaden sportowiec nie korzysta z czujników optycznych tylko każdy ma zewnętrzny pasek do tętna. Nie neguję oczywiście potrzeby istnienia pomiaru pulsu w zegarku, jednak jeśli ktoś chce mieć konkretne dane to trzeba odżałować te dwie stówki i kupić opaskę. Jest teraz na rynku tego zatrzęsienie, kiedyś człowiek był ograniczony tylko do Polara. Swoją drogą, ostatnia aktualizacja coś pokopała. Czy u Was również przez całą aktywność jest stała wysokość? Uszkodzenie GPS nie wchodzi w grę bo ślad na mapce rysuje ideolo. Edited September 20, 2018 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Pisząc znacznie zawyżone miałem myśli dobre 30%. Przy marszu 6km/h pokazuje mi 150-170 bpm, co jest raczej z d*py moim zdaniem przy BMI 25. Dlatego pytam, jakie są rozbieżności? Co do wysokości - czasem się zacina i trzeba wyłączyć i włączyć zegarek (nie restart). Po tym wraca pomiar wysokości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Przy marszu powinieneś mieć może ze 130 bpm, zależnie od wieku. Ja optycznego nie używam odkąd działa parowanie z opaską. Z wysokością spróbuje, dzięki za radę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Przy marszu powinieneś mieć może ze 130 bpm, zależnie od wieku. Ja optycznego nie używam odkąd działa parowanie z opaską.A czy mógłbyś porównać wyniki przy marszu oraz biegu, proszę? Jestem ciekawy, czy mam rację (fw 2.6.2.0 chiński u mnie)...może nadchodzącą aktualizacja to poprawi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Ja mam globalną wersję z softem fabrycznym global więc na niewiele się to zda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejstawczyk Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Ponawiam prośbę o pomoc w wyłączeniu funkcji pomiaru snu i kroków. Mam Amazfit Pace , ROM 1.2.39 , aplikację na telefonie 2.54 pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Nie da się, to urządzenie do tego służy. (Przynajmniej nigdzie w internecie nie ma śladu po takich próbach) Edited September 23, 2018 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejstawczyk Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Szkoda , bo to pewnie baterię zjada szybciej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts