S3V3N Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Jak wszystko będzie ok (a powinno na 100%), zrobię osobny temat z Romem Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 3
Lector Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 (edited) @S3V3N Proponowałbym założyć osobny watek dotyczący romu. Tu może być problem z wychwyceniem jego. Już nie mogę się doczekać swojego zegarka, niech paczka szybko idzie. Edited September 19, 2017 by Lector
S3V3N Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 I tak się stanie niebawem Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1
Veroni Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 Niezły rozmach z romem Wczoraj po opublikowaniu poprawki V4 zainstalowałem system. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i : - Język PL jest na start :OK: - Zegarek dostał kopa niesamowitego - Dotyk i szykkość przewijania znacznie zrosła :banan: - uruchomianie zegarka znacznie szybsze niż w oryginale :OK: - Wszystko śmiga aż miło Szukam buga ale znaleźć nie potrafię, super robota. Czy planujesz jaki,s beta testerów?
ppmuzyk Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 hej przyjaciele mam wgrany 1.2.35 wszystko śmiga bootloader zablokowany ale root jest, jak zrobić update do 1.2.37? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
goofas Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 witam @S3V3N czy na Twoim romie bez problemu i kombinowania działa synchronizacja ze stravą ? mam wersję en najnowszą i działa to bez problemu a nie chciał bym tej funkcjonalności stracić mimo zalet Twojego romu
S3V3N Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 @goofas , musiał by ktoś to sprawdzić . Ja co chwilę coś zmieniam testuje nowe ustawienia w Romie. Ogólnie pracuje nad nowym. Jak znajdę czas sprawdzę. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1
goofas Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 jak się nie uda to będę miał czas około weekendu więc odblokuję bootloader bo to chyba wymagane zrobię Twoim skryptem backup tego co mam i sprawdzę jakoś.
Veroni Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 26 minut temu, ppmuzyk napisał: hej przyjaciele mam wgrany 1.2.35 wszystko śmiga bootloader zablokowany ale root jest, jak zrobić update do 1.2.37? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Przecież jest opisane jak to zrobić. Omijasz wgranie root-kernela, czytaj co twórca napisał
S3V3N Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 Nowe tweak, wymuszenie pracy dla GPU i inne Wydaje się być dobrze. Co sądzicie ? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1
S3V3N Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 (edited) Jestem w trakcie robienia instalatora ROMu w języku ojczystym. Być może dodam opcje dla SU (autoroot kernel z init.d) wymaga to paru testów. ROM na pewno będzie już jako osobny temat Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Edited September 20, 2017 by S3V3N poprawienie literówek 3
Axon Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Sznowini, mam pytanko z innej beczki. Przyszła pora by moje xiaomi mimax dostało rom od początku, czyli będzie nowy rom przez fastboot i czyszczenie wszystkiego. Czy aby nie mieć później niespodzianek z amazfitem zwykłe odparowanie zegarka od telefonu wystarczy?
S3V3N Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Rozparuje w aplikacji amazfit tak będzie lepiej i bezpieczniej. Po ponownym sparowaniu przywróci ci kopię Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Axon Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Dzięki..... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Gravis Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 Koledzy jak często ładujecie ? Do ilu rozładowujecie? Ile trwa ładowanie? Czy jest opcja używania innej apki jak amazfit? Mifit był bardziej przyjazny, tutaj mam jakieś przekłamania w czasie... apka pokazuje pobudke 5:55 a zegarek 6:55. Pomijam fakt, ze to nie jest dobry czas obudzenia się i nie da sie tego dostosowac jak w MiFit ręcznie.
zunio84 Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Czy na 1.3.3a jest możliwość zrobienia roota czy trzeba się cofać do 1.3.0n? I jak coś to skąd go pobrać?
Gravis Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Jak skonfigurować MiHome? Czy jest opcja wylaczenia WIFI całkowicie? Ustawiłem aeroplane mode na noc, żeby drain baterii zmniejszyć, ale z WIFI w ciągu też można by to zastosować jakoś myślę.
zunio84 Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 @baku1991 za pomocą pliku boot-US-adb-root co był do wersji 1.3.0n?
baku1991 Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Wg poradników w sieci, nie pamiętam już dokładnie.
Axon Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Jak skonfigurować MiHome? Pisałem post w tym wątku o mihome. Poszukaj..... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
zunio84 Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Nie potrafię znaleźć nigdzie informacji czy na 1.3.3a po odblokowaniu bootloadera moge z tego linku: https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install pobrać plik aby wgrać roota i zainstalować Pacefied czy muszę wrócić do 1.3.0n i dopiero wgrać ten plik z rootem?
lordpix Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 57 minut temu, zunio84 napisał: Nie potrafię znaleźć nigdzie informacji czy na 1.3.3a po odblokowaniu bootloadera moge z tego linku: https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install pobrać plik aby wgrać roota i zainstalować Pacefied czy muszę wrócić do 1.3.0n i dopiero wgrać ten plik z rootem? Ja w ogóle nie pojmuję jak się za to zabrać. Niby na XDA wszystko jest, tylko każdy krok odsyła do wykonania wcześniej czegoś innego. Zrobić root. No to najpierw zrób unlock bootloader. Na unlockamazfit.com mam podać różne informacje. Uzyskam je w fastboot. Jak? Nie wiem .... Jak już coś znajdę to jest info "pobierz paczkę z linku i postępuj wg instrukcji". Link nie działa :/ Nie ma gdzieś zbiorczo spisanego w punktach, jasno i przejrzyście co mam zrobić od początku aż do wgrania nowego romu? To wygląda gorzej niż rootowanie telefonu.
Kaudii Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 1 godzinę temu, zunio84 napisał: Nie potrafię znaleźć nigdzie informacji czy na 1.3.3a po odblokowaniu bootloadera moge z tego linku: https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install pobrać plik aby wgrać roota i zainstalować Pacefied czy muszę wrócić do 1.3.0n i dopiero wgrać ten plik z rootem? po odblokowaniu Bootloadera, możesz pobrać plik do root-a, tam są dwa :1-szy boot-US-adb-root.img i tego musisz użyć, potem sprawdzasz w adb czy jest root jeśli tak to postępujesz według dalszej procedury wgrywania PF, potem restart i masz PF na pokładzie , następnie jeśli masz chęć możesz zmieniać jezyki za pomocą komend w adb wg tego poradnika FAQ 22 minuty temu, lordpix napisał: Ja w ogóle nie pojmuję jak się za to zabrać. Niby na XDA wszystko jest, tylko każdy krok odsyła do wykonania wcześniej czegoś innego. Zrobić root. No to najpierw zrób unlock bootloader. Na unlockamazfit.com mam podać różne informacje. Uzyskam je w fastboot. Jak? Nie wiem .... Jak już coś znajdę to jest info "pobierz paczkę z linku i postępuj wg instrukcji". Link nie działa :/ Nie ma gdzieś zbiorczo spisanego w punktach, jasno i przejrzyście co mam zrobić od początku aż do wgrania nowego romu? To wygląda gorzej niż rootowanie telefonu. Tutaj w poście nr 2 masz wszystko napisane łącznie z komendami jakie trzeba podać w ADB aby uzyskać odpowiednie dane żeby wpisać do formularza zgłoszeniowego, jak to zrobisz to po kilkunastu godzinach otrzymasz e-mail z instrukcją co zrobić aby odblokować bootloader. Jak już to będziesz miał to będziemy dalej rozmawiali co dalej 2
Gravis Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Trochę zmienie temat. Ktoś używał zegarka do wędrówek pieszych po górach? Obstawiam, że nie wytrzyma i lepiej tego nie robić. Planuje trasę około 10h marszu
Kaudii Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 ja do chodzenia po górach nie , ale do jazdy na rowerze tak, myślę , że bez problemu wytrzyma 10 h marszu, tym bym się nie martwił 1
goofas Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Trochę zmienie temat. Ktoś używał zegarka do wędrówek pieszych po górach? Obstawiam, że nie wytrzyma i lepiej tego nie robić. Planuje trasę około 10h marszu Wytrzyma bez problemu. Dzisiaj byłem 8g na rowerze i po powrocie miałem jeszcze lekko ponad 50%. A czy to chodzenie czy inny sport to nie będzie różnicy. A specjalnie włączyłem zegarek nie telefon aby zobaczyć ile on wytrzyma. W tym czasie działały też powiadomienia itpWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1
lordpix Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 (edited) Dnia 30.09.2017 o 22:33, kaudii napisał: Tutaj w poście nr 2 masz wszystko napisane łącznie z komendami jakie trzeba podać w ADB aby uzyskać odpowiednie dane żeby wpisać do formularza zgłoszeniowego, jak to zrobisz to po kilkunastu godzinach otrzymasz e-mail z instrukcją co zrobić aby odblokować bootloader. Jak już to będziesz miał to będziemy dalej rozmawiali co dalej fastboot getvar unlocked Unlocked: yes Dzięki @kaudii Co teraz? Co do baterii to nie ma się co obawiać. Ja wczoraj chodziłem po górach 4 godz i zeszło kilka czy kilkanaście procent. Edited October 3, 2017 by lordpix
zunio84 Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 @lordpix na razie sobie odpuść bo projekt jest wstrzymany chyba, że chcesz wgrać Pacefied ale ja jednak wróciłem do 1.3.3a bo nie widziałem większych różnic w prędkości, a język angielski mi nie przeszkadza.
bieski Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Projekt nie jest wstrzymany. Jest po prostu dostępny na innym forum.... 1
Recommended Posts