Kaudii Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 ok ,teraz jasne, myślałem że zrzuca do folderu na kompie Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Poprawie skrypt i zrobię osobny temat, aby tego nie zaśmiecać Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Pacefied 1.2.37 wydany. Kaudii czy dokładałeś już coś do tego Romu od siebie? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 zrobiłem już aktualizacje do wersji 1.2.37 na gitlab wrzuciłem ale, niestety Neuer_User wrzuca aktualizacje językowe do Romu z opóźnieniem o jedno wydanie, nie wiem dla czego skoro od wczoraj jest aktualizacja plików do wersji 1.2.37 a w Romie są te pliki z wersji 1.2.35. Przygotuje pliki jak poprzednio do podmiany w zegarku za pomocą Android Commandera, podepnę pod ten post za jakąś 1h 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 @kaudii Mogę zrobić gotowy ROM z twoimi poprawkami i moimi tweak (dają kopa zegarkowi i bateryjka mniej leci) od razu z pełny PL (który nie znika po twardym resecie) Jak coś dajcie znać 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 ok jak wrzucę poprawki językowe to zrób tak jak mówisz, wrzucę do zegarka i zobaczę jak to działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 @kaudii Mogę zrobić gotowy ROM z twoimi poprawkami i moimi tweak (dają kopa zegarkowi i bateryjka mniej leci) od razu z pełny PL (który nie znika po twardym resecie) Jak coś dajcie znać Co dokładnie dają twoje tweek-i?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka zrobiłem już aktualizacje do wersji 1.2.37 na gitlab wrzuciłem ale, niestety Neuer_User wrzuca aktualizacje językowe do Romu z opóźnieniem o jedno wydanie, nie wiem dla czego skoro od wczoraj jest aktualizacja plików do wersji 1.2.37 a w Romie są te pliki z wersji 1.2.35. Przygotuje pliki jak poprzednio do podmiany w zegarku za pomocą Android Commandera, podepnę pod ten post za jakąś 1hDzięki.......Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 @Axon Wyłączanie zbierania logów Większa responsywność (wraz z dotykiem który jest czulszy i zarazem dokładniejszy) Szybsze przechodzenie w DeepSleep (uśpienie działa i tu bateryjka mniej leci) Nowa bootanimacja (Android WEAR) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 poniżej pliko do podmiany w zegarku dla wersji 1.2.37 Aplikacje Amazfit PL-do zmiany w zegarku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 S3V3NPrzyłączam się więc do wypowiedzi Kaudii, jak będziesz miał wszystko gotowe to z chęcią przetestuje. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 OK, dajcie mi 30 minut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 (edited) ROM na bazie 1.2.37 poprawki PL od @kaudii TWEAK @S3V3N Wyłączanie zbierania logów Większa responsywność (wraz z dotykiem który jest czulszy i zarazem dokładniejszy) Szybsze przechodzenie w DeepSleep (uśpienie działa i tu bateryjka mniej leci) Nowa bootanimacja (Android WEAR) Dwie nowe tarcze (jako systemowe) Szybsze bootowanie INSTALACJA: Ściągamy plik - system.7z : https://www.androidfilehost.com/?fid=889764386195930715 Rozpakuj i umieść plik system.img w katalogu Download w pamięci SD zegarka Rom wgrywamy za pomocą mojego skryptu znajdującego się tu : Wybieramy kolejno opcję: 2 - Restore 2 - System Czekamy spokojnie na instalację Gotowe. Edited September 17, 2017 by S3V3N poprawki 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 ok, pobieram i instaluję, zobaczymy jak to działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Kaudii, daj znać jak zainstalujesz. Ja również przetestuje jak dotrę do domu. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 A ja czekam na propozycję co by można dodać/zmienic w romie Chętnie pogotuję 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Dnia 17.09.2017 o 15:49, S3V3N napisał: Wybieramy kolejno opcję: 2 - Restore 2 - System Czekamy spokojnie na instalację Gotowe. czy oby na pewno właściwy plik dałeś, nowej animacji nie widzę, co nowych tarcz trudno mi powiedzieć bo ja mam swoich ponad 80 i nie wiem, które to są, kwestię baterii i responsywności po testuję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Tak na 100% jest nowa, być może jest w cachu jeszcze stara. Możliwe że jest wymagany reset twardy (ja zawsze go robię po zmianie romu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 (edited) nagraj może filmik, bo ja czyściłem cache i dalej nic, factory reset nie robię bo mam inne aplikacje dodane i nie chce mi się ich wszystkich od nowa instalować Edit: już nie trzeba, podejrzałem Twój plik i faktycznie w nim jest nowa animacja, trudno przeżyję bez niej Edited September 17, 2017 by kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Właśnie biorę się za instalację Romu od S3V3N. Kaudii, jak odczucia?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 (edited) wrzuciłem ROM od @S3V3N wg. instrukcji , ale nie wszystko mam przetłumaczone na Pl wcześniej zrobiłem aktualizacje do wersji 1.2.37 i później ten Rom od @S3V3N ta apk. pilotem jest po chińsku Edited September 17, 2017 by ketyso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 chodzi spoko, ale bootanimacja jest oryginalna nie zatrybiła, hard resetu nie robię bo nie chce mi się apek instalować 27 minut temu, ketyso napisał: wrzuciłem ROM od @S3V3N wg. instrukcji , ale nie wszystko mam przetłumaczone na Pl wcześniej zrobiłem aktualizacje do wersji 1.2.37 i później ten Rom od @S3V3N ta apk. pilotem jest po chińsku u mnie jest po polsku wiec może zrestartuj zegarek, zresztą procedura tego wymaga, jeżeli nie masz to zmień język w zegarku na angielski potem ponownie na polski powinno działać, osobiście dodawałem spolszczenie już do wersji 1.2.35 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 @kaudii Szukam rozwiązania z tą bootanimacją. Testuje parę rozwiązań, jak coś dam znać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 zmiana na en i potem na pl nie działa , po restarcie też nie , najwyżej wrzucę ręcznie plik do pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 plik jest zaszyty w aplikacji, więc sprawdź czy podmiana plików aplikacji z wcześniejszego posta naprawi problem, lub wykonaj restore skryptem ponownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veroni Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Dnia 17.09.2017 o 15:49, S3V3N napisał: Wybieramy kolejno opcję: 2 - Restore 2 - System Czekamy spokojnie na instalację Gotowe. Mi działa idealnie. Butanimacja jest - jest świetna. Dotyk odczuwalnie poprawiony Z bateryjką zobaczę, ale już widze że po nocy w ciągu 8godzin spadło mi jedyne 3% Dzięki i mam propozycję co dodać co zmienić, gdzie je mogę dać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Jak będzie większe zainteresowanie to zrobię osobny temat z Romem. Tam będziesz mógł pisać dowoli Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) @S3V3N jak technicznie osiągnąłeś lepszą reakcje na dotyk? Edited September 18, 2017 by rufik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 witam gdzie ten skrypt?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkado wgrania...Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Stronę wcześniej było napisane - w osobnym wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veroni Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 1 godzinę temu, S3V3N napisał: Jak będzie większe zainteresowanie to zrobię osobny temat z Romem. Tam będziesz mógł pisać dowoli Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Mógłbyś dodać tweaki dla BT lov - zawsze kolejna oszczędność na bateryjce. WiFi skan także. A wzmianki w framework-res dla profili, no i pełny SU i init.d Litanię mam większa jakby co Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Pełny su ? Co oznacza według Ciebie pełny. Nawiasem mówiąc su już dodawałem do kerneli jako autoroot, w wielu moich romach na inne urządzenia. Na 100% i tu można to zrobić gdyż gości tu Andek 5.1 . Co do init.d także ta opcja jest do zrobienia. Z pozostałymi życzeniami trzeba poczekać parę dni Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veroni Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 5 minut temu, S3V3N napisał: Pełny su ? Co oznacza według Ciebie pełny. Nawiasem mówiąc su już dodawałem do kerneli jako autoroot, w wielu moich romach na inne urządzenia. Na 100% i tu można to zrobić gdyż gości tu Andek 5.1 . Co do init.d także ta opcja jest do zrobienia. Z pozostałymi życzeniami trzeba poczekać parę dni Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka A jak się uporasz z SU dla Mips ? Chodzi mi o dostęp dla adb shell >su Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Nie widzę problemu czy to mips,arm czy x86 (dla 32 oraz 64 bit) dla chcącego nic trudnego Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veroni Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 8 minut temu, S3V3N napisał: Nie widzę problemu czy to mips,arm czy x86 (dla 32 oraz 64 bit) dla chcącego nic trudnego Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz - masz duze piwo xD No i te init.d jak dodasz będziesz wielki A poza tym jest szansa na przetłumaczenie dni tygodnia dla tarcz ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Wieczorem podeślę Ci kernela Co do dni tygodnia są one zapisane jako pliki graficzne *.PNG a grafik żaden ze mnie :/Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts