KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Przed chwilą, tranc napisał: brak takowego... co moge robic źle? wejdz w programistyczne i sprawdz czy masz na 100% debugowanie wlaczone i masz tam cos takiego jak odwolaj dostep czy coś, w zaleznosci od twojego romu ale powinno to byc zaraz pod wlacznikiem debugowania
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 (edited) 38 minut temu, KaSkA3eR napisał: wejdz w programistyczne i sprawdz czy masz na 100% debugowanie wlaczone i masz tam cos takiego jak odwolaj dostep czy coś, w zaleznosci od twojego romu ale powinno to byc zaraz pod wlacznikiem debugowania pod USB Debugging, które jest zaznaczone, jest "Revoke USB debugging authorizations". Nie widzę żadnej opcji zaznaczonej, która mogłaby "blokować" debbugowanie... Xiaomi Redmi Note (jedynka) zachowuje się identycznie. Edited May 6, 2016 by tranc
tranc Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 pod USB Debugging, które jest zaznaczone, jest "Revoke USB debugging authorizations". Nie widzę żadnej opcji zaznaczonej, która mogłaby "blokować" debbugowanie... Xiaomi Redmi Note (jedynka) zachowuje się identycznie. Ok, problem rozwiązany, ROM postawiony. Aplikacja ADB, której uzywalem nie miała w sobie pliku fastboot.exe, który jak widać, jest wymagany. Po dograniu fastboot.exe do katalogu wszystko poszło jak z płatka. Także jestem juz na global dev z polskim językiem i wszystko pięknie smiga. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
latet Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) 2 godziny temu, tranc napisał: Także jestem juz na global dev z polskim językiem i wszystko pięknie smiga. A masz porównanie z ROM-ami EU (wcześniej PL) na tym telefonie, czy zaczynasz przygodę od wersji Global? Bardzo by mnie interesowało porównanie, jak się spisuje global dev z językiem polskim w porównaniu do "naszej" wersji "EU/PL". To jest ważna kwestia, bo sporo znajomych pyta mnie często, czy warto kupić Xiaomi. W czasem sprzed blokwoania BL odpowiedź była łatwa, teraz jest nieco bardziej pogmatwane. Jeśli wersje global/dev w Polsce działają naprawdę dobrze, to problem blokady BL staje się trzeciorzędny, a nawet przestaje być problemem. W szczególności: jak się spisuje GPS w Polsce na wersji Global. Edited May 7, 2016 by latet
tranc Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Właśnie aktualizuje do 6.4.28. GPS będę miał okazję przetestować w poniedziałek Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
_cntlr Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) Znalazł ktoś sposób na instalację Global Dev mając Global Stable 7.2.3.0? Nie chce pójśc ani MiFlash ani przez Updater :/ Edited May 7, 2016 by _cntlr
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) @Acid czy na ten ROM od Top One można wgrać bezpośrednio Global 6.4.14? BL mam nieodblokowany Edited May 7, 2016 by kodishu
Acid Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Kolego weź przeczytaj chociaż parę stron dobra? Nie ma znaczenia co masz na telefonie. Wysłano z MiNote
Domsantiago Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @_cntlr musisz poczekać aż wyjdzie w pliku ta 6.4.28, dało się przez updater 6.4.14, jak była najnowsza. 1
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @Acid przeczytałem i to chyba za dużo bo mi się wszystko miesza. Ten poradnik mówi żeby najpierw global więc nie byłem pewien http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
_cntlr Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) 25 minut temu, Domsantiago napisał: @_cntlr musisz poczekać aż wyjdzie w pliku ta 6.4.28, dało się przez updater 6.4.14, jak była najnowsza. Już sobie poradziłem Poszło Global Dev v. 6.4.14 przez MiFlash, a wcześniej miałem ten błąd odnoszacy się do braku pamięci czy coś w ten deseń. Wszystko jak w poradniku, tylko trzeba mieć najnowszą wersję MiFlash, mi się udało z 21.04.2016. Korzystałem z: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Właśnie tutaj jest ta nowa wersja MiFlash. Trzeba też pamiętać o systemie 64-bitowym. Pozdr. -------------------------------------------------- PS Co zrobić, by na Global Dev dało się wybrać Polski region? Nie tylko język. Pozdr. Edited May 7, 2016 by _cntlr
tranc Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @Acid przeczytałem i to chyba za dużo bo mi się wszystko miesza. Ten poradnik mówi żeby najpierw global więc nie byłem pewien http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Poradnik jest prawidłowy, tylko zamiast global stable wgrywaj od razu global dev z linka który podał Albin Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @Acid @tranc W menedżerze urządzeń mam wykrzyknik zamiast interfejsu ADB. Co powinienem z tym zrobić?
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 1 minutę temu, Albin napisał: zainstalować sterowniki ale skąd, bo automatycznie nie znajduje?
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @Albin próbuję robić właśnie według tego poradnika ale według autora po podłączeniu telefonu te interfejsy same mu się zainstalowały. U mnie po podłączeniu tak nie było. Nie ma tam informacji skąd pobrać sterowniki. Myślisz pewnie o sterownikach do QHSUSB_BULK
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 @Redmi2 chodzi ci o tryb debugowania? Mam włączone Chyba, że coś robię źle to podpowiedz
KaSkA3eR Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Taka uwaga co do problemu kol. @kodishu wykrzyknik przy nazwie Android w menedżerze nic wam nie robi. Ja mając ten wykrzyknik wgrałem global dev normalnie Jeśli adb wam wykrywa telefon to jest git.
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Potwierdzam to co napisał @KaSkA3eR Dzięki bardzo za pomoc. Wszystko ok.
Mark1991 Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Wie ktoś może coś kiedy można się spodziewać MIUI 8 w Global Dev oraz czy ta zmiana będzie się wiązała też z aktualizacją Androida do wersji 6.x? Oczywiście chodzi mi o aktualizację dla XRN3 że Snapdragonem.
kodishu Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) Jak zrobić przywracanie danych w MIUI? Potrzebuję odzyskać tylko 1 aplikację z pliku .bak Edited May 7, 2016 by kodishu
Albin Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Wie ktoś może coś kiedy można się spodziewać MIUI 8 w Global Dev oraz czy ta zmiana będzie się wiązała też z aktualizacją Androida do wersji 6.x? Oczywiście chodzi mi o aktualizację dla XRN3 że Snapdragonem. Jeszcze miui 8 nie wyszło, dopóki nie napiszą co i jak to raczej nic się nie dowiesz. Trzeba czekać Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
asusx Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) Witam, jestem nowy na forum. Pozdrawiam wszystkich. Wczoraj instalowałem rom global-dev. Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma uwagami. Wszystko robiłem zg. z poradnikiem i generalnie prawie w 100% wszystko się zgadzało. Jednak największym problemem dla mnie i myślę również dla nowych użytkowników było wejście w tryb download z migającą czerwoną diodą. W poradniku jest opisane aby trzymając wcisniete jednocześnie +i- głośności podłączyć pod kabel usb do kompa i wtedy po uprzednim zainstalowaniu miflash-a powinny zainstalować się sterowniki xiaomi. U mnie ten sposób nie zadziałał. Wyczytałem na forum, że można przejść do trybu download przez systemowy update. Niestety znowu pojawił się problem bo po wybraniu restartu do recovery i wpisaniu komend w cmd co prawda po restarcie phona na chwilę wchodził w ten tryb jednak po chwili tel uruchamiał się normalnie. I znowu udało mi się wyczytać na forum aby komendy w cmd wpisać w normalnym trybie kiedy telefon jest uruchomiony, to był sukces telefon od razu po wpisaniu komendy w cmd uruchomił się w trybie download. Dalsze wgrywanie romu wg. poradnika było już dziecinnie łatwe. Takim o to sposobem mam na swoim rp3p wgrany rom global-dev, który póki co działa idealnie. Dodam jeszcze że wgrywalem ten rom na Windows10. i tu również pojawiły się pewne rozbieżności w stosunku do poradnika. W menedżerze urządzeń zamiast sterownika xiaomi... pojawił mi się sterownik urządzenie MTP. Mam nadzieję, że te informacje ułatwią instalowanie romów nowym użytkownikom. Jeszcze pytanie widziałem, że pojawiła się nowa wersja global-dev 6.4.28 czy ktoś już może testował tę wersję? Edited May 8, 2016 by asusx
KaSkA3eR Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Witam, jestem nowy na forum. Pozdrawiam wszystkich. Wczoraj instalowałem rom global-dev. Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma uwagami. Wszystko robiłem zg. z poradnikiem i generalnie prawie w 100% wszystko się zgadzało. Jednak największym problemem dla mnie i myślę również dla nowych użytkowników było wejście w tryb download z migającą czerwoną diodą. W poradniku jest opisane aby trzymając wcisniete jednocześnie +i- głośności podłączyć pod kabel usb do kompa i wtedy po uprzednim zainstalowaniu miflash-a powinny zainstalować się sterowniki xiaomi. U mnie ten sposób nie zadziałał. Wyczytałem na forum, że można przejść do trybu download przez systemowy update. Niestety znowu pojawił się problem bo po wybraniu restartu do recovery i wpisaniu komend w cmd co prawda po restarcie phona na chwilę wchodził w ten tryb jednak po chwili tel uruchamiał się normalnie. I znowu udało mi się wyczytać na forum aby komendy w cmd wpisać w normalnym trybie kiedy telefon jest uruchomiony, to był sukces telefon od razu po wpisaniu komendy w cmd uruchomił się w trybie download. Dalsze wgrywanie romu wg. poradnika było już dziecinnie łatwe. Takim o to sposobem mam na swoim rp3p wgrany rom global-dev, który póki co działa idealnie. Dodam jeszcze że wgrywalem ten rom na Windows10. i tu również pojawiły się pewne rozbieżności w stosunku do poradnika. W menedżerze urządzeń zamiast sterownika xiaomi... pojawił mi się sterownik urządzenie MTP. Mam nadzieję, że te informacje ułatwią instalowanie romów nowym użytkownikom. Jeszcze pytanie widziałem, że pojawiła się nowa wersja global-dev 6.4.28 czy ktoś już może testował tę wersję? Ja jestem na wersji 4.28 i jest ok. Więcej tłumaczeń i Lepsza płynność. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
marcuso86 Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Potwierdzam. Polski mozna powiedziec ze juz w 100%. Dziala super
BK-201 Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 4 godziny temu, marcuso86 napisał: Potwierdzam. Polski mozna powiedziec ze juz w 100%. Dziala super Można powiedzieć... A Radio dalej ma jakieś krzaczki...
luki! Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Przy najnowszy dev 6.4.28 instaluąc przy pomocy TWRP nie działa mi WIFI Mieliście tak?
asusx Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Ja mam jeszcze zablokowany bootloader i instalowałem przez miflasha. Póki co bez problemów
Domsantiago Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Wyszła wersja 6.4.28, do pobrania w pliku. http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=301&mobile=no#438
Recommended Posts