Jacusspl Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Acid napisał: Nie... Nic nie mówię. Sugeruję jednak co chyba oczywiste, nie bawić się w chinski rom tylko od razu przechodzić na Global. Zresztą Global ma polski więc nie ma żadnego powodu by używać china stable (czy dev). Wysłano z MiNote Jak instaluje Global stable najnowszy to nie ma języka polskiego
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Acid napisał: Stary. Cały wątek jest od tego. 1. Adb reboot edl 2. MiFlash Global 6.4.14 lub wyżej. Wysłano z MiNote wiem ale strasznie ciezko jest cos znalezc z sensem i po kolei, na rn2 mamy szlo to bez problemu bo tylko twrp i gotowe a tutaj duzo kombinowania. Czyli po wejsciu w edl wgrywac obraz global dev'a? Nie ma szans na cegłę ? 1 minutę temu, Jacusspl napisał: Jak instaluje Global stable najnowszy to nie ma języka polskiego bo musisz wgrac global dev bo na stable nie ma pl
Jacusspl Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Acid napisał: Eh... I prawidłowo. Wysłano z MiNote A jak próbuje przez miflash ten RM co piszesz to pisze, że ma mało miejsca w sektorze.
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Jacusspl napisał: A jak próbuje przez miflash ten RM co piszesz to pisze, że ma mało miejsca w sektorze. mowisz o obrazie global dev 6.4.14?
Albin Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Stable nie ma pl i nie bedzie mial. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jacusspl Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Zrobiłem przez flashify hehe Teraz który lepiej Global Dev czy ten xiaomi.eu?
Albin Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Xiaomi.eu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Jacusspl napisał: Zrobiłem przez flashify hehe Teraz który lepiej Global Dev czy ten xiaomi.eu? jesli masz odblokowany bootloader to ja bym sie nie piescil tylko wgrywaj xiaomi.eu. tylko pamietaj zrob factory reset w twrp 6 minut temu, Albin napisał: Stable nie ma pl i nie bedzie mial. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka ty wgrales 6.4.14 przez miflash i pozniej 6.4.28 przez ota? 1
Acid Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 A jak próbuje przez miflash ten RM co piszesz to pisze, że ma mało miejsca w sektorze. Nowszy MiFlash i Windows 64 bitowy musisz mieć. Wysłano z MiNote
Albin Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 ty wgrales 6.4.14 przez miflash i pozniej 6.4.28 przez ota? 6.3.31 przez miflash i ota. Czytaj co pisalem wcześniej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jacusspl Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 (edited) 14 minut temu, Acid napisał: Nowszy MiFlash i Windows 64 bitowy musisz mieć. Wysłano z MiNote Porawdziłem sobie z tym flishify i mam nadzieje, że xiaomi.eu się dobrze wgra:p @Acid @KaSkA3eR @Albin Dziękuje za pomoc Edited May 5, 2016 by Jacusspl
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 19 minut temu, Albin napisał: 6.3.31 przez miflash i ota. Czytaj co pisalem wcześniej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka roznicy raczej nie bedzie jak puszcze 6.4.14 przez miflash
jack78 Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 6.4.28 wgrany. Czytnik linii papilarnych działa o niebo lepiej, ale jeszcze zdarza mu się nie zareagować, chociaż bardzo rzadko. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
pivor Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 (edited) 11 hours ago, Albin said: Stable nie ma pl i nie bedzie mial. Niby dlaczego nie ma mieć, skoro na global devie jest pl i to ciągle rozwijany? Edited May 6, 2016 by pivor
luki! Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Zastanawiam się co tak długo trzeba czekać na plik... w OTA od 2-3 dni jest... na stronie cisza...
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Dostałem zgodę na wgranie od goldiego ale jest problem. Czytam sobie ten poradnik: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i tutaj mi piszą tak: Warning:- Don't flash Developer Global ROM directly with this method, Flash GlobalStable , then use Updater app to Flash Global Developer ROM. Co mam zrobić? Wgrać stable a potem dev czy od razu dev?
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: A to goldi musi wyrazic zgode zeby mogl wgrywac ? Hehee Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka nie chce tracic gwarancji
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: Cos Ty to wymyslil? Nie traci sie zadnej gwarancji wgrywajac oficjalny rom czy to miui china dev, stable czy globala jak istnieje. Ja i tak bym postawil odrazu, bo rowniez goldi wgrywa syfiaste miui z badziewiem Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka wiem ale wolalem sie upewnic, teraz jeszcze sie "cykam" wgrywac global deva bo sa dwie wersje: 1. acid mowi zeby flashowac global dev 2.forum miui mowi to co wyzej napisalem @Acid twoim zdaniem ufać temu co piszą na forum (en.miui)? Wgrywać miflashem dev'a czy stable?
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Forum Miui prezentuje starą procedurę, która według Albina nie działa.
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 7 minut temu, tranc napisał: Forum Miui prezentuje starą procedurę, która według Albina nie działa. to proboje 6.4.14 przez miflasha w razie czego bedzie paletka do tenisa 8 minut temu, tranc napisał: Forum Miui prezentuje starą procedurę, która według Albina nie działa. weszlo mi do edl bo mi sterowniki pobralo qualcom ale sie nie swieci czerwona dioda :/ MiFlash wykrył, wybierać: Flash All czy inne? Skoro instrukcja na en.miui jest nieaktualna to się wolę dopytać
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 12 minut temu, KaSkA3eR napisał: to proboje 6.4.14 przez miflasha w razie czego bedzie paletka do tenisa weszlo mi do edl bo mi sterowniki pobralo qualcom ale sie nie swieci czerwona dioda :/ MiFlash wykrył, wybierać: Flash All czy inne? Skoro instrukcja na en.miui jest nieaktualna to się wolę dopytać Instrukcja jest raczej aktualna, chodzi tylko o to, że teraz Global Stable nie umożliwia zrobienia Global Dev przez updatera, a w tzw. międzyczasie pojawił się "obraz" do zrobienia od razu Global Dev. Także procedura taka sama, tylko od razu idziesz w global dev. Daj znac czy się udało
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Przed chwilą, tranc napisał: Instrukcja jest raczej aktualna, chodzi tylko o to, że teraz Global Stable nie umożliwia zrobienia Global Dev przez updatera, a w tzw. międzyczasie pojawił się "obraz" do zrobienia od razu Global Dev. Także procedura taka sama, tylko od razu idziesz w global dev. Daj znac czy się udało czyli Flash All?
latet Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 12 godzin temu, Albin napisał: Stable nie ma pl i nie bedzie mial. Będzie, będzie. W przyszłości.
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 (edited) Problem nr 1: Czy ktoś może dać mirror do adb? Bo ten ze strony miui za cholerę nie chce mi się pobrać. Problem nr 2: telefon nie przedstawia się jako Android Composite ADB Interface i Xiaomi Composite MDB Interface, jak jest w instrukcji, przez co najprawdopodobniej ADB nie rozpoznaje urządzenia (patrz screen). Jakieś pomysły? Edited May 6, 2016 by tranc
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 22 minuty temu, tranc napisał: Czy ktoś może dać mirror do adb? Bo ten ze strony miui za cholerę nie chce mi się pobrać. mi sie przedstawil jako ostrzezenie tylko android. pobierz sterowniki adb: http://adbdriver.com/upload/adbdriver.zip i daj mi znac jak ci idzie wgrywasz 6.4.14 przez miflasha?
R4z3l Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 przechodziłem z syfiastego romu od goldway na dev stable, ale zrobiłem to jeszcze inaczej. Ponieważ miałem problem ze sterownikami zainstalowałem chińskie MiPCSuite, które zaktualizowało mi rom do chińskiego global stable, z niego na wersję międzynarodową global stable, a z niej na global dev
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 28 minut temu, KaSkA3eR napisał: mi sie przedstawil jako ostrzezenie tylko android. pobierz sterowniki adb: http://adbdriver.com/upload/adbdriver.zip i daj mi znac jak ci idzie wgrywasz 6.4.14 przez miflasha? Pobrane, zainstalowane, Android ADB się pojawił, Xiaomi nadal brak. komenda ADB devices nadal nie zwraca żadnego urządzenia..
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 27 minut temu, R4z3l napisał: przechodziłem z syfiastego romu od goldway na dev stable, ale zrobiłem to jeszcze inaczej. Ponieważ miałem problem ze sterownikami zainstalowałem chińskie MiPCSuite, które zaktualizowało mi rom do chińskiego global stable, z niego na wersję międzynarodową global stable, a z niej na global dev kiedy to robiles? bo ponoc teraz nie da sie juz aktualizowac .zip z stable na dev
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 (edited) czy jest to ktos w stanie ogarnąc dla mnie w Poznaniu? zapłacę;) bo szkoda moich nerwów. Edited May 6, 2016 by tranc
Albin Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Włącz debugowanie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 3 minuty temu, Albin napisał: Włącz debugowanie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka telefon twierdzi ze jest w trybie debugowania, wyswietla stan "connected as an installer" oraz "USB debugging connected".
KaSkA3eR Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Przed chwilą, tranc napisał: telefon twierdzi ze jest w trybie debugowania, wyswietla stan "connected as an installer" oraz "USB debugging connected". a po podlaczeniu pojawi ci sie alert/monit/okienko z pytaniem czy chcesz zezwolic na debugowanie z tego komputera, i odcisk rsa komputera? cos takiego tylko w stylu miui:
tranc Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 (edited) 6 minut temu, KaSkA3eR napisał: a po podlaczeniu pojawi ci sie alert/monit/okienko z pytaniem czy chcesz zezwolic na debugowanie z tego komputera, i odcisk rsa komputera? cos takiego tylko w stylu miui: brak takowego... co moge robic źle? nie mam odblokowanego bootloadera jakby co... Edited May 6, 2016 by tranc
Recommended Posts