Problemy techniczne
240 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 161 views
Witam Posiadam smartfon Redmi note 12 pro plus 5g. Reanimowalem go ponieważ po włączeniu dochodził do mi i restart wkulko. W recovery przestał się restartować lecz mi flash nie poradził sobie z wgraniem roku . Odpaliłem Box eft pro jemu się udało wgrał się ROM i tel normalnie się uruchomił. Po wpisaniu *#06# brak obu Imei i numeru seryjnego. Można to przywrócić lecz trzeba odblokować biitloadera. Jak to zrobić napisze ktoś?
Last reply by Dawid Kuczera, -
-
- 6 replies
- 1.1k views
Po flashowaniu telefon nie łączy się z siecią. W ustawieniach nie widać numeru IMEI. Czy da się to naprawić?
Last reply by Dawid Kuczera, -
- 0 replies
- 112 views
Witam. Od dzisiaj czyli 27.08 telefon nie chce się włączyć pomimo tego ze jest naładowany. Posiadam model xiaomi redmi note 8. Cały czas wyskakuje mi albo fastboot albo napis redmi (to normalne gdy potem włącza się napis miui ale u mnie się nie włącza) wiecie może o co chodzi?
Last reply by Olek Pakuszewski, -
- 1 follower
- 0 replies
- 140 views
Od jakiegoś czasu na klawiaturze wyskakuje mi szukanie w yahoo zamiast proponowanych słów. Sytuacja dzieje się gdy jestem w przeglądarce chrome (strona główna ustawiona jest google). Jest to niezwykle irytujące, próbowałam wyłączyć, ale nigdzie nie widziałam żadnej opcji
Last reply by Emilia Tessmer, -
- 0 replies
- 455 views
Witam Drodzy forumowicze, potrzebuję pilnie specjalistycznej pomocy. Moja Mama posiada Xiaomi redmi note 8 pro 64GB i od jakiegoś czasu narzekała na zapchaną pamięć. Mało co dało usunięcie kilku apek, zdjęć, czy filmów oraz zgranie jakiś czas temu zdjęć i filmów na komputer ponieważ i tak chciała mieć wszystko na telefonie (a ten backup był robiony z pół roku temu). Miała być zmiana telefonu ale ostatecznie kupiłem jej kartę GOODRAM 128 GB. Jako, że od lat używam iOSa to byłem nieco zaskoczony, że nie można od tak w androidzie przenieść aplikacji na kartę. Jak kiedyś miałem xperię s to mam wrażenie, że taka swobodna opcja była. Poczytałem w neci…
Last reply by Ramzes009, -
- 1 follower
- 11 replies
- 28k views
Witam, Od wczoraj mój Xiaomi Redmi Note 8 Pro bez przerwy się restartuje (do momentu pojawienia się logo Redmi i z powrotem). Chciałbym choćby dokonać factory restet, jednakże nie jestem w stanie wejść w recovery mode, a fastboot po pojawieniu się jego logo ponownie wyłącza się po chwili. Proszę o pomoc w tej sprawie, jak choćby spróbować go całkowicie zresetować.
Last reply by zanetad, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
Witam mam problem mianowicie zniknęła mi z paska bocznego opcja słuchania przy zgaszonym ekranie , wcześniej było wszystko ok a teraz nie ma (na innych aplikacjach również ) czy ktoś wie jak włączyć tą opcję ponownie ? Telefon to redmi note 12 pro 5g miui 14.0.8 Pozdrawiam
Last reply by Koki ngg1, -
- 2 followers
- 1 reply
- 272 views
Mój telefon po mimo, iż ma 100% baterii sam restartuje się i tak co jakiś czas, czasem gdy mi sie wyłączy, aby go uruchomić muszę podpiąć ładowarke. Telefon był już resetowany do ustawień fabrycznych lecz to nie pomogło, nie cały rok temu telefon był lekko zalany, aczkolwiek wszystko po około 2 dniach działało i sprawnie chodziło.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 183 views
Po wybraniu ikony wi fi podświetla się ona na kilka sec i gaśnie, robiłem wszystkie resety, nie instalowałem nic nowego a nie mogę uruchomić wi-fi,
Last reply by Netoper, -
- 14 replies
- 6.1k views
Witam. Po aktualizacji miui 11 telefon gubi sieć wifi, co chwila się rozłącza, jak już sie połączy to że śmieszną wręcz prędkością działa. Zastanawiam się czy da sie odinstalować aktualizację albo co zrobić, żeby poprawić problem.
Last reply by Netoper, -
- 5 replies
- 4.2k views
Witam jestem nowym użytkownikiem telefonów xiaomi. Posiadam konkretnie telefon Redmi note 8 pro.Problem polega na tym ze pomimo prawidłowo skonfigurowanego połączenia VPN nie mogę się połączyć z moim routerem przez VPN. Nie wiem co i gdzie jeszcze mogę zmienić.Na takich samych ustawieniach ,w telefonach samsung galaxy xcover oraz samsung galaxy a5 2017 (takie miałem pod ręką) połączenie nawiązuje się bez problemu.Więc ewidentnie jest to wina telefonu a nie ustawień.Mam oprogramowanie Android w wersji 9 PPR1.180610.011 i wersję miui Global 10.4.51. Telefon nowy,nie wprowadzałem w nim zadnych modyfikacji.kupiłem go ze sklepu Xiaomi. Również na telefonie redmi note 5 pożyczy…
Last reply by oldluc, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.7k views
Problem of wczoraj mam taki że telefon sam się ścisza. Gdy go podglasniam to z automatu dźwięk leci na 0. Tak samo podczas samego dotykania ekranu, najczęściej podczas używania klawiatury (nie zawsze ) ciągle wyświetla się kolumna dzwieku tak jakbym próbowała go wyciszyć. Czasem tez przycisk blokady ekranu nie reaguje. Przyciski nie są niczym zaklejone, klikają jak nówki. Teraz pytanie czy telefon jebla dostał czy to możliwie wina jakiejś aplikacji/aktualizacji
Last reply by robak75, -
- 0 replies
- 321 views
Cześć . Od ok 5 miesięcy smartfon ma problem z kartą pamięci , przestaje "widzieć" karte i zapisane na niej zdjecia czy muzka są niedostępne , niewidoczne .Wymieniłem kartę na nową Patriot 64GB przez pewien czas było ok .Kartę formatowałem kilka razy . Zauważyłem że "karta znika" po pewnym czasie jak tylko zrobię zdjęcie ( zdjecia u mnie zapisaują się właśnie na karcie) . Co może być przyczyną ? Pozdrawiam
Last reply by Bernek, -
- 4 replies
- 1.7k views
Cześć. Mam taki problem z telefonem Redmi Note 8 Pro z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż przestało mi działać w zasadzie szybkie ładowanie. Testowałem na różnych kablach/ładowarkach i efekt ten sam. Jedyne co zauważyłem to, że jak podłączę telefon kablem z końcówkami typu USB-C z obu stron do laptopa, to wtedy jedynie szybkie ładownie działa. Ale jak już zamienię na standardowy kabel do ładowania to już brak ładowania. Przestało również działać przesyłanie plików. Obojętnie jaki kabel podłączę to nie mogę przesłać plików. Nie wyświetla mi się nawet to okno na telefonie z możliwością wyboru funkcji (ładowanie/przesył plików). MIUI Global 12.5.15.0 …
Last reply by kosior1987, -
- 48 replies
- 30.4k views
Witam Mam następujący problem z telefonem redmi note 8 pro, próbowałem zainstalować android auto , apka zainstalowana i działa na telefonie .Problem następuję przy połączeniu przez kabel z radiem ( Dacia MediaNav System) , pojawia się i ginie ikonka połączenia, telefon łączy się i rozłącza . Wypróbowałem 4 różne kable , na każdym to samo . Wg informacji znalezionych w internecie problem jest znany , ale wszystkie porady nic nie zmieniły ( włączone debugowanie przez USB , usunięte sklonowane aplikacje czy tez usuniętę sparowanie z telefonem .W chwili obecnej odinstalowany Android Auto , mimo , to telefon nie łaczy się przez kabel USB z autem . Myślę , że przyczyną j…
Last reply by cbbj, -
- 8 replies
- 2.6k views
Witam. Mam problem z dodaniem drukarki Epson l365 do domyślnej usługi drukowania. Nie da się po adresie IP, a nawet wyszukiwanie drukarek bezprzewodowych. Nie można drukować bezpośrednio ze stron. Dostępna jest z programu Epson iPrint ale nie zawsze jest to dostępne.
Last reply by Antek Szprycha, -
- 1 follower
- 2 replies
- 239 views
Jak w temacie: po wejściu w ultraoszczędzanie pojawia się problem z nawigacją. Nie ma dolnych przycisków, nie działają też gesty. Po wejściu w cokolwiek zmuszony byłem zrestartować telefon, bo nie miałem jak powrócić. Też tak macie czy u mnie coś nie teges? Dawno nie korzystałem z tego trybu, ale dałbym sobie głowę uciąć, że wcześniej tak nie było. W ustawieniach nie znajduje nic co miałoby z tym związek. Soft fabryczny, miui global 12.5.15
Last reply by Rafał93, -
- 2 followers
- 7 replies
- 4.9k views
Zmieniłem Redmi 5 na Redmi Note 8 Pro i po instalacji systemu mam dziwne ikony odnośnie podstawowych aplikacji systemowych. Telefon, Wiadomości, kontakty i kilka innych. Jak zmieniam temat to dalej pozostają te ikony (co najwyżej z innym tłem w zależności od tematu). Czy to jakiś błąd Xiaomi ? Też tak macie? Jakieś rady? Wiem że to pierdoła ale bardzo psuje mi odczucia wizualne. Wrzucam zdjęcie na którym widać niebieskie ikony które mam na pulpicie i drugie które pokazuje jakie powinny być.
Last reply by skay77, -
- 0 replies
- 284 views
Witam nie wiem czy to jest problem oprogramowania czy padło mi coś w środku telefonu ale zasięg bluetooth zrobił się bardzo mały. Wcześniej smartwatch Garmina miał połączenie w całym mieszkaniu, teraz łączy się i rozłącza będąc w kieszeni a zegarek mając na ręku. Tak samo w aucie wystarczy że wystawie telefon za szybę i już przerywa połączenie. Telefon to redmi note 8 pro. Przywróciłem już nawet ustawienia fabryczne telefonu i nic to nie dało. Miał ktoś podobny problem?
Last reply by ostry4td, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.5k views
Witam To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem z ustawieniem powiadomień na zegarku z tel jak w tytule. Po zainstalowaniu i sparowaniu powiadomienia przychodzą tylko z Gmail i mam możliwość odbierania połączeń poza tym media społecznościowe i sms nie żyją. Czy ktoś może miał podobny problem i pomoże mi go rozwiązać. Pozdrawiam.
Last reply by Jan Kowal, -
- 5 replies
- 8.5k views
Hej, próbuję sparować zegarek Huawei GT2 Pro z moim Redmi 8 Pro, gdy chcę się zalogować do aplikacji Huawei Zdrowie, w żaden sposób nie mogę przejść weryfikacji bezpieczeństwa w postaci puzzli (za każdym razem jest błąd) tak samo alternatywny sposób, gdy trzeba wpisać ciąg usłyszanych cyfr - tak samo jest informacja, że błędny wpis choć na 100% jest poprawnie. Na Redmi 9 (sama 9, nie Pro, nie Note) wszystko pięknie działa. Nie mam już pomysłów a i ciężko znaleźć podobny problem gdziekolwiek w sieci :(
Last reply by tommander, -
- 0 replies
- 540 views
Cześć, od czasu aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania (12.5.15.0 z 12.5.6.0) ponad tydzień temu odnotowuje problemy z użytkowaniem telefonu. Pomijając kwestie estetyczne i pewne zmiany funkcjonalne, zauważyłem jeden poważny problem: część aplikacji nie otwiera się w ramach przekierowania przez tzw. linki. Uniemożliwia to m.in. zalogowanie do wielu aplikacji. Na nagraniu pokazuje co się wyświetla w ramach aplikacji "Lidl Plus". Dodam, że przed aktualizacją nie było tego typu problemów. Czy istnieje jakiś sposób na poradzenie sobie z tym? Screenrecorder-2022-11-04-16-54-44-50.mp4
Last reply by gusti1212, -
- 1 reply
- 709 views
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Dzwoni ktoś do mnie i odbieram połączenie a telefon nadal dzwoni w tle. Mnie słychać normalnie, natomiast ja w głośniku słyszę sygnał dzwonienia który jest głośniejszy od rozmówcy, głos rozmówcy jest bardzo cichy. Czy ktoś miał taki przypadek? Bardzo proszę o pomoc.
Last reply by ohara, -
- 1 follower
- 1 reply
- 365 views
Po ostaniej aktualizacji znowu nie działa ekran bezprzewodowy. Ktoś wie jak to obejść?
Last reply by maszkara72, -
- 2 followers
- 10 replies
- 4.8k views
Witam, Pytanie jak w temacie - czy RN 8 Pro wspiera voLTE? Pytam, bo dzisiaj w Redmi 8 żony zauważyłem informującą o tym ikonę. Wcześniej jej na bank nie było. W moim RN 8 Pro nie było tej opcji w ustawieniach, więc zacząłem drążyć temat i włączyłem ją kodem. Jednak ikona się nie pojawia. Oba telefony w nju, MIUI 12.
Last reply by rafmik,