Problemy techniczne
229 topics in this forum
-
- 0 replies
- 264 views
Cześć, z uwagi na to, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać. Dzisiaj padł mi telefon. Korzystałem z niego normalnie, po czym odłożyłem i po kilkunastu minutach zauważyłem, że się wyłączył. Nie dawał się włączyć, więc podpiąłem go do ładowarki w samochodzie (wpierw port USB z auta - wywalało błąd w samochodzie, następnie do gniazda zapalniczki). Nic poza kontrolką się nie świeciło. Po 10 minutach (i kilku minutach trzymania przycisku zasilania), telefon się włączył, ale poza napisem Redmi, ekran przybierał dziwnych kolorów (gdyby nie to, że go nie zalałem albo nie zrzuciłem, powiedziałbym, że coś z wyswietlaczem się działo) i telefon wyłączył po chwili…
Last reply by Wheelis, -
-
- 0 replies
- 376 views
Witam, dzisiaj wylało mi się trochę wody na telefon. Jako iż nie posiadałem przy sobie ryżuani suszarki postanowiłem wziąć papier i wytrzeć telefon. Woda wylała się na tył telefonu gdzie było etui. Po kilku godzinach gdy chciałem obejrzeć film spostrzegłem, że przycisk do zwiększania/zmniejszania głośności jest trudno wcisnąć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by Hevyy, -
- 5 replies
- 8.9k views
Witam Mam problem ze współpracą telefonu Redmi Note 8 PRO z głośnikiem JBL FLIP 5. Przy odtwarzaniu muzyki co około 2 sekundy przerywa dźwięk. Czasami w ogóle podczas odtwarzania zamiast muzyki w głośniku włącza się na całą głośność terkot podobny do przydźwięku sieciowego. Chyba jest jakiś problem z obsługa bluetooth w tym modelu. Z Mi5 i Mi5S głośnik pracuje normalnie. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?? Może jest jakieś rozwiązanie ??? Jakaś aktualizacja ??
Last reply by Kacperox, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam. Niedawno zakupiłem swojego Redmi Note 8 Pro. Telefon fabryczne nowy. Po zakupie nigdy nie miał żadnego, nawet najmniejszego upadku, nigdy nie był niczym zalany, zawilgocony, ani nic z tych rzeczy. Od pewnego czasu mam z nim problem. Otórz podczas odtwarzania muzyki na słuchawkach lub na AUX w aucie, z YouTube, Spotify czy jeszcze innego źródła, odwtwarzanie w pewnym momencie zostaje przerwane, tak jakby wypięły się słuchawki ze złącza, bo wybudza się też wtedy ekran. Bywa tak, że kilka razy naciskam play, dopiero wtedy zaskakuje, ale nie zawsze. Czasami jest tak, ze odtwarzanie wznowi się na kilka sekund i za chwilę znowu dzieje się to samo. Zazwyczaj dz…
Last reply by rabdead, -
- 7 replies
- 691 views
Witajcie. Dzisiaj zakupiłem redmi note 8 pro. Zauważyłem brak łączności z LTE+. W miejscach gdzie na Huawei łapałem LTE+ tutaj łapie tylko LTE. Czuć ta różnice w prędkości internetu. Ktoś ma podobnie? To normalne? Sieć Plus lokalizacja Wrocław Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 419 views
Witam , mam problem w wiadomościach nie działają linki, nie można też bezpośrednio wybrać numeru telefonu z wiadomości, i adresu email. Aplikacja domyślna google MUI 12.0.2.0(QGGEUXM)
Last reply by radzion19, -
- 1 reply
- 663 views
Mój telefon postanowił mnie dzisiaj odciąć od dźwięku powiadomień, reset nie pomógł w ustawieniach wszystko jest w porządku. Może ktoś wie co z tym zrobić Screenrecorder-2020-11-03-11-19-34-602(0).mp4
Last reply by Robson68, -
- 0 replies
- 352 views
Wczoraj mój telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro zaczął się nieustannie resetować tak jakby miał ciągle nakliknięty przycisk zasilania. Próbowałem go hard zresetować ale nic kompletnie się nie da zrobić to myślałem że jak się rozładuje i go uruchomię to coś pomorze niestety nic to nie dało. Telefon wcześniej czasami gdy miałem około 30% baterii sam się zawieszał na ekranie ale po chwili się resetował i śmigał. Telefon mam krótko i nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń aż do teraz. Może ktoś miał podobny problem bądź wie jak mi pomóc.
Last reply by TheSh1ld, -
- 0 replies
- 302 views
Witam. Po ostatniej aktualizacji oprogramowania do MIUI Global 12.0.2 występuje u mnie problem z odbieraniem smsów. W momencie gdy sms zostaje do mnie wysłany raz, odbieram go w zwielokrotnionej ilości (od 2 do 10 razy) w różnych odstępach czasu (po minucie, po 15 minutach a nawet po godzinie). Zrobiłem dotychczas reset ustawień sieci i kilkukrotne restarty telefonu. Nic nie pomogło. Telefon z oficjalnej dystrybucji Orange, sieć Orange. Robiłem zgłoszenie problemu do sieci ale powiedziano mi, że u nich wszystko jest w porządku. Ktoś miał/ma podobną sytuację i zna rozwiązanie?
Last reply by Heller1993, -
- 0 replies
- 274 views
Witam mam problem a mianowicie od paru tygodni nie zawsze ale za którymś razem jak odblokuje telefon po prostu się zawiesza freezuje się obraz i muszę przytrzymywać przycisk power żeby telefon się wyłączył i włączył ponownie :/ Wiadomo co jest przyczyną tego i jak to naprawić?
Last reply by szalonuwer, -
- 1 follower
- 11 replies
- 4.3k views
Czołem, żona chciała wymienić stare poczcie Redmi 3 Pro na nowszy model, wybór padł na Redmi Note 8 Pro. Chciałem przenieść jej dane za pomocą wbudowanej apki od Xiaomi, z MIUI 8 na MIUI 12 Niestety otrzymuje komunikat "kod QR jest nieprawidłowy ", mam następujące wersje aplikacji Ktoś podpowie jak najwygodniej przenieść dane z jednego telefonu na drugi? Czyżby różnica w wersjach MIUI była żbyt duża? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Wytapatalkowano
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 11 replies
- 4.6k views
Witam, Proszę o pomoc w kwestii przerywania połączenia przez bt z zestawem głośnomówiącym. Po połączeniu, bez względu czy jest to połączenie wychodzące czy przychodzące, zrywa na ok 5-10 sek połączenie z telefonem, potem łączy się powtórnie i znów zrywa. Zestaw MY Radiosat w Reni Laguna III Poprzedni tel. Redmi note 5 pro działał bez zarzutu. Wysłałem zgłoszenie w opiniach ze 3 tygodnie temu - brak odpowiedzi. Zmieniłem Wersję BT na 1.6 Ustawiłem ręcznie Kodek na SBC Głośność absolutna - wyłączona. Usunięte wszystkie urządzenie z zestawu głośnomówiącego, podłączony tylko R8pro Próbowałem z forum podłączyć jako audio nie jako …
Last reply by Cooper5, -
- 1 follower
- 0 replies
- 299 views
Witam, od pewnego czasu zmagam się z zacinającym telefonem, a dokładnie po aktualizacji do miui 12, telefon najczęściej breakowal się podczas odblokowywania go, czasami i w innych momentach. 3 dni temu postanowiłem wyjąć kartę SD, przez ostatnie 3 dni telefon zaciął się tylko raz i po chwili sam wrócił do życia. Mam nadzieję, że to karta SD była powodem, bo sam w sobie telefon działa rewelacyjnie, nie wykorzystuje jego pełnych zasobów, więc problem był trudny do zdiagnozowania. Jeśli ktoś miał podobny problem, proszę o komentarz, bądź jeśli go nie rozwiązał niech spróbuje tego co ja. Pozdrawiam.
Last reply by MorphYou, -
- 1 follower
- 7 replies
- 5.2k views
Cześć, mój redmi note 8 pro łączy się zestawem samochodowym ale już nie przenosi dźwięku na zestaw. Zachowuje się tak jakby nie był podłączony. Telefon wykrywa auto więc nie rozumiem skąd brak dźwięku. Poprzedni mój redmi nie miał takiego problemu. Czy macie jakiś pomysł jak temat naprawić? Pozdrawiam, Bartek.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 530 views
Po dzisiejszej aktualizacji do 12.0.2 nie mogę wysyłać wiadomości. Wyskakuje błąd że nie udało się wysłać SMS .Ktoś wie jak to naprawić ? Przed aktualizacją normalnie wysyłałem. Dochodzić SMS dochodzą ale odpisać nie mogę. Telefon note 8 pro . Sieć Play
Last reply by PolishPsycho, -
- 2 replies
- 2.7k views
Cześć wszystkim. Mam problem ze swoim Redmi Note 8 Pro. Telefon z dystrybucji Orange, kupiony przez ich sklep internetowy w maju. Mianowicie, na porcie jacka 3,5 nie działa mi żaden selfie stick a słuchawki działają z problemami. Z selfie stickiem dzieje się coś takiego że gdy podłącze go do telefonu, ikonka podłączonych słuchawek w lewym górnym rogu ekranu ciągle miga. Postaram się załączyć filmik jak to wygląda. Ze słuchawkami jest podobnie, z tym że jeśli na takim migającym ,,sygnale" uruchomię np. filmik z youtuba, ikonka przestaje migać i słuchawki działają. Ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie?
Last reply by Fenio, -
- 0 replies
- 326 views
Cześć wszystkim! Od kilku dni jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Mam problem, ponieważ nie wyświetlają mi się powiadomienia żadnej aplikacji na ekranie blokady. Przewertowałem już internet, ustawiałem Oszczędzanie energii dla danych aplikacji na "bez ograniczeń", pilność powiadomień na "wysoką". Oczywiście również te aplikacje mają włączoną opcje "Powiadomienia na ekranie blokady". Z resztą mam też Pocophone F1 i mam podobnie ustawione wszystko i na POCO powiadomienia normalnie się wyświetlają. Nie wiem co dalej mogę zrobić, jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podpowiedź. Na Redmi Note 8 Pro zainstalowany jest MIUI12.
Last reply by bartekdy, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Cześć, Dopiero zaczynam przygodę z Xiaomi i od razu napotkałem pewien problem. Chodzi o zmianę ikon aplikacji telefon, wiadomośći i kontakty. Pomimo zmiany motywu i zastosowania go również do ikon, te 3 pozycje pozostają bez zmian. Czy jest jakiś sposób żeby to zrobić ? Próbowałem zmienić region, niestety nic to nie pomaga. Poniżej wrzucam zdjęcia o co chodzi: Tak mam teraz A tak powinno być wg motywu Oczywiście chodzi mi jedynie o zmianę ikon. Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 1 reply
- 954 views
Cześć. Mam problem z xiaomi redmi note 8 pro. Dostałem martwy telefon od znajomego. Kompletnie nie reaguje, jedynie przy podłączeniu do ładowarki świeci biała dioda. Fastboot, komputer nie wykrwywa, Miał ktoś taki przypadek?
Last reply by trewtttt, -
- 16 replies
- 4k views
Witam. Problem załączony na filmie. Podczas próby podpięcia telefonu do laptopa przez kabel USB połączenie jest co chwilę zrywane, telefon się tylko ładuje ale nie ma możliwości przesyłu danych. Sprawdzane na dwóch kablach oryginalnym i z Ikei. Porty w laptopie ok bo pendrive działa i można przesyłać pliki i w jedną i drugą stronę. Tak samo inny telefon w tym przypadku iPhone (bo innego androida nie mam żeby sprawdzić) łączy się normalnie. Co najśmieszniejsze na stacjonarnym pc wszystko jest w jak najlepszym porządku. Gdzie szukać przyczyny bo już kompletnie zgłupiałem. Aktualnie radzę sobie poprzez aplikację ShareMe ale zależy mi na tradycyjnej metodzie bo jest o wiele s…
Last reply by saataniel, -
- 1 reply
- 496 views
Od jakiegoś czasu, po krótkim czasie rozmowy, rozmówca przestaje mnie słyszeć, choć ja jego słyszę zawsze bardzo dobrze. Patrząc na zasięg, pokazuje full. Wcześniej nie miałem problemu, nie robiłem ostatnio żadnej aktualizacji, normalnie mikrofon działa. Proszę o poradę. Pozdrawiam
Last reply by Ahmaret, -
- 1 follower
- 1 reply
- 806 views
Witam, może ktoś mi pomoże dlaczego tak dziwnie wyświetlać mi się zdjęcia gdy w messengerze chcę wysłać zdjęcie. Normalnie pierwsze wyświetlają się te co ostatnio zapisalismy lub screen. U mnie wyświetla się może piąte z koleji. A z początkowe zdjęcie z przed kilku lat. Niby nie problem ale z przyzwyczajeniem zawsze te pierwsze wysyłam aż siostra się ze mną śmieje, że ciągle jej zdjęcie do wysyłania Jak kupiłam ten telefon Redmi note 8 pro to że stary Samsunga wsadziłam kartę SD, może być zdjecia źle się pozować. Nie mam już pomysłów.
Last reply by mamutax, -
- 1 reply
- 443 views
Witam, czy ktoś wie co z tym zrobić? Mam Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/128GB - od czterech dni nie mogę odebrać połączenia od męża. Mąż jest obecnie za granicą, ma tam dwa nr - polski i norweski - z żadnego numeru nie mogę odebrać połączenia. Dodam, że syn ma ten sam telefon i również nie może odebrać.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 622 views
Witam Od około pół roku posiadam Xiaomi Redmi Note 8 Pro które zakupiłem na xkomie. Jakieś 30 minut temu podczas używania Messengera, telefon zgasł po czym zaczął się sam włączać, ale po kilku sekundach się wyłącza i proces ten trwa w kółko (Wyskakuje napis Redmi by Xiaomi, po czym ekran robi się ciemny i od nowa). Podczas włączania się wibruje. Dodam że kilka dni temu stało się tak samo, jednak po jakichś 5 minutach włączył się normalnie. Dzisiaj wyjmowałem karte SIM jednak nic to nie dało. probowałem włączyć fastboota, jednak wyskakuje tylko logo Fastboot, i telefon się wyłącza. Podłączenie pod ładowarke, czy komputer też nic nie daje, tylko zaczyna świecić sie dio…
Last reply by Decybelek, -
- 0 replies
- 637 views
Witam, od kiedy zaktualizowałem MIUI do najnowszej wersji tzn. 12.0.1 mam problem z ustawieniem Trybu nocnego w aplikacji Cyfrowa równowaga. Problem polega na tym, że np. o godzinie 22 telefon ma przejść w ten tryb (Tryb nocny - nie przeszkadzać) i trwać w nim aż do godziny 7:00. Jednakże o godzinie 00:00 telefon przechodzi do normalnego trybu i się wybudza. Czym może być to spowodowane? Na wcześniejszej wersji MIUI działało bez zarzutu.
Last reply by lego86,