Problemy techniczne
242 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 441 views
Dzień dobry, Mam problem z podwójnymi powiadomieniami np. aplikacji Wiadomości przy wybraniu w panelu powiadomień "MIUI". Na Android jest ok. Załączam screen. Druga sprawa. Nie mogę zaaktualizować w Google Play dwóch aplikacji. Chrome i Facebook. Kolejny problem z otworzenie zrzutu ekranu na komputerze. Robię screena, wysyłam na dropboxa i nie mogę go otworzyć ponieważ pisze, że mam za mało pamięci. Chodzi o przeglądarkę zdjęć na windows 10, przeglądarka fotografii systemu windows. I tylko o screena chodzi. Na IrfanView da się zobaczyć. A inne zdjęcia przesyłane z telefonu działają w przeglądarce windows.
Last reply by bartek07, -
-
- 2 replies
- 591 views
Dwa tygodnie mam telefon, używam go normalnie, odbieram, dzwonię, często mailuje, przeglądam neta - to wszystko. Teraz właśnie miałem iść spać i zauważyłem po prawej stronie małą kropeczke.Odrazu zgasiłem ekran żeby zobaczyć czy nie będzie to czasami jakiś brud, zaschnięta ślina etc. Nie, jest w tym samym miejscu. Widoczna na jasnym tle, niewidoczna na ciemnym. Czy to jest martwy piksel?? Po dwóch tygodniach użytkowania? Jestem pewny, że wcześniej tego nie było bo ja jest wyczulony na brud ekranu i często go czyszcze, przeglądam.Czy można coś z tym zrobić?
Last reply by Szaju, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1k views
Witam Czy jest możliwość rozdzielenia dzwonka telefonu od dzwonka powiadomień, żeby można było ustawiać różne poziomy głośności ? Pozdrawiam
Last reply by awojcick, -
- 0 replies
- 704 views
Po aktualizacji do MIUI 11 podlaczenie bluetooth do samochodu BMW powoduje restart calego panelu BMW Connected Drive. Przed aktualizacja wszystko dzialalo prawidlowo. Sparowalem samochod z MI A2 lite i dziala bez problemu.
Last reply by Qmpeltaty, -
- 37 replies
- 4.8k views
Witam ostatnio zauważyłem migotanie poprzecznych pasków na czarnym tle pojawia się to rzadko ale jest czy to wina softu czy samego wyświetlacza ? Ktoś coś zauważył podobnego ? możecie sprawdzić swoje modele ? wystarczy wejsc w wiadomoci i włączyć czarny motyw i tam dobrze widać i trochę cierpliwości jak cos górna cześć ekranu MIUI Global 10.4.5 DOBRA NOWINA JEST TAKA ZE PISZA NA XDA ZE TO WINA OPROGRAMOWANIA I AKTUALIZACJA POMAGA znalazłem ten sam problem na XDA https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/help/strobing-horizontal-stripes-rn8-pro-t3990077/page2 InShot_20191103_115904198.mp4
Last reply by Piotr82Poz, -
- 11 replies
- 3.7k views
Witam, mam problem z aktualizacją do MIUI 11, mianowicie i na wifi i na LTE aktualizacją pobiera 0%, potem jest rozszyfrowywanie 0% a następnie wyskakuje komunikat że zdjęcia poniżej, ktoś coś?
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.3k views
Witam Zacznę od początku. Zdjąłem bootloadera wedle instrukcji na stronie i chciałem zainstalować twrp wiec sciągnełem go ze strony z nazwą twrp_begonia zrobiłem wszystko wedle instrukcji i teraz telefon non stop się restartuje pokazuje się Redmi by Xiaomi na dole status unlocked i non stop się restartuje.Czy jest sposób aby przywrócić go do życia albo chociaż zainstalować twrp ?
Last reply by carolef, -
- 2 replies
- 871 views
Witam Chciałbym sie dowiedzieć jak ustawić telefon, aby sygnał sieci nie pobierał tyle energii.
Last reply by Piotr82Poz, -
- 7 replies
- 1.7k views
Hej. Poradźcie co zrobić, Wi-Fi pokazuje Połączone, brak internetu. Roter działa na 2,4 GHz?
Last reply by rox, -
- 0 replies
- 643 views
Witam Problem z zarządzaniem kontaktami w zakładce importuj mam: plik.vcf, sim 1, sim 2. W zakładce eksportuj jest możliwość zapisu tylko do pliku .vcf. Stąd moje pytanie, czy jest możliwość zapisu kontaktów na karcie sim ? Pozdrawiam
Last reply by awojcick, -
- 2 followers
- 23 replies
- 14k views
Płacicie swoim telefonem w sklepach? Mam na swoim telefonie ROM globalny, sprzęt na rynek europejski z oficjalnej dystrybucji. Problem jest taki, że za nic nie da się płacić telefonem. W przypadku google pay wyskakuje komunikat że moim telefonem nie da się płacić w sklepach. Natomiast w przypadku aplikacji bankowej (peopay) jest podobnie, przy czym błąd wyskakuje już na samych terminalach w sklepach, gdzie tam jest informacja że jest błąd karty lub żeby użyć tylko jednej karty. Na moim starym Mi Note 2 działa bez żadnego problemu i google pay i peopay. Wiem, że telefon nowy ale może ktoś coś będzie wiedział co może być nie tak.
Last reply by carolef, -
- 0 replies
- 611 views
Cześć, Czy ktoś spotkał się z problemem bardzo słabego działania sieci WIFI wystawionej przez wzmacniacz sygnału? Wifi z głównej sieci działa idealnie na wszystkich telefonach: MI 9 , Redmin Note 5 i Redmi Note 8 Pro ( 300Mb/60Mb) Wifi ze wzmacniacza działa idealnie na Mi 9 i Note 5 a Note 8 Pro niestety nie przekracza 2Mb. Czasem podskoczy do kilkunastu. Zaznaczony jest jest z sieci głównej, pozostałe z EXT. Wszystko po 5GHz. \ Wzmacniacz: https://www.tp-link.com/pl/home-networking/range-extender/re200/ Rourter: https://www.tp-link.com/pl/home-networking/wifi-router/archer-c7/ Łącze: 600Mb/60Mb - po kablu stabilne. …
Last reply by Stratus, -
- 0 replies
- 825 views
Witam, kolega zakupił nowy telwfon Redmi Note 8 pro 6/128 global. Nie potrafimy rozwiązać problemu z ledwo widocznymi napisami przychodzącego połączenia przy uruchomionej grze. Zdjęcie w załączniku. Czy można jakoś zmienić kolor napisów na biały?
Last reply by Fiflak, -
- 1 reply
- 660 views
dzień po kupnie telefonu bateria trzymała długo 2 dni spokojnie bez ladowania. po 3 lądowaniu telefon zaczął tracić baterie szybciej co zrobić?
Last reply by Gomez405, -
- 1 reply
- 1.1k views
Tydzień zachwytu nad nowym telefonem... i problem. Telefon po instalacji i deinstalacji przypadkowej aplikacji ze ze klepu PLAY ustawił nasycenie kolorów na zimne... i w żaden sposób nie mogę go zmusić do wyświetlania naturalnych barw nie mówiąc już o ciepłych. Nie pomogło ponowne uruchomienie... zmiana motywu... zmiana temperatury bieli ani żadne zmiany w zakładce kontrast i kolory gdzie teoretycznie mogę wybrać barwę ciepłą. Czy ktoś już się spotkał z tak nietypowym problemem...
Last reply by JamCiTo, -
- 8 replies
- 1.3k views
Witam. Kupiłem telefon w dniu premiery i nie miałem problemów żadnych. Ale gdy chcę wysłać jakikolwiek plik po Bluetooth z karty SD wysyła mi powiadomienie że nie udało się połączyć. Jest to wkurzające bo przenosić pliki na pamięć wewnętrzną a potem wysłać po BT mija się z celem. Wiecie może czy jest możliwość żeby można wysyłać pliki z karty SD?
Last reply by CacheOriginal, -
- 2 replies
- 2.8k views
Panowie i Panie jak takie powiadomienie usunąć- pojawiło się wczoraj i nie da rady usunąć i wyłączyć
Last reply by Gomez405,