Problemy techniczne
229 topics in this forum
-
- 3 followers
- 5 replies
- 247 views
Witam, mam problem z pamięcią w moim telefonie, jak na zdjęciu, wyświetla się że mam 5 GB plików muzycznych, nie mam praktycznie żadnej muzyki na swoim telefonie, więc jest to jakiś bug, proszę o pomoc, nie wiem co mogę z tym zrobić
Last reply by Konradt300, -
-
- 1 follower
- 47 replies
- 23.2k views
Witam Mam następujący problem z telefonem redmi note 8 pro, próbowałem zainstalować android auto , apka zainstalowana i działa na telefonie .Problem następuję przy połączeniu przez kabel z radiem ( Dacia MediaNav System) , pojawia się i ginie ikonka połączenia, telefon łączy się i rozłącza . Wypróbowałem 4 różne kable , na każdym to samo . Wg informacji znalezionych w internecie problem jest znany , ale wszystkie porady nic nie zmieniły ( włączone debugowanie przez USB , usunięte sklonowane aplikacje czy tez usuniętę sparowanie z telefonem .W chwili obecnej odinstalowany Android Auto , mimo , to telefon nie łaczy się przez kabel USB z autem . Myślę , że przyczyną j…
Last reply by EsceniusNalolo, -
- 1 follower
- 1 reply
- 178 views
Witam. W moim telefonie Note 8 Pro bez powodu pojawily się problem z nakładaniem się poprzedniego obrazu. Telefon trafił do serwisu na gwarancji, tam został wymieniony moduł wyświetlacza, oraz wygrane oprogramowanie w wersji 12.5.4.0. Odebrałam tel tydzień temu. I jak wcześniej przez prawie rok nie sprawiał żadnego problemu tak przez te 7 dni : aparat robił zdjęcie ale nie zapisywał w pamięci. - wyłączyłem go i uruchomiłem ponownie - pomogło. Niektóre ze zrobionych zdjęć w miniaturach jest ok ale jak je otworze to albo jest częściowo czarne, albo przyjmuje kolory tęczy zakrywający część zdjęcia. Dodatkowo często rozłącza mi się wifi i podłącza za chwilę z powrotem. Tyle d…
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 392 views
Witajcie. Mój telefon xiaomi redmi note 8 pro, co kilka dni pobiera mi plik z rozszerzeniem .mp4. Za każdym razem ma on inną nazwę, jak próbuję go otworzyć to pisze "nie mozna otworzyć pliku wygląda na to ze zostal usuniety". Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 317 views
Odebrałem z wymiany ekranu telefon, wymiana na zamiennik bo słabo z kasą, wszytko ok poza czułością dotyku, działa gorzej, szczególnie w pisaniu przeszkadza, może się przyzwyczaję ale może w opcjach programisty da się coś poprawić pod względem czułości na dotyk?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 5 replies
- 357 views
Jak w temacie, szukam możliwości wyłączenia czytnika linii papilarnych przy jednoczesnym pozostawieniu telefonu bez zabezpieczenia (brak pinu/wzoru/twarzy etc.) oraz bez ekranu blokady (z opcji programistycznych). Zależy mi na tym, aby po przejechaniu palcem po czytniku, ekran się nie wybudzał. Jedyne, co chciałbym wykluczyć to instalacja nowego softu. Wcześniej bawiłem się tym, jednak częstotliwość instalacji aktualizacji skutecznie mnie zniechęciła. Proszę o pomoc/podpowiedzi, co mógłbym w tym temacie zrobić.
Last reply by ohara, -
- 1 follower
- 6 replies
- 825 views
Witam mam problem na urządzeniach Xiaomi nie otwiera mi się strona www.lpg-forum.pl na komputerze i innych sprzętach działa a tu pisze że połączenie niebezpieczne, coś z certyfikatem wyskakuje błąd jak w załączniku.
Last reply by Patryk0023, -
- 3 followers
- 4 replies
- 475 views
Hej. Ja z pytaniem , jaka jest aktualna wersja Miui dla RN8pro? Na mojm nie używanym jest wersja Miui-V12.0.6.0.QGGEUXM , region Szwajcaria. Chce telefon dać mamie ale wcześniej zrobić aktualizacje ale telefon nie widzi żadnej ?
Last reply by Kris333, -
- 1 follower
- 4 replies
- 378 views
Jak wyłączyć w tym telefonie funkcje informująca o tym kto do mnie dzwoni. Proszę o pomoc, bo działa mi to na nerwy :(
Last reply by Blue007, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.8k views
Galeria firmowa wer. 2.2.15-global Nie pozwala wysyłać zdjęć bezpośrednio z galerii. Po wybraniu zdjęcia wyskakuje od dołu belka z menu i po wejściu w Udostępnij na dole jest pokazana cała lista dostępnych aplikacji, i miejsc gdzie można wysłać lub zapisać zdjęcie ale nic nie działa. Czy może trzeba coś w uprawnieniach zaznaczyć? Lub inaczej... jaką polecacie galerię żeby dobrze działała z tym telefonem?
Last reply by argentina10, -
- 9 replies
- 255 views
Witam. Mam problem. Telefon nie może się połączyć z opaską po utracie połączenia. Pomaga albo wyłączenie bluetooth albo restart telefonu do ponownego rozlaczenia. Opaskę wykluczyłem bo u żony na Samsungu działa bez problemu zresztą Haylou solar też ma ten sam problem. Gdzie szukać przyczyny?
Last reply by Gomez, -
- 0 replies
- 298 views
Witam, korzystam z Xiaomi redmi note 8 pro. Problem pojawia się w momencie gdy podłączam telefon do kabla Jack jack od aux w samochodzie. Muzyka po czasie zaczyna się sama stopowac. Testowałam 3 kable, na innych telefonach wszystko działa, tylko z tym jest problem. Dodam, że słuchawki działają normalnie.
Last reply by Julka., -
- 6 replies
- 285 views
Witam Forumowiczów. Szukałem tematu, lecz nie mogę znaleźć. Mam problem z moim redmi note 8 pro. Głośność dzwonka połączenia podczas połączenia przychodzącego wycisza się do minimum, ledwie słyszalnego tonu. Mimo zwiększenia głośności, problem wraca. Uruchamiałem ponownie telefon, lecz to nic nie pomogło. Ma ktoś jakieś rozwiązanie na to? Czy tylko twardy reset wchodzi w grę? Pozdrawiam miłośników Xiaomi 🙂
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 172 views
Próbuje dodać zdjęcie na fejsa i w sumie inne fora też. Problem ze w galeri widać tylko szare kafelki. Nie ma podglądu zdjęcia. Co może być nie tak?
Last reply by KubaS1988, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.6k views
Mam dziwny problem z moim Note 8 pro, tel mi się przestał ładować, rozładował się całkiem, jak podłączałem ładowarkę to ją widzi, coś mryga dioda ale się nie ładuje, rozberałem tel odłączyłem płytkę z gniazdem ładowania, potem złożyłem i naładował się z 2 razy po tym i znowu to samo, i tak zrobiłem z 3-4 razy a potem juz to nie pomagało, obstawiam baterie bo mogła ucierpieć jak wymieniałem ekran w tel( ale to było z pół roku temu), ale chciałbym potwierdzić moje przypuszczenia co ciekawe ten sam problem już miałem w Note 5a ale nie rozwiązałem
Last reply by Majkel207, -
- 1 follower
- 7 replies
- 258 views
Witam Niestety od jakiegoś dłuższego czasu pojawia mi się ten komunikat i nie jestem w stanie nic z tym zrobić. Bardzo proszę Was o pomoc, to jest coraz bardziej uciążliwe. Z góry dziękuję
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 281 views
Czy tylko u mnie aplikacja Wiadomości czasami zapamiętuje ostatnią wysłaną wiadomość do odbiorcy? Wygląda to mniej więcej tak wysyłam do kowalskiego np. wiadomość "Cześć jak tam" po wysłaniu pojawia się ta wiadomość w Rozmowie ale też zostaje czasami w edytorze treści wiadomości. Ma ktoś taki sam problem? Jak to naprawić? Telefon: Redmi Note 8 Pro z MIUI Global 12.0.6
Last reply by KJI, -
- 1 follower
- 0 replies
- 229 views
Dzień dobry , Mam problem z hotspotem. Otóż nagle zniknęła mi opcja przełączenia z 2.4Ghz na 5Ghz. Coś obiło mi się po uszach , że niby ta opcja została zablokowana, jednak nie jestem pewien , że to prawda. Aktualizacja miui :12.0.6
Last reply by KJI, -
- 1 follower
- 5 replies
- 594 views
W jaki sposób ustawić strefę czasową drugiego zegara na czas UTC czy GMT? Teraz żeby mieć czas UTC muszę użyć strefy czasowej np. Senegalu (Dakar)
Last reply by Shasandilas, -
- 5 replies
- 335 views
Po sflaszowaniu TWRP chciałem uruchomić ponownie telefon i wtedy wpadł w bootloop. Jak to naprawić?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 6 replies
- 937 views
Witam. Mam problem z NFC w moim Redmi Note 8 Pro, a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Telefon ostatnio trafił do serwisu (CCS), gdzie wymieniono ma gwarancji płytę główną. Niestety po tej operacji pojawił się problem z NFC - po kilku minutach/godzinach od uruchomienia NFC przestaje działać, nie da się go włączyć, a z ustawień znikają również opcje dla NFC, poza jedną, która przywraca funkcjonalność NFC, ale też nie działa - pojawia się komunikat, że nie udało się przywrócić funkcjonalności NFC. Telefon wrócił do serwisu, znów wymieniono płytę, ale problem pozostał. Telefon pojechał do serwisu po raz trzeci, a ten go odesłał jako sprawny. Oczywiście problem z NFC występ…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 4 replies
- 546 views
witam, Dzisiaj od rana sam wyłaczył mi się telefon i zaczął resetować na ekranie xiaomi. Nic nie dało się zrobić, nawet wejść do trybu boot. Ostatecznie po 20 minut jakimś cudem telefon odwiesił się. Czytałem, że może to być spowodowane zbyt dużym rozmiarem cache w telefonie. Zanim go zresetuje chciałbym być pewny, że to on był problemem.
Last reply by Maniutekkkk5, -
- 3 followers
- 11 replies
- 1.5k views
Zablokowałem sobie mój telefon Redmi Note 8 Pro 128Gb pamięci chyba taki Android 9.0 Pie chciałem ulepszyć wzór do odblokowania i tak sobie ulepszyłem że nie mogę sobie przypomnieć jaki wzór sobie ustawiłem.Jak włączam telefon i niepoprawnie wpiszę wzór to muszę czekać 32 minut po każdym błędnym wpisaniu wzoru zwiększa się czas na wpisanie nowego wzoru.Nie nie było ingerencji w oprogramowanie od nowości.Mógłbym zrobić twardy reset ale szkoda mi zdjęć z wakacji i kontaktów.Nie wiem czy mam ustawione debugowanie USB.Są niby program do zdejmowania hasła ale są one płatne a skrakowane nie działają np. strasznie polecany Dr Fone, przez Google mi nie działa Wiec proszę o pomoc …
Last reply by SADOWDARK, -
- 2 followers
- 2 replies
- 497 views
Witam mam mały problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 8 Pro ponieważ gdy próbuje przenieść pliki typu zdjęcia na kartę SD to wyskakuje mi okienko żeby nadać menedżerowi plików uprawnienia właśnie do tej karty ale po wykonaniu wszystkiego zgodnie z poleceniami nic się nie dzieję i wracam do punktu wyjścia. Wie ktoś o co chodzi i jak można to naprawić?
Last reply by Silverhead, -
- 2 followers
- 2 replies
- 248 views
Jaki posiadacie kolor obwódki karty SIM chodzi o to jakiego koloru jest obszar przy tym co się dociska do telefonu przy uszczelce? Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
Last reply by carlos81kk,