Problemy techniczne
229 topics in this forum
-
Witam Mam taki oto problem. Gdy uruchamiam aplikację aparat to pojawia się komunikat " Błąd aparatu. Nie można nawiązać połączenia z aparatem, uruchom ponownie telefon." Próbowałem go uruchomić ponownie kilkanaście razy, ale to nie pomogło. Przywróciłem telefon do stanu fabrycznego i to też nie pomogło. Zrobiłem aktualizacje oprogramowania i dalej nic. Aparat działa w aplikacji open camera, ale w bardzo słabej jakości. Mogłem ustawić maksymalnie 1,92 mpx. W aplikacjach typu snap chat i mesenger również nie działa. Telefon jest na gwarancji. Może to jakaś pierdoła, którą trzeba przestawić . Zanim odeślę na reklamację, pomyślałem, że spytam fachowców. …
Last reply by forceboot, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 252 views
Witam. Soft indonesia. Problem ze jak wchodzę pierwszy raz w SMS są wszystkie fotki a jak już drugi to brakuje połowy i tak za każdym razem losowo. Co to może być? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by JacekBB, -
- 1 follower
- 4 replies
- 828 views
Część. Mam problem z galerią. A mianowicie, po resecie telefonu galeria miui nie wyświetla wszystkich zdjęć z karty SD. Tylko te w folderze SD/DCIM/Camera. A w innych folderach jest dużo innych zdjęć. Co zrobić. Galeria ma wszystkie uprawnienia. Przed resetem pokazywała wszystkie foldery. Wszystko inne dziadka bez problemu. Próbowałem już uruchamiać ponownie, wyczyścić pamięć, aktualizować miui i usuwać kartę i nic nie pomogło. Jakieś pomysły? Dopisze jeszcze telefon - note 8 pro na miui 12.0.4.
Last reply by Marcin.x, -
Witam, udało mnie się wgrać do NOTE 8 PRO wersję romu GLOBAL (PGGMIXM) i zablokować bootloader. Wgrania dokonałem za pomocą MIFlash. Niestety nie działają niektóre aplikację m.in mcDonald's twierdząc, że mam zdjęte zabezpieczenie blokujące. W czym problem?
Last reply by carlos81kk, -
- 1 follower
- 0 replies
- 300 views
Witam! Piszę do Was Forumowicze z zapytaniem.Problem z siecią LTE zaczął się jakiś czas temu,gdy szukałem informacji na temat agregacji pasm.Trafiłem na forum w którym podany był kod za pomocą którego można było uruchomić menu serwisowe.Kod to *#*#3646633#*#*.Nie pamiętam w którą kategorię wszedłem ale wtedy właśnie straciłem sieć LTE.Przesyłam screeny z tego menu.Może Ktoś będzie coś kojarzył.
Last reply by MarekDT, -
- 8 replies
- 2.4k views
Czy ktoś ma lub miał problem z przeglądarką chrome? nie zacina się cały telefon tylko przeglądarka i trzeba wyjść i ponownie ją uruchomić, dzieje się to sporadycznie. Aktualizacja/ usunięcie aktualizacji, reset ustawień fabrycznych nie pomogly. jakieś pomysły?
Last reply by ogromny, -
- 0 replies
- 489 views
Jeżeli macie problem wejdźcie w sklep Play i odinstalujcie " Android System Webview " powinno pomóc
Last reply by michalmorag, -
- 4 replies
- 903 views
Witam, posiadam Redmi Note 8 Pro, który jakiś czas temu zaktualizowałem do najnowszego Androida 10- paczka QGGINXM, która znacznie uniemożliwiała użytkowanie telefonu m.in brak powiadomień, trzaski podczas rozmów itd. Standardowe procedury takie jak hard reset nie pomagały. Zdecydowałem się wgrać wcześniejszą paczkę romu androida 9 PGGINXM, odblokowałem bootloadera i wgrałem wspomnianą paczkę w miflash z opcja "clean all and lock" (czytałem że wtedy różnego typu aplikację będą działać, jak również NFC). Procedura przebiegła prawidłowo - mam locka na bootladera, jednak NFC jest niedostępny- nie mam go w ustawieniach, jak również aplikację bankowego go nie widzą. Co zrobiłe…
Last reply by olek623, -
- 0 replies
- 341 views
Witam, po ostatniej aktualizacji nie widzę jakie aplikacje są otwarte (kwadratowy przycisk). Pojawia się puste pole. Czy ktoś z was wie jak to naprawić? Pozdrawiam
Last reply by LeShard, -
- 2 followers
- 1 reply
- 671 views
Witam Mam problem z swoim Xiaomi Note 8 Pro Nie mogę pobrać aktualizacji Miui 12.0.3 Przy próbie pobrania najnowszej wersji Komunikat żeby spróbować minutę lub dwie.. Czekam 2 tygodnie xd Poniżej dodaje screeny Moja dziewczyna ma ten sam telefon i MIUI 12.0.5 Telefon kupiony w euro rtv agd W czym jest problem? Pozdrawiam
Last reply by zbyszko60, -
Witam wszystkich. Moj problem zaczął się w sobote, początkowo myślałem że sieć komórkowa ma awarię. Będąc podłączonym do Wi-FI nie wyczułem braku zasięgu. Ale nie miałem zasięgu ani w niedziele ani w poniedziałek. Wcześniej nigdy nie miałem takiej sytuacji , zasięg działał zawsze bez zarzutu. Gdy w telefonie mam kartę Orange to sygnał jest na zero z krzyżykiem po lewej stronie, czasem łapie LTE na kilka sekund. po włączeniu trybu samolotwego. Ale generalnie brak usuługi / tylko połączenia alarmowe. W drugim slocie w prawym górnym jest Orange ale zasięgu brak, ale też urywa do połaczeń alarmowych i Orange znika. Gdy mam w telefonie kartę Play żony to sygnał jest na …
Last reply by kogzik, -
- 2 followers
- 81 replies
- 48.5k views
Dzisiaj pojawiała mi się aktualizacja do V12.0.3.0 Wszystko szło jak zawsze. W pewnym momencie widzę na ekranie telefonu menu Redmi-Recovery 3.0 z opcjami wyboru: Reboot, Wipe Data, Connect with MIAssistant. Reboot robi pętlę, Wipe Data boję się ze względu na dane a MIAssistant nie łączy się z Mi Pc Suite. Telefon od polskiego operatora, nic w nim nie grzebałem. Prosiłbym o pomoc jeżeli da się coś. Pozdrawiam.
Last reply by Felix5k, -
- 1 reply
- 339 views
Cześć, problem polega na tym, że mikrofon działa jak mu sie chce. Zaczęło się od tego, że przestał działać całkowicie: dyktafon, rozmowy, messenger itd. Oddałem na gwarancję, przy okazji opisałem też problem z wyświetlaczem, więc wymienili płyte główną i wyświetlacz. Po odebraniu telefonu przez kilka dni było okej, a teraz zaczął się cyrk. Rano wszystko śmiga, później już nie działa, ani podczas rozmów, ani dyktafon. Po kilku godzinach już wszystko słychać podczas rozmów, ale nie na głośnomówiącym. Co jest z tym telefonem? Oddać jeszcze raz na gwarancje, czy to coś w systemie?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 854 views
Witam Posiadam redmi 8 note pro z wersją MIUI 12 i mam taki problem, że gdy próbuję minimalizować okno w aplikacji Yanosik, pojawia mi się on tylko pływająca ikona aktywnej aplikacji. Miałem natomiast wcześniej możliwość zmniejszenia okna na niewielką część ekranu i ustawienia go w dowolnym jego miejscu. Obecnie po próbie minimalizacji tej aplikacji znika ona całkowicie i jest tylko informacja że działa w tle. Nie mam więc na bieżąco możliwości zaobserwowania czy aplikacja się nie zawiesiła jak to czasami bywa. Próbowałem oczywiście nadać wszelkie uprawnienia tej aplikacji, wyłączyłem wszelkie oszczędzanie energii w telefonie. zresetowałem telefon, zresetowałem i czy…
Last reply by chalice, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.1k views
Witajcie, od czasu aktualizacji do Android10, podczas rozmowy na głośnomówiącym, przy prawie każdym słowie słychać trzask lub stuknięcie z głośnika, dzieje się tak prawie za każdym razem podczas rozmów. Podczas odtwarzania muzyki czy filmów tego nie ma. Czy ktoś z Was ma taki problem? Czy ktoś zna rozwiązanie? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Andrew Vysotsky, -
- 2 followers
- 1 reply
- 395 views
Witam Wszystkich Forumowiczów Jestem posiadaczem smartphona Redmi note 8 pro w sieci Plus.Kilka dni temu chciałem sprawdzić czy ten telefon obsługuje technologię LTE Advanced.W poszukiwaniu informacji na temat agregacji pasm,trafiłem na forum w którym omawiana była metoda uruchomienia menu inżynieryjnego tzw.engine mode kodem *#*#3646636*#*#.Po uruchomieniu tego menu coś zmieniłem w ustawieniach i nie mogę przywrócić sieci LTE.Proszę Was o pomoc.
- 1 reply
- 773 views
Witam, Od zawsze gdy ładuje telefon to go wyłączam. Dzisiaj podczas gdy zechciałem go włączyć ukazał się fastboot. Wiem, że dosyć trudno go włączyć, bo trzeba przytrzymać przycisk power i volume down, ale ja przytrzymałem tylko sam power jak zawsze. Zastanawia mnie dlaczego on się włączył ( fastboot ). Na szczęście wiedziałem, że trzeba przytrzymać przycisk power i w taki sposób telefon się normalnie załadował, ale czy ktoś mógłby powiedzieć co to było ? Już myślałem że straciłem wszystkie dane, lub tak jak niektórzy piszą na necie, że Xiaomi wypuściło wadliwą aktualizację i telefon utknął mi na fastboocie. Ps Jestem laikiem w tym temacie
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 1.6k views
Kupiłem niecałe 2 tygodnie temu Redmi Note 8 Pro. Telefon czasem potrafi migać na jakiś szarych elementach. Próbowałem nagrać to poprzez wbudowanie nagrywanie ekranu, ale wtedy miganie ustępuje. Ktoś spotkał się z takim problemem? Czy ktoś wie jakie jest rozwiązanie? Oddawać telefon na gwarancję?
Last reply by Dede, -
- 3 replies
- 356 views
Cześć! Redmi note 8 pro posiadam od roku i przydarzył mi się problem. Mianowicie zostawiłem włączony telefon w samochodzie, schowany w schowku. Na dworze około -8 do -10 stopni. Samochód stał w garażu do 16:45, po czym po dojechaniu na miejsce o godz. 17:00 stał na dworze. I tak do jakiejś 22:45. O tej godzinie włączyłem zapłon i jechałem do domu. W tej samej chwili wyciągnąłem telefon ze schowka i zobaczyłem, że jest wyłączony. Pierwsza próba uruchomienia telefonu kończy się pokazaniem na ekranie pustej baterii, jakoby miała sygnalizować, że telefon jest rozładowany. W trasie dałem sobie z tym spokój. Zaznaczę, że bateria miała powyżej 30-40% baterii, zanim zos…
Last reply by Acta111, -
- 1 follower
- 4 replies
- 399 views
Witam, Od początku gdy posiadam ten telefon ( redmi note 8 pro ) czyli ponad rok, zauważyłem, że GPS w mapach google długo ustawia poprawny kierunek ( 3-5 min ) podczas gdy są włączone dane mobilne ( LTE ) oraz lokalizacja ze zwiększoną dokładnością. Na starym telefonie za 700 zł działało to o wiele lepiej. Macie jakieś pomysły ? Po skalibrowaniu GPS w mapach ( robienie ósemek telefonem ) od razu zaczyna wskazywać poprawny kierunek itp ale po wyłączeniu lokalizacji i ponownym użyciu map Google trzeba robić to od nowa co jest irytujące. To samo jest gdy jestem w domu podłączony do wifi ( światłowód ) + GPS - jest również duży pierścień niebieski i niebieska kro…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 338 views
Witam wszystkich, Kilka dni temu kupiłem w sklepie telefon. Od samego początku nie działa połączenie z WiFi. Wpisuje prawidłowe hasło ale dostaję informację "nie udało się połączyć z siecią"(zdjęcie 1). Robiłem restart ustawień wifi kilkukrotnie, zaktualizowałem wszytko co się dało. Dodam że na innych telefonach wifi z domowego routera normalnie działa. Router nadaje na 2.4g i 5g. Mam jeszcze drugi tel xiaomi A3 i tam w ustawieniach widnieje że łączy się w paśmie 5g(zdjęcie 2). Nie mam możliwości spróbowania na innym routerze. Generalnie we wszystkich dotychczasowych telefonach(4 wszystkie Xiaomi ) nie miałem najmniejszego problemu z WiFi. Niektóre wersje miały usta…
Last reply by kecram, -
- 1 reply
- 354 views
hej..od dłuższego czasu borykam się z rozwiązaniem problemu z zapisywaniem śladu gps. próbowałem już kilku aplikacji i na każdej jest to samo. trasa jest niedokładna, a tragiczna jeśli zatrzymam się podczas aktywności w miejscu. poniżej zrzut z dzisiaj ze Stravy (na Mi Fit to samo). ten kłębek na zrzucie stworzył się gdy stałem w miejscu. trasa miała może z 6 km, telefon zarejestrował 12 km. ma ktoś jakiś pomysł? oszczędzanie baterii wyłączone, autostart włączony, dokładność lokalizacji też. pozdrawiam
- 0 replies
- 420 views
Mam telefon Redmi Note 8 Pro zakupiony w latem w T mobile. Telefon jest na bieżąco aktualizowany. W telefonie mam dwie karty sim, nazwijmy je "Priv" ( domyślna SIM1) i "Work" ( SIM2). Domyślną, główną kartą do połączeń, internetu itp jest karta "Priv", karty "Work" używam tylko w pracy niemniej jest cały czas aktywna. Problemy zaczynają się przy próbie wysyłania SMS bądź MMS. Pomimo tego z główną kartą jest "Priv", SMS i MMS domyślnie wysyłają się z karty "Work" i nie mam w opcjach możliwości zmiany karty sim bo ikonka wyboru karty SIM pojawia się już/dopiero po wysłaniu ( domyślnie z karty Work). Strasznie mnie to irytuje bo dostają ode mnie ludzie SMS/MMS z numeru …
Last reply by stolar1, -
- 0 replies
- 343 views
Witam Padł mi mój REDMI note 8 pro mi flasz chce autoryzowanego konta i tu pytanie czy ktoś w Polsce posiada takie konto i pomoże odpłatnie
Last reply by Tobi84, -
- 0 replies
- 337 views
Witam, mam problem z wybieraniem numeru telefonu/kontaktu. Mianowicie jak w telefonie mam zapisane 3 osoby, np: Ewa Jach, Ewa Trach, Ewa Dach, to po wpisaniu ewa wyświetla mi tylko jeden kontakt: Ewa Jach ... a pozostałych nie. Jak to zmienić? dziekuje za pomoc... jak jest gdzieś podobny artykuł na forum proszę o linka, nie mogłem znaleźć i do tej pory nie rozwiązałem problemu
Last reply by totek7,