Problemy techniczne
229 topics in this forum
-
- 27 replies
- 15.2k views
Cześć Wszystkim, W Sobotę kupiłem Redmi Note 8 Pro i zauważyłem, że nie działa mi czujnik zbliżeniowy, Po wybraniu połączania albo po odebraniu połączenia, ekran cały czas się świeci a policzkiem wyłączam mikrofon, włączam głośnik itd. czy ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać ???
Last reply by darusia, -
-
- 2 followers
- 5 replies
- 1.8k views
Witam, problem jak w temacie płatności NFC działają na zablokowanym ekranie, wcześniej tak nie było. System Global 12.0.2 , bank to GetinBank, ustawienia NFC - układ zabezpieczający z HCE, płatność domyślna Google Pay. W aplikacji banku, nie ma za dużo ustawień do NFC.
Last reply by minek200, -
- 2 replies
- 815 views
Witam szanownyvh forumowiczów. Mam dwa problemy, które mam nadzieję rozwiązać z waszą pomocą. 1. po aktualizacji ktora była w okolicach maja nie działa nfc a raczej dziala przez ok.6h (od uruchomieniu telefonu (lub restartu)) po czym wyłącza się i nie można go włączyć. jedynie restart systemu pomaga. 2. nie działa gps w aplikacji waze po podlaczeniu do auta przez android auto. google maps działa normalnie. natomiast waze poprzez AA pokazuje zawsze lokalizacje mojego domu i nie zmienia się pomimo ruchu. na samym telefonie apka działa normalnie Co zrobić? twardy reset i instalacja systemu na nowo?
Last reply by r.u.m.c.a.j.s, -
- 3 replies
- 1.1k views
Po południu telefon uznał, że wejdzie w boot loop (zawiesza się na napisie redmi i próbuje się zbootować od nowa). Pooglądałem na yt poradniki dot. fast boota, ale wyskakuje błąd (not allowed in locked state co pewnie oznacza, że nie miałem odblokowanego bootloadera). W tej sytuacji zostaje mi jedynie oficjalny serwis xiaomi tak? P.S. Pozwoliłem mu się wyładować ale po podłączeniu dalej to samo.
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 4 replies
- 903 views
Witam, Jestem użytkownikiem Redmi 8 pro 6/128gb. Przedwczoraj dokonałem aktualizacji MIUI. Efekty: - aplikacja Revolut nie działa, - używanie aplikacji wyraźnie wolniejsze, - znacznie trudniej rozwijalne i mocno przebudowane menu ustawień (wymaga dłuższego przyzwyczajenia), - używane tapety - poznikały. Najbardziej doskwiera nie działajaca aplikacja Revolut. Ponieważ obawiam się utraty ustawień, nie dokonywałem jej reinstalacji. Bedę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, najchętniej polegąjacej na PRZYWRÓCENIU poprzedniej wersji MIUI. Pozdrawiam, Robert.
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 2 replies
- 278 views
Witam. Telefon mam od ponad pół roku. Początkowo nie było tego problemu pojawił się on dopiero około miesiąca temu. Internet mobilny jest włączony i ma całkiem dobry zasięg. Problem pojawia się podczas korzystania z komunikatorów- rozmów przez nie a z tego przede wszystkim korzystam. Co chwilę zasięg jakby się gubił. Potrafi co chwilę przerywać połączenie. Po rozłączeniu się też nie da się od razu oddzwonić, bo brak jest zasięgu Internetu. Po chwili pojawia się i jest juz ok. I tak jest w kółko. Dodam że nie w tych miejscach gdzie teraz są problemy z zasięgiem wcześniej ich nie było. Czy ktoś z Was ma podobny problem, ewentualnie gdzie szukać rozwiązania.
Last reply by Monika w-a, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, mam nadzieję że ktoś będzie cierpliwy, żeby to przeczytać Mam problem z funkcjami czatu RCS na redmi note 8 pro. Przez ponad rok(?) - od momentu wprowadzenia działały bez zarzutu... Lecz wczoraj musiałem na chwilę przełączyć wysyłanie wiadomości z tych przez internet ( przez czat ) na zwykłe przez SMS / MMS ( screen 1 ), ponieważ osoba do której wysyłałem wiadomość miała właśnie akurat tego dnia problem z tym czatem ( sama ze swojej strony też mówiła ) ( i mimo że miała dostęp do internetu to u mnie widniał komunikat, że nie jest online ). Po pomyślnym wysłaniu wiadomości postanowiłem wrócić do wiadomości przez czat, lecz nie da się tego inaczej zrobić ni…
Last reply by PR713, -
- 0 replies
- 257 views
Witam. Mam problem z moim Xiaomi. Na forum nie znalazłem rozwiązania. Mikrofon działa tak jak chce. Co 2-4 rozmowy wszystko okej. W większości przypadków muszę wlaczac głośnik aby rozmowca mnie słyszał.
Last reply by Mentoll, -
- 1 follower
- 6 replies
- 374 views
Od dziś rana po aktualizacji stystemu do MIUI Global 12.0.6 mam zapełnoną pamięć ram. Używałem już programu wbudowanego do czyszczenia tej pamięci jednakże po chwili używania telefonu pamięć ponownie jest zapełnona. Użycie "sprzątacza" również nic nie pomogło. Prosiłbym o pomoc czym to jest spowodowane i czy/jak to naprawić
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 396 views
Witam, Po kilku latach użytkowania 4X (Xiaomi.eu) przesiadłem się ostatnio na Note 8 Pro (Global) i niestety natrafiłem na problem z NFC. Sam proces konfiguracji przebiegł bez większego problemu, jednak telefon nie chciał zarejestrować pierwszej transakcji. Po udaniu się do ustawień telefonu zauważyłem, że opcja NFC kompletnie zniknęła z menu Connection & sharing. Opcja Restore NFC functionality nie była w stanie zakończyć procesu sukcesem i jedyne co pomogło to wyłączenie i włączenie telefonu. Opcja NFC wróciła do menu i transakcja została zarejestrowana bez problemu. Po około godzinie sytuacja się powtórzyła i pomógł jedynie restart. Telefon ma zablokowany boot…
Last reply by S-Fire, -
- 1 follower
- 2 replies
- 339 views
Witam czy miał ktoś taki problem że na wyświetlaczu pojawia się kreska jak na zdjęciu. Myślałem, że to może wina jakiejś aplikacji ale telefon przywrócony do ustawień fabrycznych i po jakimś czasie zaczęło ponownie wyskakiwać przeważnie jak się włącza kalkulator lub notatnik. Posiadam od wczoraj też redmi 9T i dzisiaj na nim też zaczęła ta kreska wyskakiwać.
Last reply by Majami26, -
- 5 followers
- 65 replies
- 51.7k views
Niedawno kupiłam Xiaomi redmi note 8 pro. Problem w tym, że internet mobilny działa tylko wtedy, gdy zresetuję telefon albo zmienię preferowany typ sieci. Niestety następnego dnia muszę robić to samo. Jak to naprawić?
Last reply by frrancuz, -
- 8 replies
- 3k views
Cześć Po riserczu gugli, for, wykopu i czego tam jeszcze nadal nie potrafię znaleźć rozwiązania na chyba dosyć popularny problem. Mianowicie po podłączeniu tel pod USB telefon nie jest wykrywany przez komputer, a w telefonie nie ma możliwości wyboru w jakim charakterze podpinam telefon po kablu. Próbowałem już chyba wszystkiego, instalowałem różne sterowniki (ADB i jeszcze jakieś inne spięte w zip), zainstalowałem Mi PC Suite, instalowałem na tel jakiś soft niby też od sterowników, próbowałem bezskutecznie uruchomić kombinację *#0808#, ściągnąłem jakiś eksplorator plików na tel z dostępem do roota, bo tam w którymś folderze jest rzekomo jakiś plik, który trzeba zmodyfik…
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 213 views
Witam. Mam pewien problem, otóż po formacie i zainstalowaniu windowsa 10 system nie wykrywa mi telefonu (Redmi note 8 pro). Próbowałem podłączyć na 3 różnych kablach oraz na wszystkich portach usb. W menadzer urządzeń wykrywa telefon w "inne urządzenia: tak jakby brakowało sterownika. Od paru godzin usiłuję się uporać z tym problemem i próbowałem instalować ręcznie sterowniki lecz nic to nie dało. Bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże w rozwiązaniu tego problemu
Last reply by onemore, -
- 2 followers
- 4 replies
- 658 views
Witam czy mial ktos podobny problem ... wczoraj chcialem zmienic roma i niestety wylaczyl mi sie telefon i na to wychodzi ze nie ma oprogramowania ... nie dziala nic botloader tez nie .... tylko dioda ładowania sie swieci i tyle .... czu ktos mial podobny problem ?
Last reply by maszkara72, -
- 0 replies
- 346 views
Cześć to mój pierwszy wpis tutaj i ogólnie gdzie kolwiek jeśli chodzi o ten telefon, ale wracając mam dokładnie problem z nie działającym przyciskiem power i głośność do góry. Tak samo program Miassistent nie wyłapuje kompletnie telefonu. NIe wiem co mam zrobić, a zastępczego telefonu nie mam, a mam tam duzo ważnych plików itp. proszę o pomoc jutro jade do salonu MI dowiedzieć się co mogę z tym zrobić, ale w zasadzie potrzebuje porady na teraz, a mam wielką nadzieję ze mi ktoś pomoże <3
Last reply by Damian555, -
- 4 replies
- 2.8k views
Witam jestem nowym użytkownikiem telefonów xiaomi. Posiadam konkretnie telefon Redmi note 8 pro.Problem polega na tym ze pomimo prawidłowo skonfigurowanego połączenia VPN nie mogę się połączyć z moim routerem przez VPN. Nie wiem co i gdzie jeszcze mogę zmienić.Na takich samych ustawieniach ,w telefonach samsung galaxy xcover oraz samsung galaxy a5 2017 (takie miałem pod ręką) połączenie nawiązuje się bez problemu.Więc ewidentnie jest to wina telefonu a nie ustawień.Mam oprogramowanie Android w wersji 9 PPR1.180610.011 i wersję miui Global 10.4.51. Telefon nowy,nie wprowadzałem w nim zadnych modyfikacji.kupiłem go ze sklepu Xiaomi. Również na telefonie redmi note 5 pożyczy…
Last reply by bryq, -
- 1 reply
- 508 views
Posiadam redmi note 8 pro. Wcześniej nie miałem tego problemu ale ostatnio coraz częściej zdarza mi się że gdy powiem jakiś tekst to w momencie zakończenia "słuchania", telefon kasuje mi cały początek zdania lub cały początek wypowiedzi która została już wcześniej napisana zostaje tylko ostatnie zdanie ostatnie kilka napisanych wyrazów... Spotkaliście się z czymś takim lub wiecie jak temu zaradzić?
Last reply by Apkowith, -
- 2 followers
- 22 replies
- 1.1k views
Witam, Pytanie do ekspertów i znawców. W specyfikacji tego telefonu na telepolis.pl jest napisane że karta sieciowa jest w standardzie 802.11 a/b/g/n/ac. Łącze w domu mam do 100Mbps. Na laptopie uzyskuję po WiFi 90-93Mbps. W telefonie max 21Mbps. Z czego to wynika skoro teoretycznie karta sieciowa 802.11 a/b/g/n/ac spokojnie powinna dać radę?
Last reply by frrancuz, -
- 1 reply
- 409 views
Po ostatniej aktualizacji MIUI (telefon z polskiej dystrybucji) telefon zaczął niemiłosiernie lagować. Interfejs nei jest responsywny, korzystanie z smsów, fb, Internetu staje się niemożliwe. Zachowuje się gorzej ni telefony z 512 mb pamięci na pokładzie. Czy jest jakaś recepta poza wipe data?
Last reply by ogromny, -
- 1 follower
- 1 reply
- 412 views
Witajcie, w dniu wczorajszym wyładował mi się telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Po naładowaniu i ponownym włączeniu znikły wszystkie dotychczasowe wiadomości. Czy jest możliwość ich odzyskania?? Zależy mi, gdyż niektórych z nich potrzebuje do załatwienia bardzo ważnej sprawy. Czy możliwe jest, aby z końcem miesiąca usuwały się lub przenoszone były wiadomości w inne miejsce? Pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc,
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 562 views
Część! Mam pewien problem z moim redmi note 8 pro. Telefon działa bardzo sprawnie, ale dziś stało się coś z przyciskiem ostatnie aplikacje. Gdy go klikam nie pokazuje się nic. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 4.8k views
Witam, Przychodzę z dość nietypowym problemem w moim smartfonie. Od półtora roku jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Od aktualizacji do Miui 12 i Androida do wersji 10 telefon za którąś próbą odblokowania po prostu się zawiesza i trzeba cały restartować. Zaczyna robić się to już uciążliwe. Przepraszam za jakość na filmie, ale nagrywałem starym Samsungiem. Najważniejsze jest że widać o co chodzi. Rzeczy które już zrobiłem a nadal nie działa tak jak powinno to: -Hard reset (chyba z 3 razy) -Aktualizacja Miui do 12.07 Proszę o pomoc bo zaczyna to już robić się bardzo uciążliwe. 168972336_452671219301642_284966797047564717_n.mp4
Last reply by saataniel, -
- 2 followers
- 6 replies
- 924 views
Witam czy miał ktoś może taki problem jak na zdjęciach, że po wejściu w ustawienia o telefonie i w pamięć pokazuje inne pliki inną wartość i po wejściu w pamięć pokazuje co innego.
Last reply by Majami26, -
- 6 replies
- 1.3k views
Witam. Mam problem poniewaz zdjecia zrobione nowym Xaomi readmi Note 8 PRO nie sa wyswietlane na komputerze jako srednie i duze ikony. Jest to bardo uciazliwe jesli mam podzielic zdjecia tematycznie bo nie widze samego zdjecia. czy mozna cos z tym zrobic ???? Probowalem dwóch roznych programow i nic to nie pomoglo. Problem dotyczy zarowno zdjecie na telefonie przy podlaczniu kablem USB oraz po przegraniu plikow na komputer . Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu.
Last reply by pjotr,