Modyfikacje systemowe
16 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 6.3k views
SCREENY ---- DO 026: - ---- OD 027: - O RECOVERY - Red Wolf Recovery bazuje o kod źródłowy TWRP jednak niektóre rzeczy działają tutaj nieco inaczej niż można się spodziewać. - Głównym celem tego projektu jest zapewnienie stabilnego Recovery z funkcjami, których nigdy wcześniej nie widziałeś/aś. - Funkcje w tym recovery nie zostały zaaplikowane do oficjalnego kodu źródłowego TWRP. - To recovery jest również pierwszym na świecie, oferujące ograniczeniem dostepu do niego za pomocą hasła. - Autorem Red Wolf Recovery jest @ATGDroid i @dadi11 - Tłumaczem na PL jestem ja CECHY - Ochrona …
Last reply by Thomas_Anderson, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 3.3k views
Reanimować swoje mi 6-tki wersja miui 21.3.17 * Ta wersja została przeniesiona z urządzenia MiCC9e (urządzenie Redmi Note 7 nie było w pełni kompatybilne w poprzedniej wersji) * Nie instaluj tej wersji jako uaktualnienia. Zainstaluj od podstaw. W przeciwnym razie pozostanie na ekranie blokady. * Szybkie ładowanie w trybie gotowości jest naprawione. * Plik jasności w Beta 1 został usunięty. Oryginalne wartości są dodawane * Usługi Google zostały zaktualizowane * Szybkie ładowanie stało się bardziej stabilne * Dodano tryb MIUIT chińskiego tłumaczenia * Naprawiono NFC, ale nie był testowany * Oryginalne pliki z dodaną mocą * Dodano oryginalne plik…
Last reply by kubikaneov, -
- 5 followers
- 356 replies
- 100.3k views
Dzień dobry Zapraszam do ogólnej dyskusji o custom romach na nasz powoli zabijany przez brak wsparcia Xiaomi Mi6. https://miuipolska.pl/forum/topic/29848-romofficialsagit810-lineageos-151/ - temat nie jest aktualizowany i dotyczy tylko oficjalnego LOS 15.1 (które to porzucił twórca ze względu na zmianę telefonu, ale nadal jest wydawane nightly ). https://miuipolska.pl/forum/topic/41651-customy-od-sbwml/ - dotyczy tylko romów od jednego deva który wg strony kończy wsparcie. Ogólnie jest kiepsko. Oto co nam pozostało poza powyższymi. https://forum.xda-developers.com/mi-6/development/9-0-resurrection-remix-v7-0-t3906939 - Wczoraj…
Last reply by acocieto, -
- 6 followers
- 111 replies
- 23.8k views
Cześć. Widziałem, że jest już temat o Google Camera, ale zazwyczaj jest podawana wersja z 4pda, jednak nie wiem nigdy którą wybrać. Dlatego ja osobiście używam wersji z tego wątku na xda razem z plikami konfiguracyjnymi. Będę wrzucał na bieżąco nowe wersje. Aby używać Gcam potrzebujmy na naszym urządzeniu praw administratora (root) aby odblokować camera2 API. Do tego wykorzystujemy Magisk. Odpowiednie poradniki znajdziemy w internecie. Jeśli mamy MIUI z Androidem Pie, można użyć kodu w dialerze - wtedy nie jest potrzebne odblokowywanie bootloadera. Link ogólny do pobierania dla Mi 6: https://mega.nz/#F!wlNkHCpD!-0p9aLdGDS2qOg_vyyupLA Dyskusja na Telegramie do…
Last reply by Adamk102, -
- 95 replies
- 6.9k views
AospExtended ROM 6.5 Ostrzeżenia! * To oprogramowanie układowe jest pobierane ze źródeł (nie z portu) * Osobiście zbieram oprogramowanie układowe / rdzeń. * W miarę możliwości zbieram oprogramowanie układowe. * Zbieram oprogramowanie - tak jak jest i decyduję, co dodać / usunąć. Cóż, od czasu do czasu słucham użytkowników;) Instrukcje dotyczące początkowej instalacji lub aktualizacji już zainstalowanego oprogramowania sprzętowego, użyj z tego wpisu. Różnice w stosunku do oficjalnego AEX: * Jądro obsługuje WireGuard. * Domyślne oprogramowanie układowe korzysta z kamery MIUI (MI A2). * W oprogramowaniu wbudowanym znajduje się kamera …
Last reply by Adamk102, -
- 5 followers
- 278 replies
- 31.1k views
Witam. Zrobiłem krótki poradnik jak zainstalować Google Camera na Mi6. Nie testowałem tej metody na romie global ale powinna także działać. Co daje Google Camera? Dzięki wgraniu modu mamy odblokowane api2 i możemy robić zdjęcia w formatach *.raw (fizyczny zapis z matrycy). Zdjęcia *.raw polecam wykonywać innymi aplikacjami np. OpenCamera lub ProShot. Obecnie wersja gCam 6.x posiada już możliwość zapisu także plików *.raw. Co samego Google Camera. Aplikacja w przednim oraz tylnim aparacie posiada tryb HDR+. Względem oryginalnego aparatu robi dużo lepsze zdjęcia w tych trybach. Nie ma aż takich mocnych szumów lub efektów prześwietleń a także kolory są dużo bardziej rzecz…
Last reply by Nezumi, -
Customy od sbwml 1 2
by RSL- 2 followers
- 60 replies
- 5.4k views
Hejka Zakładam nowy temat (wszystko jest porozrzucane po wątkach, a porządku zrobić nie ma komu ) dotyczący tylko systemów od deva(?) sbwml. -> https://sagit.sbwml.net/ Jest to chyba ostatni solidny dev robiący dobre customy pod Mi6. Wszystkie inne romy na xda zostały porzucone, mają błędy albo bardzo rzadkie aktualizacje. Jeśli ktoś szuka czegoś dobrze działającego na Pie - aktualnie polecam Pixel Experience oraz Lineageos 16.0. Przy okazji mam pytanie, czy używa/ł ktoś może Resurrection Remix? Albo innego jego romu na Pie poza PE i LOS?
Last reply by Pietr, -
- 4 followers
- 330 replies
- 46.5k views
Cześć jestem świeżym posiadaczem mi6 jest mój pierwszy telefon od Xiaomi stąd mam kilka pytań odnośnie samej aktualizacji softu dodam że czytałem poradniki ale warto zasięgnąć opinii w tej sprawie specjalistów od Xiaomi Poniżej przesyłam screen jaki obecnie posiadam Miui Stąd moje pytanie : czy to jest global ROM ? Czy jakiś syf ? Wiem że pojawił się soft na stronie miuipolska i tutaj pytanie czy warto aktualizować mi6 w ten sposób ? Czy może czekać i aktualizacja jakaś wpadnie z poziomu telefonu z polskim językiem ? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Last reply by voodoo1977, -
- 1 follower
- 73 replies
- 12.2k views
Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! "LineageOS to wolna, społeczność tworząca alternatywne dystrybucje oprogramowania układowego Androida 7.1 (Nougat), która ma zwiększyć wydajność i niezawodność w stosunku do Androida. LineageOS opiera się na Android Open Source Project z dodatkowymi opiniami wielu osób ze społeczności Androida. Może być używany bez potrzeby instalowania aplikacji Google. Poniżej przedstawiono pakiet, który pochodzi z innego projektu firmy Android, który przywraca części Google. LineageOS nadal zawiera różne kody specyficzne dla danego sprzętu. Wszystkie wersje LineageOS są dostępne w repozytorium LineageOS Github. Jeśli chc…
Last reply by RSL, -
- 1 follower
- 22 replies
- 6.5k views
Nowa apka aparatu wyjęta z Mixa 2, bez żadnego problemu działa na Mi6, prawdopodobnie na innych modelach również ale pewności nie mam. Jest wygodniejsze przełączanie między trybami znane z iPhone https://drive.google.com/file/d/0ByHp4lR8F5YHUXlDa29jTi1vQkE/view?usp=sharing Wystarczy podmienić plik w /system/priv-app/MiuiCamera i nadać uprawnienia 644 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Last reply by simcold, -
- 1 follower
- 10 replies
- 4.3k views
Zmodyfikowany aparat dla MI6. Zmiany: - kompresja JPG 100%; - opcja wł./wył. odszumiania; - opcja AF po naciśnięciu migawki; - opcja śledzącego AF; - poprawki tłumaczenia PL; - rozszerzony zakres naświetlania od 1/2s (dla obu obiektywów) do 1/30000s.
Last reply by Voltron, -
- 2 replies
- 2.9k views
Prosty program do łatwego tworzenia pliku zip do TWRP w celu zmiany znaku wodnego włączanego w aplikacji aparatu.
Last reply by simcold, -
- 1 follower
- 4 replies
- 3k views
ROM bazujący na androidzie Oreo (8.0), Zawiera język polski, powiedzmy, ze 99%. Zdarzają się nieprzetłumaczone wstawki i są w języku angielskim. Przetestowany, wszystko działa prawidłowo. Instalator startowy po uruchomieniu nie ma polskich czcionek ale tylko on, poza tym jest ok. ROM do instalacji wymaga wipe w TWRP, żeby zainstalować na xiaomi.eu lub na epicROM. Nie trzeba robić format data. Wszystko zostaje w pamięci telefonu. Zmiany w stosunku do androida 7: 1. Nagrywanie ekranu ponownie posiada dźwięk systemowy (oprócz mikrofonu). 2. W dyktafonie jest wybór MP3/AAC/WAV 3. Instalator aplikacji wrócił ze starszych wersji, gdzie był rozbudowany i zaw…
Last reply by Esperer, -
- 5 replies
- 6.7k views
Od MIUI 9 dostaliśmy świetną rzecz, czyli animacje ikon po zamknięciu aplikacji.
Last reply by sp4ubw, -
- 1 reply
- 2.8k views
Here is an AOSPA port thanks to team Superluminal. They make solid roms which I used on my Mi4C Quote: This is Team Superluminal AOSPA 7 (android 7 nougat) port for your Xiaomi Mi6 Paranoid Android is a custom ROM aiming to extend the system, working on enhancing the already existing beauty of Android and following the same design philosophies that were set forward by Google for Android Open Source Project. Based on nougat-mr2 branch. Proprietary blobs are from miui dev 7.11.6 version. Quote: AOSPA ROM Highlights Passes safetynet check Overall smooth and “snappy” (and pretty stable too) No …
Last reply by qmox, -
- 13 replies
- 3k views
Witam. Mam problem z instalacją romu. Wywala błąd coś z modem . Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Last reply by JaKubi97,