zajec Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 (edited) Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! "LineageOS to wolna, społeczność tworząca alternatywne dystrybucje oprogramowania układowego Androida 7.1 (Nougat), która ma zwiększyć wydajność i niezawodność w stosunku do Androida. LineageOS opiera się na Android Open Source Project z dodatkowymi opiniami wielu osób ze społeczności Androida. Może być używany bez potrzeby instalowania aplikacji Google. Poniżej przedstawiono pakiet, który pochodzi z innego projektu firmy Android, który przywraca części Google. LineageOS nadal zawiera różne kody specyficzne dla danego sprzętu. Wszystkie wersje LineageOS są dostępne w repozytorium LineageOS Github. Jeśli chcesz przyłączyć się do LineageOS, odwiedź Gerrit Code Review. Listę zmian i funkcji można też wyświetlić w Changelog." Co działa: Boots Wifi Bluetooth Video Playback Audio Sensors GPS Treble Ogółem wszystko! Wymagania: Chinese dev firmware: 8.3.29 (instalujesz tylko raz) Instrukcja : Download ostatnia wersja Romu oraz Apps - skopiuj na telefon Uruchom recovery Full wipe (cache, dalvik cache, data and system) Flashuj Rom i Gapps wipe cashe! Uruchom ponownie Downloads : Builds: LineageOS 15.1 Google Apps : Apps Opcjonalnie: Addons (ARM64 for root) Version Information Status: StableCreated 2017-10-21Last Updated 2018-07-31 źródło: XDA FORUM Edited August 7, 2018 by zajec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Ktoś korzysta? Jak wrażenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Właśnie się przymierzam Ściągam wersję z 11.18 ale sam nie wiem czy wgram hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Witam. mam problem z instalacją, w twrp czyszcze wszystko oprócz pamieci wewnetrznej, po instalacji (bez błędów) i zresetowaniu tel wraca mi do twrp zamiast systemu. Czy przez nie wyczyszczenie pamieci wewnetrznej system nie uruchamia sie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmen1997 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Czy ktoś go jeszcze użył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt.eer Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) Czy LOS oferuje "klonowanie aplikacji" i czy aparat działa podobnie czy gorzej? Edited December 7, 2017 by pitt.eer Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt.eer Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) No tak... z miui.eu nie rusza, Chinese dev firmware: 7.8.31 lub nowszy !!! Edited December 8, 2017 by pitt.eer Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 romik całkiem spoko,nie zauwazyłem jakiś bugów Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt.eer Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 romik całkiem spoko,nie zauwazyłem jakiś bugów U mnie aparat się wysypuje. Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 U mnie jest dobrze jak na razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted May 25, 2018 Share Posted May 25, 2018 Odkopie trochę. Zeby wrócić na global wystarczy flash przez miflash? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 Działa wam Google Pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Używam officialnego buildu i nie mam się do czego przyczepić. Od kilku ostatnich buildów camera api 2 jest domyślnie włączone, więc wystarczy instalacja apki GCAM i jest pięknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 @Gravis i jak się ogólnie sprawuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Jw. bdb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 @Gravis co chwile w tym wątku na XDA widzę jakieś problemy. Podejrzewam, że są wyolbrzymione, ale jakiś większych błędów nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Podaj mi przykłady, bo też śledzę ten wątek i jedyny problem jaki miałem to z fingerprintem po update FW. Rozwiązanie było banalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Piszą np o problemach z Wifi. A jakie było rozwiązanie? Usuń i dodaj jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Nie ma żadnych problemów z wifi, zresztą ktoś już tam odpisał. Tak, to było rozwiązanie - ale to żaden bug. Mogłem w końcu nie zmieniać tego FW i wszystko by było.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Chyba mnie przekonałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) Chętnie posłucham Twojej opinii. Tylko pamiętaj o czystej instalacji. Może jest coś czego nie wykorzystuje, o czymś nie wiem.. Edited July 6, 2018 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 W sumie nie wiem jakim cudem siedzę tak długo na MIUI skoro w Mi5 wgrałem LOS jak tylko się pojawiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 @Gravis jakieś większe problemy? Bateria jak trzyma? PiP działa? Trzyma aplikacje w pamięci, czy ubija? Na Mi3 dość długo siedziałem na LOS i byłem raczej zadowolony, na Mi6 jak na razie cały czas siedzę na MIUI, ale trochę kusi ten LOS. Byłbyś w stanie w wolnej chwili jakieś screeny podrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 @thomas Nie używałem LOS na mi6, ale bazując na doświadczeniach z innych telefonów mogę Ci powiedzieć, że na 100% zarządza ramem lepiej i rzadziej ubija apki. Co do baterii sam jestem ciekaw, ale podejrzewam że nieco gorzej niż miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Zainstalowałem LOSa na MI6 po pozytywnych doświadczeniach na Mi5. Od razu usunąłem i wrzuciłem znowu MIUI 10. Działało mi to tak źle. Chciałem jeszcze zaatakować RR (tu również dobre wspomnienia z Mi5), ale już mi się nie chciało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Co Ci działało "tak źle" ? haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Też jestem ciekaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 1 godzinę temu, Gravis napisał: Co Ci działało "tak źle" ? haha Nie rozumiem co Cię tak cieszy. Jeśli animacje klatkują a aplikacja aparatu się nie uruchamia to raczej nie jest za dobrze. Sprawdziłem kilka wersji, z gapps i bez, i dalej było słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 @RSLAle firmware wgrywałeś odpowiednie co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Odosobniony przypadek. Żadne aplikacje mi nie klatkują, a aparat GCAM wyprzedza o lata świetlne MIUI apk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 @Gravis jaką wersję używasz? I jakieś moduły do magiska masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Przedostatnią. Używam kilku, youtube, czcionki, dns.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @schreder No tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @Gravis bardziej mi chodziło o moduły do poprawy funkcjonalności i jakości aparatu. Bo np. w GCAM nie można używać teleobiektywu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Jak tam się spisuje rom? Warto wypróbować? Wszystko działa? (płatności zbliżeniowe) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts