Jump to content

[ROM][OFFICIAL][sagit][8.1.0] LineageOS 15.1

zajec

Recommended Posts

29bjdc1.png

Wszystko robisz na własną odpowiedzialność!

"LineageOS to wolna, społeczność tworząca alternatywne dystrybucje oprogramowania układowego Androida 7.1 (Nougat), która ma zwiększyć wydajność i niezawodność w stosunku do Androida.

LineageOS opiera się na Android Open Source Project z dodatkowymi opiniami wielu osób ze społeczności Androida. Może być używany bez potrzeby instalowania aplikacji Google. Poniżej przedstawiono pakiet, który pochodzi z innego projektu firmy Android, który przywraca części Google. LineageOS nadal zawiera różne kody specyficzne dla danego sprzętu.

Wszystkie wersje LineageOS są dostępne w repozytorium LineageOS Github. Jeśli chcesz przyłączyć się do LineageOS, odwiedź Gerrit Code Review. Listę zmian i funkcji można też wyświetlić w Changelog."

Co działa:

• Boots
  • Wifi
  • Bluetooth
  • Video Playback
  • Audio
  • Sensors
  • GPS
  • Treble
  • Ogółem wszystko!

Wymagania:

Chinese dev firmware: 8.3.29 (instalujesz tylko raz)

Instrukcja :

• Download ostatnia wersja Romu oraz Apps - skopiuj na telefon
  • Uruchom recovery 
  • Full wipe (cache, dalvik cache, data and system)
  • Flashuj Rom i Gapps
  • wipe cashe!
  • Uruchom ponownie

Downloads :

Builds: LineageOS 15.1

Google Apps : Apps

Opcjonalnie:

Addons   (ARM64 for root)

Version Information
Status: Stable

Created 2017-10-21
Last Updated 2018-07-31

źródło: XDA FORUM

Edited by zajec

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...

Używam officialnego buildu i nie mam się do czego przyczepić. 
Od kilku ostatnich buildów camera api 2 jest domyślnie włączone, więc wystarczy instalacja apki GCAM i jest pięknie ;) 

@Gravis jakieś większe problemy? Bateria jak trzyma? PiP działa? Trzyma aplikacje w pamięci, czy ubija?

Na Mi3 dość długo siedziałem na LOS i byłem raczej zadowolony, na Mi6 jak na razie cały czas siedzę na MIUI, ale trochę kusi ten LOS. Byłbyś w stanie w wolnej chwili jakieś screeny podrzucić?

@thomas Nie używałem LOS na mi6, ale bazując na doświadczeniach z innych telefonów mogę Ci powiedzieć, że na 100% zarządza ramem lepiej i rzadziej ubija apki. Co do baterii sam jestem ciekaw, ale podejrzewam że nieco gorzej niż miui.

Zainstalowałem LOSa na MI6 po pozytywnych doświadczeniach na Mi5. Od razu usunąłem i wrzuciłem znowu MIUI 10. Działało mi to tak źle.

Chciałem jeszcze zaatakować RR (tu również dobre wspomnienia z Mi5), ale już mi się nie chciało.

1 godzinę temu, Gravis napisał:

Co Ci działało "tak źle" ? haha :D

Nie rozumiem co Cię tak cieszy.

Jeśli animacje klatkują a aplikacja aparatu się nie uruchamia to raczej nie jest za dobrze. Sprawdziłem kilka wersji, z gapps i bez, i dalej było słabo.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...