Jump to content

Recommended Posts

Posted

Polecam pobawic się jeszcze modułami pod Magisk to i slow mo 240fps lub FHD dacie radę odpalić czy samo FHD w 60FPS.

Posted

FHD 60 mam i działa bez problemu ale slow mo tylko 120. Inna wersja wywala mi Gcam.
Mam taki zestaw na Mi6
GoogleCamera_5.2.025-Final_fu24-16d + mody magisk
A Wy koledzy co używacie?afc6736171511119425b7d658e6acc6a.jpg750f0d8d3beec14702503aab5f5d00bc.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ostatnio powstał wątek z modułem wspierającym 240 klatek. Nawet działa, ale korzysta chyba z teleobiektywu

Screenshot_Aparat_20181116-214328.png

Posted

Zrobilem fixa do Aparat Google 6.1.021 od BSG. Teraz mamy wersję z działającym autofokusem i night sight :)
https://www.file-upload.com/x73e65nypllj

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Da radę ustawić, aby uruchamiało od razu przedni aparat a nie tylny?

Jeszcze mam pytanie.

Mam Miui polska i Magisk

Czy jak wykonam aktualizuje Miui to od nowa muszę wgrywać Magisk i moduły?

Czy wystarczy wgranie tylko Magiska

Edited by Deasty
Posted
Panowie, czy do tych dwóch modów z magiska trzeba jeszcze coś instalować?
Wystarczy obecnie jeden moduł. Ale ja używam dwóch. Co chwilę się ogólnie zmieniają.

Posted
Wystarczy obecnie jeden moduł. Ale ja używam dwóch. Co chwilę się ogólnie zmieniają.

Czyli żadnych aplikacji z pierwszego posta już nie trzeba?
Posted
Czyli żadnych aplikacji z pierwszego posta już nie trzeba?
Ja używam aplikacji od fu24 bo ma największe możliwości konfiguracji co przekłada się na jakość zdjęć. Są oczywiście inne wersje gCama. Np od bsg 6 z trybem nocnym. Moduł musisz jakiś zainstalować by używać gcam. Ja używam all in one 3.0 lite + mod od alexy 240

• Like 1
Posted

@simcold ma rację wersje od fu24 sprawdzają się najlepiej. Cstrak27 też robił świetne ale przesiadłem się na te od fu i jestem zadowolony. Ja używam modułów również od fu24 all in one lite 3.0.b obecnie

• Like 1
Posted
Ok, super i dzięki.

Poratujecie jakimiś bezpiecznym linkiem do moda i apki od fu? Aha, działa to z miui 10?
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4657916&d=1543906236

https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/GoogleCamera_5.2.025-Final_fu24-17.apk

To ci wystarczy. Te dwa najlepsze. Jeżeli chcesz jeszcze używać slow motion daj znac

• Like 1
Posted

Kurde, ale naprawdę różnica jest widoczna na ustawieniach default..

Dzięki panowie!

Pytanie, bo jak wszedłem w ustawienia, to od razu wyszedłem. Uraczy ktoś screenami z ustawieniami manualnymi innymi jak default?

Posted

czy jak mam obecnie Miui 10 global stable moge zainstalowac GC i jak to zrobic? bo widze ze od 1 wpisu sie cos zmienialo, i czy musze miec odblokowanego Bootl??

Posted
czy jak mam obecnie Miui 10 global stable moge zainstalowac GC i jak to zrobic? bo widze ze od 1 wpisu sie cos zmienialo, i czy musze miec odblokowanego Bootl??
Tak musisz mieć odblokowany bootloader. Możesz instalować z pomocą Magiska lub nie ale root też jest wymagany.

Posted

hmm nie chce sie bawic w odblokowanie bootloadera, czekanie tylku  h :( no nic chyba bede musial sie obejsc bez GC, nie mam chyba czasu spedzic kilku godizn przed komputerem i przypomnieniem sobie jak odblokowac botl ... :(

Posted
hmm nie chce sie bawic w odblokowanie bootloadera, czekanie tylku  h  no nic chyba bede musial sie obejsc bez GC, nie mam chyba czasu spedzic kilku godizn przed komputerem i przypomnieniem sobie jak odblokowac botl ...
Ja bym poświęcił czas i odblokował . Gcam , viper ,sauron korzyści jest wiecej

Posted
A jak nie działają to instalujesz Magiska, który i tak jest potrzebny do używania GCam.
Magisk nie jest potrzebny do używania Gcam

• Like 1
Posted
A moduły do GCama jak chcesz zainstalować? Z resztą, nie używam MIUI to nie wiem jak tam to działa.
A po co moduły ? Do samego gcam nie jest potrzebny magisk

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...