RSL Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 @Adamk102 Przepraszam, nie miałem czasu Ale jeszcze w tym tygodniu powinienem znaleźć czas, mam nadzieję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Zainstalowałem to MIUI Pro. Rzeczywiście, możliwości personalizacji są bardzo duże, łącznie z wyborem dźwięku raportu o dostarczeniu SMSa, czy zdjęcie dzwoniącego na cały ekran. Większość aplikacji udało się przywrócić z MIUI Backup (tylko kika wymagało reinstalacji. Zobaczymy, jak się będzie sprawować na dłuższą metę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Zainstalowałem to MIUI Pro. Rzeczywiście, możliwości personalizacji są bardzo duże, łącznie z wyborem dźwięku raportu o dostarczeniu SMSa, czy zdjęcie dzwoniącego na cały ekran. Większość aplikacji udało się przywrócić z MIUI Backup (tylko kika wymagało reinstalacji. Zobaczymy, jak się będzie sprawować na dłuższą metę. Jak wyglądała instalacja?WipeFirmware instalowałeś czy odrazu Miui pro?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Format data i później flash romu. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Instalowałem wg instrukcji z tej strony z pobraniami. Najpierw system był bardzo ociężały, minęło po dwóch resetach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Kurczę nie chce mi się wracać na miui , myślę jeszcze nad RR 7.0 i POSP. Na razie nie mam do czego się przyczepić jeżeli chodzi o Los 16Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 29 minut temu, don_kamillo napisał: Instalowałem wg instrukcji z tej strony z pobraniami. Najpierw system był bardzo ociężały, minęło po dwóch resetach. U mnie też muli po instancji albo po aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 U mnie też muli po instancji albo po aktualizacji. No to tym bardziej po waszych opiniach wstrzymam się z powrotem. Następny do testów za 2 tygodnie RR 7.0. Chyba że już go ktoś testuje i nam coś opowie czy warto?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Mi akurat MIUI bardzo siadło, więc na nic innego na razie się nie przesiądę. Liczyłem na AOSPA, ale oni od wersji 3.99 na androidzie 4.2.2 zaliczyli ostry zjazd i teraz to krok do przodu, dwa do tyłu. Lecą na starej marce, nic więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 @Adamk102rr7 to dopiero mi zamulał. Jak przywracałem apki titanium backup to co chwilę fc czegoś wyskakiwało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 A działa wam na tych customach Google pay? Mi przestało działać na Xiaomi.eu, na MIUI Pro też nie chcą zatrybić. Sposób z głównej portalu nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 LineageOS działa nawet po aktualizacji GP Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 @don_kamillo jeśli chodzi o EU to https://miuipolska.pl/problem-z-platnosciami-nfc-na-romie-xiaomi-eu-miuipolska/ a tak ogólnie na customach to działa, ale mi zawsze przestaje na dwóch najnowyszch PE od sbwml i nie wiem dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Jakby miał ktoś link do miuipro z lutego albo marca to poproszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 A jest coś nowszego? I w sumie ile kosztuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 A jaka jest oficjalna strona miui pro?Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 miuipro.info. 1 godzinę temu, don_kamillo napisał: A jest coś nowszego? I w sumie ile kosztuje? 1,5 dolara/miesiąc, 15 rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 MIUIpro jest płatne. Fajne opcje ma. Zaraz po ustawieniach fabrycznych telefon działa bdb i naprawdę dobrze się spisuje. Ale w moim przypadku po ok. miesiącu zwalniał i za bardzo drenuje baterię i grzanie się telefonu. Już 2 raz stawiam system. Co do tematu. Proponuję do każdego ROMu założyć osobny temat z powodu syfu jaki się tu robi. Zamiast prowadzić ciągłość o danym romie to posty na przemian lecą i weź tu się połap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 Przed chwilą, Pietr napisał: Co do tematu. Proponuję do każdego ROMu założyć osobny temat z powodu syfu jaki się tu robi. Zamiast prowadzić ciągłość o danym romie to posty na przemian lecą i weź tu się połap. Masz rację, ale nie chcę tworzyć miliona tematów tak naprawdę o tym samym. Jest za mało osób do takiej konwersacji i nie wiadomo co będzie wspierane. Proponuję żeby po prostu w poście wyraźnie pisać o jaki system chodzi (rom i dev). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Co do tematu. Proponuję do każdego ROMu założyć osobny temat z powodu syfu jaki się tu robi. Zamiast prowadzić ciągłość o danym romie to posty na przemian lecą i weź tu się połap.Do tej pory tak było i dopiero był bałagan. Lepiej jak jest wszystko w jednym. A najlepiej żeby w 1 poście były linki i aktualizacje.[mention=16043]RSL[/mention] fajnie to zaczął proponuje by nadal to prowadził. Aż tak dużo tych romów nie ma, wręcz jest bida Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 18 godzin temu, RSL napisał: Masz rację, ale nie chcę tworzyć miliona tematów tak naprawdę o tym samym. To polecam podzielić temat na MIUIpodobne i AOSPpodobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Ja używam MiuiPro od jakoś 8.9.x chyba i telefon działa bez problemu i żadnego lagowania czy grzania nie zauważam a wręcz przeciwnie. Najnowsza wersja dostępna gdzieś tam... To 9.1.24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 @simcold A zmusiłeś do działania Google Pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 U mnie na miuipro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 LineageOS 16 także bez problemówWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Co to pie caf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 U mnie na miuipro. Jakie masz pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 (edited) 5 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: Co to pie caf? System na bazie kodu z Code Aurora Forum zamiast AOSP (jeśli dobrze to rozumiem z opisów z internetów). 9 godzin temu, Pietr napisał: To polecam podzielić temat na MIUIpodobne i AOSPpodobne. Nie widzę problemu, tylko że ja się nie bawię w MIUI także ktoś inny musiałby poprowadzić taki wątek. https://forum.xda-developers.com/mi-6/development/rom-potato-sauce-project-t3907610 - Ziemniaczek zapowiada się naprawdę ciekawie. Mam szczerą nadzieję, że ten system nie umrze tak szybko. Ma kilka ciekawych funkcji jak przypisywanie klawiszy (nie mogę żyć bez zrzutu ekranu na przytrzymaniu home) i zaokrąglone rogi, można zmieniać kolor akcentu. Wszystkie dodatkowe opcje są oczywiście nieprzetłumaczone. Wielkim plusem jest również preinstalowany Lawnchair. Jednakże zmieniam go z powodu źle rozmieszczonych szybkich ustawień w pasku (wystają, denerwuje mnie to XD), zgłosiłem w temacie na xda. Kilka skrinów jeśli kogoś to zainteresowało (ten słaby opis) https://imgur.com/a/ZpdvfbK https://forum.xda-developers.com/mi-6/development/9-0-resurrection-remix-v7-0-t3906939 - Ahh, Resurrection Remix. Napchane wszystko co tylko możliwe, jak zawsze. Nie jestem i nigdy nie byłem fanem tego romu, ale muszę przyznać, że ta wersja oficjalna chodzi całkiem przyzwoicie. Kilka razy 'złapał laga' przy szybkim przewijaniu. Wyraźnie jeszcze potrzebuje poprawy, ale może być z tego coś dobrego. Czekamy na aktualizację. /zaktualizowałem op Edited March 9, 2019 by RSL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 @simcold9.1.24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Mam jeszcze pytanie odnośnie twrp arian dla sagit. Jest uniwersalne czy tylko dla romów opartych na pie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Mam jeszcze pytanie odnośnie twrp arian dla sagit. Jest uniwersalne czy tylko dla romów opartych na pie? Ja miałem na miui android 8 działało bez problemówWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 A ja mam cały czas i wszystko działa. Mam ostatnią wersję miui devTapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Do los(15.1) oficjalnego jakie twrp i firmware będzie najlepsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Los 15.1 ma Android 8 nie lepiej 16 od sbwml? Tam jest już 9 a wtedy twrp https://androidfilehost.com/?fid=1322778262904015441Naprawdę działa świetnieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Nie wiadomo ile będzie jeszcze wsparcia od sbwml. A oficjalny 16 powinien się pojawić za niedługo chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts