RSL Posted March 9, 2019 Author Share Posted March 9, 2019 Ale co to za wsparcie skoro jest na Oreo i nawet nie wiadomo kto się nim zajmuje. Z tego co pamiętam wszystkie te wydania nightly mocno zamulały. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Panowie niech@Kamil Kupiec potestuje los 15.1 przynajmniej będzie mógł się z nami podzielić opinią na jego temat. Zawsze można zmienić RomWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 https://www.dobreprogramy.pl/Android-9-Pie-nawet-dla-piecioletnich-smartfonow.-LineageOS-16-wydany,News,100686.html Także powinien za niedługo się pojawić na mi6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 https://www.dobreprogramy.pl/Android-9-Pie-nawet-dla-piecioletnich-smartfonow.-LineageOS-16-wydany,News,100686.html Także powinien za niedługo się pojawić na mi6. Ja tam mi6 nie widziałem na liścieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Napisałem "także powinien" a nie ze jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Napisałem "także powinien" a nie ze jest SpokoWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Citrus-CAF https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Exda-developers%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D3886771&share_tid=3886771&share_fid=3793&share_type=t Switch to more generic dt2w nodeFix offline chargerUse sensors stack partially from Xiaomi Mi A2Use msm_irqbalance from OnePlus 5TUpdate kernel sources 4.4.176Update camera libreries 3.9 ( thanks Alexey070315)Add Camera Switcher (Google/MIUI)Add Dirac Sound EffectWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Wrzuciłem los oficjalny. Zobaczę jak działa i podzielę się informacjami. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 MIUI PRO https://yadi.sk/d/mUYavfah2ePu3Q Pojawiła się wersja 9.1.3 ale nie wiem czy nie jest to literówka i powinno być 9.3.1. Jak ostatnio patrzyłem to nie było tego. Podaję link jakby ktoś chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 MIUI PRO https://yadi.sk/d/mUYavfah2ePu3Q Pojawiła się wersja 9.1.3 ale nie wiem czy nie jest to literówka i powinno być 9.3.1. Jak ostatnio patrzyłem to nie było tego. Podaję link jakby ktoś chciał. No faktycznie. Sprawdzałeś?Sprawdziłem. Faktycznie to 9.1.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Szkoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Ma ichnim forum jest mowa, że jakaś najnowsza wersja to 9.2.28. Trochę strach aktualizować, żeby płatności nie przedziały mi działać (konieczne było wipe data). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 @don_kamilloJest i pewnie wersja z marca ale linków już tak chętnie nie udostępniają. Mam takie pytanie z innej beczki. Dlaczego przeważnie piszą żeby flashować firmware 8.4.19? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Linków nie udostępniają zapewne dlatego, że jakby udostępnili to w następnym tygodniu nie byłoby żadnej aktualizacji wiem że w tym tygodniu 4 urządzenia nie będą mieć 9.3.7 bo wyciekło 9.2.28/9.3.1 (RN4, MI6X, MI8SE, RN5). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 https://sagit.sbwml.net/?dir=PotatoProject/9.0 Wow wow wow, pojawił się POSP od sbwml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 https://sagit.sbwml.net/?dir=PotatoProject/9.0 Wow wow wow, pojawił się POSP od sbwml. No to czekamy na opinieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 @Adamk102 Jak to długo trwa ehh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Pierwsze wrażenia los 15.1 Płynne działanie, gcam działa, w gp dodałem kartę normalnie, działa ciemny motyw. Denerwuje mnie trochę ikonka w pasku powiadomień informująca o drenowaniu baterii przez apke pogody. (pojawia się co chwilę i znika). Face unlock chyba nie działa bo pomimo gapps nano i micro w smart lock nie ma zaufanej twarzy. Dość dużo ustawień personalizacji. Zainstalowałem accubaterry i zobaczę za kilka dni jak bateria się sprawuje. Póki co polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 @Kamil Kupiec za każdym razem co zainstalowałem accubattery bateria schodzi szybciej, bo accubattery pracuje w tle xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 [mention=37995]Adamk102[/mention] Jak to długo trwa ehh No transfer tragediaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 U mnie taki transfer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 I panowie POSP już testujecie?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Lineageos 15.1 - dzień 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Miui Pro. Wprawdzie cały dzień na wifi, siedząc w domu, ale i tak jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 @don_kamilloa jak gps w miuipro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 @Kamil Kupiec Po południu sprawdzę, bo mam zaplanowany wyjazd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Pytanie. Działa wam Google Play na custom romach.? Aktualnie mam AEX. Google Play wywala, że mam modowany system. Telefon safetynet przechodzi. Root też ukryty przed aplikacjami google. Mam podejrzenia, że to przez brak certyfikacji w Google Play. W ustawieniach sklepu można sprawdzić czy jest. Jak ktoś ma jakiś custom tom to niech sprawdzi czy ma ta certyfikacje. Bo w sumie nie tak dawno ja miałem i nie wiem co ją mogło wysypać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Pytanie. Działa wam Google Play na custom romach.? Aktualnie mam AEX. Google Play wywala, że mam modowany system. Telefon safetynet przechodzi. Root też ukryty przed aplikacjami google. Mam podejrzenia, że to przez brak certyfikacji w Google Play. W ustawieniach sklepu można sprawdzić czy jest. Jak ktoś ma jakiś custom tom to niech sprawdzi czy ma ta certyfikacje. Bo w sumie nie tak dawno ja miałem i nie wiem co ją mogło wysypać.Google Play czy pay? [mention=23790]Kamil Kupiec[/mention] Po południu sprawdzę, bo mam zaplanowany wyjazd. Na miuiPro GPS działa bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 21 minut temu, simcold napisał: Google Play czy pay? Pay. Autokorekta poprawiła. Płatności poprzez inne aplikacje działają. Tylko Google Pay wybrzydza i nie chce podpiąć karty. Certyfikowanie naprawiłem. Winowajcą był ViperFX. Ale nadal nie chce przejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Pay. Autokorekta poprawiła. Płatności poprzez inne aplikacje działają. Tylko Google Pay wybrzydza i nie chce podpiąć karty. Certyfikowanie naprawiłem. Winowajcą był ViperFX. Ale nadal nie chce przejść.Nie wiem ja płacę poprzez swój bank za pośrednictwem NFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Też. IKO działa mi bez problemu. Ale Google Pay nie chce przyjąć karty mimo, że ostatnio działało. Wywala, że system został zmodyfikowany. A Google Pay używam do płatności w różnych aplikacjach. np. Allegro, Revolut etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Pay. Autokorekta poprawiła. Płatności poprzez inne aplikacje działają. Tylko Google Pay wybrzydza i nie chce podpiąć karty. Certyfikowanie naprawiłem. Winowajcą był ViperFX. Ale nadal nie chce przejść.Działa bez problemówWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 (edited) Zainstalowałem POSP w wersji z XDA, jestem już w kontakcie z devem (XD) i mam plik string.xml, zaraz będę się brał za tłumaczenie elementów z angielskiego na polski. Edited March 11, 2019 by RSL 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Zainstalowałem POSP w wersji z XDA, jestem już w kontakcie z devem (XD) i mam plik string.xml, zaraz będę się brał za tłumaczenie elementów z angielskiego na polski. Jak potestujesz to podziel się wrażeniami. Głównie gps i bateria oraz ogólnie stabilnośćTapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Zainstalowałem POSP w wersji z XDA, jestem już w kontakcie z devem (XD) i mam plik string.xml, zaraz będę się brał za tłumaczenie elementów z angielskiego na polski. Kolego czekam z niecierpliwością na efekty twojej pracy, sam chce na ten Rom przejśćWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts