Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hejka

Zakładam nowy temat (wszystko jest porozrzucane po wątkach, a porządku zrobić nie ma komu :-?) dotyczący tylko systemów od deva(?) sbwml.

-> https://sagit.sbwml.net/

Jest to chyba ostatni solidny dev robiący dobre customy pod Mi6. Wszystkie inne romy na xda zostały porzucone, mają błędy albo bardzo rzadkie aktualizacje.

Jeśli ktoś szuka czegoś dobrze działającego na Pie - aktualnie polecam Pixel Experience oraz Lineageos 16.0.

Przy okazji mam pytanie, czy używa/ł ktoś może Resurrection Remix? Albo innego jego romu na Pie poza PE i LOS?

• Like 1
Posted

A no. Trzeba wrócić do poprzedniej albo magiska jeszcze raz wrzucić. 

Screenshot_20190221-232049.png

A no. Trzeba wrócić do poprzedniej albo magiska jeszcze raz wrzucić. 

@RSLwgranie magiska pomaga 

Posted

Ogólnie to RR zachowuje się też bardzo przyzwoicie, ale wrzuciłem LOSa. Chodzi podobnie do PE, ale dłużej bateria trzyma. :P 

Posted
[mention=16043]RSL[/mention]trzeba do los wgrać firmware u gapps? 

Tak i nowe terp pod Pie

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

To może jutro się pobawię. 

W Los aktualizacja jest co miesiąc? 

I jaki firmware polecacie? 

Edited by Kamil Kupiec
Posted
To może jutro się pobawię. 

W Los aktualizacja jest co miesiąc? 

I jaki firmware polecacie? 
Ja wygrywałem ostatni China dev firmware

Posted (edited)

W tym LOS aktualizacje są randomowo. Ja zawsze używam fw global dev 8.4.19.

Btw wróciłem do PE i znowu mi się GP zepsuło. Płaciłem przez dwa dni wszystko fajnie, nic nie zmieniałem i znowu jest błąd.

Edited by RSL
Posted

Ale u mnie safetynet też przechodzi, ale jest komunikat "nie możesz już płacić telefonem" a jak chce dodać kartę to jest "telefon został zmodyfikowany". Nie wiem o co chodzi, jest tak tylko na ostatniej wersji PE. Czekam na aktualizację, pewnie pojawi się wraz z nowymi poprawkami zabezpieczeń.

Posted

Na stronie pojawił się taki komunikat 

本站ROM在不久的将来停止维护,你想来继续维护吗?

Tłumaczenie :

ROM tej strony przestanie działać w najbliższej przyszłości. Czy chcesz kontynuować konserwację?

Posted

Jeżeli to koniec wsparcia to trudno, może oficjalny ROM Lineage wkrótce będzie na andka 9. Na tej wersji bateria 4h 20 min i zostało mi 20%. Jest naprawdę dobrze

Posted (edited)

Według was jaki jest najlepszy ROM na Mi6 ?, bateria, szybkość działania itp ?. Szkoda , że kończy się wsparcie od sbwml.

Korzystam teraz z MIUIPRO dobry romik trochę można tam pozmieniać ale chciałbym czegoś innego spróbować

Tutaj macie Pixel Experience produkcji naszego Rodaka coś czuję że go zainstaluje :   https://forum.xda-developers.com/mi-6/development/rom-pixel-experience-t3892351

Ja jednak zastanawiam się nad Ressurection Remix fajnie to wygląda : 

Edited by sebakiller
  • Like 1
Posted

Fajnie by było zrobić post o customach dla mi6. Tak żeby było wszystko w jednym miejscu.