Adamk102 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Świetny ROM testuję go właśnieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 5, 2019 Author Share Posted May 5, 2019 Ciągle myślę nad przetestowaniem AEX od sbwml ale w tej wersji od Shev wszystko tak dobrze chodzi, że mi aż szkoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Idzie gdzieś ustawić osobny dźwięk do SMS? Czy to jest jako powiadomienie traktowanieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 @RSLtrzeba w końcu rozsiąść się porządnie na jednym romie, a nie tak skakać z jednego na drugi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Koledzy LineageOS 16 miałem z 2 miesiące.Świetny ROM wszystko elegancko. Mogę polecić.Tera czas na kolejne testy . AEX jak na razie robi super wrażeniePs. Trochę miałem problemy z modami dźwiękowymi (Viper gryzł się z DDP) ale poza tym błędu żadnego nie spotkałemCzasem po szybkim restarcie magisk zastygnie na chwilęWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 5, 2019 Author Share Posted May 5, 2019 3 godziny temu, Adamk102 napisał: Idzie gdzieś ustawić osobny dźwięk do SMS? Czy to jest jako powiadomienie traktowanie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka W opcjach powiadomień. Używam aplikacji SMS od Google. 2 godziny temu, Kamil Kupiec napisał: @RSLtrzeba w końcu rozsiąść się porządnie na jednym romie, a nie tak skakać z jednego na drugi Dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Dzięki ale wolę textre lepsza jakość MMS.Edit:Panowie ROM rewelacyjny, więcej funkcji niż LOS 16. Gesty na które liczyłem ,hmm wolę te z Miui 10.Natomiast zarządzanie bateria o wiele lepsze niż LineageOS Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Jest update aex shev. Firmware wymagane 9.4.25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Panowie pytanie czy firmware można aktualizować w twrp jedno na drugie? Czy wipe trzeba robić za każdym razem?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 28 minut temu, Adamk102 napisał: Panowie pytanie czy firmware można aktualizować w twrp jedno na drugie? Czy wipe trzeba robić za każdym razem? Można aktualizować, a czemu nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 8, 2019 Author Share Posted May 8, 2019 Aktualizacja 20190508 * Przed instalacją należy zaktualizować oprogramowanie układowe. W przeciwnym razie odcisk nie zadziała. * Aktualizacje zabezpieczeń dla systemu 20190505 * Rdzeń 4.4.179 * Zaokrąglanie narożników domyślnie * Teraz telefon jest prezentowany PlayMarket jako Google Pixel 2 „walleye”. Możesz umieścić ARCore, plac zabaw (stąd) i oddać się aparatowi Google * Dodano obsługę ekranu na żywo (LiveDisplay) * Usunięto kalibrację ekranu z ustawień Xiaomi (użyj ustawień „Ekran na żywo”) * Dodano zaawansowane ustawienia GPS. Aktywuje się go przez długie naciśnięcie płytki „Lokalizacja” w na wpół zwiniętej kurtynie. * Zaktualizowane tłumaczenie rosyjskie * Kilka małych rzeczy ... Link do pobrania w pierwszym poście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Aktualizacja 20190508 * Przed instalacją należy zaktualizować oprogramowanie układowe. W przeciwnym razie odcisk nie zadziała. * Aktualizacje zabezpieczeń dla systemu 20190505 * Rdzeń 4.4.179 * Zaokrąglanie narożników domyślnie * Teraz telefon jest prezentowany PlayMarket jako Google Pixel 2 „walleye”. Możesz umieścić ARCore, plac zabaw (stąd) i oddać się aparatowi Google * Dodano obsługę ekranu na żywo (LiveDisplay) * Usunięto kalibrację ekranu z ustawień Xiaomi (użyj ustawień „Ekran na żywo”) * Dodano zaawansowane ustawienia GPS. Aktywuje się go przez długie naciśnięcie płytki „Lokalizacja” w na wpół zwiniętej kurtynie. * Zaktualizowane tłumaczenie rosyjskie * Kilka małych rzeczy ... Link do pobrania w pierwszym pościeRSL wystarczy przejść do twrp i po kolei firmware, ROM, gapps? Czy wipe?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 @Adamk102ja robiłem jak napisałeś. Wywaliło wam odciski po aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 [mention=37995]Adamk102[/mention]ja robiłem jak napisałeś. Wywaliło wam odciski po aktualizacji? Tak musiałem dodać od nowa Edit:W sklepie Play gcam jest do aktualizacji.. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Łapie Wam czasami pulpit zawieche, że nie reagują ikony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Czasem tak zwłaszcza po szybkim restarcie. Taka ciekawostka AnTuTuLOS 16 198000AEX 183000I tak się zastanawiam jak ludzie na nim wykręcali 233000 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 41 minut temu, Adamk102 napisał: Czasem tak zwłaszcza po szybkim restarcie. Taka ciekawostka AnTuTu LOS 16 198000 AEX 183000 I tak się zastanawiam jak ludzie na nim wykręcali 233000 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Zmień profil na performance. Żeby przejść z aex na pe wystarczą ustawienia fabryczne? Czy format data trzeba zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Nie łapie zwiechy żadnej. GCam jest do aktualizacji bo telefon wyświetla się dla GPlay jako Pixel 2. Benchmarki to syf. Żeby przejść z AEX na PE to jak zawsze zalecane wipe all. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Ze sklepu nie można update zrobić gcam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted May 14, 2019 Author Share Posted May 14, 2019 Aktualizacja 20190513 * Rdzeń: Aktualizacje z CAF (LA.UM.7.4.r1-05100-8x98.0) * System HAL: aktualizacje z CAF (LA.UM.7.4.r1-05100-8x98.0) * Przepracowano zegar tekstowy na ekranie blokady * Poprawki na „ekranie na żywo” (LiveDisplay) * Zaktualizowana konfiguracja audio, GPS, WiFi w celu uruchomienia systemu Android P * Zaktualizowane tłumaczenie rosyjskie Link do pobrania w pierwszym poście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Aktualizacja z 20 maja działa bezproblemowo jak zawszeWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flither Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 (edited) Czesc. Z pewna taka niesmialoscia flashnalem ten ROM miesiac temu (nie chcialo mi sie backupowac 110 GB danych, takze zaryzykowalem bez wipe data z Miui 9) i...nie bede na razie zmienial. Wszystko tip top, szczegolnie moja stara 2 letnia bateria (teraz np. zjechalo tylko 22% przy 3.5 godzinach ekranu i 2.5 godz. internetu na LTE, wlaczajac Youtube), ale za to przy uspionym telefonie w trybie samolotowym (wszystko wylaczone) bateria potrafi zjechac nawet 8-10% przez noc bez zadnych podejrzanych aplikacji w tle. Ma ktos ten problem? Dodam ze przy wylaczonym telefonie spada 0-1 % przez noc, takze to nie wina baterii. Edited June 9, 2019 by flither Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Czesc. Z pewna taka niesmialoscia flashnalem ten ROM miesiac temu (nie chcialo mi sie backupowac 110 GB danych, takze zaryzykowalem bez wipe data z Miui 9) i...nie bede na razie zmienial. Wszystko tip top, szczegolnie moja stara 2 letnia bateria (teraz np. zjechalo tylko 22% przy 3.5 godzinach ekranu i 2.5 godz. internetu na LTE, wlaczajac Youtube), ale za to przy uspionym telefonie w trybie samolotowym (wszystko wylaczone) bateria potrafi zjechac nawet 8-10% przez noc bez zadnych podejrzanych aplikacji w tle. Ma ktos ten problem? Dodam ze przy wylaczonym telefonie spada 0-1 % przez noc, takze to nie wina baterii.Mam tak samo... Jak używam schodzi powoli,jak wyłączę też schodzi kolego SOT nawet ponad 5h robię Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flither Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 (edited) 5 godzin temu, Adamk102 napisał: Mam tak samo... Jak używam schodzi powoli,jak wyłączę też schodzi kolego SOT nawet ponad 5h robię Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Hej, dzieki za potwierdzenie. Czyli jest cos jeszcze do naprawy w tym prawie perfekcyjnym romie Chyba dobrze nie przeczytales - ja sot mam ponad 10 godzin bez problemu, nie narzekam. 22% baterii zlecialo w 3.5 godziny wczoraj na internetach, a dzisiejsza ostra sesja na razie 25% w 2.5 godz, ale jak odloze telefon to zaczyna zyc wlasnym zyciem, cos zjada baterie a nie wiadomo co Sklepu Google nie mam, fejsa nie mam, w tle leci minimum serwisow, pewnie kernel wariuje. Ale niewazne, I tak ten rom to cudo, nie ma sie co czepiac Edited June 9, 2019 by flither 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Korzystam z tego romu od kilku dni. Powiem, że nawet działa. Od czasu do czasu lubię sobie uruchomić Pokemon Go. Jakie moje zdziwienie było, że gra zaproponowała mi wsparcie dla AR+ a ARcore od Google. Jak wiadomo Mi6 nie wspiera ARcore a ja tu biblioteki normalnie ze sklepu Play pobrałem. Mi6 dostał takie wsparcie czy jakiś patch tu jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Korzystam z tego romu od kilku dni. Powiem, że nawet działa. Od czasu do czasu lubię sobie uruchomić Pokemon Go. Jakie moje zdziwienie było, że gra zaproponowała mi wsparcie dla AR+ a ARcore od Google. Jak wiadomo Mi6 nie wspiera ARcore a ja tu biblioteki normalnie ze sklepu Play pobrałem. Mi6 dostał takie wsparcie czy jakiś patch tu jest?Kolego w sklepie Play twój telefon widnieje jako Pixel 3XL dlatego tak jest. To zasługa sąsiadów przy tworzeniu ROMuWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts