krupniok200 Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Nawet jak system nie przechodzi certyfikacji (wymagane do płatności zbliżeniowych, snapchata itd. to wgrywasz magiska i on włącza certyfikację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Nadaje się jako daily rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Instalowałem na różne sposoby i mam problem, gdyż albo podczas restartu wywala do twrp albo włącza się system i wyskakują force close appek i nie można nic zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 A używasz dobrego TWRP? https://cloud.mail.ru/public/46P7/ts59PWeFm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Twrp 3230 sagit z oficjalnej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Podlinkowałem Ci wyżej odpowiednie TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Którą wersję wybrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Pewnie najnowszą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 4 godziny temu, Gravis napisał: Podlinkowałem Ci wyżej odpowiednie TWRP. I na tym powinno działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Nie powinno, a będzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graveer Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 On 8/20/2018 at 5:51 PM, Gravis said: Nie powinno, a będzie. U mnie nawet z tym recovery które podlinkowałeś, nie działa, bootloop prosto do recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Nie używam już Mi6, więc ciężko mi powiedzieć jaki jest aktualny status buildów czy samego TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Musisz zrobić wipe data. Chodzi o całkowity format pamięci co usuwa wszystkie dane (wraz z prywatnymi plikami) + szyfrowanie. Inaczej nie przejdzie jeśli używałeś MIUI10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graveer Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 12 hours ago, Pietr said: wraz z prywatnymi plikami Masz na myśli pamięć wewnętrzną? Jak dotąd zaznaczałem wipe wszystkiego co się dało w TWRP oprócz pamięci wew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Tak musisz zrobić full wipe z formatowaniem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Testował ktoś rom na bazie androida p? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyGM Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 1 godzinę temu, Kamil Kupiec napisał: Testował ktoś rom na bazie androida p? LOS 16 niestety u mnie powoduje po animacji powrót do recovery. Ale podobno u niektórych działa także możesz spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
vista2302 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Cześć, mam pytanie odnośnie działania baterii w Waszych Mi6 na LOS. Mam taki problem, że bateria po kilku ładowaniach od instalacji nowego ROMu trzyma bardzo krótko (instalacja na czysto). Chwilę po instalacji systemu telefon potrafił osiągnąć okolice 5h SOT, natomiast po 2-3 dniach czas nagle spada do 1-1,5h. Po kolejnej instalacji ROMu znowu jest super przez chwilę i później znowu problem... Dodam, że na przestrzeni tego okresu cały czas miałem zainstalowane te same aplikacje i niczego nie zmieniałem w ustawieniach. Ktoś wie w czym może być problem? Czy Wy też się z tym zmagacie? A tak z innej beczki, udawało Wam się zainstalować OpenGaaps przy LOS 15.1 na Mi6? U mnie za każdym razem po instalacji nie startował system. Udało się dopiero przy MindTheGapps. PS. TWRP - oficjalna najnowsza wersja, firmware fw_sagit_miui_MI6Global_V10.0.1.0.OCAMIFH_1f4296c44e_8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
phobetor Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 @vista2302 historia stara jak Android 1.5. Jeśli posiadasz roota to, pobierz Battery Root Calibration i postępuj zgodnie z instrukcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Koledzy jak bezpiecznie zmienić miui 10 Stable xiaomi.eu na los16? Chciałbym dokładnie instrukcje . Czy istnieje opcja by zachować jakieś dane (zdjęcia,MP3) z góry dziękuję za pomocWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow14pl Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 9 minut temu, Adamk102 napisał: Koledzy jak bezpiecznie zmienić miui 10 Stable xiaomi.eu na los16? Chciałbym dokładnie instrukcje . Czy istnieje opcja by zachować jakieś dane (zdjęcia,MP3) z góry dziękuję za pomoc Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Przylaczam sie do zapytania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Zgrać dane na pc. I tak trzeba zrobić format data w twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Zgrać dane na pc. I tak trzeba zrobić format data w twrp. Tak też myślałem ale liczyłem na jakiś magiczny sposób Z xiaomi.eu przejdzie czy tylko z globala? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Chyba obojętnie. Ja przechodziłem z globala na pixel experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow14pl Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Ale wgl tym sposobem co jest na 1 stronie moge tak zrobic na globalu? A jesli nie to jak zainstalowac line os na global?? Trzeba root i cos jeszcze? Czytalem ale nie widze zadnej instrukcji dla Global ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Jak masz twrp to robisz format data. Wrzucasz rom na telefon (jeśli trzeba to gappsy i firmware) i flashujesz. Jeśli potrzebujesz root to do tego magisk po konfiguracji softu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 O co chodzi z tym firmwareWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 @Adamk102 Co to jest oprogramowanie układowe? Czy jest to pełny pakiet ROM lub OTA? Firmware nie jest ROMem ani Pakietu OTA, jest zbiorem niskopoziomowych sterowników, które pomagają systemowi operacyjnemu robić, co tylko chce. Zawiera różne rzeczy, takie jak modem, Bluetooth, Bootloader, DSP itp. Źródło xda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 [mention=37995]Adamk102[/mention] Co to jest oprogramowanie układowe? Czy jest to pełny pakiet ROM lub OTA? Firmware nie jest ROMem ani Pakietu OTA, jest zbiorem niskopoziomowych sterowników, które pomagają systemowi operacyjnemu robić, co tylko chce. Zawiera różne rzeczy, takie jak modem, Bluetooth, Bootloader, DSP itp.Źródło xdaTo też znalazłem, kilka postów wyżej ktoś napisał że z EU nie przechodzi natomiast z globala tak. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow14pl Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 1 godzinę temu, Kamil Kupiec napisał: Jak masz twrp to robisz format data. Wrzucasz rom na telefon (jeśli trzeba to gappsy i firmware) i flashujesz. Jeśli potrzebujesz root to do tego magisk po konfiguracji softu. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Dzieki Kolego jak zrobisz i zadziała proszę info Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted February 23, 2019 Share Posted February 23, 2019 (edited) Jaka kolejność instalacji po odblokowanym bootloaderze? Chcę zainstalować lineageOS, magisk z gcam Edited February 23, 2019 by fax93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Korzysta ktoś z tej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Ja mam zamiar przejść jak już będzie stable a nie nightlyWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts