Problemy techniczne
139 tematów w tym forum
-
- 4 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, czy w Mi8 bez adzuejna jakość zdjęć to norma ??. Jak odpalę aparat to zanim złapie ostrość to to trwa zawsze kilka sekund, pomagam jemu jak pobawię się zoom-em. W momencie kiedy już złapie ostrość i do zdjęcia chcę przybliżyć trochę , kiedy zalapie już druga kamerkę powyżej X2 to tak jak na filmiku, nachodzi jakby mgła. Czy coś nie tak jest ustawione, ??? https://youtu.be/UHaYAAgQw8c Na drugim filmiku na chwilę widać na początku jak za mgłą jest obraz i po chwili łapie ostrość ale nadal jak przekroczy x 2 to jest katastrofa.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 23 Sierpnia 2019 -
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
Hej, walnął mi ekran, ale sam telefon działa. Chciałbym przez PC dokonać resetu do ustawień fabrycznych przed oddaniem do serwisu, da się ? i jesli tak to ewentualnie czym :)? Ewentualnie jakby ktos podpowiedział, która pozycja w recopvery jest za reset, spróbuję wejść w to po omacko i wybrać tą opcję powrotu do ustawień fabrycznych, może jak zawibruje to będzie, że trafiłem Oryginalny mi8 bez jakichkolwiek zmian.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 11 Sierpnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 32 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
Mi8 z polskiej dystrybucji, wgrany Global 10 oficjalnym kanałem. Nie rootowany, nie modyfikowany. Nie mogę wgrać swojej karty do Google Pay, ani z apki banku (mBank) ani z poziomu aplikacji Pay. Zainstalowałem SafetyNet attest, wyskoczyło na czerwono... Jakieś sugestie? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: obtu, 20 Lipca 2019 -
- 9 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Hej, szukałam podobnego tematu z ale albo nie umiem szukać albo nie było takiego. Czasem nachodzi mnie ochota na pogranie w coś w stylu pokemon go, ostatnio dowiedziałam się, że do gry dodano coś, co nazywa się ar+ i wszystkie źródła twierdzą że na xiaomi mi 8 ta technologia działa i można jej używać, jednak gdy ja próbuję jej użyć widzę tylko czarny ekran i ikonki wyjścia i pomocy. Korzystam z MIUI global 10.3.3 ktoś spotkał się z podobnym problemem? Mam zainstalowany arcore ale żadne apki wykorzystujące ar+ nie działają.
Ostatnia odpowiedź: kornflejks94, 19 Lipca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 866 wyświetleń
Cześć, od dłuższego czasu zauważam, że przy włączonym trybie nie przeszkadzać telefon w ogóle nie pokazuje mi powiadomień dotyczących nieodebranych połączeń - same powiadomienia w jakiś sposób egzystują, bo na KDE Connect normalnie się wyświetlają, ale nie wyświetlają się nigdzie na telefonie - pytanie, czy "tak ma być", czy może da się to zmienić. Nie ukrywam, że jest to dość irytujące, a korzystanie z IFTTT, żeby pokazywało powiadomienia o nieodebranych jest dość irytujące. Pozdro
Ostatnia odpowiedź: sliwma, 15 Lipca 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
witam, czy Wasze powiadomienia działają Wam ok ? u mnie raz tak raz, tak, jak w samsugnu ustawiłam raz, to nawet aktualizacje, restarty nic nie zmieniały. teraz mam wrażenie, że co i rusz jest inaczej, wyłączam powiadomienia pływające i na ekranie blokady za jakis czas mam je znowu. Teraz np wyłączyłąm powiadomienia dla Whatsapp, żeby był tylko dźwięk i ikonka na pasku ze jest nowa wiadomość to raz mam tak że słyszę dzwięk i miga dioda i jest ikonka na pasku jak już odblokuję tel ze jest nowa wiadomość, a po chwili jest tak ze nie ma dżwięku tylko telefon się zaświeca, gaśnie, miga dioda . o co tu chodzi ? czemu powiadomienia się restartują i czemu różnie działają?
Ostatnia odpowiedź: Carburator, 19 Czerwca 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
Po połączeniu telefonu ze słuchawkami Bluetooth urządzenie po uruchomieniu dźwięku rozłącza się. Pomaga wyłączenie na jakiś czas i ponowne włączenie Bluetootha, ale niestety nie na długo. Wystarczy zatrzymać odtwarzanie dźwięku na chwilę i słuchawki się rozłączają. Nie wiem czy to ma znaczenie ale model słuchawek to Sony WH CH-500. Testowałem też na Panasonicach - to samo. Korzystam z systemu miuipolska w wersji tygodniowej (9.1.24), ale problem pojawił się we wcześniejszej wersji, prawdopodobnie na początku roku (wcześniej ze słuchawkami JBL nie było problemu). [aktualizacja] Obecnie korzystam z wersji stable 10.3.3 i problem znowu wystepuję. …
Ostatnia odpowiedź: filipsowka, 31 Maja 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem z odblokowaniem bootloadera w Mi8, próbowałem już paru rzeczy. Wielokrotne usuwanie, instalowanie sterowników, przenoszenie Mi unlock bezpośrednio do folderu głównego (C:/) i ciągle mam problem, że podczas uruchamiania urządzenia do fastboot aplikacja nie znajduje urządzenia a sam telefon po chwili zmienia ekran z Fastboot na "Press any key to reboot" i tyle. Czy wiecie jak sobie poradzić z tym problemem? Aktualnie mam zainstalowany Miui Global Rom 10.3.2.0.
Ostatnia odpowiedź: Frozeno, 29 Maja 2019 -
Problem z glosnikiem
przez Stiv1998- 0 odpowiedzi
- 583 wyświetleń
Witam mam problem z glosnikiem, podczas odtwarzania dzwieku najpierw charczy a po zapauzowaniu piszczy przez jakis czas. Wie ktos moze gdzie mozna i za ile naprawic glosnik?
Ostatnia odpowiedź: Stiv1998, 29 Maja 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć, Mam nowy mi8, kupiony jakiś miesiąc temu w euro AGD. W moim egzemplarzu występuje bardzo irytujący problem. Klawiatura znika w trakcie pisania, czasami tylko się chowa, a inny razem wywala do ekranu głównego gdzie z rozpędu klikam w jakąś appkę lub kontakt. Próbowałem innych klawiatur, odinstalowywalem aktualizacje, czyściłem cache i dane klawiatury. Bez skutku. Co z tym zrobić? Czy przy takim problemie mogę oddać telefon na naprawę w ramach gwarancji? Słaby mam początek przygody z Xiaomi edit - dodam, że mam soft global.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 20 Maja 2019 -
- 16 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Witam, Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji MIUI Polska aparat w mojej mi8 nie włącza się. Wyskakuje komunikat: błąd połączenia z aparatem, uruchom ponownie telefon. Po ponownym uruchomieniu problem niestety nie znika. Jak myślicie jaka może być tego przyczyna i w jaki sposób się jej pozbyć?
Ostatnia odpowiedź: Bob17, 15 Maja 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z mikrofonem do rozmów w swoim mi8. Podczas rozmowy telefonicznej odbiorca zamiast słyszeć mnie, słyszy szumy lub bardzo słaby głos. Po przełączeniu na głośnik problem występuje sporadycznie, ale jednak się zdarza. W 1 na 20 rozmów jest ok. Co ciekawe problem nie występował od początku. Mikrofon sprawdzałem w diagnostyce ustawień dodatkowych, w dyktafonie również wszystko jest ok i nagrany głos jest czysty. Ustawienia sieci zmieniane z automatycznego na ręczne, bez zmian. Dodam tylko, że ustawiłem region na Indie by zdjąć ograniczenie głośności w słuchaniu muzyki, ale to chyba nie ma wpływu na połączenia. Ktoś z szanownych użytkowników ma jakiś pomysł z…
Ostatnia odpowiedź: Hex, 12 Maja 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Otóż od kilku miesięcy na Xiaomi.eu co jakiś czas moja karta w Google Pay zostaje zapomniana. Po kilku płatnościach wyskakuje komunikat żeby wybrać konto z którego chcemy korzystać w Google Pay (mam zalogowane dwa konta Google). Następnie muszę znowu zweryfikować kartę, czyli podać CVV i wpisać kod z SMS. Do płatności używam cały czas tylko jednego konta Google. Pamiętam, że w pierwszych wersjach tego romu to nie występowało. Jest na to jakiś fix?
Ostatnia odpowiedź: paveu, 4 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć, Odblokowałem Mi8, wgrałem nowy twrp i zainstalowałem nowy soft. Telefon po resecie stoi na ładowaniu android. Jest logo Mi na dole migają trzy kropki ładowania i napis android w nieskończoność. Macie jakieś pomysły ? Próbowałem 3 razy od nowa i nic.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 3 Maja 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem ze swoim Mi 8, gdyż nie mogę odblokować na nim bootloadera. Gdy przechodzę w MiUnlock do momentu, gdy trzeba podpiąć telefon, mój PC go nie wykrywa. Co mogę zrobić? Próbowałem różnych sterowników czy wersji aplikacji, ale nic to nie zmienia... Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 28 Kwietnia 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam MIUI GLOBAL 10.2 (STABILNA 10.2.3.0 (PEAMIXM) Od jakiegoś czasu - nie zatrybiłem czy po jakiejś aktualizacji - podczas odebrania czy wybrania rozmowy ekran nie gaśnie. Przez to twarzą włączam/wyłączam różne rzeczy Spotkaliście się z takim problemem? Dodam, że czujnik zbliżeniowy działa. - sprawdziłem *#*#6484#*#* i wartości po przybliżeniu ręki się zmieniają (zerują) z 5.0 na 0.0 O co kaman?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 15 Kwietnia 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
mam problem z Android auto odkąd przesiałem się z mi6. Nie wiem czy to wina oreo czy ekranu czy moze jakichś "tweakow" w miui. początkowo android auto wygląda tak jak na zdjęciu. Zacząłem dlubac w ustawieniach i nic nie pomaga. Ani opcje developerskie w AA (720p, 1080p) ani ustawienia full screen aplikacji. Pomyslalem ze to moze wina DPI - i faktycznie - po zainstalowaniu magiska i roota tym samym - po zmianie DPI za pomocą Easy DPI changer - obraz zaczął się poprawiać. defaultowo jest 440 DPI. Przy zmianie na ok 200 obraz jest PRAWIE OK - dalej nie mialem czasu zjezdzac na mniejsze wartości. Natomiast ikonki na dolnym menu w AA są małe.. ALE przynajmniej nie ma czar…
Ostatnia odpowiedź: driver10, 26 Marca 2019 -
problem z wifi
przez ssg88- 1 odpowiedź
- 703 wyświetleń
Mam problem z wifi . Strony ładują się bardzo powoli jak i w większości przypadków nie ładują się wcale. O dziwo normalnie działają strony : google/ facebook/ komunikator whatsup . Gdy chcę ściągnąć aplikacje z sklepu play to chyba przez wolne połączenie wcale się nie pobierają. Problem ten występuje jednak tylko w domu , gdy podłączałem się pod inne wifi w pracy / lotnisku śmigało normalnie. Inne urządzenia w domu podpięte do wifi działają bez zarzutu . Gdy robię test wifi na telefonie to prędkość pobierania pokazuje mi taką jaką mam w umowie 100mb/s Liczę na pomoc ;)
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 21 Marca 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Nie wiem czy tylko u mnie występuje ten problem, ale w momencie jak otrzymam powiadomienie na AOD, np. WhatsApp to w momencie jak wiadomość odczytam na komputerze to powiadomienie nie znika. Co ciekawe to jak podświetle ekran powiadomienia nie ma, ale jak wróci AOD to się pojawia. Znika dopiero po odblokowaniu telefonu. Dioda powiadomień natomiast znika prawidłowo, tylko ikonka zostaje. Na chinskim romie, ktory mialem jak kupilem tel ikonki znikaly i jak dobrze pamietam to na poczatku w MIUIPolska tez tak bylo. Zastanawiam się czy może ma to jakiś związek z optymalizacjami pod kątem używania baterii? Może jest to znany problem i ktoś wie jak to obejść?
Ostatnia odpowiedź: Michacy, 20 Marca 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 722 wyświetleń
Witam mam problem otóż po ostatniej aktualizacji systemu do wersji 9.3.14 dzisiaj zrobiłem ponownie roota moduł którego używam działa ale niestety nie mogę przekonwertować jednej z aplikacji na systemową dziwi mnie to, ponieważ na poprzedniej wersji nie było takiego problemu. Jest to błąd Read-only file system proszę o pomoc zależy mi na tym by przekonwertować ją.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 19 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 620 wyświetleń
Witam ostatnio mam problem z czujnikami światła i zbliżeniowym, po pewnym czasie przestają działać a po ponownym uruchomieniu urządzenia działają prawidłowo, czy ktoś miał podobny problem? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: michalapollo, 16 Marca 2019 -
Znikajacy sygnał GPS 1 2
przez corass- 36 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
Hej wszystkim, mam problem z GPS niezależnie czy był to syfmiui czy miui 10 by xiaomi.eu 8.7.12. sytuacja wygląda tak że wg GPS test tuż po restarcie systemu dość szybko znajduje satelity i wszystko działa sprawnie. Jednak po np 8godzinach czy następnego dnia (nie ma reguły) GPS test nie możne znaleźć żadnych satelit i dopiero restart telefonu pomaga. Jak się domyślacie strasznie to upierdliwe. Pytanie czy to kwestia bety czy chipu? Dual GPS oczywiście cały czas włączony. Ktoś też tak ma lub zna jakiś sposób na rozwiązanie?
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 14 Marca 2019 -
Camera swap/bug
przez Mr__DJ- 8 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć, mam problem, przeszukałem już trochę internetu, zrobiłem hard reset i dalej nic... Do rzeczy:Dzisiaj zauważyłem że coś dziwnego dzieje się z aparatem w apkach (Snapchat, Instagram itp.), wchodzę w apkę aparatu, a tam wszystkie opcje przedniej kamerki są dla tylnej, do tego cały czas odpalony jest zoom x2. To samo jak przejdę na przednią kamerkę - wszystkie opcje tylnej (manual, noc, panorama)... Większość z nich po wejściu wywala apkę aparatu. Zanim to wszystko się stało bawiłem się trochę manualem i przełączyłem w nim na teleobiektyw, ale z tego co pamiętam wszystko później działało. Pacjent : Mi8 global rom, najnowszy update (MIUI 10.2.2.0 stable). Macie jakieś p…
Ostatnia odpowiedź: Mr__DJ, 14 Marca 2019 -
- 19 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Witam, czekam na aktualizację do MIUI 10 W mi8 i nie wyszukuje mi jej. Pokazuje że system jest aktualny. Jest zainstalowane MIUI 9.6.6.0. Stable. Zmiana regionu nie pomogla..
Ostatnia odpowiedź: paveu, 6 Marca 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Cześć, Tydzień temu kupiłem urządzenie Xiaomi mi8 na abonament w play, teraz ustawiłem sobie opcje wybudzana urządzenia ekranu podwójnym stuknięciem ,lecz gdy wybudzić urządzenie to tylko na chwilę pojawia się ekran blokady i zaraz ekran gaśnie. Czy jest to problem oprogramowania, może bug? Zauważyłem, że mam androida 8.1 z nakładką MIUI 10, a Xiaomi mi8 posiada już aktualizacje do androida 9. Jest to moje pierwsze urządzenie marki Xiaomi.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 5 Marca 2019