Problemy techniczne
139 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 281 views
Witam Przed chwilą wyłączył mi się telefon i ciągle się restartuje (dochodzi do logo Mi). Fastboot nie działa (też restart w kółko). Czy coś więcej mogę z nim zrobić? Jeżeli to hardware, czy można odzyskać dane (głównie zdjęcia)?
Last reply by Netoper, -
-
- 4 replies
- 739 views
Hey! Mam mega problem z telefonem jak w temacie. Zmieniłem owy tel na POCO x4... wysłużone ale dalej sprawne Mi8 chciałem sprezentować bratu. Przed oddaniem tel postanowiłem zrobić reset do ustawień fabrycznych i zrobiłem Wipe all data z menu które uruchomiło się po przytrzymaniu przycisków power+vol+ Problem w tym, że po uruchomieniu telefonu pojawił się czarny ekran z napisem "This device is locked", po kliknięciu Activate pokazuje się komunikat że do telefonu jest podpięte konto (moje konto), po wpisaniu prawidłowego hasła niestety pojawia się komunikat "Couldn't verify Mi Account ID. Invalid username or password." - jestem podłączony do Wi fi - hasło je…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 6 replies
- 2.8k views
Witam. Jakiś od grudnia 2019 roku mam problem z bardzo cichym głośnikiem (słuchawką) do rozmów. Przebywając na ulicy nie jestem w stanie usłyszeć rozmówcy. Telefon nie był nigdy zalany. Głośność rozmowy jest ustawiona na Maxa. Coś mi się kojarzy, że jakoś w tym czasie, gdy zaczął się problem, była też aktualizacja systemu. Proszę o pomoc.
Last reply by fazikus, -
- 1 reply
- 892 views
Dzień dobry, Mam problem z moim Xiaomi Mi 8 mianowicie nie czyta mi karty SIM, pokazuje brak zasięgu i też często zrywa mi połączenie wifi, potem trudno na nowo połączyć sie ponownie z siecia. Zasieg na karcie jest przez doslownie kilka sekund maksymalnie minutę, a potem brak zasięgu. Czasami też po dłuszym czasie bez znalezienie zasiegu telefon sam sie resetuje. Zrobiłem hard reset i ciagle to samo...
Last reply by kamilczak, -
- 1 reply
- 307 views
Witam. Od jakiegoś czasu telefon wchodzi w nowy tryb combo i tak. Gubi zasięg po czym nie wykrywa karty SIM i w tym momencie nie może się połączyć z siecią wifi. Moduł wifi jest jakby nie aktywny wraz z kartą SIM. Restartuje się samoczynnie i dzieje się tak nawet kilkakrotnie aż się ustabilizuje. Nie będę ukrywać że telefon spadł wielokrotnie wiec też się obawiam że mógł doznać szoku pourazowego. Było okej i nagle z dnia na dzień coś mu się przestawiło i zaczął działać jak w opisie wyżej. Kartę SIM przełożyłem do innego telefonu i występuje nadal czasami dość często z zanikiem wifi.
Last reply by Mr__DJ, -
- 1 reply
- 611 views
Dzień dobry Państwu, mam Yubikey 5NFC, Mi8 nie chce się z nimi dogadać przez NFC - po USB działają, NFC w Yubikeyach sprawne, testowane na laptopie. NFC włączone, ustawiony Portfel HCE, a YubiKey w żadnej pozycji (z przodu, z tyłu, pionowo i poziomo) nie jest odczytywany - co zauważyłem, nie działa też odczytywanie jakichkolwiek tagów NFC, czy kart płatniczych. A o dziwo, Google Pay działa. Wgrana najnowsze tygodniowe MIUI Polska, ale na starszej też był taki sam problem.
Last reply by morr29, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1k views
Cześć wszystkim! Mam problem z moim Mi 8, zainstalowany soft MIUI 11 (stabilny) V11.0.6.0.QEACNXM. Mianowicie - wylogowuje mnie samoczynnie z niektórych aplikacji, np. Play24 czy OLX. W pierwszym przypadku wystarczy, że wyjdę z aplikacji całkowicie. Z OLX-em jest różnie, zwykle korzystam bez problemu, ale zdarza mi się dodać aukcję do obserwowanych i otrzymać komunikat, że nie jestem zalogowany. Tutaj jest jeszcze dodatkowy problem z powiadomieniami, np. o nowej wiadomości, których kompletnie nie otrzymuję. Za każdym razem muszę wejść do apki i sprawdzić, czy coś tam na mnie nie czeka... Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Last reply by tomrom1985, -
- 2 followers
- 1 reply
- 383 views
Cześć, mam wersję 20.9.4 i niestety bardzo cicha słuchawkę telefonu. Poziomy głośności ustawione na maksa. We wcześniejszych wersjach było ok. Teraz jest tak że jadąc samochodem nie słyszę rozmówcy. Jakieś pomysły? Moze trzeba jakiś plik zmodyfikować? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 4 replies
- 695 views
Od początku: tel po vipe data uruchamiał się tylko do twrp. zrobiłem vipe data i system wgrałem przez fastboot chiński soft dipper_images_V12.0.4.0.QEACNXM_20210304.0000.00_10.0_cn_0987a7322b tel się uruchamia tylko w języku chińskim, twrp chińskie a bootloader pokazuje, że jest ZABLOKOWANY!!! nie wiem czy zablokował się sam czy zapomniałem przestawić w ustawieniach ale jest zablokowany i nie mogę nic wgrać. Teraz ściągam różne softy GLOBAL niby stock więc powinien się wgrać nawet na zablokowany ale nie idzie i ciągle mam błąd w Miflash :FAILED : erase is not allowed in Lock State. Próbowałem odblokować z powrotem bootloader ale wyskakuje błąd b…
Last reply by darer77, -
- 1 reply
- 721 views
Witam mój xiaomi mi 8 w 1080p 30fps nagrywa jakby w zwolnionym tempie a jak zmienię na 720p 30fps to jest dobrze dlaczego tak się dzieje?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 397 views
Witam, Jakiś czas temu telefon spadł mi z dosyć znacznej wysokości na betonową podłogę - trochę się potłukł, ale mniejsza o to. Najważniejszą usterką jest fakt, że przestało działać zarówno WiFi, jak i logowanie karty SIM (telefonu nie da się w żaden sposób połączyć z siecią internetową). Zgrałem z niego wszystkie dane i zrobiłem reset do ustawień fabrycznych - i to był chyba spory błąd, gdyż teraz nie mogę go odblokować (brak połączenia z siecią w celu sprawdzenia hasła). Są jeszcze dla niego jakieś szanse? Czy już tylko na części/do utylizacji. W telefonie wszystko poza łącznością działało poprawnie (bluetooth, aparat, dźwięk, ekran itd.). Pozdrawiam i dzięku…
Last reply by Mr__DJ, -
- 0 replies
- 438 views
Mam wiele problemów z oprgramowaniem może ktoś pomoże: 1) nagrane filmy odtwarzają się w zwolnionym tempie, wysłane komuś działają dobrze 2) jak zrzucam aplikacje do pulpitu miga mi cały ekran, raz i na krótko ale irytuje. 3)klawiatura chowa się i pokazuje z opóźnieniem 4) przychodzą mi smsy innej treści niż wysłał nadawca. Robiłam ustawienia fabryczne a także miałam textre. Nie pomogło. Telefon nie ma roku..
Last reply by Dorotapa, -
- 0 replies
- 598 views
witam, mam problem w telefonie Mi 8. Opcja "Ulepszanie dźwięku Mi" oraz equalizer nie są dostępne mimo że mam podłączone słuchawki za pomocą przejściówki dołączonej do zestawu. Jakieś pomysły? może po prostu wina miui i naprawi się po aktualizacji?
Last reply by KoxyDromPL, -
- 9 replies
- 3.5k views
Witam. Błagam o pomoc. Mój mi8 jest na najnowszym stable rom od xiaomi eu. Problem polega na tym, że po chwili używania, najczęściej jak coś przeglądam w przeglądarce, zmieniają mi się kolory, stają się tak jakby szare, a biały kolor robi się niebieskawy. Próbowałem już ustawiać wszystkie schematy kolorów, automatyczny i na sztywno "normalny" i "zwiększony. Próbowałem też wyłączać tryb czytania. Nic to nie daje. Próbowałem nagrać całą sytuację ale to kwestia wyświetlacza, bo nagranie wygląda całe tak samo. Pomaga czasem włączenie u wyłączenie trybu czytania, ale to tylko na chwilę.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 388 views
Witam, tak jak napisałem w tytule po zaktualizowaniu do miui 12 telefon co jakiś czas niezależnie od tego, czy jest bardzo obciążony czy nie zawiesza się i tylko pomaga zresetowanie wciskając jednocześnie przycisk zmniejszania głośności i blokowania ekranu. Miał ktoś z was podobny problem? Miui w wersji global, nic z systemem nie robiłem.
Last reply by Szczychson, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam mam telefon Xiaomi Redmi 8A 4Gb/64GB pamiecim. I mam niemały problem może ktoś mi pomoze. Za każdym razem jak włączam aparat i potem wideo bo chce nagrywać to mój aparat nagrywa filmy w trybie powolnym. Że nie da się tego oglądać. Próbowalem grzebać w ustawieniach ale nic nie pomogło. Czy ktoś wie co może być przyczyną??? Dodam tylko że telefon posiadam 3 miesiące kupiłem nowy na allegro. Miesiąc temu wymieniałem ekran bo mi pękł pisze o wszystkich szczegółach które mogły by pomóc w rozwiązaniu problemu.
Last reply by Piotr0608, -
- 0 replies
- 433 views
Witam, oddałem ostatnio smartfon do zaprzyjaźnionego serwisu ponieważ złącze usb-c ładowania było już tak wyrobione że wypadał kabel ale ładował się szybko. W serwisie wymienili mi płytkę ładowania ze złączem usb i smartfon zaczął się wolno ładować. Podjęto próbę wymiany baterii i taśmy głównej ,,flex" na nową lecz to też nie pomogło. Aplikacja Ampere pokazuje ładowanie max 420mAh. Od razu mówię że używałem różnych ładowarek i kabli. Nie ma wielkiej różnicy. P.S Sprawa wyjaśniona. W micenter Wrocław wymienili mi moduł ładowania na oryginalny. Co ciekawe aplikacja ampree nadal pokazuje ok 420mAh ale telefon ładuje się szybko.
Last reply by zbartek5, -
- 0 replies
- 527 views
Witam bardzo serdecznie. W sierpniu przytrafiła się mi bardzo dziwna sytuacja, gdyż z tyłu klapka po prostu odeszła od aluminiowej obudowy telefonu. 1 typ - bateria wybulona. Niestety musiałem pojechać na wakacje jeszcze z nią, wytrzymałość max 45 minut SoT. Zakupiłem (wtedy tak uważałem) "lepszą" baterię od green cell ( syf jakich mało). Założyłem i było lepiej, przynajmniej nie urywało zasilania przy 40 procentach. Ale program accubatery wskazywał na ok 1800 mAh - wynik który mnie nie satysfakcjonował. Zamówiłem drugą baterię na allegro - niby już dokładny model z tego telefonu, nie żaden zamiennik. Wymieniłem ale też sot w granicach 3h był mega dużym wyczynem oraz accu…
Last reply by Szymonb, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.9k views
Od bodajże dwóch aktualizacji zauważyłem, że w aplikacjach do których loguję się odciskiem palca takich jak np. aplikacja banku czy Revolut od razu po uruchomieniu aplikacji wyskakuje komunikat o błędnym odcisku palca (jeszcze nie zdążyłem go przyłożyć) i błąd pojawia się w kółko tak jakby tel. co chwilę próbował się zalogować. Po przyłożeniu palca zaloguję się normalnie do aplikacji, ale jest to dość irytujące bo np. w aplikacji bankowej błędnie odczytany odcisk powoduje wibracje, więc po włączeniu aplikacji tel. cały czas wibruje, aż do momentu przyłożenia palca. Zauważyłem, że problem występuje też na Mi6.
Last reply by Darek_2003, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Cześć, Sporadycznie pojawia mi się taki problem z systemowym launcherem, że znikają wszystkie ikony i nie da się nic zrobić (załączony screen). Dolne przyciski i belka powiadomień reagują ale nie można żadnej aplikacji odpalić bo nie działa wyciąganie szuflady. Pomaga dopiero restart telefonu. Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Da się jakoś to obejść bez ponownego uruchamiania telefonu? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Last reply by artek, -
- 2 replies
- 616 views
Mam aplikację która potrzebuje aby cały czas działa i wyłączyłem w jej ustawieniach oszczędzanie baterii, lecz po wyłączeniu telefonu i włączeniu ponownym samo się zmienia na oszczędzanie. Co zrobić by tego nie było, a dodam że bateria ma jeszcze 60% i tel i tak włącza ograniczenia tej aplikacji a ogólnie na telefonie tryb oszczędzania jest wyłączony. Telefon Redmi note 8T
Last reply by amerykaninek, -
- 5 replies
- 5.5k views
Witam Zakupiłem telefon Xiaomi w lombardzie, wróciłem do domu i pierwsze co to sformatowałem telefon, okazało się że telefon posiada jakąś blokadę, przeszukałem internet przez parę dni i nie znalazłem nigdzie odpowiedzi jak to usunąć i się pozbyć. BYŁEM w lombardzie żeby uzyskać informacje od Pana aby pomógł mi się skontaktować, niestety nie ma on żadnego kontaktu, również wzrot nie wchodzi w grę. Co mam w takim przypadku zrobić. Próbowałem coś z trybem EDL oraz program mi flash tool, ale tam trzeba mieć autoryzację do takich czynności. Kontaktowałem się z serwisem ogólnym ,,xiaomi global service,, lecz oni nie pomogą gdyż chronią swoich użytkowników, nie w…
Last reply by Juniwersion, -
- 6 replies
- 1.4k views
Hej. Od pewnego czasu mam problem z niedziałającym trybem czytania. Mimo uruchomienia tej funkcji i zwiększenia intensywności na max nie ma efektu. To samo tyczy się zwiększenia kontrastu i przełączania pomiędzy trybem zwiększonym, a standordowym (również brak jakiejkolwiek efektu). Co sam już robiłem to, za pomocą aplikacji mi flasch (przy opcji clean all) wygrywałem wersję globalną stable, potem Xiaomi.eu stable już kilka razy. Po takiej procedurze efekt działa max 2 dni. Potem wysiada. Oczywiście ROM wygrywałem poprzez tryb fastboot w Mi8. Telefon ma już 1.5 roku , więc coś mogło się zepsuć. Macie może jakieś pomysły jaka jest przyczyna i jak to naprawić? N…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 759 views
Dzien dobry. Od jakiegos czasu mam taki drobny problem z telefonem ze w trakcie przegladania Chroma ekran przestaje dzialac i nie da sie przewinac dalej otwartej strony. Musze zablokowac telefon guzikiem z boku, odblokowac i wszystko jest ok. Dodam ze jak na niedzialajacym ekranie przesune palcem (co powinno skutkowac przewinieciem strony) i wykonam procedure zablowoania i odblokowania to strona jest przesunieta. Tak jakby dotyk dzialac ale ekran nie wyswietlal tego dzialania. Za pomoc bede bardzo wdzieczny Piotr
Last reply by 7073k, -
- 24 replies
- 4.5k views
Witam! Mam dość duży problem z moim mi8. Kupiłem go z pl dystrybucji w wersji 256gb. Wifi działa, ale internet na danych działa tylko na zewnątrz w większych miastach. Nie działa w pomieszczeniach, czasem zadziała w domu, ale megamega wolno. Czasem kompletnie gubi zasięg, nie można się do mnie dodzwonić... Odsyłałem xiaomi trzy razy na gwarancje, wgrali mi za każdym razem nowe software i mówili, że wszystko działa (oczywiście, że działa, skoro salon mają w samym centrum łodzi, a na testy po za miasto nie ma komu jechać). Telefonu już nie odeśle czwarty raz na gwarancję, bo zbił mi się ekran... Testowałem go w play, orange, plus, t-mobile, virgin, a2 …
Last reply by kacluk,