Problemy techniczne
189 tematów w tym forum
-
Miui Polska
przez borek691- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam. Miałem zainstalowany system miui Polska lecz dzisiaj wyskoczyła mi aktualizacja do Androida 9 w wersji Global. Pobralem. Gdy chciałem wrócić do miui Polska to twrp nie widzi plików ZIP. po włączeniu systemu powraca recovery xiaomi. wróciłem do Androida 8.1 . Nie wiem poprostu jak zainstalować miui polska. (Miui polska już miałem wgrany gdy kupiłem telefon od znajomego) proszę o pomoc ;/
Ostatnia odpowiedź: borek691, 5 Czerwca 2019 -
-
- 0 odpowiedzi
- 992 wyświetleń
Witam, Mam problem z transmisją danych w M1803E7SG - mogę mieć maksymalny zasięg 3G/LTE, a telefon i tak się nie łączy (sieć - virgin mobile). Zdarza się, że czasami niby coś zaskoczy - widać jakiś przesył danych na poziomie 30 kB/s, ale aplikacje i tak komunikują brak połączenia z internetem. Da się coś z tym zrobić? MIUI 10.3.1.0
Ostatnia odpowiedź: Kniro, 2 Czerwca 2019 -
- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Jakiś czas temu polecilem ojcu Xiaomi, kupił redmi note 5. Problem pojawił się dzisiaj przy aktualizacji, włączył ją jak dostał powiadomienie systemowe o dostępności. Telefon ładuje aktualizacje do kilkunastu procent(nie zawsze tylu samo) po czym zaczyna aktualizacje od nowa. Podłączony przez wifi, na baterii. Ktoś miał podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: Skar, 26 Maja 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 873 wyświetleń
Witam. Podczas instalacji TWRP na Global Bete(najnowszą) przez przypadek nie odznaczyłem boot i teraz telefon wstaje tylko do twrp. Jak mam to cofnąć lub wgrać Global Stable? Próbowałem według instrukcji to niestety wyskakuje flash antirbpass error.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 10 Maja 2019 -
Nie mogę zainstalować TWRP przez blokadę Anti-rollback (FAILED remote anti-rollback check failed) - Redmi Note 5
przez svyatogor92- 15 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam. Zgodnie ze sztuką odblokowałem w moim Redmi Note 5 bootloader przy pomocy miflash_unlock. Następnie pobrałem sobie plik iso z TWRP do mojego modelu i zainstalowałem ADB na komputerze. Przy pomocy komendy "fastboot flash recovery (nazwa pliku twrp).img" przystąpiłem do zamiany standardowego recovery na TWRP. Moim oczom ukazał się komunikat "FAILED remote anti-rollback check failed" doczytałem, że jest to nowe zabezpieczenie Xiaomi i należy pobrać plik dummy.img i w ADB użyć komendy "fastboot flash antirbpass dummy.img". Tak też zrobiłem i otrzymałem komunikat o powodzeniu, a następnie ponownie użyłem komendy "fastboot flash recovery (nazwa pliku twrp).img" i znów …
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 8 Maja 2019 -
- 10 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Część. W dniu wczorajszym miałem problem ze swoim telefonem Redmi Note 5. Najpierw sam się wyłączył i uruchomiłem go za 5 razem. Wszystko się uspokoiło ale nie działa czytnik linii papilarnych a do tego w ustawieniach nie ma żadnych opcji z nim związanych. Dołączam zdjęcie. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: belltoze, 5 Maja 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 901 wyświetleń
Witam, tym razem przychodzę do was z problemem, a mianowicie od tak przestał mi działać Quick Charge, zauważyłem to dzisiaj, miałem wtedy miui eu w wersji 9.4.18, zainstalowałem 9.4.25, lecz to nie pomogło. Sprawdzane na dwóch różnych kablach (Blitzwolf Ampcore i jakiś randomowy) Ładowarka której używam to Blitzwolf z Quick Charge 3.0. Proszę bardzo o pomoc. Pozdrawiam! Dziwna sprawa, lecz po kilkukrotnym odpięciu i podpięciu kabla do telefonu, quick charge wrócił. W razie rozwoju sytuacji dam tutaj znać.
Ostatnia odpowiedź: Kubus6910, 3 Maja 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
witam po zainstalowaniu aktualizacji zwiesił się i nic nie mogę zrobić poza wejściem na bootloader, nie mogę wyłączyć telefonu ani włączyć recovery aktualizację pobrałem z działu " pobierz MIUI " na Miui Polska tyle tylko ż była o dziwnym Nr. xiaomi.eu_multi_HMNote5Pro_V10.3.4.0.OEICNXM_v10-8.1 ( po kilku godzinach zniknoł ten soft a pojawił się xiaomi.eu_multi_HMNote5Pro_9.4.25_v10-9 ) , instalacja szła ok do momentu uruchomienia zawisło i wisi czy da się coś z tym zrobić ?? POMOCY
Ostatnia odpowiedź: agadi, 29 Kwietnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam, tak jak wyżej, Redmi Note 5 Whyred nie jest wykrywany przez komputer w recovery. Natomiast w systemie jest wszystko w porządku. Stało się tak, gdy po instalacji Miui EU 9.3.25_v10-9 na androidzie 9 pie zaszyfrowało mi pliki w TWRP, a głupi ja zmieniłem format szyfrowania, czy jak to się tam zwie, wtedy uszkodziło mi wszystkie pliki. Zrobiłem factory reset, wszystko już jest okej, lecz nie wykrywa mi w recovery telefonu. Sprawdzane na kilka sposobów: - z włączonym debugowaniem USB - z wyłączonym debugowaniem USB - w TWRP - W OrangeFox - na dwóch różnych komputerach i dwóch różnych kablach USB Przełączenie MTP na disable i na enable też…
Ostatnia odpowiedź: kubulwg, 27 Kwietnia 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam. Jako iż bootloader odblokowany, to chciałem wgrać TWRP. Jednak nie jest tak łatwo. Nie chcę się on nadpisać z recovery xiaomi. Podczas instalacji w ADB wyskakuje taki błąd: C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot>fastboot flash recovery recovery.img target reported max download size of 536870912 bytes sending 'recovery' (38896 KB)... OKAY [ 0.931s] writing 'recovery'... FAILED (remote: Anti-rollback check failed) finished. total time: 0.970s Za każdym razem kiedy chcę wejść do TWRP muszę jeszcze raz "wgrywać" TWRP. Szczęście że już flashnąłem ROM'a... [EDIT 1] Pobierałem stąd: https://twrp.me/xiaomi/xiaomiredminote5pro.html …
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 26 Kwietnia 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, jestem użytkownikiem sieci virgin mobile i mam problem z automatyczna zmiana sieci na virgin mobile. Zależy mi na tym, aby działać na sieci Plus, lecz niestety po wyborze na sieć plus, po chwili automatycznie przeskakuje na sieć virgin mobile, pomimo że mam ustawione na ręczne wybieranie sieci. Przyklad- wybieram sieć plus, i minute później wchodzę w wybór sieci i już jest virgin mobile. Czy jest to problem z telefonem czy z ich siecią? Da się jakoś zablokować, żeby mi nie zmieniało sieci? Pozdrawiam Krzysztof
Ostatnia odpowiedź: mziebura, 19 Kwietnia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Hej, od kilku tygodni mój telefon często przerywa połączenie z siecią, jest z nią połączony ale pokazuje że jest brak internetu. W tym samym momencie na komputerze który jest podpięty do tego samego switcha poprzez kabel rj45 oraz telefonów (2x Huawei 1xiPhone) które są połączone z tą samą siecią przez Wi-Fi, internet jest. Zrobiłem przywrócenie do stanu fabrycznego bo miałem nadzieję, że pomoże ale dalej jest tak samo, jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić? Czy może są to efekty jakiejś aktualizacji?
Ostatnia odpowiedź: JaaDlugi, 15 Kwietnia 2019 -
Problem z bootloaderem
przez snCk- 5 odpowiedzi
- 872 wyświetleń
Witam, Chciałem odblokować fona, ponieważ stwierdziłem, że miui to syf. W trakcie całej operacji nie mogło obyć się bez żadnych problemów. Sama aplikacja MI Unlock nie potrafiła najpierw zweryfikować telefonu (Couldn't verify this device), ponieważ odblokowywanie przez OEM się ciągle wyłączało, ale jak to xiaomi, poprawne włączenie zostało ukryte poprzez przytrzymanie tej opcji. Dalej nie potrafił zweryfikować, ale po jakimś czasie to ruszyło. Teraz zaś aplikacja nie potrafiła odblokować fona (Couldn't unlock this device). Czytałem gdzieś, że na Global Stable nie można odblokować bootloadera, co dla mnie jest lekką bujdą, ponieważ na Redmi 3s normalnie zrobiłem, ale nie…
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 11 Kwietnia 2019 -
Custom rom error
przez krufkaszynka- 4 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Siema, mam problem z instalacją jakiegokolwiek custom roma, wywala mi bład: assert failed: whyred.verify trustzone updater process ended with ERROR: 7are you installing onto the correct device?search online for error 7
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 11 Kwietnia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Próbując uruchomić hotspot jak większość użytkowników natrafiłem na problem z dostępem do Internetu. Ten problem jednak rozwiązał się sam po aktualizacji oprogramowania. Zauważyłem jednak, że na tym telefonie nie ma możliwości uruchomienia hotspotu w paśmie 5GHz. Po ustawieniu tego parametru brak możliwości włączenia hotspotu. Sprawdziłem to na dwóch identycznych telefonach. Na starszym telefonie tj. Redmi note 4 działa to nienagannie. Widać że jest to ewidentny błąd oprogramowania.
Ostatnia odpowiedź: Soren, 7 Kwietnia 2019 -
Zbity ekran
przez DooWo- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 641 wyświetleń
Może ktoś z was miał podobną sytuację. Zbiłem digitizer, chcę wymienić sam cały ekran już fabrycznie sklejony razem. Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę z allegro lub kogoś kto dostarcza do Polski i nie robi ewentualnych problemów z wymianą w przypadku słabej jakości zamiennika?
Ostatnia odpowiedź: DooWo, 3 Kwietnia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 931 wyświetleń
Witam. Po aktualizacji z wersji stabilnej MIUI na jakąkolwiek wersję rozwojową po kliknięciu przycisku czyszczenia ramu aplikacje, które mają stałe powiadomienie, takie jak Textra, AVG, czy Universal Copy wyłączają się, mimo że ustawione mam w ustawieniach te aplikacje na ,,bez ograniczeń". Nie chcę tych aplikacji blokować w menu aplikacji działających w tle, żeby się nie wyłączały, bo będą mi tylko miejsce zajmowały. I raczej nie jest to wina androida 9, bo na wersji rozwojowych z androidem 8 też ten problem występował.
Ostatnia odpowiedź: next3006, 1 Kwietnia 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam Mam problem z tylnym aparatem w Redmi Note 5 Pro. Telefon zakupiony na Gearbest w grudniu zeszłego roku. Zacząłem go używać na początku stycznia, gdzie okazało się, że zdjęcia z tylnego aparatu wychodzą rozmazane, jedynie zbliżenia były ostre. Panowie z MiCenter podpowiedzieli, że wina leży w optyce aparatu, podobny wątek znalazłem na jakimś forum i też diagnoza na uwaloną optykę. Złożyłem reklamację do Gearbest, bez problemu oddali mi 30$, za co zamówiłem i wymieniłem aparat na nowy. Jednak problem pozostał, a nawet jest gorzej, bo nawet zbliżeń teraz nie robi wyraźnie. Testowałem różne apki do zdjęć - wszędzie jest tak samo. Resetowałem ustawienia apara…
Ostatnia odpowiedź: matt_berninger, 23 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 989 wyświetleń
Od paru miesięcy mam Redmi Note 5 i od początku źle funkcjonuje planowanie sms tj. adresat nigdy nie dostaje wiadomości o czasie. Planuję sms, że ma być wysłany o 6.00 a adresat dostaje go o 8.17. Od lat używam tej opcji i pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 21 Marca 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
Hej. Mam problem z moim rn5pro. Wstałem rano i widzę brak zasięgu. W telefonie są 2 karty sim, wszystkie sieci znajduje ale nie chce się z żadną połączyć. Z telefonem wieczorem wszystko było dobrze, rano nagle brak sieci. Próbuję żonglować kartami, zmieniać tryb sieci itp. ale bez skutku. Czy jeszcze coś mogę zrobić czy tylko serwis? Dodam że mam xiaomi.eu 9.3.14. Pierwszy raz takie coś mnie spotkało. Problem raczej od górny. W domu mamy jeszcze 2 telefony i każdy w tej samej sieci (virgin). Sprawdziłem na jednym był zasięg, drugi bez zasięgu. Pozostaje chyba tylko czekać... Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: kecram, 21 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, Czy ktoś miał podobny problem? Mam Xiaomi Redmi Note 5, budzę się rano, chcę odblokować, wpisuję 4-cyfrowy kod i nic. Telefon reaguje jakbym wpisywał błędny kod. Wydaje mi się, że wpisuję dobry, zaczynam się obawiać, czy ktoś mi się włamał albo coś? Jest to możliwe? Być może pytanie jest idiotyczne ale kompletnie się na tym nie znam. Niestety nie mam możliwości odblokować odciskiem palca.
Ostatnia odpowiedź: RadolSzczecin, 20 Marca 2019 -
Zmiana tresci sms
przez Mefiu08- 3 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
Witam serdecznie wszystkich mam problem z moim Xiaomi redmi 5 note którego mam pol roku mianowicie zmienia mi on tresc sms w ciągu dnia zdąży się raz dziennie albo i nawet 2 i 3 szukałem cos w ustawieniach próbowałem cos pozmieniać wyrobiłem duplikat kart sim bo myślałem ze to może wina sieci karty niestety nie pomogło może ktoś miał podobny problem albo zna rozwiązanie jest to bardzo meczące pozdrawiam .
Ostatnia odpowiedź: saataniel, 15 Marca 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, połączenia przychodzące nie dochodzą. Dostaje powiadomienie że ktoś chciał się ze mną połączyć ale samego połączenia nie mam. Tak samo problem z GPS. Kiedy biegam i mam włączone Endomondo na zablokowanym ekranie nie rejestruje mi kilometrów. Komórka musi być non stop na włączonym ekranie żeby GPS i aplikacja poprawnie działała . Wersja MIUI GLOBAL 10.2 Android 8.1.0
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 10 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
Cześć, czy Wy też mieliście problem z problem z wciśniętym przyciskiem głośności? Normalnie użytkowałem telefon, nie spadł mi w ostatnim czasie, a od wczoraj cały czas mam podgłośnione dźwięki na max, po ściszeniu automatycznie wrzuca na max. Próbowałem podważyć igłą, ale nie da rady. Macie na to jakiś sposób czy serwis?
Ostatnia odpowiedź: fake4r, 9 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Przedwczoraj nie było z telefonem problemu, wczoraj nagle się pojawił, a mianowicie szum. Nie da się rozmawiać, bo podczas rozmowy słychać głośny szum, głos rozmówcy jest ledwo słyszalny. Po podłączeniu słuchawek to samo, w słuchawkach słychać szum i nie da się rozmawiać. Za to w trybie głośnomówiącym nie ma problemu (tzn. tryb głośnomówiący samego telefonu, a nie jakieś zewnętrzne urządzenia). Chciałam ustalić czy to głośnik, i czy nagrana rozmowa po odtworzeniu też będzie z szumem i okazało się, że głośnik szumi cały czas, tzn. telefon na co dzień ma całkowicie wyciszony dźwięk multimediów, do odtworzenia nagrania podgłośniłam go i telefon szumi, szumi na odtwarzan…
Ostatnia odpowiedź: Kropianka, 6 Marca 2019