mosa25 Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Witam Mam problem z tylnym aparatem w Redmi Note 5 Pro. Telefon zakupiony na Gearbest w grudniu zeszłego roku. Zacząłem go używać na początku stycznia, gdzie okazało się, że zdjęcia z tylnego aparatu wychodzą rozmazane, jedynie zbliżenia były ostre. Panowie z MiCenter podpowiedzieli, że wina leży w optyce aparatu, podobny wątek znalazłem na jakimś forum i też diagnoza na uwaloną optykę. Złożyłem reklamację do Gearbest, bez problemu oddali mi 30$, za co zamówiłem i wymieniłem aparat na nowy. Jednak problem pozostał, a nawet jest gorzej, bo nawet zbliżeń teraz nie robi wyraźnie. Testowałem różne apki do zdjęć - wszędzie jest tak samo. Resetowałem ustawienia aparatu, resetowałem dwa razy system. Telefon jest w wersji international, odblokowany, z wgranym przez chinczyków globalem. Oprogramowanie: Android 8.1.0 (OPM1.171019.011), MIUI Global 10.2 (10.2.1.0) Czy winą może być oprogramowanie?? Ewentualnie jakieś pomysły?? Możliwe, że dwa uwalone aparaty mi się trafiły? Załączone zdjęcia - z oddali plus to samo zbliżenie (jeszcze z pierwotnej optyki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 11 godzin temu, mosa25 napisał: Możliwe, że dwa uwalone aparaty mi się trafiły? Oczywiście,że możliwa jest opcja uszkodzenia aparatu w drugim telefonie. Te pierwsze fotki nie wyglądają najgorzej, jednak te następne już tak.Jeśli wszytko zostało sprawdzone (czystość optyki,reset do ust.fabr.ew.aktual.) to pozostaje kolejna reklamacja. Mam taką sama wersję (china global) i u mnie jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Podwójne się pod wątek, rozwiązał ktoś problem z lagujacym aparatem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts