Dyskusja ogólna
40 topics in this forum
-
- 3 followers
- 668 replies
- 94.1k views
Wątek zbiorczy, dotyczący Xiaomi Mi5s. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu. //Elderbary Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by rradek, -
-
- 2 followers
- 41 replies
- 19.3k views
Tutaj dzielimy się naszymi wynikami/SOT'ami oraz spostrzeżeniami. Ja mogę powiedzieć że jest naprawdę dobrze Sent from my MI 5s using Tapatalk
Last reply by rock'n'rolla, -
- 2 followers
- 149 replies
- 20.6k views
Witam. Pojawił się Global dla Mi5s http://en.miui.com/download-314.html Pozdr.
Last reply by bergmen, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam serdecznie nigdzie nie mogę znaleźć informacji o kompatybilności tej aplikacji z Mi5s. Chciałbym kupić telefon dobry do filmowania a wiem, że mi5s sprawdza się bardzo dobrze a nie chciałbym ,żeby okazało się ze aplikacja nie jest w pełni kompatybilna. Czy ma ktoś najnowszą wersje tej aplikacji, w której można ustawić płaski profil nagrywania wideo? Czy mi 5s jest w pełni kompatybilne z tą aplikacją i czy mi5s może nagrywać 1080p w 60fps (zależy mi na możliwości nagrywania slow motion oraz 24 fps) w tej aplikacji i jaki można ustawić maksymalny bitreate? Jeśli tak to czy działa to na oficjalnym sofcie Miui 9 global czy trzeba robić jakieś modyfikacje? …
Last reply by Kenseisan, -
- 12 replies
- 3.6k views
Witam, Zauważyłem przy przerzucaniu ze starego telefonu na nowy, że w Mi5s kolor biały jest żółtawy (w mi4 idealna biel). Zacząłem szukać trochę na tym forum i znalazłem taki temat: Jednak dotyczy on Redmi Note 2. Przeszukując jeszcze Internet znalazłem coś takiego: http://www.tablety.pl/apple_ios/2016-09-30/iphone-7-problem-zolty-odcien/ Pytanie, czy u Was też kolor biały w mi5S macie żółty? Zauważyłem też, że ekran nie jest czarną taflą jak w mi4, też tak macie? Trochę przez to mi5s traci na "urodzie". PS. Nie mam włączonego "Trybu czytania", a barwy mam ustawione na "zimne".
Last reply by Bajerson, -
- 5 replies
- 2.2k views
Dzień dobry Trzy pytania. 1. Po odblokowaniu bootloadera płatności nfc nie dzialaja? Czy z powodu roota? Magisk hide nie wystarczy? 2. Po zainstalowaniu roota, Xposed i Romu xiaomi.eu mogę z powrotem zablokować bootloader? I wszystko nadal będzie działać? (root, magisk itp) 3. Jeśli na poprzednie pytanie odpowiedź brzmi TAK, to czy po zablokowaniu bootloadera I działającym root płatności nfc/HCE I Google Pay będą działać? Dzięki za odpowiedzi
Last reply by kinta, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam W lipcu 2017 zakupiłem Xiaomi MI 5s w sklepie GSM w Elblągu. Sklep miał dobre opinie w internecie, sprzedawca zapewniał, że sprzedaje oryginały prosto z Chin. Tak też się stało, zakupiłem telefon, wszystko sprawdziłem i byłem zadowolony. Niestety do dzisiejszego dnia. Od początku w telefonie nie działał finger print. Po próbach ustawienia odcisku palca po prostu czujnik nie reagował, nic się nie działo, nie czytał palca. Z racji, że przycisk od odcisku działał (telefon wybudza się po dotknięciu) lekko olałem temat mając nadzieję, że któraś z aktualizacji rozwiąże problem i że jest on związany z oprogramowaniem. Niestety po aktualizacji do MIUI 9 odcisk palca na…
Last reply by Lamcza, -
- 0 replies
- 983 views
Witam! Otóż rodzi się moje pytanie, czy jest wersja pixel launchera która wspiera 3d touch w naszym Mi5s? Bo z tego co zauważyłem to tylko jest poprzez przytrzymanie danej aplikacji, a mi bardziej chodzi o użycie siły nacisku, istnieje takie cuś?
Last reply by Robol, -
- 1 follower
- 161 replies
- 22.2k views
Witam. Zastanawiam sie nad kupnem mi5s w wersji 3/64, tylko nie wiem czy warto doplacac czy wziasc sprawdzone mi5, ogladajac recenzje na temat mi5s jakie powstaly do tej pory spotykam sie ciagle ze zdaniem "ze jest slabsza od porzednika". Moglby sie ktos wypowiedziec jak jest naprawde?
Last reply by parart, -
- 5 replies
- 4.5k views
Czy mi5s posiada jakies service menu (wywolywane poprzez wpisanie kodu w dialerze)? Chcialbym wymusic konkretne pasmo lte. Jest taka mozliwosc?
Last reply by tpawel, -
- 24 replies
- 4.3k views
Witam Znalazłem coś takiego :] http://miuipro.ru/android-nougat-dlya-xiaomi-mi5s/ https://forum.xda-developers.com/mi-5s/development/rom-miuipro-7-1-5-mi5s-t3537794 Jakby ktoś chciał spróbować :] Pozdrawiam...
Last reply by jaronx, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, mam takie pytanie używał tu ktoś może Epicrom KLIK!, i jest wstanie zestawić mi go ladnie z miuipolska? Czy jest lepiej, gorzej, jak wygląda sprawa z baterią i ogólnym działaniem.
Last reply by MatthewS, -
- 10 replies
- 2.4k views
Widziałem, że wiele osób skarży się na dość spore ramki dookoła ekranu w Mi5. Czy Mi5s również posiada takowe?
Last reply by nrk, -
- 1 follower
- 34 replies
- 4.1k views
Pisze to raczej jako ciekawostkę, ale jeżeli ktoś zastanawia się nad przejściem na 7.0 to mogę powiedzieć że bardzo polecam, wreszcie ogarnęli drenaż baterii w idle, zjada max kilka procent gdy telefon leży powiedzmy 8h, co jest mega dobrym wynikiem, bo wcześniej potrafiło zjeść koło 20-30% przez ten czas, ogólnie to chyba jedyna duża zmiana, nic na plus, nic na minus choć mam wrażenie że telefon mi się mniej grzeje ale tego nie sprawdzałem jakoś dokładnie. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Last reply by Olek619, -
- 3 replies
- 1.5k views
Witam, może to bardzo głupie pytanie, ale nie znam się zbytnio i nie chciałbym zrobić wtopy.A mianowicie chodzi mi o to, czy w Xioami Mi 5s, jest jak w SGSV. Czyli podpinam telefon do komputera i bez problemów mogę wrzucać piosenki, filmy itp na niego, a nie bawić się jak to w urządzeniach z iOS'em. Nie mogłem znaleźć nigdzie informacji o piosenkach na telefonie. Czy jak wrzucę wiele piosenek, różnych autorów to one ułożą się po prostu wszystkie według kolejności alfabetycznej. Wiadomo, że opcja na albumy, wykonawców itp, ale mi chodzi o wszystkie razem.
Last reply by Ciecior2341, -
- 15 replies
- 5.2k views
Dzień dobry :> Mam Mi5s z wgranym MIUI Global Stable 8.0.3.0 (MAGMIDI) kupionym przez iBuyGou, na którego chciałbym wgrać xiaomi.eu i kilka innych modyfikacji, ALE Bootloader jest zablokowany, a na global stable nie da się go odblokować. Próbowałem wgrać China Stable jak i China Dev poprzez apkę Aktualizację, jak i przez fastboot za pomocą MiFlash (również China stable oraz dev)(Wyskakiwał cudowny nieokreślony błąd z jedynką na końcu) Co mogę w tym momencie zrobić by odblokować bootloader? Polecana tu na forum metoda z wejściem w tryb EDL przy pomocy komendy adb reboot edl jedynie restartowała telefon :>
Last reply by mario1, -
- 3 replies
- 3.6k views
Witam. Posiadam Mi5 w konto Xiaomi. Potrzebuję odblokować bootloader w celu zrobienia roota. Problem polega na tym że ponoć trzeba mieć 100 punktów w koncie Xiaomi żeby dało się wysłać prośbę o odblokowanie bootloadera czy jakoś tak. Do tego brakuje mi tylko dodatkowy adres email którego nie da się aktywować bo nie przychodzi link/kod aktywacyjny. Próbowałem zakładać nowe konto Xiaomi jak i maila. Wykonałem dziesiątki prób i nic. Mail z linkiem aktywacyjnym nie przychodzi. Pomożecie? Przepraszam jeśli wklejam temat w złym dziale.
Last reply by mezutelni, -
- 16 replies
- 2.5k views
Witam wszystkich! Zastanawiam się nad budową MI5S, a konkretniej nad teksturą zastosowanego tu metalu. Ze zdjęć w internecie można wywnioskować, że są 4 wersje kolorystyczne i 2 rodzaje tekstur metalu: szczotkowane aluminium i matowe aluminium. Osobiście wolałbym wersję z matowego aluminium. Pytanie do użytkowników tego telefonu brzmi następująco: Czy wersje aluminium szczotkowane/matowe przypisane jest do odpowiedniego wariantu kolorystycznego? Przykładowo: grafitowy - matowy, srebrny - szczotkowany, złoty - szczotkowany i różowy - matowy? Czy może są, po prostu, dodatkowe warianty, które możemy odpowiednio wybrać dla każdej wersji kolorystycznej? Ni…
Last reply by uki85, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Witajcie, mam problem z moim nowym Mi5. Dzisiaj z Google play zainstalowałem jakąś appke i jak się okazało musiała być zainfekowana ponieważ straciłem całkowicie dostęp do telefonu. Otóz zainstalował się wirus blokujący hasła lub je zmieniający. Co robi w tle to nie wiem ale na wszelki wypadek wyciągnąłem dwie karty SIM. Oczywiście na telefonie jest fabryczna app do sprawdzania wirusów oraz dodatkowo Mcaffe. Niestety wszystkie poradniki wskazują na użycie boot recovery czyli możliwość użycia kombinacji klawiszy aby użyć opcji jak np. odinstalowanie app (czyt złośliwej app) Problem w tym że xiaomi chyba nie przewidziało takiej opcji udostępnia…
Last reply by mezutelni, -
- 2 replies
- 1.3k views
Dzisiaj po raz pierwszy od zakupu przetestowałem aparat w mi5s. Zastanawia mnie jedno, przy przeglądaniu zdjęć w galerii w momencie jak wczytuję się zdjęcie, to jest one powiedzmy normalnej jakości, po chwili polepsza się jego ostrość. Czy to mechanizm w mi5s do polepszenia zdjęć, czy zdjęcia faktycznie robią się takie ostre, ale trochę mija zanim się załadują? Pytam, bo załadowałem zdjęcia na endomondo i tam wyglądają gorzej, być może przez kompresję, albo z powodu że na endomondo tej korekcji nie ma. Taki sam efekt można zauważyć w momencie wczytania tapety w sklepie z motywami MIUI, dostępnym z poziomu telefonu. Ktoś coś w tym temacie jest w stanie więcej powiedzieć…
Last reply by woonski, -
- 1 reply
- 1.1k views
Czy Xiaomi mi5s ma global rom z j.pol?
Last reply by zielonyBB, -
- 2 replies
- 1.2k views
Czesc, Mam problem ze zjadaniem danych transferowych przez mojego xiaomi mi5s. W ciagu 5 dni sam messenger zeżarł mi prawie 3GB. Czy jest to mozliwe? Nigdy w zadnym telefonie pakiet mi sie nie skonczyl a tutaj w ciagu tygodnia Mam oprogramowanie Global
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 21 replies
- 3.4k views
Tak jak w temacie, czy MI 5S ma dotyk 3D? Tu piszą że został dodany https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.9k views
Mam Mi5s 3/64 z softem MIUI Global 8.0.3.0 MAGMIDI (soft fabryczny, bootloader nieruszany itp.), a także opaskę Mi Band 2. Pytanie do posiadaczy analogicznej kombinacji - czy u Was też często opaska traci połączenie z telefonem, przez co w efekcie nie odblokowuje ekranu? U mnie gdy oddalę się na chwilę z opaską od telefonu, notorycznie połączenie jest tracone i nie wznawiane dopóki nie zresetuję BT w telefonie. Czy ktoś może to potwierdzić? W moim poprzednim Mi4s z softem xiaomi.eu stable nie było tego problemu i opaska nawet jak utraciła połączenie, to szybko je wznawiała.
Last reply by evad, -
- 9 replies
- 2k views
Wiem, że Cyanogenmod powiedzmy skończył działalność ale w jego miejsce wchodzi Lineage OS. Nie wiem do tej pory jak stoi sprawa udostępnienia kernela. Jakby ktoś widział custom romy do tego smartfona byłbym wdzięczny.
Last reply by mezutelni,