solfuga Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Oczywiście, że bierzemy to pod uwagę. W fotografii fizyki nie oszukasz - sensor jest większy, rozmiar pikseli również, co za tym idzie - jakość zdjęć jest lepsza. Bezpośrednich porównań nie ma zbyt wiele, np. tutaj: http://www.gadgetsedrones.com/2016/10/comparativo-entre-camaras-xiaomi-mi5-vs.html Nie chcę mówić, że aparat w Mi5 jest kiepski, bo generalnie jest w porządku, jednak w Mi5s mamy pod tym względem postęp i to znaczny, czego nie można zanegować. Ostrość, nasycenie, rozpiętość tonalna, nasycenie barw, poziom szczegółów - pod każdym aspektem zwycięża Mi5s. Nadal do poprawy są algorytmy przetwarzania zdjęć Xiaomi, bo na co naprawdę stać ten sensor pokazał Google w Pixelu z użyciem trybu HDR+. Niemniej jednak wywoływałem już RAWy z Mi5s i można osiągnąć naprawdę - jak na telefon - spektakularne efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Na pewno lepszy sensor niż te z Mi5s Plus (chociaż te wychodzą czasem lepiej niż Mi5, logic). Gdyby tylko Xiaomi dopilnowało softu aparatu, to byłby miód... Przecież właśnie Pixel robi jedne z najlepszych fotek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Nie wiedziałem, że mi5 robi bardzo różne zdjęcia. Ja porównywałem z egzemplarzem do którego miałem dostęp. Mi5s robi wg mnie lepsze, mniej zaszumione i wyraźniejsze zdjęcia przy mniejszej objętości pliku.wysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Dnia 21.12.2016 o 22:19, Niejeden z nas napisał: Nie wiedziałem, że mi5 robi bardzo różne zdjęcia. Ja porównywałem z egzemplarzem do którego miałem dostęp. Mi5s robi wg mnie lepsze, mniej zaszumione i wyraźniejsze zdjęcia przy mniejszej objętości pliku. wysłane z nokii 7110 Bo tak powinno być. Teoretycznie Mi5 ma tę przewagę bo ma OIS, ale po testach widać, że lepiej nie mieć skopanego OIS i postawić na lepszy sensor i większe piksele. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Koledzy powtórzę swoje wcześniejsze pytanie, tylko tym razem bez błędu wynikającego z autokorekty Drugi slot SIM obsługuje 3g czy 2g? Czy może lepiej? - wątpię, żeby było 4g, ale może chociaż 3g jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iKrzysiek Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Co do 3g - na pewno obsługuje. Co do 4g - nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Oba sloty obsługują 4G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Mały update bo mogłem Cię źle zrozumieć. Mam dwie karty SIM - Play i Plus. W przypadku gdy obie sieci są w zasięgu 4G to karta, z której ciągnę Internet pracuje w 4G a druga w 3G. Przed chwilą sprawdzałem i przełączałem karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 no bo tak jest, jedna karta na raz może pracować w 4g Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 no bo tak jest, jedna karta na raz może pracować w 4g Nawet bez sensu żeby karta z której idą rozmowy siedziała też w LTE bo podczas rozmowy i tak telefon musialby zrobić handover do 3gRedmi PRO by TT 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Chyba nawet nie można zmieniać ustawień dla tej karty która obsługuje rozmowy (bo tu wystarczy 2G). Ustawienia preferowanych sieci, LTE, 3G, są chyba tylko dla tej z danymi komórkowymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 W 2G nie masz rozmów HD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Dzięki za odpowiedzi. Czyli jeśli chce korzystać z internetu na jednej z kart to ustawiam ją jako domyślną do internetu i leci 4G o ile jest dostępna? Mam firmową kartę gdzie internet jest nielimitowany, a połączenia chciałbym by domyślnie szły z mojego numeru - czyli tu byłoby 3G? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Tak, poza tym połączenia w PL i tak są tylko w 3G. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 W 2G nie masz rozmów HD.HD voice jest niezależne od technologii, to kodek. Niektóre telefony obsługują HD voice w 2gRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Ja mam doświadczenie z Samsungiem i BlackBerry. W 2G jakość rozmów byłą wyraźnie gorsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cameroon Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 czy w wersji 5s 4/32 można rozszerzyć pamięć poprzez kartę microSD wkładaną jako druga karta SIM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedo1320 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 czy w wersji 5s 4/32 można rozszerzyć pamięć poprzez kartę microSD wkładaną jako druga karta SIM ?Niestety, nie ma takiej opcji.Wysłane z mojego XT1063 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikha Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 @Blvckhype W Mi5 padają ponoć często płyty główne, może w Mi5S to poprawili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Jak to w końcu jest z tym mi5s? Na początku opinie na korzyśc mi5s bo jednak większe piksele a teraz jednak mi5 robi lepsze foty bo OiS. Chcę wymienic rn3p i nie wiem na co Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Wymień na MI5S, będziesz zadowolony. Jakość zdjęć jest lepsza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Tylko w dzień przy stabilnej rączce . Btw. na Gearbest jest świetna promocja. Deep Gray (czarny front), 3/64GB za 250EUR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 ja wrzucilem druga apke, ktora ktos umiescil w modyfikacjach i zlego slowa o zdjeciach nie powiem. szkoda braku stabilizacji ale jest na prawde ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Nie tylko w dzień, w nocy jest bardzo przyzwoicie, po zmianie aplikacji do robienia zdjęć. Poza tym mam stabilną rękę i nie narzekam. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Myślicie, że skróty wprowadzone w 7.0 dodadzą wartości funkcji 3d touch? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Myślicie, że skróty wprowadzone w 7.0 dodadzą wartości funkcji 3d touch? 7.0 nie ma natywnej obsługi 3d Touch, nic nie zmieni Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 myślałem, że może zastąpi to dłuższe przytrzymanie ikony aby wywołać menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sssivy Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Czy gwarancja w polsce na mi 5 s jest tylko jak się go kupi z ibuygou? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Nie tylko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Czy gwarancja w polsce na mi 5 s jest tylko jak się go kupi z ibuygou?Jeśli chodzi ci o MiCenter to tylko z ibuygou Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 Dnia 21.03.2017 o 18:39, sp4ubw napisał: Nie tylko w dzień, w nocy jest bardzo przyzwoicie, po zmianie aplikacji do robienia zdjęć. Poza tym mam stabilną rękę i nie narzekam. . Możesz podać jaka to apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 Wypróbuj np. Open Camera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 @galakty aplikacja zmodowana z działu modyfikacje systemowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 5 godzin temu, sp4ubw napisał: @galakty aplikacja zmodowana z działu modyfikacje systemowe. Czyli ta z wymuszonym zapisem 100% jpeg i odszumianiem? Myślałem że jakaś zewnętrzna Dzisiaj trochę się pobawiłem z Mi4C i wydaje mi się, że jest to samo co na Mi5S. Otóż Mi5S robi lepsze foty od Mi5, piksele widzą więcej i tego nie da się oszukać. Kwestia tego, żeby ręcznie ustawiać czas naświetlania. Dziś będąc w kinie, w kiepskim oświetleniu, na auto zdjęcie wyszło okropne, ale na 1/2 z ręki było dobre, w dodatku nie poruszone. Zresztą wrzucałem do działu mi4c zdjęcie zrobione wieczorem przy lampach i zasłoniętych roletach. Więc jak ktoś ogarnia pstrykanie to mi5s będzie lepszy (sam miałem dylemat który z nich wygrywa). Najlepiej różnicę widać podczas 4K, tam gdzie Mi5s ledwo widzi obiekt, to na Mi5 go nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
steq20 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Dnia 21.03.2017 o 21:18, m4ci3k_sz napisał: 7.0 nie ma natywnej obsługi 3d Touch, nic nie zmieni Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Jednak na czystym systemie android 7.0 przytrzymanie dłużej na ikonce rozwija skrót. Jednak nie jest to funkcja 3d tylko google inaczej to troszkę rozwiązało u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts