theus84 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Właśnie dotarł do mnie Mi5S zamówiony z Oppomart. Na pokładzie jest soft global, wersja 8.6.10.0 (RM1100) i jest język polski. Nieprzetłumaczone są niektóre elementy interfejsu ale na szczęście zamiast krzaczków dostajemy język angielski w tym miejscu (np. aplikacja SMS jest EN). Na razie najbardziej irytuje mnie czytnik linii papilarny. Nie jest tak dokładny jak się spodziewałem. Miałem wcześniej sporo smartfonów i nigdy nie narzekałem, tutaj jest wyraźnie gorzej (może to wada mojego egzemplarza?). Warto pamiętać aby zapisać odcisk kciuka pod kątem bo tak najczęściej odblokowujemy, wtedy dokładność jest lepsza.
zielonyBB Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Właśnie dotarł do mnie Mi5S zamówiony z Oppomart. Na pokładzie jest soft global, wersja 8.6.10.0 (RM1100) i jest język polski. Nieprzetłumaczone są niektóre elementy interfejsu ale na szczęście zamiast krzaczków dostajemy język angielski w tym miejscu (np. aplikacja SMS jest EN). Na razie najbardziej irytuje mnie czytnik linii papilarny. Nie jest tak dokładny jak się spodziewałem. Miałem wcześniej sporo smartfonów i nigdy nie narzekałem, tutaj jest wyraźnie gorzej (może to wada mojego egzemplarza?). Warto pamiętać aby zapisać odcisk kciuka pod kątem bo tak najczęściej odblokowujemy, wtedy dokładność jest lepsza.Masz syfiaste MIUI. Nie ma jeszcze softu Global. Wysłane z MI5 1
m4ci3k_sz Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Właśnie dotarł do mnie Mi5S zamówiony z Oppomart. Na pokładzie jest soft global, wersja 8.6.10.0 (RM1100) i jest język polski. Nieprzetłumaczone są niektóre elementy interfejsu ale na szczęście zamiast krzaczków dostajemy język angielski w tym miejscu (np. aplikacja SMS jest EN). Na razie najbardziej irytuje mnie czytnik linii papilarny. Nie jest tak dokładny jak się spodziewałem. Miałem wcześniej sporo smartfonów i nigdy nie narzekałem, tutaj jest wyraźnie gorzej (może to wada mojego egzemplarza?). Warto pamiętać aby zapisać odcisk kciuka pod kątem bo tak najczęściej odblokowujemy, wtedy dokładność jest lepsza.Skaner działa pod każdym kątem, nie ma znaczenia jak zapiszeszWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
theus84 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 3 godziny temu, m4ci3k_sz napisał: Skaner działa pod każdym kątem, nie ma znaczenia jak zapiszesz Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Powinien ale tak nie jest. Serio często dopiero przy drugiej próbie udaje się odblokować. Testowałem na różnych palcach, nie tylko na kciuku. Na Huawei Nova czy nawet UMi Plus nie miałem takich problemów więc ewidentnie problem leży po stronie Mi5S. 3 godziny temu, zielonyBB napisał: Masz syfiaste MIUI. Nie ma jeszcze softu Global. Wysłane z MI5 W takim razie jaki soft powinienem wgrać? Co polecacie?
m4ci3k_sz Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 W takim razie jaki soft powinienem wgrać? Co polecacie? Eeee. Miuipolska? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
theus84 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 1 minutę temu, m4ci3k_sz napisał: Eeee. Miuipolska? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Myślałem, że jeszcze nie ma softu dla tego modelu. Dzięki.
dalu Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 (edited) akurat ja ze skanera jestem bardzo zadowolony, dziala idealnie i bardzo szybko, nie ma tez znaczenia jak palca przyloze, tzn. czy pionowo czy pod katem np.90 stopni. edit: i soft powinien miec oznaczenie 8.0.10.0 MAGCNDH Edited October 23, 2016 by dalu
theus84 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 7 minut temu, dalu napisał: akurat ja ze skanera jestem bardzo zadowolony, dziala idealnie i bardzo szybko, nie ma tez znaczenia jak palca przyloze, tzn. czy pionowo czy pod katem np.90 stopni. edit: i soft powinien miec oznaczenie 8.0.10.0 MAGCNDH Dokładnie tak powinno być. Wnioskuję, że w moim egzemplarzu coś jest nie tak. Ogólnie przykładasz palec delikatnie czy lekko przyciskasz w obszarze wgłębienia?
rwioslo Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Link do przykładowych zdjęć Mi5s w pełnej rozdzielczości. Większość w bardzo dobrych warunkach oświetleniowych. Według mnie aparat w Mi5s spisuje się bardzo dobrze. Zdjęcia Mi5s 3
dalu Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 1 godzinę temu, theus84 napisał: Dokładnie tak powinno być. Wnioskuję, że w moim egzemplarzu coś jest nie tak. Ogólnie przykładasz palec delikatnie czy lekko przyciskasz w obszarze wgłębienia? tylko przykładam palca, nic nie probuje wciskac, odpala za kazdym razem. co prawda widzialem jakies porownania tej funkcji z mi5, gdzie wyraznie widac ze tam to dziala jeszcze szybciej, ale dla mnie jest idealnie.
djcrazy Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Skąd najlepiej kupić teraz mi5s? U goldway srebrny z wysyłką DHL kosztuje 341$, z kolei na ibuygou srebrny z wysyłką DHL,, ubezpieczeniem od VAT i dodatkowy rok gwarancji 379$. Opłaca się czekać do 11.11 i kupić?
dawidf Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Ja brałem od Xona na premierę i zapłaciłem 1700 z groszami, brałem najmocniejszą wersję. nie wpadła na VAT, także polecam Podobno te promocje 11.11 to taki pic na wodę już, ale zobaczymy... 1
ufoo Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Polecam http://willmyphonework.net/ Wg tej strony ten operator w ogóle nie ma 2G (ciekawe), 3G ma tylko w 2100 MHz, a LTE tylko B3 (1800 MHz) i B20 (800 MHz). Wygląda to na taki bardzo "miejską" sieć, sam nam napisz jak wygląda w takiej sieci zasiąg gdzieś z dale od miast i głównych dróg, jeśli bywasz. Jeśli jest prawdą, a raczej jest, że w grubościennych budynkach i na terenach wiejskich lepiej spisują się częstotliwośći niższe, to ta sieć ma 800 Mhz tylko w LTE. Czy mają takie pokryci kraju LTE? Nie mam pojęci o tych realiach w UK, może mają, a może ich nadajniki 3G są tak gęste, że problemu nie ma (pewnie to virualny operator z roamingiem krajowym u wszystkich fizycznych?). Ciekawa sytuacja w sumie. Jestem ciekawy, jak Ci będzie działać Mi5s w tej sieci.Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Zależy mi na dobrym dual simie i nie chce się martwić o zasięg czy będzie działać czy nie. Poczekam jeszcze dwa dni do premiery mi note i zobaczymy co ma do zaoferowania. Choć niestety chyba i tak wybór padnje na op3 Sent from my PLK-L01 using Tapatalk
theus84 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 41 minut temu, djcrazy napisał: Skąd najlepiej kupić teraz mi5s? U goldway srebrny z wysyłką DHL kosztuje 341$, z kolei na ibuygou srebrny z wysyłką DHL,, ubezpieczeniem od VAT i dodatkowy rok gwarancji 379$. Opłaca się czekać do 11.11 i kupić? Ja kupiłem przez oppomart. Z wysyłką wyszło 362 USD. Terwz chyba jest 20 dolarów taniej. Dostawa kurierem bez podatku i cła. Wersja 3/64GB. Na sprzęt czekałem 20 dni, kolor srebrny. Fabrycznie wgrwny był syfny soft GLOBAL ale już go zmieniłem na EU
latet Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 10 godzin temu, rwioslo napisał: Link do przykładowych zdjęć Mi5s w pełnej rozdzielczości. Większość w bardzo dobrych warunkach oświetleniowych. Według mnie aparat w Mi5s spisuje się bardzo dobrze. Zdjęcia Mi5s No pięknie, pięknie. Ale wartość testowa zdjęć wykonanych w tak dobrych warunkach jest… mówiąc łagodnie… ograniczona.
Duprees Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Jak myślicie, warto czekać na tą wielką i magiczną promocję 11.11? Szukałem jakichś dokładniejszych informacji ale z tego co zauważyłem, to są jedynie plotki.
Elderbary Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Niestety pogoda nie dopisała więc zdjęcia mogą nie zachwycać https://drive.google.com/folderview?id=0B7KWZF6UwzyGeWNQcjMwMTFyTmcZdjęcia robione na auto bez jakiegoś specjalnego zatrzymania się czy grzebania w opcjach Jakość ocenicie sami, miejcie też na uwadze fakt iż zdjęcia były robione we mgle Sent from my MI 5s using Tapatalk
SHIBBY Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @Elderbary wrzucałeś zdjęcia nieskompresowane? Bo u mnie zajmują one po 200 - 400 KB, więc trochę słabo...
razu Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Jak dla mnie na większości zdjęć od Elderbary (dzięki że się podzieliłeś) wykonanych w słabszych warunkach aparat sobie ewidentnie nie radzi z ostrością. Tak jak pierwsza seria wykonana w dobrych warunkach była żyletą tak ta dla mnie dyskwalifikuje.
rubson Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Również podzielę się swoimi zdjęciami, niestety tylko tyle się ostało, bo zbytnie kombinowanie z twrp zmusiło mnie do hard resetu urządzenia W folderze są też te same zdjęcia ale wykonane Mi5 https://drive.google.com/folderview?id=0B9Amfu5KuBbJSzVjZnNtSmpKSG8Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
pajratus Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 uła. O ile zdjęcia Elderbara dają jeszcze nadzieje na to że ten aparat ma potencjał (tak jak pisałem w innym wątku warunki były trudne https://miuipolska.pl/forum/topic/17629-brak-ois/?do=findComment&comment=255876) o tyle zdjęcia Rubsona są już mocno niepokojące one są porostu słabe i gorsze niż w 3 letnich telefonach (na pewno zdjąłeś folię ochroną z soczewki aparatu? )
zunio84 Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @rubson wstaw te zdjęcia w pełnej rozdzielczości.
rubson Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @pajratus@zunio84 wiecie, tu chyba tryb HDR takiego bajzlu narobił. Zobaczę jeszcze raz, rzeczywiście one mają tylko kilkaset KB. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
pajratus Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @rubson czekamy więc niecierpliwie na powtórkę. Widzę że masz dostęp do MI5 i Mi5s więc możesz zrobić naprawdę fajne porównanie aparatów na które wielu czeka.
m4ci3k_sz Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @rubson czekamy więc niecierpliwie na powtórkę. Widzę że masz dostęp do MI5 i Mi5s więc możesz zrobić naprawdę fajne porównanie aparatów na które wielu czeka.Pirzu też ma i też ma zrobić porównanie, możliwe że w środę będzie już na ytWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
rubson Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 @zunio84 @pajratus @m4ci3k_szPoszedł update fotek, dzisiaj porobiłem jeszcze kilka, również Mi5 Na dysku także filmiki są z dwóch urządzeń Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Elderbary Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 SOT 3.5h i jeszcze 40% baterii Sent from my MI 5s using Tapatalk 1
latet Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Dnia 24.10.2016 o 21:55, Elderbary napisał: SOT 3.5h i jeszcze 40% baterii Dnia 24.10.2016 o 17:14, rubson napisał: Na dysku także filmiki są z dwóch urządzeń OMG... filmiki w pionie jako test... No błagam...
rubson Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 1 minutę temu, latet napisał: OMG... filmiki w pionie jako test... No błagam... A to dlatego że robiłem je na raz na dwóch telefonach, nie pomyślałem o tym wcześniej Jak trzymałem, tak nagrałem. I chciałem pokazać jak wygląda nagrywanie w ruchu/stabilizacja, a że nie chciałem skakać po dworcu jak małpka, to szybkim krokiem zszedłem ze schodów
latet Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 16 minut temu, rubson napisał: A to dlatego że robiłem je na raz na dwóch telefonach, nie pomyślałem o tym wcześniej Jak trzymałem, tak nagrałem. I chciałem pokazać jak wygląda nagrywanie w ruchu/stabilizacja, a że nie chciałem skakać po dworcu jak małpka, to szybkim krokiem zszedłem ze schodów Ciekawe czy kiedyś któryś producent rozwiąże ten problem za użytkownika (np. matryca obrotowa). Byłoby bosko
macmathys Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Szybkie pytanie do posiadaczy Mi5s - czy ten telefon ma kolorową diodę powiadomień?
theus84 Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 11 minut temu, macmathys napisał: Szybkie pytanie do posiadaczy Mi5s - czy ten telefon ma kolorową diodę powiadomień? Jasne. Możesz w ustawieniach zmienić kolor dla danego rodzaju powiadomień. 2
tom.k Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Ktoś może wie czy poprawiono choć trochę sztywność telefonu? Gdzie teraz najtaniej się kupi żeby ominąć VAT i najlepiej gwarancję w pl? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
theus84 Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Tutaj masz za 330 dolarów + wysyłką 20 USD aby ominąć podatki. Dostępny jest tylko kolor srebrny. http://www.oppomart.com/xiaomi-mi-5s.html/ Gwarancji PL niestety nie dają. Na sztywność nie narzekam. Konstrukcja sprawia wrażenie solidnej i sztywnej.
Recommended Posts