m4ci3k_sz Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Jednak na czystym systemie android 7.0 przytrzymanie dłużej na ikonce rozwija skrót. Jednak nie jest to funkcja 3d tylko google inaczej to troszkę rozwiązało u siebie. No i co że ma inną funkcję? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
steq20 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Chodzi o to że na MIUI działa to tylko z aplikacjami od Xiaomi. Na czystym andku działa w dużo większym zasięgu jeśli chodzi o aplikacje. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Chodzi o to że na MIUI działa to tylko z aplikacjami od Xiaomi. Na czystym andku działa w dużo większym zasięgu jeśli chodzi o aplikacje. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu TapatalkaAle w czystym androidzie to jest normalne przytrzymanie, nie mierzy siły nacisku Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 3D to gadżet i będzie działał tylko na aplikacjach systemowych, niby jak ma działać na innych? To feature od Xiaomi, nie Sklepu Play 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Witam, chciałem podbić temat i zapytać użytkowników jak tam opinie po dłuższym czasie użytkowania. Możliwe, że będę zmuszony wymienić swój Mi5 na coś nowego i nie chcę wydawać za dużo kasy. Zastanawiam się też nad Mi A1, ale on nie ma NFC Moimi priorytetami są: aparat, sprawne działanie, rom EU, NFC. Mi5s można znaleźć na GW, BG czy GB za około 1000 zł, ale rozumiem, że serwis tylko w Chinach? Na IBG nie ma już oferty Jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Sensu zbytniego nie widzę... Gdybyś miał wybrać Mi5 albo Mi5s to tak, ale zamieniać Mi5 na Mi5s to pieniądze w błoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Inaczej, mój Mi5 najprawdopodobniej wyzionął ducha, więc muszę coś kupić. Pytanie co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 W cenie około 1000 zł mi5s to na dzisiaj dobry wybór. Lepszy niż mi5. No i mia1... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Mi5 już nie kupi, zacznijmy od tego. No jak padł, to wyjścia dużego nie masz. Jedynie A1 właśnie. Kwestia priorytetów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 w 5s jest lepszy zasięg sieci. mocniejsza obudowa. mniej się grzeje. dłużej trzyma bateria. lepsze robi fotki pomimo braku ois. no i nie jest tak kruchy jak mi5. wiem bo miałem mi5 64gb. więc po przesiadce na 5s widzę same plusy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Problem w tym, że na IBG go nie ma. Na allegro jest z serwisem w PL 2 lata, ale za 1200 zł. Pytanie czy za 1200 zł nie kupię czegoś lepszego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtureX Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Nie wiadomo czy na IBG będzie jeszcze dostępny 5s? Osobiście zastanawiam się nad jego kupnem a nie jestem zbytnio przekonany co do aliexpressWysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Wysłałem do nich zapytanie i mówią, że nie wiedzą czy w najbliższej przyszłości będzie dostępny :/ Teraz się zastanawiam, bo za 1100 zł można spokojnie kupić Moto G5 Plus z bardzo dobrą kamerą (https://www.dxomark.com/motorola-moto-g-plus-mobile-review-a-very-capable-camera/). Do tego ma dual sim + osobno kartę SD, co jest dla mnie zaletą, bo właśnie straciłem sporo zdjęć jak mi padła płyta w Mi5 :/ I w miarę czysty android też myślę, że będzie zaletą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 No z tym super aparatem w Moto to bym się nie rozpędzał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 No podlinkowany test jest bardzo rzetelny, chyba nie ma lepszej strony z testami. A porównania na yt raczej to potwierdzają. Chyba, że widziałeś jakiś test, który pokazuje, że średnio ten telefon wypada?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Te testy są tak samo dobre jak wyznaczanie płynności telefonu poprzez cyfry w Antutu... Oni głównie oceniają RAWy i bardzo matematycznie, to nie ma nic wspólnego z codziennością. Sam patrzyłem za moto i własnie odrzuciłem za aparat, ale jak tam chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 No to nie patrzmy na ten test, na yt bardzo pozytywnie wypada ten telefon. Jak widziałeś jakiś filmik, który potwierdza to co piszesz, to podlinkuj. Zależy mi na tym, żeby aparat był porządny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 5 minut temu, Segor napisał: No to nie patrzmy na ten test, na yt bardzo pozytywnie wypada ten telefon. Jak widziałeś jakiś filmik, który potwierdza to co piszesz, to podlinkuj. Zależy mi na tym, żeby aparat był porządny. Ale który model dokładnie? Bo samo G Plus nie istnieje, chodzi Ci o piątkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Tak o piątkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 No to w sumie może być podobnie do Mi5S (czyli średnio i bez szału). Tylko tam znowu masz procesor słaby... No ja bym ponad tysiaka nie dał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Spoko, w takim razie napisz co lepszego w zamian? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Segor www.spemall.com/Stock-in-Hungary-Warehouse-Free-Shipping-Global-Version-Xiaomi-Mi-A1-Mi-A1-4GB-RAM-64GB-ROM-5-5-FHD-MSM8953-Snapdragon-625-octa-core-8x-2-0GHZ-A53-12MP-13-MP-CAMERA_g.htmlNie wiem czy lepsze ale ciekawyПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Mi 5s > Mi A1 chyba pod każdym względem, poza tym, że A1 jest na IBG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ja już bym wolał właśnie A1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Tylko czemu nie dali mu NFC! ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Bo to praktycznie redmi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Nie zrobią średniaka z podzespołami flagowca, bo nikt nie kupi flagowca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczku Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Witam !Mam zagwozdkę mianowicie zastanawiam się na telefonem Xiaomi Mi5s w wersji 4/32 lub 3/64 . Problem leży w tym iż wersja 4/32 ma obniżone taktowanie procesora ,no a 3/64 oczywiście mniej RAMu.Jak uważacie która opcja lepiej się nada do gier typu Asphalt 8 i normalnego użytkowania? (nie potrzebna mi duża ilość pamięci ROM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczku Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Zastanawiam się jeszcze czy nie warto dopłacić 200 zł do Xiaomi Mi5s plus 4/64GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 A gdzie planujesz w ogóle kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Tyle teraz kosztuje model jaki ja mamhttps://framapic.org/6S7aM8KFRXTT/Ssq31O6rq4cd+wysylka eu express Послано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Mi5s plus jest lepszy. Warto 200 zł dopłacić. A co do mi5s - ten model chyba nie ma obnizonego taktowania w najsłabszej wersji. To nie mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Wszystkie Mi5s mają snapa 821, który jest obniżony. Dopiero Plus ma pełnego snapa 821. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) 18 godzin temu, bergmen napisał: Mi5s plus jest lepszy. Warto 200 zł dopłacić. Zależy w czym bo aparat ma gorszy Edited September 22, 2017 by tpawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @up tego nie wiedziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts