Dyskusja ogólna
88 topics in this forum
-
- 16 replies
- 7.2k views
Aktualnie używam miui polska. Jestem zadowolony ale korci mnie spróbować LineageOs. Czy ktoś może go użytkuje na co dzień. Jak wypada aparat w porównaniu do miui chodzi jeśli chodzi o jakość zdjęć?
Last reply by gumisv6, -
-
- 0 replies
- 3.7k views
Witam, dziś wyczyściłem dane przeglądarki miui, po tym dodał mi się skrót baab na stronie głównej przeglądarki i nie można go usunąć, wcześniej też tak było jednak po aktualizacji przeglądarki umożliwili usunięcie tego , teraz po wyczyszczeniu danych nie da się mimo że mam najnowsza wersję . Odinstalowałem aktualizacje przeglądarki i pobrałem ja na nowo mimo to nadal to samo, da się coś zrobić żeby to usunac?
Last reply by warszawa12332167, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witka. Pacjent xiaomi rn3 kate, ostatni soft, nawet bitdefendera mam wrzuconego. Telefonik śmigał pięknie do dziś do czasu aż dostałem smsa od znajomego - wybieram odpowiedź i wisi. Off/On. Wszystko chodzi w sensie rozmowy, facebook, net ale nie mogę wejść w smsy ;( Po prostu wyrzuca z apki nie podając żadnego błędu. Wrzuciłem"Textra", nadałem uprawnienia itp. Wysyłać z niej mogę smsy ale jak na ten numer wyślę smsa to jest jako oczekujący. Ktoś coś może podpowiedzieć gdzie co sprawdzić? PS: to samo pytanie wrzuciłem na forum telepolis.
Last reply by Nikita_Bennet, -
- 42 replies
- 4.9k views
Zainstalowałem bez problemu, będę testował
- 23 replies
- 4.1k views
Jeszcze nie instalowałem
- 4 replies
- 1.7k views
Dzisiaj dostałem aktualizacje do MIUI 10 w Becie szkoda tylko że dalej Andek 6.0.1 Spoiler Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka //Nezu: a ciężko taką ilość fotek wcisnąć w spoiler, aby nie zawalały 3/4 strony?
Last reply by gonzo_86, -
- 13 replies
- 2.4k views
Przed chwilą zainstalowałem nową aktualizację. Jak na razie ciężko coś powiedzieć o ewentualnych zmianach. W każdym razie telefon uruchomił się bez problemu i działa.
- 1 reply
- 893 views
Przed chwilą zainstalowałem nową aktualizację. Jak na razie ciężko coś powiedzieć o ewentualnych zmianach. W każdym razie telefon uruchomił się bez problemu i działa. Chyba niechcący utworzyłem dwa razy ten sam temat. Proszę admina o usunięcie kopii.
Last reply by mikesz74, -
- 12 replies
- 2.5k views
Pojawiła się nowa aktualizacja - V.9.5.4.0 MHRMIFA W tym temacie będziemy dyskutować o wadach i zaletach MIUI 9.5 oraz wymieniać się doświadczeniami
Last reply by mikesz74, -
- 81 replies
- 10k views
Wpisujemy co wniosla, co zepsula ?
- 1 follower
- 148 replies
- 17.3k views
Skoro pojawiła się nowa aktualizacja zachęcam do dzielenia się opiniami w tym temacie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
- 1 follower
- 161 replies
- 22.8k views
15.06.2016 Xiaomi wypuściło edycję specjalną Redmi Note 3 (SD). Z tego co widzę to jest kilka więcej częstotliwości LTE odblokowanych włącznie z Band 20, czyli 800 MHz. Również obecnie dostępny Rom 7.3.9 jest na androidzie 6.0.1. Ciekawe czy da się to wgrać bez problemów na wersję mniej specjalną, żeby to działało jak na RN2. Link do specyfikacji: http://mobile.mi.com/tw/note3/#specs Link do wątku na forum: http://en.miui.com/thread-294478-1-1.html
Last reply by Snajper, -
- 2 followers
- 219 replies
- 35.1k views
Nadchodzi kolejna aktualizacja, tym razem jest trochę poprawek i nowości. http://www.dobreprogramy.pl/MIUI-8.2-trafia-na-smartfony-Xiaomi-nie-tylko-w-Chinach-ale-i-na-calym-swiecie,News,79254.html
Last reply by Torquemada, -
- 5 replies
- 1.6k views
Mógłby ktoś podać co trzeba wgrać krok po kroku żeby działał xposed. Próbowałem różnych wersji i nie chce mi ruszyć
Last reply by Myomi, -
- 13 replies
- 2.6k views
Witam. Wcześniej pisałem na forum wersja, że Kate posiada hd voice. Teraz już jednak sam nie wiem. Czasami jak rozmawiam rozmowa jest po prostu kiepskiej jakości. Używam najnowszego romu Global Stable. Jakie jest wasze zdanie?
Last reply by kiltel, -
Postanowiłem zrobić poradnik dla początkujących poświęciłem swój czas więc miło by było gdybyś zostawił lubię to pod postem Wszystko robisz na własną odpowiedzialność nie odpowiadam za ewentualne uszkodzenia telefonu, utratę gwarancji. itd 1 Jest bardzo ważne żeby sprawdzić czy aby na pewno mamy xiaomi redmi note 3 (pro)special edition (international, Kate) bo musimy wybrać odpowiedni soft jeśli wygramy od Kenzo najprawdopodobniej będziemy mieć brak zasięgu i aparat działać nie będzie.Tak rozpoznać możemy: -Z tyłu telefonu mamy naklejkę a na niej model 2015161(na szczęście jest tylko jeden numer modelu w przeciwieństwie do Kenzo) -Programami do wykrywa…
Last reply by Snajper, -
- 35 replies
- 6.9k views
Jako że wielu interesuje tam temat chciałem wrzucić trochę w miarę aktualnych danych w tym temacie. Plus - nie brał udziału w przetargu. Orange - info z 28.09.2016r. 1004 stacje działające na częstotliwości 800 MHz,http://m.telepolis.pl/wiadomosci/-aktualizacja-orange-1000-stacji-lte-800-mhz-i-2600-mhz-,2,3,37151.html Play - brak szczegółowych danych. Z początkiem sierpnia 2016 r. już ponad 1500 stacji obsługiwało pasma pozyskane w ramach ostatniego postępowania aukcyjnego – 800 i 2600 MHz.https://blogplay.pl/2016/08/w-play-wiecej-stacji-w-sieci-4g-lte-ultra/ T-mobile - dane z 31.08.2016r. 700 stacji działających na częstotliwości 800 MHz http://m.telepolis.pl/wiadomosc…
Last reply by Snajper, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam Mam kilka pytań do osób które mają porównanie między global stable i custom rom. Czy jest sens zdejmowania bootloadera i przejścia z MIUI 8.2.3 global stable na androidzie Marshmallow na jakiś custom z androidem 7.1.1? Czy widać wydłużenie pracy baterii oraz zwiększenie wydajności ? I czy jest na jakimś customie quick charge 2.0 lub 3.0? Czy do quick charge np 2.0 muszę mieć specjalna ładowarkę i czy w razie powrotu na global stable z 1.0 ta ładowarka będzie odpowiednia? Czy polecacie jakiś soft czy inne udoskonalenia? Pozdrawiam
Last reply by Reddah, -
- 16 replies
- 2.1k views
Witajcie, Jestem tutaj nowy więc tradycyjnie proszę o wybaczenie błędów, mam cztery pytania. 1. Spotkałem się z problemem o którym nikt nie pisze w Internecie. Dlatego proszę o pomoc. Mianowicie nie działa obracanie ekranu w SMS-ach i PULPICIE. Nie jest to odosobniony przypadek mojego egzemplarza bo w smartphonach wystawionych w rtveuroagd jest ten sam problem. Obracanie przy innych aplikacjach działa bez zarzutu. W powyższych dwóch można działać tylko w pionie. 2. Nie jest dostępne pisanie głosowe offline, w aktualizacji nie ma języka polskiego. Czy to jakiś błąd, czy można skądś pobrać język polski? 3. Apka antywirusowa, czy jest sens stosować, bo …
Last reply by Reddah, -
- 63 replies
- 7.3k views
Zróbmy tu jeden temat odnośnie baterii w naszych "kaśkach". Jestem za tym, aby w tym jedynym temacie wrzucać screeny z zadowolenia, lub i niezadowolenie z baterii w naszych telefonach, jak i również pytań odnośnie baterii. Aby to w miarę jakoś wyglądało, oraz żeby odbyło się bez głupich pytań typu, na jakiej wersji miui śmigasz, to od razu przy wrzuceniu screenów piszcie jaką macie wersję. A więc ja zacznę. Nie wiem czy to dobry wynik czy nie, więc może porównam sobie z waszymi wynikami. Wersja miui - stable 8.0.4.0 Wyświetlacz ustawiony na auto na ok 50%. Dostęp do lokalizacji włączony.
Last reply by jestemsuper, -
- 1 follower
- 15 replies
- 3.5k views
witam, jestem na etapie kupna xiaomi redmi note 3 pro (Kate, wyświetlacz 152mm) z Carrefoura. Wyczytałem gdzieś w internecie i na testach że szkło zastosowane w wyświetlaczu to nie jest Gorilla Glass tylko jakiś nie znany produkt. Jestem ciekawy opinii użytkowników tego modelu, jak według was sprawuje się to szkło i czy jest ono wytrzymałe na upadki? Wiadomo że gdy spadnie na bruk czy beton to pewnie po wyświetlaczu a co jeśli spadnie np z biurka na podłogę albo dywan? Obecnie posiadam jeszcze nexusa 5 i takie upadki znosił bez żadnej rysy.. Obawiam się tego bo czytałem że znalezienie wyświetlacza do tego modelu (152mm) graniczy z cudem.. Co prawda nigdy nie miałem rozbi…
Last reply by Marszal198304, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, mam MIUI Global 8.1.3.0 (MHRMIDI). Poszukuję "automatycznych zadań", czy jak to tam się nazywa i mam problem ze znalezieniem tych ustawień... Czy tylko ja nie mogę tego znaleźć, czy ta wersja ROMu nie posiada takiej opcji?
Last reply by rino1, -
- 2 replies
- 995 views
Panowie kupiłem xiaomi redmi note 3 pro, mam problem z ogarnięciem Xiaomi RN3 pro. Dostałem już zezwolenie na odblokowanie bootloadera, problem natomiast jest taki jak zainstalować global rom. Wszystko robię według tego poradnik:http://en.miui.com/thread-235865-1-1.htmlNiestety po przełączeniu w trybie EDL, zaczyna się problem iż nie mogę zainstalować sterowników z snapdragona które powinny być w katalogu MiPcSuite, pobrałem jakieś sterowniki ale dalej nie mogę ich zainstalować gdyż przy manualnym ustawieniu scieżki komputer nie wykrywa tam sterowników. Przestawiłem oczywiście na możliwośc instalacji sterowników bez podpisu.Z MiPcSuite też mam problem że po instalacji pro…
Last reply by FromWP, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam chcac zrobic aktualizacje robie tak - przynajmniej robilem tak na wczesniejszym, telefonie - na rn3 nie dziala robi sie petla to znaczy wchodze w aktualizacje w panelu sterowania i daje uruchom w recovery aby po drodze zrobic sobie kopie <dlatego nie daje zainstaluj z pliku zip > telefon niby sie wylacza ale nie przechodzi do twrp i sie restartuje do miui\ werjsa twrp to twrp-3.1.0-0-kenzo.img wersja miui to MIUI 7.3.9 xiaomi eu aby wejsc w twrp imusze robic restart ipower + vol+ Jeszcze jednio pytanie na rn2 - po zakonczeniu instalowania pliku zip czyli np - najnowszej aktrualizacji pojawial sie…
Last reply by FromWP, -
- 6 replies
- 1.3k views
Da się ustawić ten przycisk paląca pod aparatem aby nie tylko.odblokowywal ale też blokował ekran po naciśnięciu ? I dwa to.jest czytnik na konkretny palec ?? Czy pod każdy w sensie jak ktoś inny przyłożyć swój to da się tak zrobić aby nie odblkowalo ?? W ustawieniach nigdzie nie znalazłem skanowania palca Jest tylko Ustaw hasło , pin , wzór
Last reply by Mariuszes,