Jump to content

Recommended Posts

Posted
Masz jakiś dowód na to że działa bo ja mam trochę odmienne zdanie.
Sprawdzałem w signal guru. Aktualnie nie mam root i nie wrzucę screena.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Na jakiej wersji miui sprawdzałeś kodek  signal guru?

23 godziny temu, driftking12 napisał:

Sprawdzałem w signal guru. Aktualnie nie mam root i nie wrzucę screena.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Na jakiej wersji miui to sprawdzałeś?

Edited by kiltel
Posted

HD VOICE 3g/2g się nie włącza telefon albo to obsługuje albo nie i oczywiście operator musi taką usługę świadczyć. W Polsce wszyscy  4 operatorzy to oferują.

Posted

Świetnie ta aktualizacja wpłynęła na baterię. Znów telefon wytrzymuje tyle, ile wcześniej. Teraz osiągnąłem 6,5 h sot, większość czasu to przeglądanie internetu na lte + 90 minut transmisji meczu na lte.

Posted

Czy Wam też po tej aktualizacji kiedy ktoś do Was dzwoni, nie włącza się ekran odbioru połączenia tylko ekran blokady, i żeby odebrać trzeba najpierw odblokować telefon, trochę to irytujące i niewygodne, a wcześniej tak nie było.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
Czy Wam też po tej aktualizacji kiedy ktoś do Was dzwoni, nie włącza się ekran odbioru połączenia tylko ekran blokady, i żeby odebrać trzeba najpierw odblokować telefon, trochę to irytujące i niewygodne, a wcześniej tak nie było.

Ja tak nie mam, jest po staremu.

Posted

Ja na poprzednim sofcie miałem normalnie, teraz mam tak jak opisałem wyżej.

Posted

Czytam, że bez Androida 7 na MIUI 9 nie działa split screen (o tym słyszałem) i quick switch. Coś jednak nie sprawdza się ta zasada, że przy Xiaomi numer wersji androida nie jest ważny. Jestem trochę rozczarowany, biorąc pod uwagę hardware RN3P SE i fakt, że nie doczekał się nawet jednej aktualizacji Androida.

Posted

Dzisiaj 13 w piątek wyskoczyła mi nowa aktualizacja, oznaczona jako : V8.5.3.0. MHRMIED. Na razie jej nie uruchomiłem. Może jutro się skuszę.  Nie minął jeszcze miesiąc od ostatniej aktualizacji, a tu mamy nową.

aktualizacja ma dotyczyć:

-nowej strony logowania do konta mi

-znaków wodnych w aparacie fotograficznym.

zajmuje 21MB

Posted

Ja sobie darowałem konto mi po tym jak zapomniałem hasła a przeniosłem nr do innej sieci - człowiek chce szybko zmienić karty w drodze do pracy a tu zonk.... telefon zablokowany :-) Działają wam powiadomienia z gmaila i fb? 

Posted (edited)

u mie nagle przestal widziec karte sandisk 2GB... "to urzadzenie nie obsluguje tego typu nosnika" ktos moze mial podobny problem ?

w kompie i lapie karte normalnie widzi....

Edited by ozii
Posted (edited)
11 godzin temu, pawel188 napisał:

sprawdzales format ? zrob kopie na kompie i format w telefonie

tak format rufusem i formatterem robiony - zero efektu, jak mam sformatowac karte w telefonie jak jej nie widzi ?

Edited by ozii
Posted (edited)
1 godzinę temu, ozii napisał:

tak format rufusem i formatterem robiony - zero efektu, jak mam sformatowac karte w telefonie jak jej nie widzi ?

no to lipton a sprawdz inna karte w telefonie moze masz uszkodzone gniazdo

Edited by pawel188
Posted (edited)

Po zainstalowaniu V8.5.3.0. MHRMIED zauważyłem, że powiadomienia o połączeniu i sms/mms na Mi band 2 przez aplikację MiFit v. 3.1.0 są wyświetlane w języku polskim, bez przełączania języka w telefonie na angielski!

Edited by pavco1
Posted (edited)
22 godziny temu, pavco1 napisał:

Po zainstalowaniu V8.5.3.0. MHRMIED zauważyłem, że powiadomienia o połączeniu i sms/mms na Mi band 2 przez aplikację MiFit v. 3.1.0 są wyświetlane w języku polskim, bez przełączania języka w telefonie na angielski!

U mnie nic sie nie zmienilo - same obrazki. Nie doszły też odpowiednie opcje (włączenie/wyłączenie) w ustawieniach aplikacji.

Chodzi o te podpisy, co byly przy ustawieniu jezyku systemu na angielski?

Edited by Otho Sackville
Posted
34 minuty temu, Otho Sackville napisał:

Chodzi o te podpisy, co byly przy ustawieniu jezyku systemu na angielski?

Zgadza się

Posted (edited)
25 minut temu, pavco1 napisał:

Zgadza się

Wyswietlaja ci sie odpowiednie opcje w Mi Fit dla wiadomosci i polaczen? Jaka masz wersje firmware opaski?

Jestes pewien, ze nie jest to pozostalosc po aktywowaniu ich przy jezyku angielskim systemu i po powrocie do jezyka polskiego?

Edited by Otho Sackville
Posted (edited)
3 godziny temu, Otho Sackville napisał:
Wyswietlaja ci sie odpowiednie opcje w Mi Fit dla wiadomosci i polaczen? Jaka masz wersje firmware opaski?
Jestes pewien, ze nie jest to pozostalosc po aktywowaniu ich przy jezyku angielskim systemu i po powrocie do jezyka polskiego?

Wersja firmware opaski to ostatnia, która została zaktualizowana wraz z MiFit 3.1.0. Aplikację instalowałem na świeżo po wipe telefonu (zawsze po aktualizacji softu tak robię) 49c3ad023447faed1336272deb0b4bdb.jpg

2 godziny temu, pavco1 napisał:
Wersja firmware opaski to ostatnia, która została zaktualizowana wraz z MiFit 3.1.0. Aplikację instalowałem na świeżo po wipe telefonu (zawsze po aktualizacji softu tak robię)

Na MiBandzie pod ikoną telefonu i ikoną sms/MMS wyświetla się nazwa kontaktu,

Edited by mrosi
po co przewalasz cały cytowany post, wraz z obrazkami...?
Posted
11 minut temu, pavco1 napisał:

Wersja firmware opaski to ostatnia, która została zaktualizowana wraz z MiFit 3.1.0. Aplikację instalowałem na świeżo po wipe telefonu (zawsze po aktualizacji softu tak robię)

No ok, a w ustawieniach sygnalizacji polaczenia i nadejscia wiadomosci SMS masz odpowiednie opcje, które włączają te funkcje?

Posted
No ok, a w ustawieniach sygnalizacji polaczenia i nadejscia wiadomosci SMS masz odpowiednie opcje, które włączają te funkcje?
Oczywiście że tak080d21b0e92a4b41a1e80abe59618814.jpg

Posted
10 minut temu, pavco1 napisał:

Oczywiście że tak

No ale teraz wejdź w ustawienia SMS albo Połączenia przychodzące - i czy tam masz odpowiednie opcje do włączenia/wyłączenia pokazywania nazw kontaktów (takie występują normalnie po ustawieniu języka systemu na angielski).

Posted
No ale teraz wejdź w ustawienia SMS albo Połączenia przychodzące - i czy tam masz odpowiednie opcje do włączenia/wyłączenia pokazywania nazw kontaktów (takie występują normalnie po ustawieniu języka systemu na angielski).
Nie ma tych ustawień w języku polskim, w angielskim są.
Ale działa

Posted

Eh a słuchawki nadal często po podłączeniu znikają , trzeba wsadzić kawałek jacka poczekać chwile i pchnąć do konca, wtedy ikona nie znika i słuchawki działają. Mój brat w nowym redmi 4a ma to samo, mam nadzieje że w miui 9 coś z tym zrobią.... Ja tak mam od zakupu telefonu.

Posted

U mnie ten problem już dawno zniknął po którejś aktualizacji.