Jump to content

Aktualizacja V8.5.2.0MHRMIED

gonzo_86

Recommended Posts

14 godzin temu, warszawa12332167 napisał:

Eh a słuchawki nadal często po podłączeniu znikają , trzeba wsadzić kawałek jacka poczekać chwile i pchnąć do konca, wtedy ikona nie znika i słuchawki działają. Mój brat w nowym redmi 4a ma to samo, mam nadzieje że w miui 9 coś z tym zrobią.... Ja tak mam od zakupu telefonu.

Przeciez to problem hardwarowy a nie softwarowy... Po kilku użyciach złącze powinno się trochę wyrobić i powinno być już ok. Jeżeli nie to na gwarancję.

1 godzinę temu, Otho Sackville napisał:

Przeciez to problem hardwarowy a nie softwarowy... Po kilku użyciach złącze powinno się trochę wyrobić i powinno być już ok. Jeżeli nie to na gwarancję.

dziwne że od razu po zakupie w proline byłby problem hardwarowy? Szkoda mi go oddawać na gwarancje z takiego powodu, da się to obejść jak widać i słuchawki działają, złącze nie wiem w jaki sposób miałbym uszkodzić skoro od nowości może dwa razy go używałem ,  ale tak jak mówiłem brat też kupił z większy miesiąc temu redmi 4a i ma to samo, softy najnowsze global.

3 godziny temu, warszawa12332167 napisał:

dziwne że od razu po zakupie w proline byłby problem hardwarowy?

Nie takie dziwne - chodzi o wyrobienie się styku. Miałem to samo - po kilku dniach używania przestałem mieć z tym problem. Na anglojęzycznych forach pełno jest opisanych podobnych przypadków. Jednak nie będę się upierał - może faktycznie jest coś nie tak, ale wtedy jest to problem - powtarzam - hardwarowy.

Eh a słuchawki nadal często po podłączeniu znikają , trzeba wsadzić kawałek jacka poczekać chwile i pchnąć do konca, wtedy ikona nie znika i słuchawki działają. Mój brat w nowym redmi 4a ma to samo, mam nadzieje że w miui 9 coś z tym zrobią.... Ja tak mam od zakupu telefonu.
Zauważyłem ze na słuchawkach bez mikrofonu u mnie występuje ten problem, jak podłącze Roccaty które mają mikrofon, problem nie występuje.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
Irytujące jest to że o wiele tańszy i gorszy model względem hardware redmi 4a dostanie sobie androida 7 na globalu a my w rn3p nie... wiele się mówi że android nie ma znaczenia ale sam fakt drażni xD
A skąd te plotki MIUI 9 jest w wersji DEV więc pewnie i 7 będzie :-P0fb1c74a704e777a1ab7ca7ea6ed1b87.jpg

Była jakaś lista telefonów, dla których nougat będzie i nie było RN3P, poza tym wersja beta MIUI 9 oparta jest na Androidzie 6.0. Wkurza mnie to trochę, bo bez nougata nie będzie split screen'a i chyba quick switcha, a redmi 4a jest zdecydowanie słabsze. Poza tym telefony z podobnej półki cenowej dostają aktualizację do Androida 7.Wstaw inne multimedia

Niemniej skoro w tym tygodniu pozytywnie zaskoczeni zostali posiadacze 4a, może i z RN3P coś się zmieni.

Edit dużo później: W MIUI 9 pojawi się nowy wygląd powiadomień i szybka odpowiedź na pasku powiadomień. Będzie to tylko jednak dostępne na telefonach z nouagatem. Czyli tak naprawdę aktualizacji nakładki teraz to tylko pirowy zabieg. Coś nie mam szczęścia do aktualizacji. Wcześniej Microsoft obiecywał aktualizację Lumii 820 do Win 10 Mobile, potem jednak zmienił zdanie. W przypadku Xiaomi miałem nie przejmować się wersją Androida, bo ważna jest wersja nakładki. I też przestało się to sprawdzać.

Edited by jestemsuper

• 4 weeks later...

Redmi note 3 pro Kenzo zaczynał z androidem 5.1 i dostał jedną aktualizacje bazy androida do 6.0 natomiast redmi note 3 pro Kate zaczynał na androidzie 6.0 ale i tak xiaomi go wrzuciło do jednego wora z kenzo i prawdopodobnie nie dostanie chyba że firma ugnie się ale jakby to zrobiła to i Kenzo musiał być zaktualizowany bo użytkowników jest znacznie więcej od Kate a model jest identyczny tylko B20 LTE i rozmiar ma inny.

Krótko mówiąc Kaśka od początku miała problemy a to z odblokowaniem(po czasie znikły i większość odblokowuje bootloder bez problemu) Brak softu China tylko global nawet miuipolska jest oparte na globalu (chyba że coś się zmieniło)

No i redmi note 3 special edition w pierwszej kolejności wszedł na rynek Taiwanu i wszystko jasne.

Ale na szczęście dla pocieszenie przynajmniej linage os (i inne nieoficjalne  Romy)jest na niego dostępny to przynajmniej można mieć najnowszego Androida.

A miui przynajmniej dostaje regularne aktualizację i poprawki bezpieczeństwa chodź w miui 9 troszkę wykastrowane z paru funkcji podobno.

Może trzeba poszukać na en.miui jakiegoś tematu o petycji w sprawie aktualizacji Kaśki do androida 7.0 i dołączyć może firma to chociaż przeczyta przy większej ilości osób.

57 minut temu, Snajper napisał:

Może trzeba poszukać na en.miui jakiegoś tematu o petycji w sprawie aktualizacji Kaśki do androida 7.0 i dołączyć może firma to chociaż przeczyta przy większej ilości osób.

Było sporo było takich tematów, ale już chyba wszystkie usunięto.

• Like 1

• 2 weeks later...
Na Redmi Note 3 MKT China już jest.
A info z https://www.tabletowo.pl/2017/12/27/27-smartfonow-z-miui-9/
Beta stable jest od kilku dni, czyli jak pójdzie dobrze to za parę dni będzie stable > http://en.miui.com/thread-1359671-1-1.html
Ja jestem od tygodnia na dev Miui 9
Widzę, że bateria chyba lepiej trzyma, tylko szkoda, że Android dalej 6.0.1 :-(