Rafał2016 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Nadchodzi kolejna aktualizacja, tym razem jest trochę poprawek i nowości. Cytat MIUI 8.2, najnowsza wersja słynnej androidowej nakładki Xiaomi, właśnie zaczyna trafiać do tych użytkowników, którzy na swoich smartfonach mają oficjalny Global Stable ROM. Wydanie jedynie nieco opóźnione względem wydania przeznaczonego dla użytkowników w Chinach, obejmie osiem modeli, ale w kolejnych dniach otrzymają go użytkownicy kolejnych 14. I nie jest to wydanie trywialne. Choć wciąż bazą pozostaje Android 6.0 Marshmallow, to pod względem oferowanych możliwości MIUI 8.2 może spokojnie rywalizować z „czystym” Androidem 7.0. http://www.dobreprogramy.pl/MIUI-8.2-trafia-na-smartfony-Xiaomi-nie-tylko-w-Chinach-ale-i-na-calym-swiecie,News,79254.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
imix Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Ano własnie,aby toto dostac to trzeba być na global stable czy na dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Akurat to to jest na Global stable ale dev trochę wyprzedza stable więc to już powinno być w dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 7 minut temu, imix napisał: Ano własnie,aby toto dostac to trzeba być na global stable czy na dev? Global stable Jak jest global dev do masz 3 cyfry 7. 2(miesiąc)9(dzień) wydania Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 panowie,a wiadomo coś o MIUI 9 na nasze telefony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Nic jeszcze nie wiadomo na temat MIUI 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Mam miui polska i mam niby już miui 8.3. A wzorowane jest na dev romie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 12 godzin temu, adrian72411 napisał: Mam miui polska i mam niby już miui 8.3. A wzorowane jest na dev romie Czyli za 7 tygodni miui 9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Dnia 18.02.2017 o 00:27, adrian72411 napisał: Mam miui polska i mam niby już miui 8.3. A wzorowane jest na dev romie Skąd to pobrałeś nie zauważyłem xiaomi.eu 8.3 stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 godzinę temu, Snajper napisał: Skąd to pobrałeś nie zauważyłem xiaomi.eu 8.3 stable? A gdzie napisał że to stable? Acid zmienił miuipolska na 8.3 na ostatniej aktualizacji i tak wyświetla w info na telefonach 14 godzin temu, hellhammer napisał: Co za bzdura... Myślałem że to będzie zabawne,ale widocznie nie rozumiesz takich żartów 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Pobieram co tygodniowa aktualizacje z serwera głównego Mam wrażenie że na stable 8.0.5jakos tak i na dev romie 1.19 telefon był głośniejszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 7 minut temu, adrian72411 napisał: Pobieram co tygodniowa aktualizacje z serwera głównego Mam wrażenie że na stable 8.0.5jakos tak i na dev romie 1.19 telefon był głośniejszy. To wreszcie Twoje otoczenie odetchnęło z ulgą,że jest trochę ciszej Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Przed chwilą, Zenon napisał: To wreszcie Twoje otoczenie odetchnęło z ulgą,że jest trochę ciszej Chodzi o słuchawki jak i głośnik :d. Nie jestem typem osoby co słucha ciągle muzyki na głośniku Ale głośność budzika ma znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Przed chwilą, adrian72411 napisał: Chodzi o słuchawki jak i głośnik :d. Nie jestem typem osoby co słucha ciągle muzyki na głośniku Ale głośność budzika ma znaczenia Polecam opaskę mi band 2 + aplikację mi band tools,budzenie,odbieranie rozmów,wszelkich wiadomości na wibrującej opasce jak dla mnie jest ok,od ponad roku nawet nie wiem,jakie dzwięki mam ustawione w telefonie Oczywiście zażartowałem o głośności w Twoim otoczeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Nie obraziłem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Zauważyłem że telefon gra ciszej jak jeest dymek z messengera :d. Dziwne trochę bo telefon mam wyciszony więc powiadomienia nie powinny przeszkadzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 1 godzinę temu, hellhammer napisał: Ludzie myla stable 8.2/8.1 do sztucznego podpisywania przez Acida xiaomi.eu dev np 7.2.16 na 8.3 I dobrze że to piszesz bo ogólnie to taka dezinformacja jest bo to nic nie ma wspólnego z stable tylko napis wprowadzający w błąd ale ten temat dotyczy aktualizacji stable 8.2 i ta wypowiedź Dnia 18.02.2017 o 00:27, adrian72411 napisał: Mam miui polska i mam niby już miui 8.3. A wzorowane jest na dev romie Wprowadza w błąd bez sensu ma dev a wzorowany jest na dev To jest to samo Dnia 18.02.2017 o 00:27, adrian72411 napisał: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Ktoś już ma aktualizacje? Powinni już rozsyłać do testerów, zawsze tak było że kilka dni wcześniej niektórzy mieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Ja nie mam.Też czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Xiaomi ma taką magiczną formę przekazywania informacji o aktualizacji -Od 20 lutego (1 dzień, tydzień, miesiąc) nikt tego nie wiem będzie kiedy będzie i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 @hellhammer 100% się z tobą zgadzam Sam jestem tylko ciekawy wersji modemu w tej aktualizacji bo ewentualnie spróbuję ją wgrać na linaege os. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 Komunikat z FB od Mi Polska. Cytat Mili, przed chwilą otrzymaliśmy informację, że w MIUI 8.2. jest błąd systemowy Wstrzymajcie się z aktualizacją. Bardzo Was przepraszamy Jest nam po prostu wstyd. Pracujemy nad rozwiązaniem problemu. Mam nadzieję, że stanie się to dość szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamtheater Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 witajcie! wie ktos cos nt. aktualizacji 8.2? naprawili juz ten blad z resetem do ust. fabr.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 Nic nowego jeszcze nie czytałem na ten temat.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Po wyjściu oficjalnej aktualizacji lepiej się wstrzymać z 2dni i obserwować en.miui jakie niespodziaki przygotowali dla użytkowników global stable (drenaż bateri czy może funkcje inteligentnej grzałki) Błędy się zdażają ale bez przesady nie muszą wszystkich uszczęśliwiać na siłe beta stable który jest poprostu zepsuty jakby ktoś chiał testować to by sobie wgrał global developer który jest lepszy od stable ogólnie moim zdaniem. Teraz nawet i przez 2miesiace naprawiają byle żeby wszystko działało A sposób na wcześniejszą aktualizacjie beta stable to mifleshem z funkcją clean all zformatować tel też nie miałem wcześniej bety potem potym zabiegu dostawałem oczywiście gdy była dostępna Link to comment Share on other sites More sharing options...
imix Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 7 minut temu, Snajper napisał: Po wyjściu oficjalnej aktualizacji lepiej się wstrzymać z 2dni i obserwować en.miui jakie niespodziaki przygotowali dla użytkowników global stable (drenaż bateri czy może funkcje inteligentnej grzałki) Błędy się zdażają ale bez przesady nie muszą wszystkich uszczęśliwiać na siłe beta stable który jest poprostu zepsuty jakby ktoś chiał testować to by sobie wgrał global developer który jest lepszy od stable ogólnie moim zdaniem. Teraz nawet i przez 2miesiace naprawiają byle żeby wszystko działało A sposób na wcześniejszą aktualizacjie beta stable to mifleshem z funkcją clean all zformatować tel też nie miałem wcześniej bety potem potym zabiegu dostawałem oczywiście gdy była dostępna A można pobrać paczkę zip i aktualizować do dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 12 godzin temu, dreamtheater napisał: witajcie! wie ktos cos nt. aktualizacji 8.2? naprawili juz ten blad z resetem do ust. fabr.? nie ma żadnego błędu, instalowałem na 6 telefonach i spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 3 godziny temu, imix napisał: A można pobrać paczkę zip i aktualizować do dev? Tak ale wszystko się skasuje na telefonie 1 godzinę temu, stan48 napisał: nie ma żadnego błędu, instalowałem na 6 telefonach i spoko Bo cię xiaomi lubi A to jest zagadka jak to jest że są osoby co im działa a i są takie co im wszystko spieprzy. Nie mam pojecia od czego to zależy serii,gdzie kupiony tel czy może jednak od pogody w danym dniu lub godzinnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 należy pamiętać że telefon też trzeba restartować co jakiś czas a już obowiązkowo po każdej aktualizacji 2 razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 A to niby czemu po aktualizacji 2 razy? Co to za teoria? Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 niestety soft i sprzęt, instalujemy aktu. następnie obowiązkowy restart, następnie restart i zobacz co się dzieje na ekranie (instalowanie jest kończone) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozii Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 pierwszo slysze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Nie u wszystkich trzeba restartować ustawień fabrycznych ale po aktualizacji u losowych wybrańców pojawia się -drenaż bateri -deep sleep czyli telefon cały czas wybudzony i bateria leci Nagrodą główną jest bootlop i wgrywanie softu mifleshem ale nie którzy mówią że to wada otóż nie to jest unikalna funkcja dzieki której pozbedziesz się smieci(danych,aplikacji) i telefon bedzie szybki i czysty jak fabryki.xiaomi wie co dla ciebie dobre Po aktualizacji restart(uruchomić ponownie urzadzenie) warto zrobić a jak ktoś chce to i 10razy nikt nie broni bo różne już padały poglady typu wgrywanie mifleshem kilka razy pod rząd może się naprawić choć bym się wcale nie zdziwił 9 godzin temu, stan48 napisał: niestety soft i sprzęt, instalujemy aktu. następnie obowiązkowy restart, następnie restart i zobacz co się dzieje na ekranie (instalowanie jest kończone) Nie u wiekszości się za pierwszym razem zaistaluje i ten ekran nie występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszal198304 Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Cos wiecie, wyczytaliscie na temat daty udostepnienia miui 8.2 przez ota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 pracuja nad rozwiazaniem problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts