Jump to content

Aktualizacja MIUI 8.2

Rafał2016

Recommended Posts

Nadchodzi kolejna aktualizacja, tym razem jest trochę poprawek i nowości.

Cytat

MIUI 8.2, najnowsza wersja słynnej androidowej nakładki Xiaomi, właśnie zaczyna trafiać do tych użytkowników, którzy na swoich smartfonach mają oficjalny Global Stable ROM. Wydanie jedynie nieco opóźnione względem wydania przeznaczonego dla użytkowników w Chinach, obejmie osiem modeli, ale w kolejnych dniach otrzymają go użytkownicy kolejnych 14. I nie jest to wydanie trywialne. Choć wciąż bazą pozostaje Android 6.0 Marshmallow, to pod względem oferowanych możliwości MIUI 8.2 może spokojnie rywalizować z „czystym” Androidem 7.0.

http://www.dobreprogramy.pl/MIUI-8.2-trafia-na-smartfony-Xiaomi-nie-tylko-w-Chinach-ale-i-na-calym-swiecie,News,79254.html

1 godzinę temu, Snajper napisał:

Skąd to pobrałeś nie zauważyłem xiaomi.eu 8.3 stable?

A gdzie napisał że to stable?

Acid zmienił  miuipolska na 8.3 na ostatniej aktualizacji i tak wyświetla w info na telefonach

14 godzin temu, hellhammer napisał:

Co za bzdura...

Myślałem że to będzie zabawne,ale widocznie nie rozumiesz takich żartów

• Like 2

7 minut temu, adrian72411 napisał:

Pobieram co tygodniowa aktualizacje z serwera głównego :P Mam wrażenie że na stable 8.0.5jakos tak i na dev romie 1.19 telefon był głośniejszy. 

To wreszcie Twoje otoczenie odetchnęło z ulgą,że jest trochę ciszej;-)

Przed chwilą, adrian72411 napisał:

Chodzi o słuchawki jak i głośnik :d.  Nie jestem typem osoby co słucha ciągle muzyki na głośniku :D Ale głośność budzika ma znaczenia :D

Polecam opaskę mi band 2 + aplikację mi band tools,budzenie,odbieranie rozmów,wszelkich wiadomości na wibrującej opasce jak dla mnie jest ok,od ponad roku nawet nie wiem,jakie dzwięki mam ustawione w telefonie:-)

Oczywiście zażartowałem o głośności w Twoim otoczeniu;-)

1 godzinę temu, hellhammer napisał:

Ludzie myla stable 8.2/8.1 do sztucznego podpisywania przez Acida xiaomi.eu dev np 7.2.16 na 8.3

I dobrze że to piszesz bo ogólnie to taka dezinformacja jest bo to nic nie ma wspólnego z stable tylko napis wprowadzający w błąd  ale ten temat dotyczy aktualizacji stable 8.2 i ta wypowiedź 

Dnia 18.02.2017 o 00:27, adrian72411 napisał:

Mam miui polska i mam niby już miui 8.3. A wzorowane jest na dev romie :)

Wprowadza w błąd bez sensu ma dev a wzorowany jest na dev:-D 

To jest to samo

Dnia 18.02.2017 o 00:27, adrian72411 napisał:

• 4 weeks later...

Komunikat z FB od Mi Polska.

Cytat

Mili, przed chwilą otrzymaliśmy informację, że w MIUI 8.2. jest błąd systemowy 1f641.png:( Wstrzymajcie się z aktualizacją. Bardzo Was przepraszamy 1f641.png:( Jest nam po prostu wstyd. Pracujemy nad rozwiązaniem problemu. Mam nadzieję, że stanie się to dość szybko.

Po wyjściu oficjalnej aktualizacji lepiej się wstrzymać z 2dni i obserwować en.miui jakie niespodziaki przygotowali dla użytkowników global stable (drenaż bateri czy może funkcje inteligentnej grzałki:-D)

Błędy się zdażają ale bez przesady nie muszą wszystkich uszczęśliwiać na siłe beta stable który jest poprostu zepsuty jakby ktoś chiał testować to by sobie wgrał global developer który jest lepszy od stable ogólnie moim zdaniem.

Teraz nawet i przez 2miesiace naprawiają byle żeby wszystko działało

A sposób na wcześniejszą aktualizacjie beta stable to mifleshem z funkcją clean all zformatować tel też nie miałem wcześniej bety potem potym zabiegu dostawałem oczywiście gdy była dostępna

7 minut temu, Snajper napisał:

Po wyjściu oficjalnej aktualizacji lepiej się wstrzymać z 2dni i obserwować en.miui jakie niespodziaki przygotowali dla użytkowników global stable (drenaż bateri czy może funkcje inteligentnej grzałki:-D)

Błędy się zdażają ale bez przesady nie muszą wszystkich uszczęśliwiać na siłe beta stable który jest poprostu zepsuty jakby ktoś chiał testować to by sobie wgrał global developer który jest lepszy od stable ogólnie moim zdaniem.

Teraz nawet i przez 2miesiace naprawiają byle żeby wszystko działało

A sposób na wcześniejszą aktualizacjie beta stable to mifleshem z funkcją clean all zformatować tel też nie miałem wcześniej bety potem potym zabiegu dostawałem oczywiście gdy była dostępna

A można pobrać paczkę zip i aktualizować do dev?

3 godziny temu, imix napisał:

A można pobrać paczkę zip i aktualizować do dev?

Tak ale wszystko się skasuje na telefonie

1 godzinę temu, stan48 napisał:

nie ma żadnego błędu, instalowałem na 6 telefonach i spoko :)

Bo cię xiaomi lubi;-)

A to jest zagadka jak to jest że są osoby co im działa a i są takie co im wszystko spieprzy. Nie mam pojecia od czego to zależy serii,gdzie kupiony tel czy może jednak od pogody w danym dniu lub godzinnie:-D

• Like 1

Nie u wszystkich trzeba restartować ustawień fabrycznych ale po aktualizacji u losowych wybrańców pojawia się

-drenaż bateri

-deep sleep czyli telefon cały czas wybudzony i bateria leci

Nagrodą główną jest bootlop i wgrywanie softu mifleshem ale nie którzy mówią że to wada otóż nie to jest unikalna funkcja dzieki której pozbedziesz się smieci(danych,aplikacji) i telefon bedzie szybki i czysty jak fabryki.:-Dxiaomi wie co dla ciebie dobre

Po aktualizacji restart(uruchomić ponownie urzadzenie) warto zrobić a jak ktoś chce to i 10razy nikt nie broni bo różne już padały poglady typu wgrywanie mifleshem kilka razy pod rząd może się naprawić choć bym się wcale nie zdziwił:-D

9 godzin temu, stan48 napisał:

niestety soft i sprzęt, instalujemy aktu. następnie obowiązkowy restart, następnie restart i zobacz co się dzieje na ekranie (instalowanie jest kończone)

Nie u wiekszości się za pierwszym razem zaistaluje i ten ekran nie występuje