pawlo67 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 U mnie na stable max 7 godzin wkurza mnie ten telefon na starym Lenovo A850+ bateria lepie trzymała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 U mnie max 6 godz choć zawsze na LTE lub wi-fiWysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meleager Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 (edited) Ale przecież bardzo ważne jest przez jaki czas ten SoT robimy , każdy pisze 5 lub 6 czy ile tam godzin ale czy zawsze chodzi o jeden dzień roboczy działania telefonu? W moim przypadku widzę z doświadczenia że sporą energię pożera zwyczajne czuwanie sieci i w jeden dzień mogę zrobić 6 i więcej ale przez 3 dni już tylko 3-4 godziny SoT. Może warto zaznaczyć jeśli ktoś pisze ze ma 5 godzin ile godzin jest wtedy od ładowania do ładowania. Edited January 19, 2017 by meleager Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Ale przecież bardzo ważne jest przez jaki czas ten SoT robimy , każdy pisze 5 lub 6 czy ile tam godzin ale czy zawsze chodzi o jeden dzień roboczy działania telefonu? W moim przypadku widzę z doświadczenia że sporą energię pożera zwyczajne czuwanie sieci i w jeden dzień mogę zrobić 6 i więcej ale przez 3 dni już tylko 3-4 godziny SoT. Może warto zaznaczyć jeśli ktoś pisze ze ma 5 godzin ile godzin jest wtedy od ładowania do ładowania.Oczywiście zwykle trzyma 48 godz i zostaje z 15%Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kycek75 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Mi trzyma 2 dni. Używam go przez około 8h a później spontanicznie czyli około 10h dziennie więc jakieś 20h na jednym ładowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Kycek chyba Ci się coś pomyliło... Chodzi o sot rozłożony w czasie.... Czyli u mnie to jakieś 5 h w 2 dni. Edited January 20, 2017 by Crims Link to comment Share on other sites More sharing options...
meleager Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Ja mam SoT około 5 godzin w 3 pełne doby a czasem taki sam czas w 2 doby i kilka godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pini Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Prośba o opinie i poradę. Czy to normalne, że mój... no, mojej żony Redmi Note 3 SE (kenzo) ma czas pracy na baterii mniej więcej dobę z hakiem? Na tyle co się orientuję, to miui jest Globalem oficjalnym. Poniżej screeny. Niektórzy forumowicze piszą o np. 3 dniach pracy i jakieś 6h+ SoT... Dla mnie to jakieś czary czy coś, bo ja więcej jak 4h SoT u siebie nie widziałem, a telefon się właściwie wyładował w 18h. Zona właściwie używa go do przeglądania internetu i FB w 100% przez WiFi. Bawiłem się w ustawienia poboru energii dla aplikacji, ale nic za bardzo to nie dało. Co może być tego przyczyną? A może to ja panikuje i wszystko jest ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 @Pini tak ale Ty masz wersję beta i może tu jest problem. I poszukaj alternatywnej aplikacji dla Facebooka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Zgadza się polecam swipe chyba najlepsza z tego co przetestowałemWysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Też mam global dev(beta) 7.1.19 dzisiejszy nie zauważyłem jakiegoś większego zużycia choć jest zawczasu żeby o tym mówić.u mnie global dev lepiej trzyma niż stable. https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tabletowo.pl/2017/01/11/facebook-i-messenger-rozladowuja-baterie/&ved=0ahUKEwjD0fuQutHRAhUoQpoKHW1aAjMQqQIIGigBMAA&usg=AFQjCNF5lF6iDA2grNA3i6xP0btHQRsQYg Tu masz o ostatniej wpace fb z baterią. Masz mesenger i Facebook robi swoje . Ściągnij wakelock i się dowiesz czy to nie winna jakieś aplikacji Edited January 20, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek-SJ Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 A ja mam do was pytanie, jak długo ładuje się wam telefon powiedzmy od 10% do pełna na oryginalnej ładowarce. U mnie bywa, że ładuje ok. 1%/min., ale bywa też dużo dłużej. I drugie pytanie: czemu w Użyciu baterii nie podaje mi czasu połączeń głosowych i sygnału sieci, czy to może być wina softu? Mam Global Stable 8.1.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pini Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 1. Cytat jak długo ładuje się wam telefon powiedzmy od 10% do pełna na oryginalnej ładowarce ~2,5h 2. Dzięki za tipy, Wywaliłem fb i messengera i rzeczywiście pomogło. Dodatkowo... problem u mnie chyba również leży w dostępie do sieci LTE. Na screenie z wykresem zamieszczonym w moim poście powyżej, widać jak nierówno jest telefon połączony z siecią. Jak żona była poza domem 8h to spadek baterii w tym czasie był bardzo mały. Wychodzi więc na to, że w domu telefon co chwilę gubi sygnał LTE i co chwile próbuje się połączyć z siecią LTE i to drenuje baterie... Jak wyłączyłem LTE to po 24h było 61% baterii przy ~3h SoT. Pytanie jakie chyba pozostało, to... czy telefon ma lipny odbiór LTE czy ja mieszkam na zadupiu Chyba i to i to, bo choć mieszkam w Rzeszowie i LTE powinno śmigać elegancko, to czasem się zdarzają problemy z siecią nie tylko u mnie ale także u sąsiadów w okolicy. Ale też poprzednie telefony jakie miałem takiego problemu nie miały... Jeszcze raz dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Snajper Mieszasz tymi aktualizacjami w telefonie Ja w końcu znalazłem satysfakcjonującą mnie 7.1.5 i chyba się z nią ustatkuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 33 minuty temu, CzechuXX napisał: Snajper Mieszasz tymi aktualizacjami w telefonie Ja w końcu znalazłem satysfakcjonującą mnie 7.1.5 i chyba się z nią ustatkuję. Przecież każdy powinien przeczytać jakiegoś tutka jak jest z tymi systemami na MIUI i wybrać jeden który mu odpowiada. Global dev aktualizacja opcjonalna nikt nikogo do niej nie zmusza. Ja aktualizuje telefon odrazu po wyjściu bo mam problem z telefonem i liczę na na poprawę.choć wątpię w to szczególnie po ignorowaniu problemu na en.miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu112 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Jaki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszal198304 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 (edited) Witam, od wczoraj jestem posiadaczem kate. Przeczytałem wątek i już od pierwszego postu i wykresów zdziwiłem się, że nie boicie się rozładowywać baterii na maxa np 3% ? Bateria teoretycznie jest stała i osobiście bałbym się, że spadnie w niej napięcie czy coś podobnego. Mylę się? Ps pierwsze wrażenia z baterii bardzo pozytywne. Chodzi od 21,5 h, Wyświetlacz włączony 4 godz. 13 min i baterii zostało 32% więc wydaje mi się, że ok? Oczywiście cały czas wifi wł, 4G Edited February 18, 2017 by Marszal198304 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Miałem 2 baterie do laptopa takie same jedna doładowywałem druga od zera prawie do pełna. Tamta już dawno padła a ta nadal działa. Telefon stary tak samo robiłem zazwyczaj do zera i do pełna. Bateria dopiero po półtora roku zaczęła coraz gorzej trzymać a ładowana codziennie czasem 2 razy. Na Kate mój rekord yt i pisanie 4g/wifi 10.5h w 36 godzin prawie. Dużo zabawy aparatem to około 6h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Dnia 18.02.2017 o 10:39, Marszal198304 napisał: Witam, od wczoraj jestem posiadaczem kate. Przeczytałem wątek i już od pierwszego postu i wykresów zdziwiłem się, że nie boicie się rozładowywać baterii na maxa np 3% ? Bateria teoretycznie jest stała i osobiście bałbym się, że spadnie w niej napięcie czy coś podobnego. Mylę się? Ps pierwsze wrażenia z baterii bardzo pozytywne. Chodzi od 21,5 h, Wyświetlacz włączony 4 godz. 13 min i baterii zostało 32% więc wydaje mi się, że ok? Oczywiście cały czas wifi wł, 4G Mam kate około pół roku i nie przejmowałem się faktem,że rozładuję baterię do 0% i do dziś trzyma jak nowa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Może same baterie w sobie nie lubią rozładowania do zera ale elektronika która zliczya cykle ładowania już tak :d. Nawet w Samsungu mogłem podejrzeć ile takich cykli było :). W bateriach od laptów często wsad się krzaczy a ogniwa jeszcze są dobre. Sam niestety miałem takiego pecha A druga baterie ładuje od zera do pełna i działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 U mnie po dość intensywnym użytkowaniu wygląda to tak.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu610 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 (edited) Witam kolegów. Jaką wersje MIUI i kernel polecanie, aby wydłużyć żywotność baterii? Edited April 2, 2017 by misiu610 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek22 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Najlepiej najnowszy jaki jest dostępny na miuipolskaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domelos16 Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Szczerze mówiąc to na global stable zaczynając od 8.x.x.x to bateria po prostu leży i kwiczy, jest dużo słabsza (w sensie że jej drenaż jest większy). Pamiętam że na ostatniej wersji global satble przed miui 8 bateria byłą w stanie wytrzymać około 7h włączonego ekranu, podczas korzystania z lte , teraz na miui 8.2.1.0 to koło 3h . Co prawda na nowszym miui jest duża większa płynność, ale to chyba t ego nie warte. Sam się zastanawiam czy aby nie wgrać starszego miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Używam najnowszego miui 8.2 i bateria spokojnie wytrzymuje mi 7 godzin sot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Na wersji 8.2.3.0 dwie godziny oglądania Netflixa offline z pendrive'a, około 50% jasności i prawie max dźwięku Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Jak tam SoT? Xiaomi.eu się tylko pogarsza, w listopadzie 8-9h SoT teraz nawet zdarza się 2-3h po 24h, bateria znika w oczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu112 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Niestety smutna prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Na globalu mam to samo, na 4g nie przekraczam 4h (strasznie duże zużycie mają usługi google play). Na wi-fi dużo lepiej - ok. 7h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts