Jump to content

Bushid0

Recommended Posts

Ale przecież bardzo ważne jest przez jaki czas ten SoT robimy , każdy pisze 5 lub 6 czy ile tam godzin ale czy zawsze chodzi o jeden dzień roboczy działania telefonu? W moim przypadku widzę z doświadczenia że sporą energię pożera zwyczajne czuwanie sieci i w jeden dzień mogę zrobić 6 i więcej ale przez 3 dni już tylko 3-4 godziny SoT.  Może warto zaznaczyć  jeśli ktoś pisze ze ma 5 godzin ile godzin jest wtedy od ładowania do ładowania.

Edited by meleager

Ale przecież bardzo ważne jest przez jaki czas ten SoT robimy , każdy pisze 5 lub 6 czy ile tam godzin ale czy zawsze chodzi o jeden dzień roboczy działania telefonu? W moim przypadku widzę z doświadczenia że sporą energię pożera zwyczajne czuwanie sieci i w jeden dzień mogę zrobić 6 i więcej ale przez 3 dni już tylko 3-4 godziny SoT.  Może warto zaznaczyć  jeśli ktoś pisze ze ma 5 godzin ile godzin jest wtedy od ładowania do ładowania.

Oczywiście zwykle trzyma 48 godz i zostaje z 15%

Wysłane z mojego Redmi Note 3

Prośba o opinie i poradę.

Czy to normalne, że mój... no, mojej żony Redmi Note 3 SE (kenzo) ma czas pracy na baterii mniej więcej dobę z hakiem? Na tyle co się orientuję, to miui jest Globalem oficjalnym. Poniżej screeny. Niektórzy forumowicze piszą o np. 3 dniach pracy i jakieś 6h+ SoT... Dla mnie to jakieś czary czy coś, bo ja więcej jak 4h SoT u siebie nie widziałem, a telefon się właściwie wyładował w 18h. Zona właściwie używa go do przeglądania internetu i FB w 100% przez WiFi.  Bawiłem się w ustawienia poboru energii dla aplikacji, ale nic za bardzo to nie dało. Co może być tego przyczyną? A może to ja panikuje i wszystko jest ok?Screenshot_2017-01-20-19-17-44-698_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-01-20-19-17-58-886_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-01-20-19-18-35-200_com.android.settings.pngScreenshot_2017-01-20-19-17-32-738_com.miui.securitycenter.png

Też mam global dev(beta) 7.1.19 dzisiejszy nie zauważyłem jakiegoś większego zużycia choć jest zawczasu żeby o tym mówić.u mnie global dev lepiej trzyma niż stable.

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tabletowo.pl/2017/01/11/facebook-i-messenger-rozladowuja-baterie/&ved=0ahUKEwjD0fuQutHRAhUoQpoKHW1aAjMQqQIIGigBMAA&usg=AFQjCNF5lF6iDA2grNA3i6xP0btHQRsQYg

Tu masz o ostatniej wpace fb z baterią.

Masz mesenger i Facebook robi swoje .

Ściągnij wakelock i się dowiesz czy to nie winna jakieś aplikacji

Edited by Snajper

A ja mam do was pytanie, jak długo ładuje się wam telefon powiedzmy od 10% do pełna na oryginalnej ładowarce. U mnie bywa, że ładuje ok. 1%/min., ale bywa też dużo dłużej. I drugie pytanie: czemu w Użyciu baterii nie podaje mi czasu połączeń głosowych i sygnału sieci, czy to może być wina softu? Mam Global Stable 8.1.1.

1. 

Cytat

jak długo ładuje się wam telefon powiedzmy od 10% do pełna na oryginalnej ładowarce

~2,5h

2. Dzięki za tipy, Wywaliłem fb i messengera i rzeczywiście pomogło. Dodatkowo... problem u mnie chyba również leży w dostępie do sieci LTE. Na screenie z wykresem zamieszczonym w moim poście powyżej, widać jak nierówno jest telefon połączony z siecią. Jak żona była poza domem 8h to spadek baterii w tym czasie był bardzo mały. Wychodzi więc na to, że w domu telefon co chwilę gubi sygnał LTE i co chwile próbuje się połączyć z siecią LTE i to drenuje baterie... Jak wyłączyłem LTE to po 24h było 61% baterii przy ~3h SoT. Pytanie jakie chyba pozostało, to... czy telefon ma lipny odbiór LTE czy ja mieszkam na zadupiu :D Chyba i to i to, bo choć mieszkam w Rzeszowie i LTE powinno śmigać elegancko, to czasem się zdarzają problemy z siecią nie tylko u mnie ale także u sąsiadów w okolicy. Ale też poprzednie telefony jakie miałem takiego problemu nie miały... Jeszcze raz dzięki za pomoc.

33 minuty temu, CzechuXX napisał:

Snajper

Mieszasz tymi aktualizacjami w telefonie ;)

Ja w końcu znalazłem satysfakcjonującą mnie 7.1.5 i chyba się z nią ustatkuję.

Przecież każdy powinien przeczytać jakiegoś tutka jak jest z tymi systemami na MIUI i wybrać jeden który mu odpowiada. Global dev aktualizacja opcjonalna nikt nikogo do niej nie zmusza.

Ja aktualizuje telefon odrazu po wyjściu bo mam problem z telefonem i liczę na na poprawę.choć wątpię w to szczególnie po ignorowaniu problemu na en.miui

• 4 weeks later...

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem kate. Przeczytałem wątek i już od pierwszego postu i wykresów zdziwiłem się, że nie boicie się rozładowywać baterii na maxa np 3% ? Bateria teoretycznie jest stała i osobiście bałbym się, że spadnie w niej napięcie czy coś podobnego. Mylę się? Ps pierwsze wrażenia z baterii bardzo pozytywne. Chodzi od 21,5 h, Wyświetlacz włączony 4 godz. 13 min i baterii zostało 32% więc wydaje mi się, że ok? Oczywiście cały czas wifi wł, 4G

Edited by Marszal198304

Miałem 2 baterie do laptopa takie same jedna doładowywałem druga od zera prawie do pełna. Tamta już dawno padła a ta nadal działa. Telefon stary tak samo robiłem zazwyczaj do zera i do pełna. Bateria dopiero po półtora roku zaczęła coraz gorzej trzymać a ładowana codziennie czasem 2 razy. Na Kate mój rekord yt i pisanie 4g/wifi 10.5h w 36 godzin prawie. Dużo zabawy aparatem to około 6h. 

Dnia 18.02.2017 o 10:39, Marszal198304 napisał:

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem kate. Przeczytałem wątek i już od pierwszego postu i wykresów zdziwiłem się, że nie boicie się rozładowywać baterii na maxa np 3% ? Bateria teoretycznie jest stała i osobiście bałbym się, że spadnie w niej napięcie czy coś podobnego. Mylę się? Ps pierwsze wrażenia z baterii bardzo pozytywne. Chodzi od 21,5 h, Wyświetlacz włączony 4 godz. 13 min i baterii zostało 32% więc wydaje mi się, że ok? Oczywiście cały czas wifi wł, 4G

Mam kate około pół roku i nie przejmowałem się faktem,że rozładuję baterię do 0% i do dziś trzyma jak nowa:-)

• Like 1

Może same baterie w sobie nie lubią rozładowania do zera ale elektronika która zliczya cykle ładowania już tak :d. Nawet w Samsungu mogłem podejrzeć ile takich cykli było :). W bateriach od laptów często wsad się krzaczy a ogniwa jeszcze są dobre. Sam niestety miałem takiego pecha :D A druga baterie ładuje od zera do pełna i działa :)

• Like 1

• 1 month later...

Szczerze mówiąc to  na global stable zaczynając od 8.x.x.x  to bateria po prostu leży i kwiczy, jest dużo słabsza (w sensie że jej drenaż jest większy). Pamiętam że na ostatniej wersji global satble przed miui 8 bateria byłą w stanie wytrzymać około 7h włączonego ekranu, podczas korzystania z lte , teraz na miui 8.2.1.0 to koło 3h . Co prawda na nowszym miui jest duża większa płynność, ale  to chyba t ego nie warte. Sam się zastanawiam czy aby nie wgrać starszego miui

• 2 months later...
  • 2 weeks later...