Bushid0 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) Zróbmy tu jeden temat odnośnie baterii w naszych "kaśkach". Jestem za tym, aby w tym jedynym temacie wrzucać screeny z zadowolenia, lub i niezadowolenie z baterii w naszych telefonach, jak i również pytań odnośnie baterii. Aby to w miarę jakoś wyglądało, oraz żeby odbyło się bez głupich pytań typu, na jakiej wersji miui śmigasz, to od razu przy wrzuceniu screenów piszcie jaką macie wersję. A więc ja zacznę. Nie wiem czy to dobry wynik czy nie, więc może porównam sobie z waszymi wynikami. Wersja miui - stable 8.0.4.0 Wyświetlacz ustawiony na auto na ok 50%. Dostęp do lokalizacji włączony. Edited November 13, 2016 by Bushid0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 aż tyle nie miałem czasu na ekranie... ok. 6,5 godziny wyszło, głównie net i rozmowy. ROM dev 6.10.13 Screena nie mam - zobaczymy teraz jak będzie. Dziś ładowane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Myślę że nawet na WiFi to świetny wynik Tapnięte z RN3 PRO KATE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 To i moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushid0 Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 (edited) Kolegi kenzo. Ktos na kasce przy podobnym użytkowaniu jak tu mial tyle dni? Miui 7 on ma globala. Edited November 19, 2016 by Bushid0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHBmacieg Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Niech pokaże czas pracy na ekranie. Z tych wykresów w zasadzie niewiele wynika. Mój przy bardzo intensywnym używaniu (cały czas włączone dane pakietowe/WiFi, synchronizacja i takie duperele) wytrzymuje mi spokojnie cały dzień poza domem (7-21). Przy spokojnym używaniu i nie oglądaniu przez cały dzień śmiesznych kotów na 9gagu, z włączonymi danymi pakietowymi, ale bez synchro i lokalizacji, spokojnie wytrzymuje 2 dni (36h). Nie wiem ile to wychodzi godzinowo pracy na wyświetlaczu, pewnie koło 8-10, może więcej nawet. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekpal Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Raz udalo mi sie wyciagnac 4 dni bez dwoch czy trzech godzin, uzywanie oszczedne ale tez bez przesady, przy uzywaniu delikatnym bateria wytrzymuje 3 dni, a przy ostrym ciśnięciu 2. Nie udało mi sie jeszcze zarżnąć baterii w jeden dzień. Kocham ten telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHBmacieg Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Mi się udało, ale cały dzień w zasadzie grając w GTA VC, heroes 3, banner saga 2 i inne gry, które raczej nie oszczędzają podzespołów, w tym też gry mmo, które dodatkowa ciągnął dane pakietowe. Ale generalnie też jestem bardzo zadowolony z wydajności baterii. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) Osoby, które twierdzą, że bateria wytrzymuje 3-4 dni i dłużej używają tel jako tel stacjonarnego i zegarka. Wykres przedstawię nom stóp 4G lub WiFi, bez GPS, 5 skrzynek @, Messenger, około 150 sms i godzina rozmów . Update Dodam jeszcze, że stream na żywo przez Periscope i FB Live przez 4G od 10 z przerwami w tym rozmowy, sms i @ do godz 22 pozostało około 30%. Sorry, ale skrinów wtedy nie zrobiłem. Edited November 20, 2016 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Używam ile widać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Ponad 4 dni i z tego 4 godziny wybudzony. Telefon stacjonarny, a nie smartfon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Hehe, o czym tu gadać... Wystarczy że przez służbowy się gada non-stop Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek666b Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 No widzę ładne wyniki. Mam Redmi note 3 na mediateku ale leci do mnie kate-chyba będzie jeszcze lepiej z tego co widzę =D Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu112 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Dnia 20.11.2016 o 16:35, acocieto napisał: Osoby, które twierdzą, że bateria wytrzymuje 3-4 dni i dłużej używają tel jako tel stacjonarnego i zegarka. Wykres przedstawię nom stóp 4G lub WiFi, bez GPS, 5 skrzynek @, Messenger, około 150 sms i godzina rozmów . Update Dodam jeszcze, że stream na żywo przez Periscope i FB Live przez 4G od 10 z przerwami w tym rozmowy, sms i @ do godz 22 pozostało około 30%. Sorry, ale skrinów wtedy nie zrobiłem. Możesz powiedzieć jakiego roomu używasz, bo ja szukam właśnie na swoją KATE czegoś co by trzymało dobrze baterię, bo jak na razie to 5-5.5h ekran to max Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Skriny były na xiaomi.eu 6.11.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladziu22 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Ten wykres "historia" to od miui 8 bo na 7 nie znalazłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Jakich ustawień używacie? Blokujecie procesy w tle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Pozwolenie daje tylko tym aplikacją które mają działać w tle, procesów jako takich nie ruszam.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 A gdzie masz to wyszczególnienie aplikacji? Ja znalazłem tylko opcję ogólna ubijania aplikacji w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Panel sterowania > bateria > aplikacja oszczędzania baterii.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Mi średnio trzyma jakieś 2 dni jakieś 5/6 h na ekranie, ale od 2 dni coś mi drenuje baterię i pada w dzień - dziś 80% zeżarte i 2 h 37 m włączony ekran. Ram wyczyszczony, zarządzanie baterią jest włączone czyli ograniczenie wszelkiej aktywności aplikacji w tle no mam wrażeni jakby tel nie mógł przejść w stan czuwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Powiem tak przedtem na miui polska oraz sensownie skonfigurowalem zarządzanie bateria per aplikacja i znaczna poprawa względem stable Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Co rozumiesz przez sensowne skonfigurowanie zarządzanie bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Kilkanaście masz możliwości zaczynając od częstotliwości powiadomień aplikacji, utrzymywania ich online, lokalizacji itpWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Przedstaw swój scenariusz użytkowania. Ogólniki każdy zna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Głownie : odbieranie maili, konsumpcja treści w sensie FB, Fora przez tapatalk, duzo RSS i przeglądania ulubionych serwisów i wiadomości, około 30 min nawigacja (waze,yanosik), 30 min oglądanie materiałów video. Ciagle właczony net mobilny lub w domu wifi. Oczywiscie każdy z nas inaczej uzywa i stąd te różnice ja tylko porównuje że na najnowszym miui polska mam lepsze czasy niz na stable które przez 3 tyg użytkowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Odbieranie @? Ok, ile @, i skrzynek @ i jak skonfigurowane skrzynki, ile czasu FB, czy powiadomienia są aktywne, więc kolejny potrzebny skrin to "Hhistoria" i wykorzystanie % wg aplikacji użytkowania i systemowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Przed chwilą, acocieto napisał: Odbieranie @? Ok, ile @, i skrzynek @ i jak skonfigurowane skrzynki, ile czasu FB, czy powiadomienia są aktywne, więc kolejny potrzebny skrin to "Hhistoria" i wykorzystanie % wg aplikacji użytkowania i systemowych. jasne przyjmij ze masz identycznie nie chce mi się udowadniać, podzieliłem się tylko jednym spostrzeżeniem ze na miui polska jest lepiej przy takim samym uzytkowaniu telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Wyżej znajdziesz moje skriny z 6.11.17, a na 6.12.1 moje wyniki się pogorszyły o około 30-40%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 3 godziny temu, acocieto napisał: Wyżej znajdziesz moje skriny z 6.11.17, a na 6.12.1 moje wyniki się pogorszyły o około 30-40%. uhm no ja wpadłem ze stable 8.0.4 na 6.12.1 więc nie mam porównania do 6.11.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domelos16 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Dzisiaj widzę ze jest dostępna 8.1.1 stable , ktoś testował? Bo wieczorem mam zamiar ją zainstalowaćWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin-82RN3PSe Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Jak dla mnie na plus. Ikonki górnej belki są lepiej zorganizowane. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Nie wiem jak wy to robicie, ja jak wyciągnę 5h na wł wyswietlaczu to jest max. Blokujecie aplikacje w tle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Może zmień soft. Na dev z początku stycznia od rana do wieczora ok 9h na wyświetlaczu potrafię przywieźć do domu jeszcze że 20%. Na aktualizacji że środka grudnia jednak musiałem go podładować żeby wytrzymał. Ja raczej nie blokuje nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) Ja na grudniowym dev ostatnim zrobiłem wcześniej eksperyment odebrałem wszystkie zbędne aplikacjie systemowe dostęp do neta .W ustawieniach bateri to samo żeby nie działały w tle. Wyłączyłem nakładkę hw w opcjach programistycznych. Parę aplikacje usuniętych systemowych (bug report klawiatury, przeglądarka miui, Facebook).odebrane uprawnienia aplikacją(panel sterowania a także w zainstalowanych aplikacjiach ).Telefon używałem tylko w 3g. Przy korzystaniu tylko z Gmail, Chrome, telefon,sms, mBank,fb lite. Wyciągnąłem 16h na wyświetlaczu.może jeszcze coś miałem załączne ale nie pamiętam.Nie mam już zrzutu ale jak ktoś chcę niech przetestuję napewno wciągnie niesamowity wynik. Lecz to tylko ekstremalne ustawienia i dużo grzebania w ustawieniach i dużo sprawdzania co jaka aplikacja ma uprawnienia. Tylko po to żeby jak najlepszy wynik osiągnąć na bateri(można sobie namieszać w systemie).Sam tylko test przeprowadziłem i po wszystkim Ustawienia fabryczne przywróciłem. Według mnie teraz global dev lepiej im wychodzi niż stable ale to może dlatego że tylko poprawią bug fix lub kalendarz zobaczy się jak w tym tygodniu będzie.Na global dev.7.1.12 Spokojnie 7h na wyświetlaczu ale ładuję z przyzwyczajenia wcześniej ok 30-40% Edited January 18, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts