ze7zez Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Opublikowano 29 Sierpnia 2025 W dniu 28.08.2025 o 00:33, Marek Wesołowski napisał(a): Zostaje koledze flashowanie z autoryzacją, tzw EDL lub prośba do Orange. EDL jest wyłącznie dla specjalistycznych serwisów z uprawnieniami do autoryzacji. Xiaomi zablokowało inny dostęp. Prośba do Orange ..... Przepraszam, ale to wyalienowana propozycja. Mimo to dzięki za starania. Prawdopodobnie w brandowanym firmware nie można odblokować bootloadera z powodu polityki Xiaomi.
Netoper Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Opublikowano 29 Sierpnia 2025 EDL jest wyłącznie dla specjalistycznych serwisów z uprawnieniami do autoryzacji. Xiaomi zablokowało inny dostęp. Prośba do Orange ..... Przepraszam, ale to wyalienowana propozycja. Mimo to dzięki za starania. Prawdopodobnie w brandowanym firmware nie można odblokować bootloadera z powodu polityki Xiaomi.W dalszej części wypowiedzi wspomniał możliwości "kablowej"Np. takim czymś (przykładowy link po wpisaniu w wyszukiwarce "Edl Xiaomi" )https://a.aliexpress.com/_EIw9WZuWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Ja sie tylko obawiam , że z powodu polityki Google coraz wiecej osób zacznie blokowac swoje bootloadery a nieodblokowywac. Sam poswiecilem 80 $ na odblokowanie ale wolalem stracic niż miec wieczne problemy ktore się nagle pojawiły. Jezeli nic sie nie zmieni źle wroze w dluższym okresie czasu softom xiaomi.eu a tyle lat korzystalem. Z przykrościa to pisze niestety.... 1
Master Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 ale walczymy dalej ... ja np. się łatwo nie poddam ... a bez portfela Google radzę sobie znakomicie ... jak działał też z niego nie korzystałem 🙃 ot było to w rezerwie na wszelki wypadek ... może raz się przydało przez lata ... brak certyfikatu w sklepie z tego co mam u siebie na nic mi nie rzutuje ... bieda będzie wtedy jak banki przejdą na ich usługi albo zaczną zwiększać poziom bezpieczeństwa swoich apek i wtedy będzie już problem ... póki co - patrząc po sobie - nie mam żadnego powodu do przejścia na global i zrobienia locka ... zobaczymy co będzie dalej ... a najbliższy plan to wrzucenie hypera 3ki - zobaczymy czy tam się nic dodatkowo nie wysypie ... no i czekam sobie spokojnie na fony 16tki ... pewnie ultre patrząc po ich polityce wypuszczania chińczyków / globali ... 🙃
Mazzo Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Hej, spodziewam się odpowiedzi w temacie, jednak zapytam. Pacjent - Mi 9T Pro (raphael), global. Padł z dnia na dzień, po prostu się wyłączył, pod ładowarką odpalał na chwilę ikonę miui i wygaszał się od razu. Z głupia frant podłączyłem go do kompa i dostałem monit o instalację sterowników, więc poszedłem dalej. Udało mi się dojść do momentu, gdzie w Mi Flash telefon jest widoczny na porcie USB (COM-22), a więc jest w trybie EDL, jednak po zalogowaniu się na konto xiaomi dostaję monit 'your account is unauthorized for this operation'. Nie obejdzie się bez kontaktu z kimś, kto ma dostęp do wyższego tieru kont Xiaomi?
Master Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 43 minuty temu, Mazzo napisał(a): Hej, spodziewam się odpowiedzi w temacie, jednak zapytam. Pacjent - Mi 9T Pro (raphael), global. Padł z dnia na dzień, po prostu się wyłączył, pod ładowarką odpalał na chwilę ikonę miui i wygaszał się od razu. Z głupia frant podłączyłem go do kompa i dostałem monit o instalację sterowników, więc poszedłem dalej. Udało mi się dojść do momentu, gdzie w Mi Flash telefon jest widoczny na porcie USB (COM-22), a więc jest w trybie EDL, jednak po zalogowaniu się na konto xiaomi dostaję monit 'your account is unauthorized for this operation'. Nie obejdzie się bez kontaktu z kimś, kto ma dostęp do wyższego tieru kont Xiaomi? trochę nie w tym temacie wrzuciłeś to zapytanie 🙃 uderz do @Acid z tą kwestią ... najszybciej Ci pomoże ... 1
kris68 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 @Master Cytat ale walczymy dalej ... ja np. się łatwo nie poddam ... a bez portfela Google radzę sobie znakomicie ... jak działał też z niego nie korzystałem 🙃 ot było to w rezerwie na wszelki wypadek ... może raz się przydało przez lata ... brak certyfikatu w sklepie z tego co mam u siebie na nic mi nie rzutuje ... bieda będzie wtedy jak banki przejdą na ich usługi albo zaczną zwiększać poziom bezpieczeństwa swoich apek i wtedy będzie już problem ... póki co - patrząc po sobie - nie mam żadnego powodu do przejścia na global i zrobienia locka ... zobaczymy co będzie dalej ... a najbliższy plan to wrzucenie hypera 3ki - zobaczymy czy tam się nic dodatkowo nie wysypie ... no i czekam sobie spokojnie na fony 16tki ... pewnie ultre patrząc po ich polityce wypuszczania chińczyków / globali ... 🙃 Wiesz nie chodzi mi o Portfel, bo płacę zegarkiem, ale jest widocznie jakaś różnica, no na pewno naszymi modelami i softem, ty nie masz tych problemów, ale ja miałem problem z: mObywate.em, mPay, ING, Milenium no to wiesz po co mi telefon z softem xiaomi.eu jeżeli nie mogę z tych aplikacji korzystać albo jest to bardzo utrudnione. Z żalem musiałem się pozbyć softu i zablokować bootloader na Taiwanie, ale wiesz ile ja "mieszam" telefonem wiec, jeżeli podstawowe aplikacje mi nie działały wiec co zrobić.
Janwoj Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 3 godziny temu, kris68 napisał(a): .......Z żalem musiałem się pozbyć softu i zablokować bootloader na Taiwanie, ale wiesz ile ja "mieszam" telefonem wiec, jeżeli podstawowe aplikacje mi nie działały wiec co zrobić. Jak to jest z tym ewentualnym powtórnym odblokowaniem, gdyby mi się coś odmieniło. Trzeba ponownie występować o zgodę, czy można to już zrobić inną nie tak karkołomną drogą jak za pierwszym razem. Na razie mam dylemat co wybrać czy xiaomi.eu, czy tajwański ROM dla RN13 Pro 5G. Pytam z ciekawości, bo wielkiej potrzeby odnośnie blokowania nie mam, gdyż akurat płatności tą drogą specjalnie mnie nie interesują.
wypcio Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Jeśli się nic nie zmieniło możesz zablokować bl później odblokować bez żadnych problemów. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 @wypcio No chyba na HyperOS powtórne odblokowanie miunlock już nie jest takie proste.
wypcio Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Sprawdzał tego nie będę mój Poco za pare miesięcy straci oficjalne wsparcie Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Dmytro Bojko Opublikowano 1 Września 2025 Opublikowano 1 Września 2025 (edytowane) W dniu 25.08.2025 o 18:28, Marek Wesołowski napisał(a): Szanowni Panowie, metoda odblokowania przez server ma błąd. Ponieważ d/d pod rząd odblokowałem już 7-my smartphone, w tym dziś niespełna godzinę temu opiszę w miarę szybko jak należy to zrobić. 1) Instalujemy na Windows 11 WSA, najlepiej od MustardChef z github WSA_2407.40000.4.0_x64_Release-Nightly-with-magisk-29.0.29000.-stable-GApps-13.0.7z, musimy mieć włączone Hyper-V w Windows 11, a to implikuje domyślnie włączone VT-X i VT-d w BIOS/EFI. 2) Wchodzimy do google play, logujemy się pobieramy xiaomi community logujemy się. Nie ma żadnego znaczenia LAN/WWAN/WiFi 3) Uruchamiamy sobie przed 18.00 czasu letniego tak by 17.59.59 do 18.00.02 kliknąć "Apply For Unlocking" Musimy na telefonie mieć tryb programisty i gotowość to powiązania konta "Dodaj konto i urządzenie". 4) Teraz uwaga, mimo, że z kompa otrzymamy komunikat "Application quota limit reached, please try again after XX/XX" Nie martwimy się. Natychmiast wolnym palcem o 18.00.01-do 18.00.05 (moje czasy) klikamy w "dodaj konto i urządzenie" z poziomu tel w oknie programisty - stan odblokowania MI i uprzedniej akceptacji ZGODY! w "Wymagane Uprawnienia". Pamiętajcie o tym by nie tracić czasu. 5) Po sekundzie ujrzycie komunikat o pomyślnym powiązaniu konta z urządzeniem "dodano..." W załączniku zrzuty w trakcie pisania postu. U mnie czas oczekiwania np. od dzisiejszej operacji to 72h. Jest on różny i losowy to musi być "WSA_2407.40000.4.0_x64_Release-Nightly-with-magisk-29.0.29000.-stable-GApps-13.0.7z" ? nie wiem skąd to pobrać a jak pobrałem inne oprogramowanie imitujące telefon i zalogowałem się na Xiaomi Community, to niestety nie ma tam opcji "apply for unlocking" dziś o 18:00 klikałem w telefonie na "apply for unlocking" i w ciągu 1-2 sekund próbowałem w opcjach programisty dodać telefon, ale nie udało się... Edytowane 1 Września 2025 przez Dmytro Bojko
Acid Opublikowano 4 Września 2025 Opublikowano 4 Września 2025 W dniu 28.08.2025 o 00:33, Marek Wesołowski napisał(a): Komenda z fastboota – fastboot oem edl – kiedyś działało, teraz zablokowane (wymaga autoryzowanego konta Xiaomi), które o ile mi wiadomo kosztuje 1k USD rocznie jako tzw serwisówka Skad masz takie informacje? To bzdura. Takie konto nigdy nie istniało, tzn istniało serwisowe np. z nieograniczonymi slotami do odblokowania parę lat temu. Dziś takie konto o ile jeszcze jest to głęboko w większym serwisie w Chinach i na pewno nie kosztuje 1k USD. Wyssane z palca wiadomości. Natomiast istnieje sposób darmowy na fastboot to EDL i to mają serwisy lub inne narzędzia z kontami od Xiaomi.
Zafiek Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 (edytowane) Udało mi sie odblokować Poco F5 Pro, (android 14, HyperOs 1.09.0) na podstawie tego poradnika. Za drugim razem - wcześniej pomyliłem kolejność. https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/post-89311595 To samo co wyżej tylko bardziej szczegółowo opisane https://droidwin.com/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-2-android-15/ Wcześniej próbowałem oficjalną metodą. Edytowane 6 Września 2025 przez Zafiek
Netoper Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 Udało mi sie odblokować Poco F5 Pro, (android 14, HyperOs 1.09.0) na podstawie tego poradnika. Za drugim razem - wcześniej pomyliłem kolejność. https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/post-89311595 To samo co wyżej tylko bardziej szczegółowo opisane https://droidwin.com/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-2-android-15/ Wcześniej próbowałem oficjalną metodą.No dobra, linki do stron z obcym językiem... ale czy mógłbyś swoimi (polskimi) słowami opisać jak odblokowałeś? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 19 godzin temu, Netoper napisał(a): No dobra, linki do stron z obcym językiem... ale czy mógłbyś swoimi (polskimi) słowami opisać jak odblokowałeś? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka ale ja pisałem, że to jest banalne i odblokowałem tak swoje dla F7 i kilkanaście dni temu komuś z forum F7 Ultra, a teraz czekam, aż kolega z forum podepnie do unlocka F7 i sprawdzi. Wszystko za pierwszym podejsciem. Dam za chwilę znać. Jak ktoś ma ochotę, to z 10 sztuk można na raz odblokować Własnie potwierdził, że 72 godziny i rura, więc mogę pomóc każdemu kto ma problem ZA DARMO jak coś zeby nie było! W dniu 30.08.2025 o 21:24, Janwoj napisał(a): Jak to jest z tym ewentualnym powtórnym odblokowaniem, gdyby mi się coś odmieniło. Trzeba ponownie występować o zgodę, czy można to już zrobić inną nie tak karkołomną drogą jak za pierwszym razem. Na razie mam dylemat co wybrać czy xiaomi.eu, czy tajwański ROM dla RN13 Pro 5G. Pytam z ciekawości, bo wielkiej potrzeby odnośnie blokowania nie mam, gdyż akurat płatności tą drogą specjalnie mnie nie interesują. zakładamy juz teraz nowe konto, zeby bylo starsze niz 30 dni w momencie odblokowania, a potem załatwiamy zdode za pierwszym podejscie w kilka sekund
nemed Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 Dzięki śliczne #QbaPl, bez Ciebie dalej bym klikał o 18 . Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas.Wysłane z F7 1
QbaPL Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 1 minutę temu, nemed napisał(a): Dzięki śliczne #QbaPl, bez Ciebie dalej bym klikał o 18 . Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas. Wysłane z F7 Udało by się wczoraj za pierwszym podejściem, gdyby nie było kalejdoskopu z kontami Xiaomi, ale udało się wyłapać i pykło za pierwszym razem, bo wczoraj się nie liczy. 😁 W dniu 1.09.2025 o 17:37, Dmytro Bojko napisał(a): to musi być "WSA_2407.40000.4.0_x64_Release-Nightly-with-magisk-29.0.29000.-stable-GApps-13.0.7z" ? nie wiem skąd to pobrać a jak pobrałem inne oprogramowanie imitujące telefon i zalogowałem się na Xiaomi Community, to niestety nie ma tam opcji "apply for unlocking" dziś o 18:00 klikałem w telefonie na "apply for unlocking" i w ciągu 1-2 sekund próbowałem w opcjach programisty dodać telefon, ale nie udało się... ale po co tak kombinowac, odezwij sie to oblokujemy od reki bez instalowania smieci i za darmo, poco utrudniac 1
QbaPL Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 pytanie, czy da sie odblokwac BL, wrzucic soft EU i zablokowac BL na tym sofcie na moim F7? wtedy google nie ma problemu z odblokowanym BL, a ja sie ciesze fajnym softem? kolega który odezwał sie z Xiomi 15 do zdjecia blokady BL pisze, ze wrzuca tajwan i blokuje spowrotem BL i działaja płatności. Czy może mnie ktos bardziej oświecic? Ponoc Kacper Pisał, ze jest to opcja, a kolega ma tak na F5 juz od dawna. Jak to ogarnąc, jeżeli sie da???
skay77 Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 Flash z opcją blokady bootloadera , cieszysz się nagrywaniem rozmów i bezproblemowymi platnosciami Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 2 minuty temu, skay77 napisał(a): Flash z opcją blokady bootloadera , cieszysz się nagrywaniem rozmów i bezproblemowymi platnosciami Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka ale tylko da sie z Globalem? z naszym EU nie pojdzie?
Netoper Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 Fona z custom romem nie można blokować bo kończy się to ucegleniem. Jak masz fona z dystrybucji EU to możesz zablokować BL na każdym globalnym romie np: Tajwan, Indonezja, EEA, Mi. ROM XiaomiEu jest custom romem.Jak fon jest z dystrybucji chińskiej to (pomijając fakt że obecnie nie będąc chińczykiem na miejscu nie odblokujesz BLa) na nim można tylko zablokować jeśli rom jest CN, jak wygrasz global czy customa i zablokujesz to też skończy się ucegleniem.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 1 minutę temu, Netoper napisał(a): Fona z custom romem nie można blokować bo kończy się to ucegleniem. Jak masz fona z dystrybucji EU to możesz zablokować BL na każdym globalnym romie np: Tajwan, Indonezja, EEA, Mi. Jak fon jest z dystrybucji chińskiej to (pomijając fakt że obecnie nie będąc chińczykiem na miejscu nie odblokujesz BLa) na nim można tylko zablokować jeśli rom jest CN, jak wygrasz global czy customa i zablokujesz to też skończy się ucegleniem. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka tak własnie cos mi switało 1
skay77 Opublikowano 7 Września 2025 Opublikowano 7 Września 2025 W realne czytałem że znowu na odwrót jest , CN odblokujesz a global nie Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 @QbaPL wielkie dzięki, pierwszy raz mi się udało odblokować w 5 minut sam nie dałbym rady, pozdrawiam. No i polecam oczywiście.
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 (edytowane) 14 minut temu, kris68 napisał(a): @QbaPL wielkie dzięki, pierwszy raz mi się udało odblokować w 5 minut sam nie dałbym rady, pozdrawiam. No i polecam oczywiście. Mówiłem, że można. U kolegi było trochę mętlika z kontami, ale się udało. nawet ma drugie w zapasie ze zgoda ważna rok. Zapraszam jak coś, to za darmo i szybko! Mam juz trzech zoperowanych pacjentów i dwa swoje. Zapraszam. Edytowane 9 Września 2025 przez QbaPL 1
Zafiek Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 On 06/09/2025 at 22:56, Netoper said: No dobra, linki do stron z obcym językiem... ale czy mógłbyś swoimi (polskimi) słowami opisać jak odblokowałeś? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Trochę się spóźniłem ale może się komuś przyda. PRZECZYTAJ NAJPIERW CAŁY PORADNIK, Nie jestem autorem, poradników ani odnośników / linków. Pierwszeństwo ma wersja angielskia (mogłem pomylić tłumaczenie) Najpierw kroki po polsku z tego poradnika https://miuipolska.pl/jak-odblokowac-bootloader-na-hyperos/ Potem zamiast klikać o 18 (17 czas zimowy), Przechodzimy do nie oficjalnej metody. Przejrzeć zwłaszcza drugi poradnik. Tam są obrazki jak to powinno wyglądać. https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/post-89311595 To samo co wyżej tylko bardziej szczegółowo opisane https://droidwin.com/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-2-android-15/ Wszystkie linki, skróty są zamieszczone w powyższych poradnikach. Z poradników powyżej Ściągamy Python https://www.python.org/downloads/ i instalujemy skrypt (AQLR.7z) https://xdaforums.com/attachments/aqlr-7z.6260101/ i rozpakowujemy. miflash_unlock_en_7_6_727_43 – na innej wersji nie chciał mi przyjść SMS https://xdaforums.com/attachments/mi_unlock_tool_v7-6-727-43-rar.6155026/ Włączamy przeglądarkę Firefox Instalujemy rozszerzenie Cookie Editor add-on Logujemy się na swoje konto z jednego z linków, nie ma znaczenia z którego L1 https://c.mi.com/global/ L2 https://new.c.mi.com/global/ Gdy jesteśmy zalogowani na koncie, w rozszerzeniu wpisujemy new i rozwijamy new_bbs_serviceToken sekcje i kopiujemy wartość z VALUE to do naszego skryptu AQLR.7 w pliku token.txt file. W Miejsce 1 i 3 (po wklejeniu cyfry są zastąpione) Włączamy przeglądarkę Chrome Logujemy się na swoje konto z jednego z linków, nie ma znaczenia z którego L1 https://c.mi.com/global/ L2 https://new.c.mi.com/global/ W polu adresu wklejamy javascript : (function(){var token=document.cookie.match(/popRunToken=([^;]+)/);if(token){prompt("Copy the token:", token[1]);}else{alert("Token not found");}})() (upewniamy się że między „JavaScript” i „:” nie ma spacji.) TO JEST WAŻNE Gdy wykonaliśmy to poprawnie wyskoczy TOKEN, który kopiujemy do skryptu AQLR.7 w pliku token.txt file. W Miejsce 2 i 4. (po wklejeniu cyfry są zastąpione) Teraz czekamy na odpowiednią godzinę. Nie wcześniej jak 30 min przed godziną 24:00 w CHINACH, u nas 18 czas letni, 17 zimowy. Odpalamy skrypt. W AQLR.7 włączamy plik Script.py, wpisujemy 1 i wciskamy enter. Włączamy plik Script.py, wpisujemy 2 i wciskamy enter. Włączamy plik Script.py, wpisujemy 3 i wciskamy enter. Włączamy plik Script.py, wpisujemy 4 i wciskamy enter. Powinnyśmy mieć 4 okna. Skrypt uruchomi się równo o 24:00 w Chinach. Nie ważne co pokaże skrypt po godzinie 24. Zawsze postępujemy Settings » Advanced Settings » For Developers » Mi Unlock Status » Link Account to Device. Try unlocking with Mi_Unlock. Ustawienia > Dodatkowych ustawień > Opcje programisty > Stan odblokowania Mi> Powiąż konto z urządzeniem, > spróbuj odblokować miflash_unlock_. Jeżeli porażka ( jak tak Miałem) Settings » My Account » Sign out of Account » then restart the device; Ustawienia > moje konto> wylogowanie z konta xiaomi. I reset urządzenia After restarting: Settings » Advanced Settings » For Developers » Mi Unlock Status » Link Account to Device. Try unlocking with Mi_Unlock. Po resecie logujemy się na swoje konto i Ustawienia > Dodatkowych ustawień > Opcje programisty > Stan odblokowania Mi> Powiąż konto z urządzeniem, NAWET JAK WYSKOCZYŁ BŁĄD spróbuj odblokować miflash_unlock_. Wyskoczył mi komunikat abym czekał 72h. Przez ten czas nie nie zmieniamy, z telefonem, kontem itp. 4
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 (edytowane) Własnie tak to robię i działa jak torpeda, ale nie każdy jednak to ogarnia. Dziś nie dało się odpalić ze ściećki chroma, tylko z liska poszło. Różnica jest taka, że jak odpalałem 4 skrypty to się nie udawało, więc odpalam 7 z trzema dodatkowymi czasami i odpala od ręki Edytowane 9 Września 2025 przez QbaPL
kris68 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Jeszcze raz dodam szacunek dla @QbaPL, jak pisałem, siedzę na forum lata, wszystko sobie powgrywam ustawie tylko te skrypty mnie wykończyły. Coś mi nie chciało zaskoczyć. W sumie siedziałem do 2 w nocy, bo mam trochę dużo aplikacji, cóż wywaliłem portfel Google, bo i tak płacę smartwatchem, mObywatel działa, ING też tylko Millenium nie chce przyjąć logowania biometrią i muszę logować się pinem, ale to już pikuś. Czemu mi to wywala przy instalacji twrp, zawsze szlo normalnie a teraz :
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Godzinę temu, kris68 napisał(a): Czemu mi to wywala przy instalacji twrp, zawsze szlo normalnie a teraz : Pierwszą komendę wpisałeś .\fastboot, a drugą już tylko fastboot. Stąd nie idzie.
doktorwatson Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Witam serdecznie. Posiadam nowego Poco F7 pro w wersji oprogramowania 2.0.205.0.VOKEUXM i nie chciałbym go odblokowywać ale posiadać możliwość płatności + opcję nagrywania rozmów. Może mi ktoś wytłumaczyć z grubsza co trzeba zrobić aby mieć taką możliwość ? Z tego co wyczytałem to pobieram ROM w wersji dla Tajwanu ze strony http://xmfirmwareupdater.com/hyperos/zorn/ i mam go wgrać miflashem czy poprzez fastboot? Wtedy zmieni się wersja z EEA na TAIWAN i będzie możliwość nagrywania rozmów oraz synchronizacji nagrać z chmurą? Edytowane 10 Września 2025 przez doktorwatson
Master Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 3 minuty temu, doktorwatson napisał(a): Witam serdecznie. Posiadam nowego Poco F7 pro w wersji oprogramowania 2.0.205.0.VOKEUXM i nie chciałbym go odblokowywać ale posiadać możliwość płatności + opcję nagrywania rozmów. Może mi ktoś wytłumaczyć z grubsza co trzeba zrobić aby mieć taką możliwość ? Z tego co wyczytałem to pobieram ROM w wersji dla Tajwanu ze strony http://xmfirmwareupdater.com/hyperos/zorn/ i mam go wgrać miflashem czy poprzez fastboot? Wtedy zmieni się wersja z EEA na TAIWAN i będzie możliwość nagrywania rozmów oraz synchronizacji nagrać z chmurą? jak chcesz wygrać miflashem to telefon musi być odblokowany ... z tego co piszesz to chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko 🙃 miflashem czy przez fastboot - jedno i drugie jest tożsame ... miflash wrzuci rom tylko na odblokowany telefon który jest uruchomiony w trybie fastboot ... inaczej nie zrobisz tego co chcesz zrobić ... odblokowanie to metoda oficjalna - polecam poczytać ten temat ... lub nieoficjalna / płatna ... powodzenia! ps. w miflash zaznaczasz potem opcje wgrania romu i ponowna blokada ... wersję Tajwan z zablokowaniem możesz wrzucić tylko na telefon z dystrybucji globalnej
kris68 Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 Nagrania na Taiwanie pozostają na telefonie i nie jestem pewien czy jest możliwość zapisywania tego w chmurze. Ale jak napisał @Master ty chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko 🙃. Co do odblokowania, ja masz konto na MC ponad 30 dni, to jest jeden przemiły kolega, którego gorąco polecam @QbaPL, myślę, że jak poprosisz, to pomoże. Albo opcja płatna na jednej z platform zależnie od modelu od 50 do 80 $. De gustibus...... Aha no i nie ma opcji oczywiście odblokowania smartfona w wersji CN.
FromWP Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 9 godzin temu, doktorwatson napisał(a): mam go wgrać miflashem czy poprzez fastboot? Miflashem w trybie fastboot. Ale nie da się tego zrobić bez odblokowania bootloadera. Trzeba odblokować a po wgraniu zablokować (żeby płatności działały). Nagrane rozmowy to pliki dyktafonu, a dyktafon można synchronizować z chmurą Mi
kris68 Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 @FromWP możesz mi jaśniej wyjaśnić jak nagrywane rozmowy zsynchronizować z chmurą, tak łopatologicznie ?
Rekomendowane odpowiedzi