Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba jedyny problem tkwi w tym modelu, bo na moje pytanie na forum komu udało się go odblokować w ostatnim czasie takiej odpowiedzi nie dostałem. Może w poprzednim roku, kiedy zasady nie były tak restrycyjne komuś udało się a teraz widzę, że to działa od przypadku do przypadku. Tylko 100% pewności daje odpłatne odblokowanie.

Opublikowano

Chyba nie musi. U mnie też było, że nie jest zweryfikowana a mimo to odblokowałem.

A wcześniej nigdy też nie weryfikowałeś?
Zastanawiam się czy weryfikacja numeru jest przypisana do konta Xiaomi i jak się (zweryfikowaną kartę/numer) wkłada do innego fona to może Xiaomi wtedy już się nie czepia, czy trza za każdym razem weryfikować ten sam numer po użyciu na innym modelu fona.
Chyba że to dwie oddzielne weryfikację, weryfikacja konta weryfikacja fona.

Z drugiej strony, jeśli dobrze pamiętam, to ja raz weryfikowałem milion lat temu i po zmianie fonów nie przypominam sobie żebym ponawiał, a trochę fonów już odblokowywałem.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A wcześniej nigdy też nie weryfikowałeś?

Nie przypominam sobie. Wiem tylko, że gdzieś na stronie Xiaomi po zalogowaniu znalazłam info, że karta SIM niezweryfikowana.
Opublikowano

Cześć, mam możliwość zdalnego odblokowania bootloadera w swoim xiaomi 15 przez gościa o którym było na forum. Oreol7? Czy jakoś tak. Zastanawia mnie tylko czy jeśli takie odblokowywanie zachodzi bez oficjalnej zgody xiaomi to jak się ma to do gwarancji?

Opublikowano
6 minut temu, Marcin S napisał(a):

Cześć, mam możliwość zdalnego odblokowania bootloadera w swoim xiaomi 15 przez gościa o którym było na forum. Oreol7? Czy jakoś tak. Zastanawia mnie tylko czy jeśli takie odblokowywanie zachodzi bez oficjalnej zgody xiaomi to jak się ma to do gwarancji?

ja mam na swoim koncie możliwość odblokowania. Udało mi się w dwa dni. Dziś mi się udało, ale wydaje mi się, że zostawię swojego F7 na oryginale, ale odinstaluje to co się da. Nie wiem jak to do końca działa, ale może być opcja oddania mojej możliwości komuś innemu. Co do Oreol7 to z nim pisałem. Niby chciał 20 USD za mojego Poco F7 na innym koncie, ale się nie zdecydowałem.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Marcin S napisał(a):

oficjalna zgoda to tylko przez ich soft ... myślę że nie masz czym specjalnie się martwić bo w razie czego locka możesz sam zrobić z powrotem razem z wrzuceniem oryginalnego systemu ... a i w serwisach oni i tak wrzuca pewnie oryginalny system i zrobią znowu locka ... gdzieś był artykuł kiedyś o uznawaniu gwarancji dla telefonów z romem Xiaomi eu - jak znajdę to zalinkuje w update ... 

tu jest jeszcze odnośnie miui i dotyczy oficjalnej zgody na unlock ( nie wiem czy oni to w ogóle sprawdzają - może przyjmują że skoro jest unlock to był oficjalnie - to ma sens bo kiedyś z tym oficjalnym nie było problemów ... ale teraz mamy inne realia ...)

https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/

Edytowane przez Master
Opublikowano
6 minut temu, Master napisał(a):

oficjalna zgoda to tylko przez ich soft ... myślę że nie masz czym specjalnie się martwić bo w razie czego locka możesz sam zrobić z powrotem razem z wrzuceniem oryginalnego systemu ... a i w serwisach oni i tak wrzuca pewnie oryginalny system i zrobią znowu locka ... gdzieś był artykuł kiedyś o uznawaniu gwarancji dla telefonów z romem Xiaomi eu - jak znajdę to zalinkuje w update ... 

tu jest jeszcze odnośnie miui i dotyczy oficjalnej zgody na unlock ( nie wiem czy oni to w ogóle sprawdzają - może przyjmują że skoro jest unlock to był oficjalnie - to ma sens bo kiedyś z tym oficjalnym nie było problemów ... ale teraz mamy inne realia ...)

https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/

Czyli teoretycznie gdyby mi w serwisie zrobili locka spowrotem, lub nawet jeśli to ja bym to zrobił przed wysłaniem do serwisu - to znaczy że jeśli znowu zechcę odblokować po ewentualnym powrocie z serwisu to będę musiał komuś za to płacić kolejny raz? 

Co do gwarancji przy oficjalnej zgodzie do odblokowania bootloadera to wiem że jest. Ale ciekawe jak się ma sytuacja gdy "ktoś inny grzebie". Czy to po prostu zostaje już na moim koncie?

10 minut temu, QbaPL napisał(a):

ja mam na swoim koncie możliwość odblokowania. Udało mi się w dwa dni. Dziś mi się udało, ale wydaje mi się, że zostawię swojego F7 na oryginale, ale odinstaluje to co się da. Nie wiem jak to do końca działa, ale może być opcja oddania mojej możliwości komuś innemu. Co do Oreol7 to z nim pisałem. Niby chciał 20 USD za mojego Poco F7 na innym koncie, ale się nie zdecydowałem.

W jaki sposób Ci się udało?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Marcin S napisał(a):

Czyli teoretycznie gdyby mi w serwisie zrobili locka spowrotem, lub nawet jeśli to ja bym to zrobił przed wysłaniem do serwisu - to znaczy że jeśli znowu zechcę odblokować po ewentualnym powrocie z serwisu to będę musiał komuś za to płacić kolejny raz? 

Co do gwarancji przy oficjalnej zgodzie do odblokowania bootloadera to wiem że jest. Ale ciekawe jak się ma sytuacja gdy "ktoś inny grzebie". Czy to po prostu zostaje już na moim koncie?

no tak jak napisałeś ... zapewne będziesz musiał skorzystać z płatnej metody ... a czy zostaje to na Twoim koncie że ktoś grzebał to nie wiem 🙃 możliwe że nie ... jeśli przed odesłaniem do serwisu sam wrzucisz system i zrobisz locka to myślę że nikt tam nie będzie wnikal w historię. konta ... a nawet jeśli będzie to tam będzie wyglądało że wszystko jest ok bo zgody na odblokowanie nie było 🙃 a skoro dostali fona z oryginalnym systemem i zablokowano to wszystko się zgadza ... ogólnie odblokowanie nieoficjalne nie przechodzi przez twoje konto ... w ogóle to telefon musi być przed tą procedura odpięty od konta Xiaomi ... dopiero podpinasz go pod nie jak już jest odblokowany ... stąd myślę że nie ma tu powodów do obaw ... może trochę więcej infa wrzuci to np @Acid który jest fachowcem od tematów serwisowych i ma na pewno większe pojęcie ode mnie ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
W dniu 2.07.2025 o 01:31, Master napisał(a):

no tak jak napisałeś ... zapewne będziesz musiał skorzystać z płatnej metody ... a czy zostaje to na Twoim koncie że ktoś grzebał to nie wiem 🙃 możliwe że nie ... jeśli przed odesłaniem do serwisu sam wrzucisz system i zrobisz locka to myślę że nikt tam nie będzie wnikal w historię. konta ... a nawet jeśli będzie to tam będzie wyglądało że wszystko jest ok bo zgody na odblokowanie nie było 🙃 a skoro dostali fona z oryginalnym systemem i zablokowano to wszystko się zgadza ... ogólnie odblokowanie nieoficjalne nie przechodzi przez twoje konto ... w ogóle to telefon musi być przed tą procedura odpięty od konta Xiaomi ... dopiero podpinasz go pod nie jak już jest odblokowany ... stąd myślę że nie ma tu powodów do obaw ... może trochę więcej infa wrzuci to np @Acid który jest fachowcem od tematów serwisowych i ma na pewno większe pojęcie ode mnie ...

jak coś to mi udało się na jednym Poco F7 uzyskać zgodę na odblokowanie BL za drugim podejsciem, a drugiej sztuce za pierwszym. jest bardzo prosty skrypt.

Opublikowano
18 minut temu, wypcio napisał(a):

Daj linka do tego sposobu

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/

3rd section
Bypass
---------------------------------

Xiaomi blocks the unlocking of all Cn devices , MIUI and HYperOS.
WHY?
With MiUnlock you will have the error:
"The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold".
so no need to post here if you have a CN device.

klikasz w instructions i już

work with HyperOS2

arrow-blue.gif

NEW
This method should avoid the quota limit reached message.
Thanks to @dotKin 

Spoiler: Instructions.

jestem w szkodu, bo skryp pokazywał błąd limitu, potem na telefon wylogowałem się wznowiłem telefon, zalogowałem na konto i sprawdzasz stan odblokowania i pyk, dodało telefon, potem miUnlock i czekasz 72 godziny

• Like 1
Opublikowano

Jak wiadomo, na urządzeniach z HyperOS wymagana jest zgoda Xiaomi Community na odblokowanie bootloadera, zatem trzeba się o nią dobijać poprzez aplikację XC.

Aby jednak uzyskać dostęp do zakładki odblokowania BL w tej aplikacji, trzeba w niej ustawić region na Global i tu wynurza się problem, jako że istnieją dwa rodzaje ROMów Global bez wskazania kraju i są to Global (MI) i Global (EU) i wszystkie urządzenia z dystrybucji europejskiej zaopatrzone są w firmware Global (EU).

Czy zatem robi to jakąś różnicę dla Xiaomi Community, znaczy konkretnie dla algorytmu sprawdzającego wnioski o odblokowanie bootloadera ?

Opublikowano

Nie robi, rom global to global bez znaczenia czy rom Eea, Mi, Tw, czy id.
W odblokowaniu BLa bardziej chodzi o samo pochodzenie telefonu czy jest z dystrybucji CN czy Global.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Licht napisał(a):

Jak wiadomo, na urządzeniach z HyperOS wymagana jest zgoda Xiaomi Community na odblokowanie bootloadera, zatem trzeba się o nią dobijać poprzez aplikację XC.

Aby jednak uzyskać dostęp do zakładki odblokowania BL w tej aplikacji, trzeba w niej ustawić region na Global i tu wynurza się problem, jako że istnieją dwa rodzaje ROMów Global bez wskazania kraju i są to Global (MI) i Global (EU) i wszystkie urządzenia z dystrybucji europejskiej zaopatrzone są w firmware Global (EU).

Czy zatem robi to jakąś różnicę dla Xiaomi Community, znaczy konkretnie dla algorytmu sprawdzającego wnioski o odblokowanie bootloadera ?

ale powyzej masz ten skrypt, który pomaga w uzyskaniu zgody

2 godziny temu, wypcio napisał(a):

Widziałem już tą metode na xda sam podawałem linka do tego tutaj.

i ona odziwo działa. byłem sceptyczny ale po odblokowaniu dwóch urzadzen w dwa dni uwierzyłem

3 godziny temu, Licht napisał(a):

dlatego wystarczy ten skrypt powyzej i odblokowujesz za 1/2 razem

Opublikowano

Nie każdy wie większość leniwa jest nie szuka rozwiązań najlepiej podać wszystko na tacy.

Opublikowano
1 godzinę temu, wypcio napisał(a):

Nie każdy wie większość leniwa jest nie szuka rozwiązań najlepiej podać wszystko na tacy.

Dla mnie, informacje podane na portalu xda są dosyć mętne i niewiele mi wyjaśniają, dlatego liczyłem raczej na pomocną dłoń, a nie na krytykę.

Opublikowano
7 godzin temu, Licht napisał(a):

Sorry  @QbaPL , ale nie każdy jak widać wie jak toto zastosować krok po kroku.

ale to napisz do mnie, to Ci to ogarnę, żaden problem. Albo odpale u siebie, albo Ci to zrobię przez teamviwer u Ciebie kompie i sam bedzie sobie to klikał codziennie, ale może uda się za pierwszym razem. Kto pyta ten nie błądzi. Dawaj śmiało

7 godzin temu, wypcio napisał(a):

dla mnie też to było wyzwanie, bo coś nowego, ale po godzinie ogarnąłem po kilku błędach, a teraz mogę komuś z miłą chęcią pomóc

Opublikowano

Do tych metod potrzeba szczęścia i cierpliwości można ogarnąć każda z nich.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli to komuś pomoże, to dobrze działa składanie wniosku z innego urządzenia niż to, którego kwestia dotyczy.

Ja zastosowałem tablet Samsunga i od pierwszego strzału.

Pozdrawiam 

Edit.

Proszę się nie sugerować stroną z aplikacji XC, gdzie klikacie o wniosek, tylko po każdej sesji próbować połączyć urządzenie z systemem XC w Opcjach programisty.

W razie oporów, trzeba wylogować się z konta Xiaomi, ponownie zalogować się i ponowić próbę.

Edytowane przez Licht
kontynuacja
  • Like 2
Opublikowano
W dniu 30.06.2025 o 08:32, pawciol napisał(a):

Czy komuś udało się tym sposobem w przypadku Redmi note 13 pro 5G ?

Takie pytanie dotyczące ogólnie odblokowania BL tego modelu umieściłem już wcześniej, chyba dwukrotnie na tym forum, ale bez odpowiedzi, czyli "czarna dziura" jeżeli chodzi o ten model.

Opublikowano
23 godziny temu, Janwoj napisał(a):

Takie pytanie dotyczące ogólnie odblokowania BL tego modelu umieściłem już wcześniej, chyba dwukrotnie na tym forum, ale bez odpowiedzi, czyli "czarna dziura" jeżeli chodzi o ten model.

odezwij się to pomogę Ci to ogarnąć z odblokowaniem, może się uda w jeden dzień przed urlopem

Opublikowano

Cześć,
ma może ktoś pod ręką jakiegoś linka, który by mnie pokierował jak to zrobić dla redmi note 9? Próbowałem to zrobić na wersji 6.5.224.28, ale nie przychodzą mi smsy.

Opublikowano
1 minutę temu, wereduck napisał(a):

Cześć,
ma może ktoś pod ręką jakiegoś linka, który by mnie pokierował jak to zrobić dla redmi note 9? Próbowałem to zrobić na wersji 6.5.224.28, ale nie przychodzą mi smsy.

masz tam wyżej linki do skryptu

Opublikowano

Telefon mi pokazał żeby spróbować za 1-2 h, ale na konsoli pokazało że wszystko poszło. Teraz na mi unlocku pokazuje, żeby czekać 168h - czyli udało się obejść te Xiaomi Comunity?