dwolski121 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Czyli jeżeli się nic nie zmieni to chińskie urządzenia są nie do ruszenia?
nemed Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Czyli, gdyby udało mi się uzyskać zgodę na odblokowanie a konto mam ustawione na nasz region, nie powinno być problemu przy odblokowywaniu?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Edek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jesli twoje konto jest zarejestrowane na region China, to nawet nie próbuj. Nie pójdzie. Już przerabiałem przypadek chińskiego konta Xiaomi i globalnego Xiaomi 11T Pro, MiUnlock odrzucił odblokowanie bo regiony się nie zgadzają. Musisz mieć nowe, globalne konto. A da się na starym koncie zmienić region? dawno dawno temu za czasów mi3 po prostu nie było rejonizacji bo były tylko chiny
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 25 minut temu, Edek napisał(a): A da się na starym koncie zmienić region? dawno dawno temu za czasów mi3 po prostu nie było rejonizacji bo były tylko chiny Niestety się nie da. Godzinę temu, nemed napisał(a): Czyli, gdyby udało mi się uzyskać zgodę na odblokowanie a konto mam ustawione na nasz region, nie powinno być problemu przy odblokowywaniu? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Tak, nie powinno być wtedy problemu. Godzinę temu, dwolski121 napisał(a): Czyli jeżeli się nic nie zmieni to chińskie urządzenia są nie do ruszenia? Na pewno nie oficjalnie, chyba że jakimś cudem znajdziesz chińskie konto z uprawnieniami chińskiego community. Nieoficjalnie być może tak, ale trzeba za to zapłacić i nie ma gwarancji że pójdzie.
nemed Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 A da się na starym koncie zmienić region? dawno dawno temu za czasów mi3 po prostu nie było rejonizacji bo były tylko chiny Też mam konto założone, jak kupiłem Mi3 i normalnie w danych konta mam region Polska.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
dwolski121 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 26 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Niestety się nie da. Tak, nie powinno być wtedy problemu. Na pewno nie oficjalnie, chyba że jakimś cudem znajdziesz chińskie konto z uprawnieniami chińskiego community. Nieoficjalnie być może tak, ale trzeba za to zapłacić i nie ma gwarancji że pójdzie. Jak znaleźć takie konto?
Master Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 2 minuty temu, dwolski121 napisał(a): Jak znaleźć takie konto? najlepiej mieć znajomości w Chinach ... jak byś miał to ja też poproszę ... poza tym też samo konto nie wystarczy bo trzeba spełnić inne kryteria ... pisał ostatnio też o tym pam Kacper - tam jakiś level mieć nabity na ich community ... zweryfikowana tożsamość i chyba jakiś test trzeba przejść ... w ogóle masakra co porobili 🙃
mikidar Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 A ja polecam zapłacić.poszukac super cenę za fona,niekoniecznie znane portale internetowe sprzedają okazyjnie.inne sklepy mniej znane również się liczą,potem odblokowałeś po prawie 3 miesiącach klikania i nic. Pewnie Xiaomi się z tego śmieje,ileż to jest osób co codziennie mają w ręku fona i klikają z nadzieją.
acocieto Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Czy ktoś ostatnio odblokowywał BL na pudełkowym MIUI i może potwierdzić pozytywny wynik? Edytowane 27 Grudnia 2024 przez acocieto
dwolski121 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, mikidar napisał(a): A ja polecam zapłacić.poszukac super cenę za fona,niekoniecznie znane portale internetowe sprzedają okazyjnie.inne sklepy mniej znane również się liczą,potem odblokowałeś po prawie 3 miesiącach klikania i nic. Pewnie Xiaomi się z tego śmieje,ileż to jest osób co codziennie mają w ręku fona i klikają z nadzieją. No ale prawie 500 zł to jest lekka przesada, jeszcze w dodatku prawdopodobnie na china nie zadziała Edytowane 27 Grudnia 2024 przez dwolski121
mikidar Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 57 minut temu, acocieto napisał(a): Czy ktoś ostatnio odblokowywał BL na pudełkowym MIUI i może potwierdzić pozytywny wynik? Ja. Xiaomi 12 i niedawno redmi note 13. Myślę że da radę starym sposobem zrobić każdy fon który nie ma hyper a ma miui 25 minut temu, dwolski121 napisał(a): No ale prawie 500 zł to jest lekka przesada, jeszcze w dodatku prawdopodobnie na china nie zadziała Jakie 500? 77 euro paypalem zdalnie,kilka chwil i po robocie.szkoda że tak nie zrobiłem zaraz po zakupie.nawet napluwałem na x14 że fon do d*py.ale na Xiaomi eu to petarda.duzo by pisać 1
dwolski121 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 23 minuty temu, mikidar napisał(a): Ja. Xiaomi 12 i niedawno redmi note 13. Myślę że da radę starym sposobem zrobić każdy fon który nie ma hyper a ma miui Jakie 500? 77 euro paypalem zdalnie,kilka chwil i po robocie.szkoda że tak nie zrobiłem zaraz po zakupie.nawet napluwałem na x14 że fon do d*py.ale na Xiaomi eu to petarda.duzo by pisać Zadziała na wersji china?
mikidar Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Nie wiem.ja zakupiłem globale obydwa
dwolski121 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Jest ktoś na forum kto ostatnio robił to metodą nieoficjalną na china? Powiedzcie mi jeszcze czy to prawda że się traci gwarancję?
Netoper Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Jest ktoś na forum kto ostatnio robił to metodą nieoficjalną na china? Powiedzcie mi jeszcze czy to prawda że się traci gwarancję? Ostatnio, miesiąc czy dwa temu, to było tak, że sprawdzony "odblokowywacz" wziął kasę i tyle go widzieli, a obecnie nie ma nikogo sprawdzonego kto by to zrobił. Parę (naście) dni temu ktoś pisał że znalazł odblokowywacza ale ten uczciwie poinformował że nie ma możliwości.Skoro producent fona pozwala na jego odblokowanie no to gwarancja przez to nie ucieka. Inna sprawa skoro telefon ma być z rynku CN no to i tak gwarancji u nas nie ma.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Master Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 no ja nawet pisałem ostatnio do kola z którym robiłem unlocka rok temu i pytałem go o możliwość odblokowania 14 ultry globala dla znajomego i przy okazji podpytalem o 15tki chinczyki jak to wygląda obecnie to nawet nie odpisał ... a zawsze był z nim dobry kontakt ... z tego co czytałem to problem jest nie tylko z 15tkami ale i 14tkami ... 🙃
abc00 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Z 5 raz już, pojawił się u mnie "błąd konta" i czekanie tym razem do 8 stycznia. Można zapomnieć o zgodzie na odblokowanie, a próbuje w sumie od 49 dni 😕
nemed Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Mam to samo:). Albo za późno albo błąd konta.Wysłane z F6
dwolski121 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 To są wersję z odblokowanym bootloaderem? Można od startu wgrywać cokolwiek?
acocieto Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Nikt nie wie, jeżeli fizycznie nie ma opcji sprawdzenia. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez acocieto
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 17 minut temu, dwolski121 napisał(a): To są wersję z odblokowanym bootloaderem? Można od startu wgrywać cokolwiek? Tak.
abc00 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Na moim drugim koncie (czystym i z krótszym stażem) dziś też "błąd konta" (w sumie 6). Ktoś pisał w Community, żeby mimo błędu spróbować po jakimś czasie powiązać konto w opcjach programistycznych, ale póki co to nie działa i dalej odsyła po zgodę do aplikacji. 26.11 wysłałem im maila + feedback, ale jak można przypuszczać, nikt nawet nie odpisał jakiejś zdawkowej, gotowej formułki... Także po 50 dniach dalej w tym samym miejscu i bez jakichkolwiek perspektyw na unlock. Cóż, zobaczę jeszcze po nowym roku (prawie dobiłem u nich do 5 lv), bo na razie mam co robić i jak znajdę chwilę to pewnie przejdę na ten ich global.
mikidar Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Nie licz na to.mam 5 poziom i mi nie pomogło. Pomogło 77 euro(x14) i w końcu spokój.ostatni fon Xiaomi kupiłem,jak się nic nie zmieni w kwestii odblokowania
dwolski121 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, mikidar napisał(a): Nie licz na to.mam 5 poziom i mi nie pomogło. Pomogło 77 euro(x14) i w końcu spokój.ostatni fon Xiaomi kupiłem,jak się nic nie zmieni w kwestii odblokowania Masz jakieś link, lub namiary? Możesz powiedzieć jak cały proces takiego odblokowania wygląda? Widzę że nawet się nie da już kupić z odblokowanym bl Edytowane 29 Grudnia 2024 przez dwolski121
mikidar Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) ncunlock.com Poprzez zainstalowanie na swoim pc programu dajesz uprawnienia do grzebania w nim i na działanie aby odblokować. Jak ktos ma stary komp bezużyteczny to bezpieczniej. Ja na razie po miesiącu mam wszystko w porządku. Pisz na ten numer +84 38 901 3366 Na whatsapp Edytowane 29 Grudnia 2024 przez mikidar
dwolski121 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 11 minut temu, mikidar napisał(a): ncunlock.com Poprzez zainstalowanie na swoim pc programu dajesz uprawnienia do grzebania w nim i na działanie aby odblokować. Jak ktos ma stary komp bezużyteczny to bezpieczniej. Ja na razie po miesiącu mam wszystko w porządku. Pisz na ten numer +84 38 901 3366 Na whatsapp No powiem tak, ta opcja budzi obawy 😅
mikidar Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Nie interesuje mnie że budzi obawy. Mam Xiaomi eu od miesiąca dzięki temu. Szkoda że wcześniej tego nie zrobiłem zaraz po zakupie fona. Klikałem jak głupi ciul codziennie o 18;tej. Ale jak ktoś się boi niech się boi Podałem nr telefonu.napiszczcie.nie kosztuje. Jak poczytacie posty wstecz,to zobaczycie że NAJWAZNIEJSZY acid mi to polecił
dwolski121 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Odblokowanie bl nawet u niego jest na ten moment niemożliwe. Za 25 $ może przerobić na globala z chińskiego, bez odblokowania bl. Czyli wtedy będę polski język bez żadnych krzaczków losowych? Czy kiedykolwiek np po resecie nie powrócę na china. Czy wtedy teoretycznie jest szansa odblokować bl poprzez xiaomi community?
Netoper Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Nie ma możliwości żeby w telefonie były 2 różne romy, więc co za tym idzie jeśli będzie faktycznie wgrany global to nie będzie w nim wersji CN.Ciekawy jestem tylko jak to będzie działało, telefon z rynku CN, ROM global i zablokowany BL...A co do odblokowania, Xiaomi i tak będzie wiedziało że sam telefon jest w wersji CN więc zgodnie z dzisiejszą ich polityką nie będzie zgody.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
dwolski121 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 13 minut temu, Netoper napisał(a): Nie ma możliwości żeby w telefonie były 2 różne romy, więc co za tym idzie jeśli będzie faktycznie wgrany global to nie będzie w nim wersji CN. Ciekawy jestem tylko jak to będzie działało, telefon z rynku CN, ROM global i zablokowany BL... A co do odblokowania, Xiaomi i tak będzie wiedziało że sam telefon jest w wersji CN więc zgodnie z dzisiejszą ich polityką nie będzie zgody. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Myślisz że będzie to działało jak trzeba?
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 15 minut temu, Netoper napisał(a): Ciekawy jestem tylko jak to będzie działało, telefon z rynku CN, ROM global i zablokowany BL... Są przeróbki które pozwalają na Globala z zablokowanym BL. W normalnej sytuacji telefon by się nie odpalił, bo kod wykrywa niezgodność, ale z tego co kojarzę przeróbki modyfikują jedną z partycji tak, że tego nie widzi. Bardziej bym się zastanawiał, czy będzie chodzić Google Pay. Ostatnio był z tym problem na forum.
Marcin Sokołowski Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 18 godzin temu, dwolski121 napisał(a): No powiem tak, ta opcja budzi obawy 😅 Skorzystałem z usługi odblokowania bootloadera w Xiaomi 14 i działa, jest odblokowany. Czas operacyjny łącznie 10 minut. Sprawnie i można powiedzieć że szybko. Przy zakupie zwróć uwagę która godzina jest u Ciebie a która u niego. U mnie była 17 a u niego prawie północ wiec jak się zdecydujesz to w godzinach jego pracy.
dwolski121 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 23 minuty temu, Marcin Sokołowski napisał(a): Skorzystałem z usługi odblokowania bootloadera w Xiaomi 14 i działa, jest odblokowany. Czas operacyjny łącznie 10 minut. Sprawnie i można powiedzieć że szybko. Przy zakupie zwróć uwagę która godzina jest u Ciebie a która u niego. U mnie była 17 a u niego prawie północ wiec jak się zdecydujesz to w godzinach jego pracy. U tego samego odblokowałeś? Pisał mi że na 14 ultra nie możliwości odblokowania, tylko zmiana na global Po takim zabiegu jak myślicie co będzie, aktualizacjami? Edytowane 30 Grudnia 2024 przez dwolski121
Marcin Sokołowski Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Godzinę temu, dwolski121 napisał(a): U tego samego odblokowałeś? Pisał mi że na 14 ultra nie możliwości odblokowania, tylko zmiana na global Po takim zabiegu jak myślicie co będzie, aktualizacjami? Zwykły xiaomi 14. Nie ultra. U tego samego ze strony NCUNLOCK. W moim przypadku bez problemu poszło. Z aktualizacjami będzie ok. 6 godzin temu, dwolski121 napisał(a): Odblokowanie bl nawet u niego jest na ten moment niemożliwe. Za 25 $ może przerobić na globala z chińskiego, bez odblokowania bl. Czyli wtedy będę polski język bez żadnych krzaczków losowych? Czy kiedykolwiek np po resecie nie powrócę na china. Czy wtedy teoretycznie jest szansa odblokować bl poprzez xiaomi community? po zmianie na Global masz global i zostaje global po resecie. Działa wszystko prawidłowo po takiej zamianie
Marcin Marceli Szpak Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Witam ja mam taki problem błąd konta. Ktoś pomoże. 1
Rekomendowane odpowiedzi