FromWP Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 4 minuty temu, latet napisał: Czy to już czas rozglądać się za "lewą" metodą odblokowywania bez zgody Xiaomi? Akurat ten telefon możesz chyba odblokować wgrywając starszy oficjalny rom na którym bl jeszcze nie był blokowany. Nie ma wtej procedurze niczego nieoficjalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 (edited) Dziękuję za naprowadzenie na specyficzne rozwiązania dla Mi4c. Zrobiłem tak: W trybie EDL zainstalowałem ROM China Dev z połowy 2015 r. Komendą fastboot oem unlock - odblokowałem BL Nie wiem w sumie, czy w kroku 1 był potrzebny tryb EDL. Nie wiem czy w ogóle krok 1. był tu potrzebny - nie sprawdziłem tego. W każdym razie - pełny sukces i już MIUI EU na pokładzie. 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: dowód na to, że miflash na china nie blokuje btl. Nie wiem skad to przeświadczenie skoro sprawdzalem na kilku telefonach. Ja do wczoraj sądziłem, że nie blokuje, ale u mnie najwyraźniej zablokował (na tym Mi4c). Bo wcześniej musiał być odblokowany, bo inaczej bym przecież nie wgrał romu MiFlashem w trybie zwykłym (nie EDL). A wgrałem. Dopiero potem (po raz 1.) sprawdziłem status BL i był zablokowany. Więc jedno z dwóch poniższych twierdzeń musi być prawdziwe: na Mi4c przy zablokowanym BL można wgrać ROM przez MiFlash w trybie zwykłym (nie EDL) na Mi4c wgranie współczesnego ROM-u china dev przez MiFlash w trybie zwykłym (nie EDL) blokuje BL (z całą pewnością nie wskazałem opcji blokowania BL w MiFlash). Edited November 26, 2016 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: Dopiero potem (po raz 1.) sprawdziłem status BL i był zablokowany. Albo jest opcja trzecia: to sprawdzanie nic nie daje bo i tak wyświetla informacje nijak mające się do rzeczywistości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: Więc jedno z dwóch poniższych twierdzeń musi być prawdziwe: na Mi4c przy zablokowanym BL można wgrać ROM przez MiFlash w trybie zwykłym (nie EDL) na Mi4c wgranie współczesnego ROM-u china dev przez MiFlash w trybie zwykłym (nie EDL) blokuje BL (z całą pewnością nie wskazałem opcji blokowania BL w MiFlash). Pierwsze jest nie prawdziwe, "w trybie zwykłym" (rozumiem że masz na myśli fastboot) z zablokowanym bl nic nie wgrasz. Dostałeś telefon z odblokowanym bl co w przypadku tego modelu jest możliwe, bo były romy z odblokowanym bl. Drugie może być prawdziwe (ale nie musi), zależy od romu, miflasha i ustawionych opcji. 1 minutę temu, ahr napisał: Albo jest opcja trzecia: to sprawdzanie nic nie daje bo i tak wyświetla informacje nijak mające się do rzeczywistości. Właśnie tak często bywa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: Pierwsze jest nie prawdziwe, "w trybie zwykłym" (rozumiem że masz na myśli fastboot) z zablokowanym bl nic nie wgrasz. Dostałeś telefon z odblokowanym bl co w przypadku tego modelu jest możliwe, bo były romy z odblokowanym bl. Drugie może być prawdziwe (ale nie musi), zależy od romu, miflasha i ustawionych opcji. Właśnie tak często bywa. OK, ale nie opierałem sie tylko na oem device-info tylko na fakcie, że nie dało się wgrać TWRP ("error - device blocked") oraz nie dało się wejść w Recovery. Więc BL był już wtedy zablokowany na 100%. Skoro wcześniej, jak mówicie, musiał być odblokowany, no to tylko jedno mogło go zablokować – wgranie nowego dev china w trybie fastboot. Przy czym na 100% nie wybrałem opcji z blokowaniem, no błagam – zresztą mam na to dowód, ponownie załączam, bo wcześniej nie popatrzyliście, tylko teoretyzujecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 1 minutę temu, latet napisał: bo wcześniej nie popatrzyliście, tylko teoretyzujecie Popatrzyliście, przecież z tego co napisałem nie wynika że nie mogło zablokować ci bl. Nie wiem o co błagasz, mogło wgranie romu zablokować. Mi też kiedyś zablokowało ale wgranie któregoś globala w Redmi3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mjr088 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Wysyłał ktoś z Was ostatnio prośbę o odblokowanie BL? Niestety czekam już 3 dni i nadal bez odpowiedzi. Nie wiem czy to normalne ale trochę się niepokoję biorąc pod uwagę, że niektórzy z Was dostali zgodę w tym samym dniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 1 godzinę temu, mjr088 napisał: Wysyłał ktoś z Was ostatnio prośbę o odblokowanie BL? Niestety czekam już 3 dni i nadal bez odpowiedzi. Nie wiem czy to normalne ale trochę się niepokoję biorąc pod uwagę, że niektórzy z Was dostali zgodę w tym samym dniu. Ja wysyłałem jakieś 1,5 tygodnia temu, Zgodę miałem po dosłownie 5 minutach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nowy12 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 2 godziny temu, mjr088 napisał: Wysyłał ktoś z Was ostatnio prośbę o odblokowanie BL? Niestety czekam już 3 dni i nadal bez odpowiedzi. Nie wiem czy to normalne ale trochę się niepokoję biorąc pod uwagę, że niektórzy z Was dostali zgodę w tym samym dniu. Ja wysłałem na poczatku tego tygodnia i też nadal nic, nie wiem o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoio Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Mam problem a mianowicie już dostałem pozwolenie wszystko zrobiłem jak należy i gdy już muszę przejść w ten specjalny tryb w telefonie ( vol + i power) to komputer nie wyszukuje telefonu i nie mogę przycisnąć " Unlock". Co mogę w tym przypadku zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoio Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Dzięki poszło czytałem inny poradnik w którym było żeby wejść w ten tryb ( vol + i power ) ta ikonka telefonu podłączonego do usb i dlatego miałem problem ;/ ok to już mam root odblokowany ale nie mogę używać wakelock detector czemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zachom Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Zgoda na odblokowanie btl jest, MiUnlock staje w 50% z problemem "Not connected to Mi Phone". Dnia 24.11.2016 o 21:33, muszateq napisał: Nie ma, wyraźnie jest napisane. Podłącz telefon w trybie Fastboot do pc, odinstaluj sterowniki Android, odłącz telefon, podłącz ponownie, spróbuj odblokować. Wyskakuje mi błąd instalowania sterowników. Jest możliwość zainstalowania nich manualnie, a nie przez telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) @Zachom https://miuipolska.pl/forum/topic/17390-problem-z-fastboot/?do=findComment&comment=273080 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited November 27, 2016 by muszateq niedziałający link 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zachom Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 23 minuty temu, muszateq napisał: @Zachom Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Możesz wysłać to na pw? Mam ikonkę logowania i nic się nie pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) 2 godziny temu, Yoio napisał: ok to już mam root odblokowany ale nie mogę używać wakelock detector czemu? Musisz zainstalowac SuperSu przez TWRP i będziesz mógł.Odblokowaleś bootloader a nie root dla ścisłości... Edited November 27, 2016 by lockerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zachom Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Udało mi się odblokować btl oficjalną metodą i zainstalowałem MIUI Polska na Kate bez problemów. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zatoichi Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) Stałem się posiadaczem przywiezionego przez kolegę z Chin Xiaomi Mi5s ucieszyłem sie ale korzystając z tej instrukcji w momencie gdy jestem na http://www.miui.com/unlock/index_en.html przekierowuje mnie nie jak w instrukcji tylko na konto xiaomi ale po zalogowaniu jest po chińsku albo stronka sie wykrzaczą jakieś błędy... Nie jestem w stanie odblokować tel (nie ma opcji zmiany na jakiś inny język), próbowałem na kilku przeglądarkach... Tak to wygląda http://pokazywarka.pl/a1nz4u/ Jestem "swieżak" proszę o pomoc... z góry dziękuję. Edited November 27, 2016 by zatoichi dodaje obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 2 minuty temu, zatoichi napisał: ale po zalogowaniu jest po chińsku google translate i jedziesz, a najlepiej daj screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
zatoichi Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) 17 minut temu, kamillm napisał: google translate i jedziesz, a najlepiej daj screena http://pokazywarka.pl/a1nz4u/ Po zalogowaniu http://pokazywarka.pl/oxa1ih/ Nadal nie wiem, to jakis forum po chińsku , które ma mi niby pomoc, ciekawe jak.... Edited November 27, 2016 by zatoichi dodaje obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Zaloguj się tutaj http://en.miui.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zatoichi Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Poszło, thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafar Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) Dnia 26.11.2016 o 20:30, mjr088 napisał: Wysyłał ktoś z Was ostatnio prośbę o odblokowanie BL? Niestety czekam już 3 dni i nadal bez odpowiedzi. Nie wiem czy to normalne ale trochę się niepokoję biorąc pod uwagę, że niektórzy z Was dostali zgodę w tym samym dniu. Mam Mi 5 Pro, kupiony 11.11 na Alie, z Global dev. 3 dni temu wypełniłem "kwestionariusz" około południa, a dzisiaj w nocy dostałem pozytywną odpowiedź. Dodam, że nie udzielałem się nigdzie, nic więcej nie pisałem, konto Xiaomi mam od kilku lat. Przy odblokowywaniu na 50% wyskoczył błąd, zalogowałem się na konto (i.mi.com), odpaliłem jeszcze raz i poszło bez problemów Ps. wszystko wg tutejszych poradników, wystarczy czytać ze zrozumieniem Edited November 27, 2016 by Kafar Link to comment Share on other sites More sharing options...
o.buczkowski Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 próbuję pobrać miflash z tego linku i nie działa, ktoś coś? http://en.miui.com/thread-204866-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek13677 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 koledzy pomóżcie bo jak już mam telefon w trybie fastboot, jest podłączony do kompa i zaczyna odliczanie procentowe ładuje mi się do 50% a następnie wyskakuje komunikat couldn't verify device not connected to Mi phone co mam zrobić dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek13677 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 w poradniku jest opisanych kilka sposobów ale nigdzie się nie spotkałem z tel mi5 64gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 chciałem złożyć prośba o odblokowanie. Już to kiedyś robiłem (jakieś pół roku temu) i teraz jak wchodzę na tym samym koncie to 2 punkcie jak wejdę w link: http://www.miui.com/unlock/index_en.html klikam Unlock Now - > i zamiast formularza do wypełnienia pojawia mi się storna z linkiem do Mi Unlock. Pytanie: jak na tym samym koncie z którego była już wydana zgoda na odblokowanie złożyć prośbę o odblokowanie na kolejne urządzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 chciałem złożyć prośba o odblokowanie. Już to kiedyś robiłem (jakieś pół roku temu) i teraz jak wchodzę na tym samym koncie to 2 punkcie jak wejdę w link: http://www.miui.com/unlock/index_en.html klikam Unlock Now - > i zamiast formularza do wypełnienia pojawia mi się storna z linkiem do Mi Unlock. Pytanie: jak na tym samym koncie z którego była już wydana zgoda na odblokowanie złożyć prośbę o odblokowanie na kolejne urządzenie?Masz zgodę to odblokowuj Tap tap z MI4s Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 @leonfp zgoda jest bezterminowa ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Oki dzięki Myślałem że jak wtedy odblokowałem moje mi4c to teraz będę musiał od nowa przechodzić cały proces i składać nowy formularz. To teraz czekam tylko na paczuszkę i działam Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 18 minut temu, Redmi2 napisał: Jest chyba ze nam ja cofna lub zbanuja Ależ oczywiście, tylko co trzeba zrobic zeby dostac bana albo zeby cofneli? ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Odblokowanie bootloadera do chodzi do 50 procent i koniec. Co z tym mogę zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Zapoznać się z tutkiem od@Redmi2 na początek.Tap tap z MI4s Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 2 godziny temu, dzideknr1 napisał: Odblokowanie bootloadera do chodzi do 50 procent i koniec. Co z tym mogę zrobić. Czy podlaczyles telefon w trybie fastboot do komputera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriskce Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Witam, Nie wiem czy już ktoś miał taki problem, przeglądałem komentarze i nie widziałem takiego. Mianowicie nie mogę dokończyć prośby o odblokowanie bo nie wyświetla mi się kod z captacha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriskce Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Ok spróbuję tylko muszę jakiś laptop dorwać bo mój w serwisie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts