manipulator77 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Czy do telefonu Redmi 4 PRO/PRIME potrzebna jest zgoda ? Napewno jej nie przeoczyłem - chociaż przyszedł mi na drugi dzień sms ale po chińsku - jak wygląda przykładowy sms ze zgodą ? Mógłby ktoś zrobić printscreena albo wkleić treść ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 12 minut temu, manipulator77 napisał: Czy do telefonu Redmi 4 PRO/PRIME potrzebna jest zgoda ? Tak. Zrób sobie print screena tego smsa i przetłumacz w tłumaczu googla, raczej to nie jest info o zgodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manipulator77 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 (edited) 10 minut temu, FromWP napisał: Tak. Zrób sobie print screena tego smsa i przetłumacz w tłumaczu googla, raczej to nie jest info o zgodzie. No więc właśnie też mi się wydaje że to nie jest zgoda - ALE pokusiłem się o wykonanie procedury odblokowania i... poszło Dlatego zastanawiam się czy aby napewno jest potrzebna zgoda - telefon był zafioliowany z romem china stable 8.0.5.0 którego zaktualizowałem do 8.0.6.0 Z dystrybucji od aze.com.pl - kupowałem tam już wcześniej bezproblemowo pomimo raczej negatywnych opinii - a mam do nich blisko (50km) i deklarują 24m-ce gwarancji. Aha, a tamtego smsa nie mam bo się nadpisał nowym romem xiaomi.eu_multi_HM4Pro_6.12.8_v8-6.0 Edited December 18, 2016 by manipulator77 dodanie info o chińskim sms Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Zdarza się, że sms nie przychodzi a odblokować można. Warto po 3-4 dniach ciszy sprawdzić MiUnlocka. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kycek75 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Na jednym urządzeniu czekam już 25 dni i nic ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 A wchodziłeś w MiUnlock? To niemożliwe. Nawet na stronie jest napisane, że należy czekać do 10 dni a później się z nimi skontaktować. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cez4r Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 @kycek75 Wchodzisz na http://en.miui.com/unlock/ - logujesz się jak do konta Xiaomi i klikasz jeszcze raz na "UNLOCK" - przeniesie cię na stronę, która pokaże ci status twojego zgłoszenia. Jeżeli pojawi się strona z linkiem do pobrania Unlocka, tzn., że twoje zgłoszenie zostało rozpatrzone pozytywnie - nawet, jeśli nie dostałeś SMS-a. Ja czekałem 3 dni i klikałem tam po kilka razy dziennie, aż na 4-ty dzień ujrzałem w/w link Pobierasz na PC Mi Unlock, startujesz i logujesz się w nim do swojego konta. Unlock na starcie weryfikuje, czy masz potwierdzone zgłoszenie - jeśli tak, to wyświetli ci to: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Hejka, czy jeśli raz dostałem pozwolenie na unlock, to już zawsze będę mógł odblokowywać urządzenia? Odblokowałem już jedno - dla brata, teraz chcę odblokować dla siostrzeńca, wchodzę na stronę i wygląda na to, że mogę odblokowywać. Czy po jednokrotnym zezwoleniu jest jakiś limit na unlocki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 36 minut temu, Elvlanden napisał: Hejka, czy jeśli raz dostałem pozwolenie na unlock, to już zawsze będę mógł odblokowywać urządzenia? Odblokowałem już jedno - dla brata, teraz chcę odblokować dla siostrzeńca, wchodzę na stronę i wygląda na to, że mogę odblokowywać. Czy po jednokrotnym zezwoleniu jest jakiś limit na unlocki? Zgoda jest dozywotnia na dane konto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 27 minut temu, kamillm napisał: Zgoda jest dozywotnia na dane konto ok, fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revolta Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Jeśli ktoś tak jak ja miał problem z komunikatem " Couldn't Verify Device on Unlock " Odpowiedzi nie znalazłem w poradniku, ale trzeba było wejść w opcje programistyczne i pod zezwoleniem na odblokowanie bootloadera jest opcja "mi unlock status" w którą trzeba wejść i dodać telefon, po tej operacji wszystko zadziałało. Pozdrawiam, może komuś się przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Jeśli ktoś tak jak ja miał problem z komunikatem " Couldn't Verify Device on Unlock " Odpowiedzi nie znalazłem w poradniku, ale trzeba było wejść w opcje programistyczne i pod zezwoleniem na odblokowanie bootloadera jest opcja "mi unlock status" w którą trzeba wejść i dodać telefon, po tej operacji wszystko zadziałało. Pozdrawiam, może komuś się przyda.A ja mam brak możliwości zweryfikowania, czekam, czekam i nicMa, miał ktoś coś takiego? Dodam że mam zgodę, mi unlock przechodzi weryfikację ale mam błąd 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revolta Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 może na telefonie jesteś zalogowany na innym koncie niż pozwolenie? Ja na przykład po 5 dniach dostałem zgodę bez żadnej wiadomości, ale kliknąłem dodaj urządzenie i już poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Mam tylko jedno konto Mi i jestem zalogowany, więc musi to być to samo konto Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Wątek ma 294 strony, a ciągle ktoś zadaje te same pytania dotyczące spraw poruszanych milion razy. I często są to podstawy podstaw jak np błąd 50% przy weryfikacji... Ludzie, czytajcie! Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 czy to wyświetlanie prawidłowo zainstalowanego sterownika dla trybu fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejo9 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 4 minuty temu, 1jedrzej1 napisał: czy to wyświetlanie prawidłowo zainstalowanego sterownika dla trybu fastboot? Zerknij na yt tam jest fajny tut. Ja tu gdzies powyzjej to wrzucalem. Powinno byc w sumie 5 modulow i ja je mam z wykrzyknikami zoltymi. Ale tak mi to dziala. Prawd sie zmieniają jak podpinam tel. Ale na pewno mam 5 elementow m.in ten twoj bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 na 7.1 też nie idzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) Telefon: - Redmi Note 3 Pro SE Kate - ROM dev global 6.12.15 najnowszy Mi account: - znajdź urządzenie w mi account działające - 100 punktów zabezpieczeń na koncie - zgoda jest Opcje programistyczne: - Debugowanie USB - włączone - Zdjęcie blokady OEM - włączone - Stan odblokowania Mi - nie udało się zweryfikować Sterowniki, programy, ustawienia Windows 10: - wyłączone podpisywanie cyfrowe - sterowniki zainstalowane jako Android Device / Android Bootloader Interface - MiFlash 32 bity i 64 bity - wykrywa telefon - sprawdzone w adb - fastboot oem device-info, unlock false - zapora i antywirus wyłączony - wersja sterowników 11 oraz 7.1 Android Bootloader Interface - w MiUnlock 1.1.0317.1 loguje się po ID Ciągły błąd 50% Edited December 19, 2016 by 1jedrzej1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 4 godziny temu, 1jedrzej1 napisał: A ja mam brak możliwości zweryfikowania, czekam, czekam i nic Ma, miał ktoś coś takiego? Dodam że mam zgodę, mi unlock przechodzi weryfikację ale mam błąd 50% czy to znaczy ze musze wyslac sms do xiaomi przed procedura zdjecia ich blokady. Dodam ze ja od nich odstalem juz sms ze zgoda 2 dni temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 5 minut temu, wyzwolenia napisał: czy to znaczy ze musze wyslac sms do xiaomi przed procedura zdjecia ich blokady. Dodam ze ja od nich odstalem juz sms ze zgoda 2 dni temu Jesli raz dostales zgode to po co chcesz wysylac jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 zgody nie dostajesz przez wyslanie SMS Dodanie uslug xiaomi owszem. BWT cos tam naklikalem i przeszlo 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz28011 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Mam ten sam problem co koledzy wyżej. Pozostaje mi tylko czekać na "ten moment", kiedy coś się ruszy? Jeżeli teraz będę korzystał z telefonu i później będę chciał zainstalować MIUI Polska to stracę dane? W jaki sposób wykonać backup plików? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joljol Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Jeżeli mam teraz Remi 3S, odblokowany bootloader i wgrane MIUI Polska. Kupiłem wczoraj redmi 4 jutro ma mi przyjechać kurierem i che już teraz złożyć prośbę o odblokowanie bootloadra to muszę to robić ? I ja to zrobić na drugie urządzenie na tym samym koncie xiaomi ? Edit: Własnie wyczytałem kilka stron wcześniej Cytat Zgoda jest dozywotnia na dane konto Lubię to Jest to zgodne z prawdą i jak przyjdzie nowy telefon będę mógł go bez problemu odblokować na starym koncie ? Edited December 20, 2016 by joljol Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 czy komuś z Was przestał działać czytnik lini papilarnych po odblokowaniu? i czy rzeczywiście funkcja Znajdź urządzenie przestaje działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joljol Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Bzdura, mi działa i czytnik i znajdź urządzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 11 minut temu, joljol napisał: Bzdura, mi działa i czytnik i znajdź urządzenie. Oczywiscie, ze bzdura. @1jedrzej1. skad takie informacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicramer Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Wczoraj odebrałem dwa Redmi 4 Prime od Goldwaya. Zabrałem się do odblokowywania BL w jednym z nich, ale MiFlash stawał przy 50% pokazując błąd "couldn't verify phone, cannot get info". Z pomocą kolegi wgrałem ChinaDev, tylko, że tutaj MiFlash również protestuje przy 50%, że konto na telefonie się różni od tego w MiFlashu. Próbowałem na 3 różnych kontach z pozwoleniem i ten sam błąd. Jutro rano wyjeżdżam i do tego czasu mam dostęp do komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 @Nicramer poczytaj pierwszy post, masz tam opis co robić przy 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicramer Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Robię wszystko, jak w pierwszym poście. Dodatkowo robię to, według tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=po-fGSCjYK0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sych93 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Cześć wszystkim. Szybkie pytanie. Kupiłem Redmi 4, wysłałem prośbę o odblokowanie bootloadera, ale okazało się, że mój kumpel ma konto xiaomi gdzie odblokowywał swój telefon wcześniej. Czy istnieje możliwość odblokowania bootloadera w moim telefonie, na jego koncie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 @up tak. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Witam, Mam problem z odblokowaniem nie mam już pomysłu co robię nie tak. Mi account: znajdź urządzenie w mi account wyłączone 100 punktów zabezpieczeń na koncie zgoda jestOpcje programistyczne: Debugowanie USB - włączone Stan odblokowania Mi - nie udało się zweryfikować Windows 7 32 bit Edited December 21, 2016 by jaronx Link to comment Share on other sites More sharing options...
andzi Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 5 godzin temu, Nicramer napisał: Robię wszystko, jak w pierwszym poście. Dodatkowo robię to, według tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=po-fGSCjYK0 W 1 minucie filmiku autor napisał, żeby się upewnić, że nasz telefon jest aktywowany. U mnie nie jest. W jaki sposób mogę tego dokonać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts